Vyber nove silnice - max 30K, Pells, Merida aj.

18 nepřečtených
  • Pavel_P2

    Ahoj, chtěl bych se poptat jaké vybrat nové kolo. Jsem spíše rekreační jezdec, zatím jsem jezdil tak kolem tří tisíc za rok, ale rád bych to změnil :) Chtěl bych do toho investovat max. 30 tisíc, ale vzhledem k tomu, že bych to kupoval na splátky, jsem omezen na nová kola v českých obchodech, tak na to prosím berte zřetel. Zatím mi padla do oka tyto kola: Merida Road 904-com – www.merida-bike.cz/…road-904-com Někdo Meridu chválí, někdo zatracuje, vůbec se v těch názorech nemůžu vyznat. Tak nějak se mi ale líbí nejvíc :) Pells SPEEDY Veloce pcshop.pells.cz/shop/de­fault.asp?cls=sto­item&stiid=12154 Pells mi hrozně chválí, ale nejsem si úplně jistý poměrem výkon/cena. Pak tu je ještě jeden SPEEDY Carbon Tiagrapcshop.pe­lls.cz/shop/de­fault.asp?cls=sto­item&stiid=12165 Tam by mě zajímal přínos té zadní karbonové stavby, nicméně je na tom „jen“ Tiagra – ocením při svých kilometrech lepší sadu? Kamarád doporučil Cicli B Crook 105 10sp www.kolokram.cz/…uct_info.php?… – tam mi vadí jediná malichernost – to kolo se mi moc nelíbí :)

    0 0
    • Pavel_P2  

      Jinak samozřejmě uvítám i jiné návrhy, to jsem nějak opoměl napsat…

      0 0
    • Vrci  

      ad koupě na splátky: než se rozhodneš pro nějakej homecredit, essox nebo něco podobného, zajdi do banky, kde máš účet a nech si vyjet splátkový kalendář na spotřebitelský úvěr. Pokud tam máš účet už deší dobu a „točíš“ na něm peníze, dostaneš se pravděpodobně nákladama níž než u splátkovek.

      0 0
    • Luma  

      S toho co tady máš tak podle mě vypadá nejlíp ta Merida,teda já bych do ní šel.

      0 0
    • Brzdič  

      Merida je jeden z největších světových výrobců. Jezdí jich hodně i u nás. Pokud ti nevadí tuctovost, že ji má každej x-tej, tak není co řešit.

      Pells SPEEDY Veloce je sice velmi kvalitní, dobře vybavený kolo, ale bral bych spíš Širera na Veloce (už Mirage je supr), kterej ti udělá stejnou službu za míň peněz. www.sirer.cz/?… Rozdíl mezi nima nejspíš nepoznáš. Možná budou nějaký rozdíly v geometrii.

      SPEEDY Carbon Tiagra – pro mě je funkce zadní karb. stavby dost sporná, příjde mi zbytečná. Pohltí drobný rázy, ale ty většinou nevaděj, pokud vlítneš do díry je to stejně rána, i když menší. Pokud chceš na kole pohodlí kup si fulla ;-) Kompromisem je karbonová sedlovka.

      Cicli B se ti nelíbí, takže nic :-)) Viděl jsem jenom vyšší verzi rámu a moc se mi líbila :-)))

      Zvaž po jakých silnicích budeš jezdit – podle toho vol materiál sedlovky, případně zad. karbonovou stavbu.

      Určitě si někde osahej páky, protože každej máme jiný ruce a jiný preference. Do toho si nenech kecat a dej na svoje pocity.

      • jak ti padnou do ruky
      • přístup k řazení při horním a dolním držení
      • způsob odřazování (jednotlivě, nebo po víc pastorkách)

      Podle toho se rozhodni mezi Shimanem a Campagnolem, případně mezi jednotlivýma sadama.

      Favoritem jsou pro mě Merida (Shimano 105) a Šírer (Camagnolo Veloce, nebo Mirage)

      0 0
      • Pavel_P2  

        Na toho Šírera jsem už koukal, má to jediný háček – jsem z Liberce a do Brna i Berouna to mám vcelku daleko, takže případný reklamace a další vyřizování by byly takový naprd. Zatím tedy jak koukám, Merida vede vcelku i u vás :o) Mně se to kolo líbí, asi si ho půjdu zítra osahat.

