Výběr horského kola nové Decathlon vs bazarové kolem 25 tisíc

31 nepřečtených
  • Venca52

    Zdravím, vybírám pro sebe horské kolo. Jezdím rekreačně klasicky silnice, cyklotrasy, občas lesní nebo polní cesta, žádné divočiny ani sport. Doteď jsem měl trekové kolo l 27,5'', je staré asi 10 let. Už v něm dost chrčí a ostatní mi ujíždějí. Chtěl bych tedy něco novějšího.

    Po přečtení předchozích příspěvků jsem došel k Decathlonu a kolu XC 120. To je tedy kandidát č. 1. Ale narazil jsem na bazarové Kellys Gate 90 rok 2020 vel. M za 23 tisíc. Mělo by to být tohle

    https://www.bikeranch.cz/…gate-90-2020

    Teď tedy otázka – koupit nové nebo to bazarové, případně úplně jiné použité? Pokud použité, tak nejlépe Plzeňský nebo Karlovarský kraj.

    Já výška 185 cm, 82 kg, výška rozkroku asi 90 cm.

    0 0
    • vn25  

      Pokud ten bazar bude slušný neomlácený v pěkném stavu bez nutnosti výměny řetězu nedejbože kazety tak bych bral raději ho

      0 0
    • roman 3D  

      https://www.joybike.cz/…-ram-mkii-5/

      https://qayron.com/…mkii-5--p164

      rozhodně nové kolo koupit – udělá větší radost než ojetí a odřené

      hlavně ne rychoupínáci ale obě osy pevné

      vzduchovou vidlici

      0 4
      • vn25  

        Ono taky jako nové být může, záleží jak se kdo je svému kolu chová a co s ním prasí. Výbavou mu kolo z tvého odkazu nesahá ani po kotníky

        0 0
        • roman 3D  

          však je i za jiné peníze navíc se zastaralou geometrií, a je ojeté

          0 1
    • 78strelec  

      Cau, prodavam taky kellysa koukni tady na BF bazar jestli bude zajem.

      0 0
    • Azmir  

      Kol okol 25k je na bazaru tuna, proč u tebe vyhrálo zrovna tohle? Ne že by bylo vyloženě špatné, ale za ty prachy asi průměr. Taky záleží jak jeté, v jakém stavu, to vůbec nepíšeš.

      0 0
      • Venca52  

        Zaujalo mě hlavně tím, že na mě skočilo na marketplace. Přišlo mi, že výbava je lepší, než u toho z dekáče. Ale nevyznám se v tom. Paní psala, že je pravidelně servisované a od loňského května se na něm nejelo. Záruka prý končí teď v září.

        Právě, že je inzerátů tuna a já v nich nedokážu najít ten nadprůměr.

        0 0
        • cyklista86  

          Zasadni je v jakem je stavu. Hlavne vidle aby byla v topu. Protoze servis te vidle se u takoveho kola fakt nevyplati no a abys nemusel menit komplet spotrebak takze celej pohon, desticky nebo i kotouce, plaste, mozna i stred a pod.. Proste jestli je fakt malo jezdene a v super stavu tak to neni spatny kup. Jestli do toho ale bude potreba vrazit dalsi treba 3–5 tisic, aby jsi odjezdil tuto sezonu, tak uz to tak dobrej kup neni. Chtelo by to detailni fotky na pohon a pod.. Z toho se da usoudit co to ma za sebou..

          0 0
    • Venca52  

      Zdravím, posílám link na ten inzerát: https://www.facebook.com/…57301282403/ Paní psala, že kolo má najeto asi 600 km, staré 3 roky, od května loňského roku stojí. Žádné opravy ani výměny, pouze pravidelný servis. Bohužel to nemám úplně blízko, abych tam jel jen kolo vyzkoušet, tak to nechám být.

      Pokud byste věděli o nějakém pěkném bazarovém, můžete doporučit, já se tou spoustou inzerátů neproberu, nevím moc, co hledat. Spíš se tedy budu směřovat k novému kolu, kde mám jistotu a záruku. Doporučíte mi něco vhodného? S cenou bych byl ochotný jít k 30 tisícům, pokud by to opravdu stálo za to, výš už opravdu ne.

      0 0
    • Venca52  

      Všem děkuji za rady a ochotu pomoci. Jsem definitivně rozhodnut koupit nové kolo. Mám ještě problém s velikostí, prý mám na svoji postavu dlouhé nohy a jsem tak mezi 19'' a 21''. Ideál by byl 20". Asi vyzkouším až podle vybraného kola.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.