• lacoo

    Zdar bikeři,obracím se zde na Vás při výběru nového kola.Dosud jezdím na trekingovém kole 20 let starém.3/4 asfalt,zbytek nezpevněné cesty,Letos nájezd 5000,dříve méně.Treky 50–120 km za den, asi 4 krát měsíčně,v létě vícedenní.Nutnost připevnit brašny.Moje výška 193/93 kg.Chci investovat do 25 000.Přes určitou praxi se neorijentuji v nových výbavách -rámy,vidlice,brzdy atd.Proto jdu nejdříve přes fo'rum,než někam vyrazím.Zatím díky,Lacoo.

    0 0
    • milan.v  

      Vyraž hlavně hledat zde…

      0 0
    • scota  

      A jaké kole vlastně chceš HT 29"?

      https://www.rb-bike.cz/…rr-290/base/

      Musíš požádat o navářky na nosič

      0 0
      • lacoo  

        Původně jsem chtěl krosové kolo,ale nechám si poradit.Je to třeba i tím,že jsem se na ničem takovém co jsi mi doporučil nesvezl.Jediné,co mi dosud vyhovuje na mém treku je lehkost jízdy (rozměr 37×622).Jezdím nepravidelně,ale spíš delší trasy.Jedině zkusit projet kolo,které mi doporučuješ.Ale těžko odhadnout,jak bych se cítil po týdenním treku na cyklostezce.Třeba to ostatní pohodlí na novém kole předčí tu jedinou výhodu na tom starém.Zatím díky za odpověď.

        0 0
    • ntz  

      kupovat kolo v cene kolem 25K se toci jen kolem pouzitejch komponentu .. ram je u vetsiny normalnich znacek naprosto nesignifikantni … podle meho nazoru ma skvelej pomer cena/vykon Kellys (Gate) .. urcite bych vzal model bez Suntour vidlice a pokud se skutecne drzis ceny 25k, pak jednoznacne vzit Gate 50 2019 protoze je naprosto stejna jako gate 50 2020 a je o 4 tisice levnejsi (ja bych na ne bo vic poslal COIku pac tohle je fakt proradne chovani :D)

      jeste samozrejme existuje jedna varianta, o ktere neni slusne mluvit – je to neco jako koupit si v cesku hyundai .. muzes si koupit tohle kolo, ktera ma za danou cenu asi nejlepsi pomer cena vykon (o ram fakt nejde za 25k), ale je to jak rikam, dostane se ti pravdepodobne ustrku od `bajkeru' pac proste deti a bajkeri jsou kruti …

      0 0
      • Mereck  

        Tady bych si vybral toho Kellyse. Je to 29" a jediné co mi na něm vadí je ten press fit střed (neříkám že je špatný, prostě pf nemám rád – jsem komponentový rasista, no)

        Na tom Decathlonu mi vadí osazení NX i brzdy Tektro a kola 27,5" – proč, když je to kolo na XC a výlety?

        Press fit i sadu NX jsme tu řešili. Pokud se mnou nesouhlasíte, dohledejte si to. Já už to znovu otevírat nebudu.

        0 0
        • ntz  

          to kolo z toho Decathlonu je 29", ne 27.5" … ale pri druhem pohledu uznavam, ze neni v podstate v nicem lepsi nez ten kellys … ja tam bral jako jedine plus, ze to je osazeny tim NX kombem bez presmykace s 12 prevodama na zadku, ale to asi zas tak straslive velka vyhoda neni ..

          0 0
    • Hormon  

      Záleží jaké chceš kolo. Jestli cross horské nebo by ses dál i na gravel s beranama. Jezdil jsem vždycky na crossu, nejdřív Authors pak jsem zkoušel Canyon pathlite 6,tam mi nesedla velikost tak sem se nechal prekecat na mtb a to pomalu chystám předělávat na cross. Tak pokud máš možnost zkusit někde tak před koupí určitě zkus ať nemusíš být zklamaný jako já z Mtb. Můžeš případně se podívat na ctm Stark 4 a nebo zkus oslovit uživatele scalar tady na fóru. Staví kola a třeba se domluvíte což by byla nejlepší varianta.

      0 0
    • michomin  

      .

      0 0
    • novas752  

      Doporučuju ti někde si vyzkoušet horský 29" kolo a taky gravelbike. 20 let starý krosový kolo pojede kliddně hůř než to horský. Horský určitě bude výrazně pohodlnější, gravelbike zase rychlejší.

      V týhle cenový hladině jsou včechny rámy obyčejný, nějaký často deklarovaný zázračný vlastnosti nečekej. Vidlice na trekových kolech bída, na horských kolech už se dá sehnat docela slušná. Brzdy kotoučový hydraulický, ideálně od Shimana, na gravelbiku by to byly spíš kotoučový mechanický, hydraulický páky s řazenim jsou drahý. Převody jsou momentálně dost rozdrobené, u gravelbiků se to pere mezi kompaktní silniční dvouplackou 2×10/11, zmenšenou gravelbike dvouplackou a jednoplackou s velkou kazetou 1×11, krosový kola si furt jedou svoje jak před 20 lety, většinou 3×9 s velkejma převodníkama, místama se mihne dvouplacka. Horský kola pomalu ale jistě mířej k jednoplackám s velkou kazetou, ale pořád se u těhle levnějších kol dá sehnat i ten dvoj převodník.

      0 0
    • roman 3D  

      2×11, karbonová vidlice, navářky, hydraulický kotouče, slušný komponenty, váha pod 9,5 kg, dáš vnitřní rohy sqlab, já jsem ještě dal 680mm řídítka, gumy se tam vejdou 43mm (ozkoušeno) https://www.merida-bike.cz/…peeder-500-1

      já mám speeder 900 a ukecal jsem prodejce pod 25 tis. Kč. https://www.merida-bike.cz/…peeder-900-0

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.