• Xlencax

    Ahoj,

    prosím o pomoc s výběrem nového kola, respektive schválení či vyvrácení níže uvedeného. Po zvažování jsem se rozhodla pro výběr horského kola a cenově do 20 tis (ale čím méně, tím lépe). Po rychlém laickém průzkumu bych vybírala něco se vzduchovou vidlicí, hydraulickými brzdami a koly 27,5 (i když kolega mi tvrdil, že bych se nemusela bránit ani 29, ale měřím 160cm, tak nevím, zda by to byla správná volba). Žádným extrémním terénem nejezdím, většinou se jedná o zpevněné, upravené cesty. Přikládám odkaz na typ, který jsem dostala, což asi splňuje, co by mělo, ale nejsem schopná posoudit kvalitu jednotlivých dílů. Pak mi byla doporučena ještě značka Cannondale. Nechci kupovat extra drahé kolo, ale něco, co se začne brzy rozpadat a budu muset postupně vyměnit jednotlivé části také ne. Prosím tedy o nějaký názor, popřípadě i tip na nějaký obchod v Praze, kde by dokázali nezávisle poradit.

    Děkuji!

    https://www.bikeinvest.cz/…mint-2018-17

    0 0
    • Bubaaak  

      Jako canyon, merida, spešl posledni dobou.

      Tragický naboje, co budou chtít pravidelný servis, hlavně pokud vyjedeš za deště, nebo potkáš louži, brod, či jinou kapalinu. Vidlice je sice vzduchová ale má plastové pouzdra, bude mít zachvilku vůli. Brzdy,v tyhle ceně, by taky mohly být lepší…

      Za mě napiš scalarovi nebo maajkeemu, ať ti kolo postaví, budeš na něj mít zaruku a hlavně to bude líp poskládaný…

      https://www.bike-forum.cz/profil/u/scalar

      https://www.bike-forum.cz/…il/u/maajkee

      0 0
      • Hadato  

        Xlencax:

        To kolo, co jsi vybrala je taky 29", pokud mě paměť neklame. U Canyonu byly v 27,5 jenom ty dvě nejmenší varianty, 17" pak už byla v 29".

        Pokud to máš jenom na ježdění po zpevněných cestách a asfaltu, tak bych se těch 29" kol ale nebál. Snížené manévrovací schopnosti Tě trápit nemusí, lehce vyšší hmotnost a setrvačnost kol pak pro dané ježdění prakticky nepoznáš.

        Bubaaak:

        Souhlas, ty náboje jsou tragédie, ale přijde mi, že to vůbec nezáleží na výrobci, alespoň ne v této cenové kategorii.

        K XCR: Opravdu jsou ještě pouzdra plastová i u novějších modelů? Měl jsem za to, že od přechodu na 32 mm nohy už jsou pouzdra kovová (SR Suntour nemá ta plastová pouzdra k dispozici pro 32 mm verzi, stejně tak už nejsou pouzdra ani v oficiálních výkresech).

        Jinak souhlas, stavitelé v této kategorii jsou dobrá volba a cesta k vyváženému kolu, pokud se něco nepodaří sehnat s výraznou slevou.

        Další volba můžou být kola méně známých výrobců:

        Vv poslední době zaujalo byla kola MMR, která prodávají na TS Bohemia. Ano, nenabízí super moderní geometrie a pevné osy, ale za daný peníz člověk dostane docela pěkné vybavené kolo, vyjma brzd. Za 20k se dá sehnat kolo na GX Eaglu, Mavic Crossride kolech, vidlí RockShox Recon RL, což mi přijde jako docela solidní nabídka.

        0 0
        • Bubaaak  

          Náboje – dnes už jsem brečel vedle proč vyrobce nepřihodí 260,– MOC za stejný, jen s krytkou aby do nich neteklo… Ale jak ty, tak nitraq máte pravdu, jen mi prdne žilka z naboje tx505 a nižší na kole za dvacku :D

          Vidle dnes to tu nekdo psal a ještě jsem to někde četl, ověřeno nemám

          Značky, souhlas, Merida, spešl, Cannondale… V tyhle ceně se plati zbytečně moc za nálepku

          0 0
          • novas752  

            Bych řekl že výrobce má MOC úplně jinou než MOC dovozce. :) Nezatěsněný náboje nejspíš dávaj zdarma protože jsou letos všude.

