Výběr kola - celopéro 60-80 tis.

11 nepřečtených
  • Cubemaister

    Ahoj, zvažuju výběr nového celopéra (zatím mám HT), ale vzhledem k tomu, že v tom nemám zas tak extra dobrý přehled, na co se díval, chtěl bych se poradit. Účelem bych rád nějaký slušný stroj, který zvládne jak vyjížďky terénem (polňačky, lesní cesty, občas nějaký ten DH) a podrží mě na XC závodech. Tudíž vidlu tak 100–110 mm, převody ideálně 1×12, byl bych rád, kdyby to nějak extra moc nevážilo, spíše sportovní/závodní geometrii. Výška 179, váha cca 75, rozpočet ideálně těch 60–80 tis.

    Co se týče prozatimních adeptů, koukal jsem na tyto kola:

    https://www.giant-bicycles.com/…9-2-nx-eagle

    https://www.giant-bicycles.com/…em-29-2-2020

    https://www.kolasvorada.cz/…t-red-2019-m

    https://www.canyon.com/….0/2433.html?…

    Mé myšlenkové pochody jsou asi takové, moc se mi líbí ty Gianty, ale trochu mi vadí, že tlumič nemá lockout z řídítek, přece jenom mám občas pomalu problém se napít, abych si nerozbil hubu, natož hledat páčku na tlumiči (kor při závodě). Máte s tím tlumičem někdo zkušenost? Jak se chová např. nezamčený, když není v poloze plného odemknutí?

    Co se týče spešlu, tam mám taky trochu obavu z tlumiče, nevím, jak ten brain bude v této cenové relaci fungovat. Zároveň jsem někde četl, že do těchto kol nedávají další komponenty typu ráfky, náboje atp. (přesně to, v čem se absolutně nevyznám).

    No a konečně Canyon. To kolo vypadá super, jediné, čeho se trochu bojím, je prostě ta koupě přes net a s tím spojené problémy typu dostupnosti náhradních dílů, když se něco posere a tak. Navíc nemá člověk ten servisní backup prodejny, kde kolo koupil (což mám osobně problém najít dobrého a ochotného servisáka v Brně, když není kolo z jejich obchodu).

    Obecně by mi pomohlo i trochu nasměrovat, na co se koukat, na co si u kol dávat pozor atp. Předem díky za každou radu :)

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.