• zikky

    Zdarec bikeři a bikerky. Mám dotaz na MTB pro holku. Přední odpružená. Canofka cca do 14 000 ale čim míň tim líp. Může to být klidně starej model nebo výprodejovka. Mělo by to být na výšku 162 cm. Podmínky jsou: 1) nejsme gramhoniči ale nesmí to bejt extra těžký ( prostě pro holku), 2) geometrie spíš vzpřímená než chrtí, 3) chci koupit kolo u kterého nebudu muset nic tunit, je to na občasné vyjížďky do přírody.

    Zatim přichází v úvahu – Scott Contessa 30(2008)

    • Superior 760 w(2008)

    a další nevim tak si radši nechám poradit …

    Díky moc.

    0 0
    • kesu  

      jeste bych zvazil damskyho treka

      0 0
      • zikky  

        Ten Trek vypadá taky dobře. A dá se sehnat za docela dobrou cenu. Treka mám takže vim přibližně o co jde. Díky

        0 0
    • Mutant Marana  

      Sup team woman ma hezkou barvu..ale to je dost subjektivni vjem. A je i lehkej.Ram teda, v serii to je srot.

      0 0
      • zikky  

        jenže Sup Team W je za nějakejch 20 tis a to už je hodně. Ten strop je fakt těch 14 tis.

        0 0
    • t29  

      ze Supa 760w(2008) jsem koupil jenom rám a zbytek doladil takhle :) Přesto, že tam je vyšší vidlice než v základu (100 mm zdvih), je posez pořád ještě moc závodní, takže místo rovných řidítek přijdou vlaštovky.

      Z těch dvou vybraných je Contessa líp vybavená (řazení, vidlice), ovšem Supa některé e-shopy nabízí i za osm a půl tisíce (zbude na případné oblečení, helmu, doplňky).

      ještě mě napadá Merida Juliet 300-V

      0 0
      • zikky  

        No mě zatim vychází Ta Contesa nejlíp. U Supa se bojim toho že ten rám bude moc dlouhej a tak budu muset měnit představec atd. Přece jen ta geometrie je spíše sportovní. na meridu mrknu. Díky

        0 0
        • Lenka.05  

          Mám taky 162cm a SUPa 15"w (viz profil) – dlouhej určitě není, alespoň na mně. Co jsem třeba zkoušela Authory s w geometrií, tak jsem měla pocit, že nutně musím přepadnout přes řídítka…a to byla velikost 17", prostě author mi vůbec nesedl, taková divná vratká koza to byla :). Zato SUP je úplně perfektní. Takže bych doporučovala nějaké kolo vyzkoušet, poměřit co je vyhovující.

          0 0
          • zikky  

            No nejhorší je že to má být překvapení to znamená bez zkoušení. Vim je to docela risk ale prostě to tak musí bejt.

            0 0
            • 4xMM  

              Ahoj, a nechceš to ještě promyslet, s tím překvapením, jestli to tak opravdu „musí být“ (proč)??? Chápu že překvapení obecně je fajn věc, ale zrovna u takových „větších“ /dražších věcí a navíc u kola, které je přece něco dost osobního, si myslím že to moc šťastné není a že hooodně riskuješ!

              Třeba konkrétně já (jsem holka :-)) bych se dost naštvala a bylo by mi líto, kdybych si kolo nemohla vyzkoušet a vybrat sama; byla bych i zklamaná z toho že to partnera vůbec nenapadlo a postavil mě před hotovou věc, jako bych do toho neměla co mluvit! On by zas pochopitelně byl smutnej a naštvanej z toho, jak jsem „nevděčná“ (i když o tom by to nebylo, snahu jako takou bych samozřejmě ocenila, ale holt ne takto)… :-(((

              Prostě bike není jen tak něco, člověk ho má na dlouho, začne třeba jezdit čím dál tím víc a radši, musí k němu mít vztah… Mě osobně by partner potěšil tím, kdyby byl ochoten mi ho koupit, pomáhat mi  sbírat informace a věnovat mi čas na zkoušení, vybírání, poradil by mi v technických potázkách atd. – TO by byl dárek, který bych velmi ocenila :-)!

              Samozřejme to cítí každý a každá jinak, neznám Vás a nevím jak to máte, ale být Tebou bych o tom ještě popřemýšlela, ať si zbytečně „nenaběhneš“, bylo by to přece škoda!

              0 0
              • t29  

                Dovolím si souhlasit.

