• Jana777

    Zdravím,

    potřebovala bych poradit s výběrem kola. Jezdím od jara do podzimu po silnici do práce denně cca 10 km, o víkendech pak občas vyrazíme na kolech mimo město, kde se pohybujeme hlavně po okreskách, a polních a lesních cestách, tedy žádný větší terén.

    Měřím 170 cm a vážím 65 kg, hlavním požadavkem je, aby kolo bylo co nejlehčí a „pohodlně“ se na něm jezdilo. Cena cca do 12 tisíc, víc ne hlavně kvůli určitému riziku krádeže vzhledem k použití jako dopravního prostředku do práce.

    Co jsem zatím koukala, tak je výběr kola pro holku trochu problém a možným řešením je i sestavení kola „na zakázku“. Kromě tipů na konkrétní kola bych tedy možná ocenila i kontakt na firmy, které by dokázali za danou cenu nějaké vhodné kolo s danými vlastnostmi sestavit (ideálně v Praze nebo ČB).

    Předem děkuji.

    0 0
    • Lenka.05  

      V ČB by byl ideální na seskládání vhodného kola místní uživatel Scalar.

      0 0
    • DragON  

      Teď se přítelkyně dívala na toto kolo – http://www.mojekolo.cz/…er-comp-lady – ta velikost 18" by měla dle tabulek odpovídat cca 17" pánské velikosti.

      0 0
    • Dumbíček  

      V téhle cenové ralaci to bude vesměs všechno stejné. Co třeba http://www.bikeway.cz/…-ht-3.0–2012 a nebudeš tuctovka.

      0 0
      • scalar  

        Proč horské kolo s mizernou těžkou vidlicí? V té cenové relaci (možná lehce nad) se dá postavit lehké crossové kolo se vzduchovou vidlicí.

        0 0
      • javormartin  

        Určitě bych nechal kolo poskládat, kupovat už hotové od výrobce je zbytečné, vzal bych něco na 28" kolech a pevné vidlici. Kontaktoval bych místního uživatele Scalara. Za ty peníze jistě něco dobrého nabídne. Kolo bude lehké, jezdivé. Přesně jak píšeš. Odpružená vidlice na kole za 12 000 stejně bude jen závaží navíc.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.