Výběr kola - kolo do 20 tisíc, MERIDA vs KELLYS,

81 nepřečtených
  • Nela

    Ahoj,

    ráda bych Vás poprosila o radu při výběru prvního dospělého kola. Je mi 22 let a měřím 172cm. Dosud jsem od měla 10 let trekové kolo značky Alpina z roku 2012 za 6,5 tisíce, které jezdilo docela fajn, zvládli jsme spolu i 50km. Jezdila jsem převážně cyklostezky, silnice, občas polnačky a les, ale postupem času jsem se přírodě radši výhýbala z důvodu častých defektů duše.

    Můj finanční limit je cca 20–25 tisíc a chci vel. kol 29 palců. Nevadí mi pánský/unisex rám, který jsem na počátku vybírání odmítala.

    Asi úplně nechci kolo z Decathlonu a Authora, mám vůči nim nějaký odpor. Zaujali mě kola Specialized (bohužel, ale už v mojí velikosti rámu a cenové hladině nic nemají), líbí se mi i kola značek Merida a Kellys.

    V tuhle chvíli zvažuju dvě kola, ale ráda bych od Vás slyšela nejen, které je lepší, ale i jaké byste třeba volili vy, třebas úplně jiné, ráda se nechám poučit od zkušenějších.

    MERIDA BIG.NINE 100–2X Dark Silver(Black)

    KELLYS VANITY 80 29"

    https://www.insportline.cz/…9-model-2023

    **

    Případně je něco na co si dát při výběru kola v této cenové hranici pozor?** Např. vzduchová vidlice

    Doporučíte mi nějaký obchod v Brně a okolí, kde mi s výběrem poradí? Já osobně byla spokojena na cyklopointu v Bohunicích, vše dle mého podrobně vysvětleno, ochota, ale tam mají jenom ty Meridy…

    Moc děkuji za Vaše rady :)

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.