        0 0
    • delfyn  

      já si koupil jetou silničku ani ne za polovic a jsem max. spokojený. Pokud dopředu počítáš s tím že se něco vymění, (řetěz, kazetu) tak je to OK. Nejlepší koupě u mě je sehnat něco málo jetýho a skoro novýho a máš vystaráno. s těch co jsi si vybral bych bral asi pellse s campou, ale i ta merida je lákavá

      0 0
    • yetti  

      Jestli to s tema kilometrama, co na tom chces najizdet, myslis vazne tak bych hledal neco minimalne na SH105 nebo Campa Veloce. Ja osobne bych se poohledl treba po tomhle: www.cyklo-ski.2net.cz/index.php?… Behem zimy jsem to videl za tuhle cenu v nekolika e-shopech a je to hooodne dobra nabidka. Z toho co sis vybral bych volil asi tu Meridu.

      0 0
    • gersa  

      Cicli ma kapanek lepsi kola a pokud se kolokramu domluvis, muzes si nechat vymenit sedlovku za karbon, pripadne dodelat dalsi drobny zmeny a vlezes se do ceny Meridy..... pokud se ti ale nelibi, pak to opravdu nema cenu…

      Ad sady Shimano – nema cenu kupovat nizsi nez 105ku, pokud chces splnit svuj zamer s najizdenim km Campa – tam je to celkem jedno i Mirage funguje na jednicku a rozdil ve vaze, funkcnosti a casto i v materialu je minimalni

      Ad Karbonova stavba Zalezi, co ocekavas, pokud pohodli tlumeni razu, je to dobra volba, ale pocitej s tim, ze se ti zadni stavba bude kroutit a nebude moc tuha v zaberu. Ja sem priznivcem hlinikovyho provedeni a karbonove sedlovky, ale co clovek to nazor, takze rozhodnuti bude na tobe

      BTW, co treba Spyder? Stavba na zakazku s vyberem barev i komponentu

      0 0
    • wax4  

      merida…shimano 105 naprosto dostacujici sada pro tve ucely… ted jsem si meridu v tehle cene skladal a naprosta spokojenost…

      0 0
      • Pavel_P2  

        Tak jsem byl dnes v jedom krámě u nás, který zastupuje Meridu. Už jsem tahal peníze, ale Meridy nejsou a budou až na konci května. Přiznám, že jsem hrozně nedočkavý. Stavil jsem se u Pellse, tam mi kolo dají do druhého dne. Ten Speedy veloce se tedy zdá jako nejpravděpodobnější koupě. Ještě mě rychle zadržte, nebo si ho zítra objednám .o)

        0 0
        • Vrci  

          to je dobrá a funkční volba, pokud máš z mTB oblíbené a osezené sedlo, nech si ho vyměnit. to co tam je ti může dokonale sednout nebo ti absolutně vadit. Kolo je bez pedálů, doporučuju buď nové shimano SPD-SL www.bike24.net/1.php?… pro srovnání staré SL www.koloshop.cz/index.php?… (plastový vršek těla, které je užší) nebo Time. Uživatelsky příjemný na provoz je i look kéo, ale hodně rychle odchází povrchová úrava v místě styku s kufrem. Rozhodně se vyhni SPD nebo SPD-R www.koloshop.cz/index.php?… www.koloshop.cz/index.php?…

          0 0
          • Luma  

            Nemám zkušenosti z novým SPD-SL,ale staré jsou super,oproti LooK/nemyslím Keo/ a SPD.SPD-SL starší model-dobré nastupování,po 3letech jako nové.Použivám žluté kufry takže i stranová vůle.Já myslím,že i se starším modelem budeš spokojený.

            0 0
          • Pavel_P2  

            Používám ted tyhle: www.cambriabike.com/shopexd.asp?… Je to základní model, časem velmi rád učiním upgrade .o) Taky používám žluté kufry, ale příště zkusím asi červené.

            0 0
    • Sabbath  

      Já jsem nedávno stavěl silnici (cca 25 tis) právě na rámu Cicli B Crook (mám to v profilu) a pohoda. To že se ti nelíbí je problém, pač design jezdí:) Za ty prachy bych jednoznačně skládal – takové RB 1300 + Campa Mirage 07 by bylo super kolo. Myslím že by ses do 30 tis vlezl. A budeš mít kvalitní rám na Campě, ne nějakou ušmudlanou Meridu nebo Pells.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.