Výběr horského kola pro přítelkyni?

24 nepřečtených
  • The_DoctoR

    Ahoj všem. Vybírám horské pro přítelkyni kolo. Je to úplný začátečník, ráda by kolo, které sjede jak silnici tak i terén, takže vybírám mezi horskými koly, takové mám i já (budeme jezdit převážně spolu). Její priority jsou, aby ji to hlavně jelo a nemusela moc šlapat, to je klasika :D Takže ježdění jen za hezkého počasí, kratší výlety, myslím si, že tak max. 1000 km ročně.

    Mám vybraných několik variant, budu rád, když mi ke každé napíšete pro a proti a jaké je podle vás z tohoto seznamu nejlepší, jaké značce dát přednost a jaké se naopak vyhnout, atp.

    Ghost Lanavo 2019 (https://jizdni-kola.heureka.cz/…ao-1_6-2019/)

    Specialized women pitch 2018 (https://www.zbozi.cz/…t-pink-2018/?…)

    Rock Machine Catherine 40–27 (https://jizdni-kola.heureka.cz/…ine-40-2019/)

    Author Impulse ASL 2018 (https://jizdni-kola.heureka.cz/…se-asl-2018/)

    Budu moc rád, když mi pomůžete s výběrem. Přítelkyně má 167 cm a 65 kg, tak i případně jaká by pro ni byla ideální velikost. Samozřejmě, že kolo si ještě bude chtít vyzkoušet než ji ho pořídím, ale jde mi jen teď o technicky a kvalitativní výběr :) Díky. Robin

    0 0
    • Kouba_2005  

      Ty máš taky kolo za 10? V týhle cenovce je asi úplně jedno co vybereš, hlavně se musí líbit paní.

      0 0
    • milan.v  

      Ještě jedna varianta = Decathlon.

      0 0
    • Gwaihir  

      Slova horské kolo, kvalitativní výběr a 10 tisíc korun..... No, to fakt nejde dohromady. Tady můžeš vybrat podle barvy. Na kola v kategorii 20–30 tisíc Kč je nejlepší stavitel a o dražších kolech je skoro celé toto fórum.

      0 0
    • Velomiwookie  

      ja takhle lowcost na pet vyletu za rok kdysi koupil nejakej levnej radon a da se

      neco takovyho netvrdim ze je to hit, ale ve srovnani s ostantima to je v pohode :) jen to euro tomu ted moc nehraje do karet

      0 0
    • adam1  

      To budou 15kg + potffory to odskáčeš hlavně ty při jízdě :))

      Za 15k a nechat postavit ,koukni na bazar ještě

      0 0
    • Potkan007  

      Byl bych hodně opatrný při výběru. Kola v téhle cenové kategorii mají i při volbě malého rámu aspoň 14 kg, třeba ten Author má 14,5, to je víc, než můj těžký full ve velikosti M. Pokud jezdí občas výletně a ty máš lehčí svižnější kolo, nemuselo by ji ježdění úplně bavit.

      0 0
    • l-e-t-o  

      Pokud máš takový budget, šel bych do bazarového kola. Měl jsem úplně stejné podmínky cca před dvěma měsíci a narazili jsme na fb ve skupině cyklobazar naa krásné Cube za 15000. Vzduchová vidle manitou, sice ještě 3×10, ale komplet v SLX/XT. Váha necelých 13 kg. A navíc se líbilo přítelkyni i vzhledově.

      0 0
    • Davidakta  

      Okamžitě máčkni odhlásit, jinak nic nekoupíš. Kolo 10k bude úplně normálně jezdit, moje přítelkyně pozná rozdíl akorát při zvedání kola do stropního držáku. Se 167 cm bych ji zkusil posadit i na 29" kola, ale výběr nech na ní, hlavně ať se jí líbí.

      0 0
      • oddie  

        No, a já zas mám zkušenost s ženskou, co si koupila za cca 25tis 14kg Scotta, byla ráda, že na tom ujede výlet 30–50km, pak jí ho ukradli (dneska už říká naštěstí), tak jsem jí za cca 25 poskládal 11,5kg kolo se slušným osazením a bez problémů na tom ujede 2× tolik. Nastavení posedu je přitom úplně stejné, převody taky.

        0 0
        • Davidakta  

          Tomu nevěřím, protože můj syn (5let) včera ujel 25km na 10kg kole. Tak nechápu proč by dospělá ženská neutáhla 14kg :D

          0 0
    • mr.antik  

      Kola za 10 jezdí všechny stejně blbě, takže pokud možno co nejlehčí, ať jsou na tom rozumě hladký lehký gumy a ať hezky vypadá…

      Za 20 už by se dalo špekulovat.

      0 0
    • raschi  

      Decathlon ST540

      tohle má alespoň trochu použitelnou vidlici Suntour XCR (což je nejlevnější vidlice, která už jakž takž funguje, na rozdíl od Suntour XCT nebo RST Gila na těch „značkových“ kolech, co jsi dával odkazy)

      Ale za tu cenu raději nějaké slušné bazarové – na 167cm by mohlo odpovídat třeba tohle nebo tohle se vzduchovými vidlicemi

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.