• JakubMTB

    Dobrý den, zdravím fórum. Chci si od Vás poradit výběr horského kola do 16 000-,Kč. Je mi 13let, Vážím 60kg a Měřím 165–173cm.

    To kolo bych měl na: Asfalt, Lesní cesty a na úplně nejlehčí terén v lese (Třeba „Funtrail“ na Kopřivné, který je pro děti, je to jen uhlazená cesta s pumpovými boulemi.) Můj osobní typ byl: Kellys Spider 90 27,5 2019 – (https://www.ramala-silhavy.cz/…-27-5-m-2018). Ještě jsem dostal rady, že by nebylo špatné kolo sestavit, ale já tomu nerozumím. Jsem ze Šumperka.

    • Děkuji všem za rady, můj typ znáte :)
    0 0
    • Bubaaak  

      Osobně bych doporučil kontaktovat uživatele scalar

      https://www.bike-forum.cz/profil/u/scalar

      Staví kola na míru, A v téhle ceně nic lepšího se zárukou neseženeš :)

      0 0
    • Pán z Dubu  

      Zajděte se podívat na https://www.cyklobazar.cz/…td-race-27-5

      0 0
    • palo7  

      Jestli ti nevadí bazar, tak můžeš mít za 16 výborný kolo. Nový bude za 16 sotva slušný základ, spíš až okolo 20 jsou dobrý kola. Ten SPIDER 90 bych nebral.

      0 0
      • JakubMTB  

        A mohu se zeptat proč ho nebrat? Vždyť osazení Deore a vzduchová vidlice je na moje požadavky dobrý ne?

        0 0
    • Alojs01  

      Jak mam pochopit „merim 165–173“? :-)

      0 0
    • Tydlii  

      Hele tak nevím. Chlapi ti tady doporučuji lepší řešení než je tvoje kolo ve výběru , tak se jich neptej proč ne ten tvůj kellys :)

      Výše určitě nebylo míněno ze vzduchovou vidlici ne, pouze ze ta konkrétní je špatná/nebude fungovat pod lehkým jezdcem.

      Píšeš že náboje by nebyl problém vyměnit, takže nějaký servisní zazemi/tátu/fi­nanční rezervu na provoz kola mas , čili jediný správný řešení je tady bazar. Nenech se zlákat tím ze za tu cenu tam pravděpodobně najdeš i celopera…

      0 0
    • Tomas_82  

      Ten Kellys v podstatě není za tu cenu špatné kolo. Vidlice XCR Air je sice těžší, ale funkčně v pořádku. Kola jsou sice horší, ale na ježdění o kterém píšeš dostačují a kdyžtak se koupí jiná… Nicméně bych ti raději doporučil kolo na 29" kolech.

      0 0
      • vaclaw  

        Asi tak, to kolo do důsledku není špatný vzhledem k ceně, ale kola a vidlice jsou základní, dají se použít, ale žádná hitparáda. S takovým rozpočtem bych se nejdřív podíval po bazaru, protože seženeš slušný 2–4 roky starý kolo s vcelku pěknou výbavou, nebo zkusil místní stavitele kol. A do toho Kellyse můžeš jít vždycky.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.