• tomas.g88

    Ahoj,

    Pročetl jsem tu spousta vláken a potřeboval bych trochu poradit jakým směrem se vydat. Rád bych vyměnil stávající kolo – tj. Kellys Radius 2009 za něco novějšího a maličko lepšího. Cenovka max do 20 000kč. Použití cyklostezky, občas polní cesta, turistika s kamarády, ale i turistika s rodinou (dítě v sedačce, brašny,…), nájezd tak do 300km měsíčně, vše v pohodě a klidu pro radost z pobytu na čerstvém vzduchu, žádné šílení, brutální sjezdy, závody, skoky… Většinou jednodenní výlety, příležitostně na víkend.

    Základní otázka je: Vzít něco kolem třeba 16tis a nechat za zbývající kačky vyměnit něco co mi nevyhovuje, nebo vzít za 20tis a jezdit zatím jak je?

    Druhá věc je značka: Vychází mi z toho všeobecně neoblíbený Kellys, asi TNT 90 popř. 70, na Thorx 30 již nedosáhnu, popřípadě Merida Big.Nine 20D nebo Big.Seven 20D popřípadě Big.Nine 300, Meridu vnímám jako lepší než Kellys, ale zklamal mě design. Případně ještě Scott ale tam se mi nepodařilo vybrat nic pro mě zajímavého. Na jaké značky se popřípadě ještě podívat? Leader fox, rock machine? Skládané kolo nechci. Vyškrtl jsme z osobních důvodů Authora.

    Uvítám Vaše tipy a případné osobní zkušenosti s výše uvedenými koly.

    Děkuji a přeji hezký den,

    0 0
    • abies  

      Na kolo do 15 nebo 20K se tu ptá někdo skoro každý den, za mě nejvýhodnější tohle za 18K, +500 za deore kliky a zbývajících 1500 můžeš nechat na kolech nebo brzdách, sériový kolo s tímhle osazením pod 20K neseženeš.

      "Force 29"":https://www.cyklonemcik.cz/…re-10-raidon

      0 0
    • MichalVOS  

      …a co zkusit CROSS KOLA, dle preference terénu ( Použití cyklostezky, občas polní cesta, turistika s kamarády, ale i turistika s rodinou, dítě v sedačce, brašny,…), Mohu doporučit kola 2016: http://www.headsportshop.cz/…6-d-465.html

      0 0
      • Smazaný účet  

        A co si zkusit zaplatit reklamu a přestat tady cpát ty shit kola?

        0 0
      • scalar  

        Ano, to by byl přiměřený trest za to, že opovrhuje skládaným kolem :-)

        0 0
      • milan.v  

        Michale, Michale… Doporučuješ něco, co sám prodáváš, míru důvěryhodnosti ať posoudí každý sám…

        0 0
    • Smazaný účet  

      Proč nechceš skládané kolo? Zrovna v téhle cenové relaci to bude nejlepší volba. Zkus si to ještě promyslet.

      0 0
      • tomas.g88  

        Nemá to asi úplně relevantní důvody, spíše je to pocitová nedůvěra, ale v základu jde o to že:

        • nemám důvěru v něco co se skládá někde v garáži
        • nevím na koho se obrátit v mém okolí (Slaný, Kladno), kdo by se stavbě věnoval a vyzná se v tom, stavbě se může věnovat kde kdo
        • obávám se pozáručního servisu, popřípadě reklamací
        0 0
        • Yura  

          „nemám důvěru v něco co se skládá někde v garáži“

          lol jakej je rozdil v tom jestli si nekdo sklada kolo v chodbe, garazi a nebo ma na to dilnu? Beru kdyby tu byla rec treba o stavbe ramu a nekdo si delal svuj karbon nebo svarovl svuj hlinik. Toho bych se taky bal, ale skladani komponentu dohromady?? Vzdyt to si dela doma kazdej druhej biker co se v kolech vyzna.. Tak jakej muze byt problem v tom si to nechat poskladat od nekoho, kdo to sklada nonstop?

          „obávám se pozáručního servisu, popřípadě reklamací“

          No tak snad mas paragony od komponentu a kdyz se ti posere komponent, tak ho muzes reklamovat ne? Na servis si stejne musis najit nejakej servis v okoli ne? Nebo to koupis kolo nekde 300km od baraku a budes tam jezdit na stelovani brzd apod.? Asi ne.. Ja bych taky bral toho Kellyse. Jeste k tomu kdyz se ti libi tak neni o cem. Furt lepsi priplatit si nez koupit neco hned a pak si furt rikat, ze sem mohl pockat mesic a met tamto kolo..

