• blahafi

    Ahoj,

    mám MTB kolo a doteď jsem jezdil na kole podle gpx v hodinkách, ale na ty je za jízdy špatně vidět a obzvlášť ve sjezdu se pouští řídítka špatně, a nebo podle komoot gpx v telefonu, ale tam je zase problém s baterkou.

    Začal jsem teda koukat na navigace a bojuju s tím, co pořídit. Chtěl bych něco poměr cena/výkon, ale zase jsem na tyhle věci trošku úchyl, takže nechci za každou cenu ušetřit, abych to po roce nemusel měnit. Další věc, nad kterou váhám je, jestli brát jen navigaci a nebo nějaký „bundle“ – rychlost, kadenci, hruďák. Doteď jsem hruďák nevozil a kadenci nesledoval. Nejvíc mě asi zaujal Garmin edge 530 mtb s dálkovým ovladačem a snímačem rychlosti, zase někdo mi doporučoval wahoo, někdo mi doporučoval koupi hruďáku…

    Jaký jsou vaše názory, zkušenosti +/- atd? Díky

    Anketa: Jakou GPS navigaci?

    4x
    19%
    0 0
    • drhor  

      Jezdím stále Garmin, teď mám 830 a super. Dotykový display,ale i 530 by mi stačila.

      2 0
    • BB  

      Garmin Explorer 2, pokud netoužíš po kontrole watů a tréningu. Uživatelské rozhraní a navigaci to má jako nejnovější garminy.

      0 0
      • Puamik  

        Už má Explore 2 funkci climb pro bez naplánované trasy?

        0 0
    • ferlikster  

      Wahoo Bolt 2 zkušenosti: jednoduchá, blbuvzdorná, odolná věc která má reálně použitelné funkce. jde to ovládat jenom čudlíkama.

      0 0
    • Dan205  

      Koupil jsem 530 bundle se třemi senzory a jsem spokojený. Při jízdě s navigací mám jen dvě obrazovky, bez navigace jen jednu, trasy plánuju v mapy.cz, dotyk tedy nepotřebuju, naopak v zimě jsem rád za tlačítka. Kdybych se teď rozhodoval znovu, koupil bych stejně, platit za novější 540 nebo 840 by se mi nechtělo, protože by mi novější funkce nevyvážily vyšší cenu, Explore 2 je zase až moc velký… Hodně záleží, kolik jsi ochotný investovat, jestli ti stačí jen tlačítka, nebo jen dotyk, případně kombinace obojího.

      0 0
      • blahafi  

        No o dotykovém jsem ani neuvažoval, vlastně napadlo mě to až v kombinaci s dálkovým ovladačem… ale nevím, jestli se +1800 Kč vyplatí, skoro bych řekl, že ne. Telefon člověk vozí vždycky a kdyby chtěl změnit trasu, tak si to hodí do map na mobilu, importuje a jede podle nový trasy.

        Kolik investovat je ta nejtěžší otázka:-D třeba nový 540 s dual band gps se mi líbí, ale už mi je trošku líto za to dát ty peníze, když jsem viděl kamarádovo záznam trasy z 530 a byl naprosto dostačující. Zároveň nechci dát málo, protože si koupíš shit, rok tě bude ***** a pak si koupíš stejně lepší:-D

        0 0
        • Dan205  

          Když vidím, co píšeš, tak se mi ta 530 zdá pro tebe ideální (z nabídky Garminu). K tvé poslední větě – původně jsem chtěl koupit 130, ale odradila mě velikost a navigace bez mapových podkladů, takže jsem radši něco přihodil, než abych se s tím pak vztekal.

          0 0
    • Jezevec70  

      Máte někdo zkušenosti s použitím Sigma ROX 4 jako navigace?

      Sigma píše:

      „Během navigace se na displeji cyklopočítače ROX 4.0 zobrazuje trasa a pokyny k odbočení. Na další odbočku tě upozorní šipka a akustický signál. Abys nepřehlédl(a) žádnou odbočku, odpočítává červený kruh na displeji pomocí barevných čárek vzdálenost k další odbočce. Zmenšují se, čím více se k ní přibližuješ. Cyklopočítač ROX 4.0 kromě toho zobrazí i název silnice. Pokud trasu opustíš, cyklopočítač ROX 4.0 tě upozorní a ukáže ti nejkratší cestu zpět na trasu. Zobrazení trasy se přibližuje automaticky podle tvé rychlosti, aby tě nepřekvapila žádná odbočka. Pokud trasu opustíš, úroveň přiblížení se automaticky zvětší, abys měl(a) trasu pořád na očích a mohl(a) se na ni rychle vrátit.“

      Jestli to tak opravdu funguje, tak by to mohla být levná alternativa na jízdu podle předem připravené trasy.