                Holky rády zkouší a vybírají :)

                0 0
                • Sandrushe  

                  to je sice pravda, ale aby pak neskoncila jako ja, kdy jsem zacala na kole za 15K a (a jsem si 100% jista, ze to neni konecna faze) skoncila na 50K :D ale jinak hodne stesti ve vyberu a at se slecne libi a dobre jezdi

                  0 0
                • zikky  

                  4×MM,t29: No možná že máte pravdu, ještě to budu muset ňák pořešit. Představa toho, že by to místo hezkýho překvapení bylo nehezký překvapení, neni moc hezká.

                  0 0
        • scret  

          damskej Sup urcite dlouhej neni, pritulce jsem vybral modryho supika 760w, meri cca 160cm, normal nohy,ale asi delsi ruce, takze velikost 15 velikosti vyhovuje, bohuzel ram je trochu kratsi, takze tam ma 120 predstavec…

          jinak v zakladu bylo kolo kupovany po sleve za cca 9tis. (nejlevnejc jsem ho videl za 8!) vymenil jsem vidli – ted lehce jeta R7 Super, razeni LX z myho bajku, novej Deore saltr, brzd. paky, lehci obuti, dostala moji jetou XT kazetu (prechod z 8mi na 9tikolo) do budoucna planuju jiny, lehci kola (nejspis Crossridy na V) sedlo uz vymenili kluci v shopu za WTB Lady, dal jsem ji starsi WCS rohy a novy WCS gripy mechacky… timhle sundano minimalne 1kg vahy mozna vic…

          prikladam mizerny foto, zatim nebyl cas poradne nafotit…

          0 0
    • Sandrushe  

      a co treba http://bikesite.alesan.cz/bazar/? ten dole Sup 830W. Ta cena je tam stara, nemam ted ale nejak cas to opravit, ted je o 5–6K levnejsi, tedy cca za cenu odpovidajici te, kterou pozadujes. Je to sice lonskej model, ale pokud bys nechtel provadet uz zadny tuning tak tady na tom bys nemusel, jelikoz ten jsem uz udelala ja :) 15" pro 162 podle me ideal, ja merim 158cm a davala jsem tam kratsi predstavce… ted mam dokonce 14,5" :D

      0 0
      • zikky  

        Kolo je bombový ale bohužel červená ne-e. Mě osobně se líbí a kdybych byl holka tak do něj jdu ale bohužel to neni kolo pro mě. Díky moc.

        0 0
        • Sandrushe  

          skoda no :( ja jsem se cervene mermomoci taky branila ale nakonec me prekecali a ted bych si cerveny koupila klidne znovu, vlastne, ted, je mi to uz temer uplne jedno, ponevadz – barva NEJEZDI ;) ale chapu, ze tobe to asi nema smysl vysvetlovat, jelikoz slecna ma stejne svou hlavu :( tak tedy hodne stesti

          0 0
          • zikky  

            Já vim, že barva nejezdí ale když někdo neni takovej zarytej bajker tak klade hodně důraz i na barvu. A myslim, že to jen ten případ :-)

            0 0
        • Jituschka  

          Ale zase vem v úvahu, že červený kola jsou nejrychlejší…

          0 0
    • zikky  

      Tak díky všichni za odpovědi. Přece jen vyhrála „holčičí“ Contessa 30. Myslim, že to neni špatná volba.

      0 0
      • DAWE25  

        JJ designově pro holku moc pěkný bajk, ale pohne se pod ní ta vidle aspoň do půlky zdvihu? Je je ta Dartka nějak upravená pro holčičí provoz?

        0 0
        • zikky  

          Měla by tam být měkčí pružina tak snad bude chodit jak má.

          0 0
    • kwaker  

      zikky promin – zneužiju tvyho vlakna at toho není zbytečně moc. Chci se zeptat na rám Trek WSD 4500 v 18" velikosti pro holku 174cm – je to OK (asi)? Nevíte někdo plís, jde-li koupit samotnej rám?

      0 0
      • zikky  

        Nevadí :-)) …Jinak já osobně si myslim že by to mohlo být v pohodě. Ty rámy týdle řady jsou krátky, spíš vzpřímenější posez než sportovní. A co se týče samotného rámu tak skus napsat přímo dovozci, ale co já vim tak tydle rámy se schánějí strašně blbě. Myslim že samotnej rám neseženeš.

        0 0
        • kwaker  

          :-) díky skusím jim napsat maila, ten posez by přitelkyni vyhovoval – nesportovní :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.