          0 0
          • tomas.g88  

            Asi jsem to blbě napsal, právě tím, že to skládá někdo v garáži se obávám toho, že si to nechám složit u někoho kdo se bude tvářit, že vše zná a přitom opak.

            Co se týče právě místa nákupu tak proto by mi vyhovovala Merida nebo Kellys jelikož zastoupení obou značek mám blízko svého výskytu. Nechci právě kupovat kolo někde daleko a pak v případě problem cestovat přes půl republiky. Pokud by dal někdo typ na slušného ověřeného skládače v okolí a potvrdilo by to více lidí tak bych asi uvažoval i tom složení. Případně jako příklad toho co vlastně chci (od skládače) bych měl zadávat toho Gate 30?

            0 0
            • Smazaný účet  

              Zkus se podívat na zkušenosti s uživatelem scalar. Skládá kola a je v tom hodně dobrý.

              0 0
              • Smazaný účet  

                +1 A můžeš se podívat ke mě do profilu. Kolo pro moji skládal on a spokojenost. A to jsem řešil vše po mailu a čekal až kolo dorazí.

                0 0
                •  

                  akorát na kolo od scalara si asi pěkně počká

                  0 0
                • nitraq  

                  Kolo od scalara tady má snad půlka fóra:)) U nás v širší rodině se už vyskytují tři jeho kousky.

                  0 0
              • tomas.g88  

                Nějak se mi na zdejším fóru nedaří najít kde bych mohl vyfiltrovat uživatele, tj. může mi někdo dát nějaký kontakt?

                Zkusil bych ho oslovit za kolik by postavil napodobeninu Kellyse Gate 30, teď jsem se byl na něj podívat v obchodě a projel jsem ho a byl jsem fakt spokojen. Projel jsem i TNT 90 a docela rozdíl, hlavně v tom jak to bralo nerovnosti, Gate se příjemně pohupoval, TNT dost tvrdě drncalo.

                0 0
            • deXterr  

              Co se týče té Meridy a jejich „servisu“ není to něco, na co bych rád vzpomínal. Když jsem v roce 2011 kupoval v Brně v Cyklo Pointu model Matts TFS 100-D, tak mi po ani ne půl roce začalo skřípat a lupat někde v kole, zavezl jsem kolo do servisu, sdělil jsem jim problém a kdy se nejvíc vyskytuje a při čem, 3 páni servisáci se na mě s úsměvem na tváří dívali (asi přemýšleli ze které planety jsem ráčil spadnout) a celý vysmátí mi odpověděli „pane, je jedno jestli si koupíte kolo za 10.000,– nebo za 300.000,– praskat, lupat a vydávat zvuky to bude vždy, zvykněte si“, když jsem se ptal ohledně záruky na rám, jestli nemůže být prasklý svar, tak mi bylo sděleno, že si mám zajistit rentgen rámu, ten oni nedělají. V rámci garančního servisu po roce se jim nepodařilo ani seřídit přehazovačku, aby byla použitelná v celém rozsahu pastorků.

              Ve výsledku jsem se tehdy obrátil na známého, který si opravy a štelování dělal sám doma, řekl jsem mu co se děje – rozebral střed, vyčistil, dal zase dohromady a od té doby svatej pokoj a klid na cestách.. Proto bych za sebe řekl, že bych se nebál stavby od stavitele (klidně z jiné části ČR, PPL dnes převeze všechno) a je jedno jestli to kolo někdo vytáhne z krabice a složí v Meridě/Kelly­su/apod nebo to stavitel hodí do krabice a ty to doma vytáhneš a složíš pomocí pár šroubů. Jak psal kolega, stejně si budeš muset najít servis, kde budeš kolo dávat, takže je jedno kde ho koupíš.

              0 0
    •  

      za 23 sériovku Kellys Gate 30 s pevnejma osama, jinak stavět

      0 0
      • tomas.g88  

        Kellys Gate 30 se mi líbí, ale je to 24tis a to je už dost, pokud bych ale dostal vice stejných názorů uvažoval bych o tom. A je tam možnost v tom počkat si až do obchodů přijde nova modelová řada, pak 2017 spadnou o nějaké 2–3tis dolů s cenou a bylo by to hned snesitelnější :-)

        0 0
        •  

          než se dočkáš tak budou vyprodaný, když se zbavíš tý starý plečky co máš tak by jsi mohl s penězma vyjít

          0 0
          • tomas.g88  

            aha, tak že to asi nebyl dobrý nápad :-) ještě jaký je rozdíl mezi Thorx 30 a Gate 30? Našel jsem jen rozdíl, že jedno je osazené na 27,5 a druhé na 29kolech

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.