      0 0
      • blahafi  

        Zajímavý, koukal jsem na youtube a asi to nějak funguje… každopádně je to hrozně malinký:-/

        0 0
      • enjoy  

        To je fór, zrovna ROX 4 objednávám:-D

        Prý to nefunguje bez Komoot. Jen nahrát mapy do cyklopočítače nestačí.

        Četl jsem i recenze, že v lese a hustší městské zástavbě má problém se signálem.

        No.., otestuju a uvidím, už jsem vyhodil víc.

        0 0
        • Petrrrr  

          Funguje to jenom s Komootem, který musí běžet na telefonu. V podstatě to jen ukazuje směr a odbočky.

          0 0
          • blahafi  

            bez telefonu to nefunguje jo?

            0 0
            • machyMTM  

              Po jedné z aktualizací funguje navigace v ROX 4 i bez telefonu a Komoot. Původně byla navigace jen pomocí textu který posílal Komoot. Teď lze zobrazit trasu v dolní grafické části displeje a plánovat v Sigma aplikaci. Navigování pak funguje bez telefonu. Zatím jsem jen vyzkoušel a zdá se to překvapivě použitelné.

              1 0
              • enjoy  

                Díky!

                Objednáno:-))

                A celkem jsem i zvědavý, jakým stylem to bude upozorňovat na hovory a zprávy.

                0 0
        • blahafi  

          Tomu bych asi i věřil, protože gpx z mapy.cz do Suunto hodinek byla jen trasa, z Komoot to umělo tu turn-by-turn navigaci, stejně jako Sigma ukazuje to přibližování se k odbočení.

          0 0
    • blahafi  

      Koukal jsem na různé srovnání a Garmin 530 vs Wahoo Bolt 2 vychází hodně podobně. Nemáte někdo zkušenosti s kompatibilitou Wahoo a Suunto? Kdybych si od nich bral bundle, jestli bych mohl aspoň využít HRM k hodinkám na běh:-D

      0 0
    • milan.v  

      Dám to sem, nové iGPSport BSC300, vypadá to jako velmi zajímavá varianta s dobrou cenou, už se postupně objevují recenze…

      https://www.igpsport.com/bsc300-overview

      GPS+BEIDOU+GLO­NASS+GALILEO+QZSS

      MAP Navigation︱20 Hours︱Type-C︱Custom Data Field︱ Di2︱Training

      BLE5.0/ANT+︱No­tification︱Stra­va


      https://youtu.be/6WunH19IM9U?…

      4 0
      • Jason Voorhees  

        To vypadá dost dobře.

        0 0
      • mikocz  

        Čínská kopie nového Garminu. Dlouho jim to netrvalo.

        1 1
      • AldaK  

        Pořídil jsem nedávno. Ještě nevyzkoušel. Zatím laboruju, jak dostat do vnitřní paměti vytvořenou trasu. Zkusil jsem přímo na stránce výrobce ve Fit formátu, uložil ji pod Roadbook a po otevření v přístroji v režimu navigace (routes) ji nevidím. Funguju jen na bázi PC-navigace. Smart tel. neprovozuji. Nemá někdo nápad co dělám špatně ? Dík.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Podle toho co jsem kde viděl, tak se asi sama trasa do tachometru nepošle jen připojením na PC. Takže buďto přes appku (bez telefonu to nepůjde) nebo vypnutej tachometr připojit přes usb a najít složku s trasama a tam fit, GPX apod. trasu nakopírovat. U 630 je to podle jejich návodu iGPSPORT/Courses, u starší 620 je to Navigation. O 300 jsem nikde nic nenašel. Sám po ní pokukuju, až mi zdechne obstarožní Lezyne, takže mě ty informace celkem taky zajímají. Já bych teda určitě používal tu appku, přes tu je to na pár kliknutí bez připojování na PC.

          0 0
    • AldaK  

      String

      Dík za reakci. Je to jak píšeš. Ozval se mi výrobce. Nahrát trasu lze jak fit, tak i GPX (např na mapy.cz) uložit do „courses“ a nalézt ji na „navigation---route folder“.

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.