            0 0
            • Hadato  

              Souhlas, ty náboje budou prakticky zadarmo pro velkovýrobce kol. Navíc to dává výrobci/prodejci jedinečnou šanci vysát další peníze ze zákazníka v podobě potřeby nákupu nových kol, které nepůjdou reklamovat díky špatné údržbě.

              0 0
        • plysovykozisek  

          Jen by měla zajímala kvalita rámu těch kol MMR- jako proti praskání, protože ta výbava je za tu cenu neskutečná. Za tu cenu by to nepostavil snad ani stavitel.

          0 0
          • Hadato  

            To bohužel neposoudím, rámy jsem neviděl. Ale můžu zkusit optat u kamaráda, který nedávno kupoval MMR pro máti. Nedělal bych si nějaké velké iluze o kvalitě, ale věřím, že to bude alespoň na úrovni Force a dalších levnějších českých výrobců.

            Nechci podceňovat stavitele, ale myslím, že na takovou výbavu nedostali. Pokud by to kolo sedlo velikostně, tak bych se toho asi nebál. V nejhorším se dá rám vyměnit, kdyby se po několika letech rozpadl. Věřím, že se zbytkem problém nebude. Otázka, zda sedne nějaká velikost, mají tam nejmenší 17", který délkově bude OK (je to hodně krátký rám), ale otázka, jak to bude se stand-over height.

            I ty varianty na Shimanu nevypadají zle, ale otázka kvality zapletených kol u těch kol pod 20k – nenašel jsem žádné info. Horší než u toho Cube to ale asi nebude… Za tu cenu tam alespoň bude slušné osazení včetně vidlice.

            0 0
        • novas752  

          XCR Air je podle mě úplně jiná vidlice než XCR Coil. Coil asi plastový vložky furt mít bude, XCR asi dostala spodek z nějakýho staršího Raidona nebo tak něco.

          0 0
          • Hadato  

            To bych netvrdil. Rozdělané jsem to teda neměl, ale na výkresech od SR Suntour jsou ty spodní nohy psané jako shodné. QR XCR 32 verze nebyly změněny od 2014. V 2015 pak přibyly verze s 15 mm osou. Pokud má tedy vzduchová verze kovové pouzdra, tak je bude mít pružinová verze taky.

            Soudě dle dalších výkresů od SR Suntour (XCM, XCT), plastová pouzdra jsou uvedena jako zvláštní položka ve výkresu.

            EDIT: Shrnutí: pokud má ta XCR kovová pouzdra (což tak vypadá), mohla by docela dobře a dlouho fungovat. Problém je nenastavitelné tlumení u některých verzí, což ale není případ toho Cube.

            0 0
    • Xlencax  

      Zdravim, dekuju vsem za nazory! Jeste vse zvazuji a premyslim i nad moznosti sestaveni kola, ale jeste jsem narazila na toto kolo, vybavou mi prijde nejlepsi, je ve sleve za 18 000, ale duvod proc v ni je, je skrably lak…je tam ryha a na jednom miste je to krapet hlubsi. Neco jim na to pry v obchode spadlo. Jedna vec zda se jedna jen o estetickou vadu nebo tu muze ciste teoreticky ovlivnit ram jako takov, napr jako u auta riziko reznuti atd.

      Dekuju a pak uz dam pokoj

      http://www.bikeclinic.cz/…-8-cardinal/

      0 0
      • palo7  

        Reznutí bych se u hliníku nebál :-). Ale osazení není nic moc ani za 18.000, minimálně brzdy jsou extra slabý. Trek se na podzim dá většinou koupit se slevou (jako i jiné kola) a těch 18.000 pak bude stát neškrábnutý kolo

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.