• drozi

    Ahoj,

    chtěl bych nějakou jednoduchou navigaci, ale nevím, jestli nějaká splňuje mlj požadavek, tak prosím poraďte, jestli máte něco, co takhle funguje:

    Chci si do toho nahrát naplánovanou trasu z mobilu – plánování pomocí průjezdních bodů přímo v nějaké aplikaci, nebo importem GPX třeba z Map. V navigaci pak chci mít tu trasu zobrazenou včetně toho, kde se aktuálně nacházím. Ne nutně na mapovém podkladu, ale prostě jestli jsem na plánované trase nebo ne. Pokud bude umět zobrazovat navigační pokyny (to by bylo fajn), tak umět ignorovat to, že jsem nějakým bodem neprojel, ale poslat mě k dalšímu, když se vrátím zpátky na trasu.

    Teď používám Locus Maps na hodinkách od Samsungu a … nefunguje to dobře.

    Díky za tipy!

    0 0
    • FOSA  

      A díval jsi se na net a máš načteno co trh nabízí? Mužeš koupit garmin s mapovým podkladem i třeba včetně turistických tras (např. edge 540), můžeš koupit garmina jen se šipkou a linkou trasy (edge 130), můžeš koupit např. Lezyne XXL, o něco levnejší Bryton…někdo Ti určitě bude doporučovat i mobil na řídítkách (za mě největší kravina, pokud jezdíš často a těžší terén).

      Všechny výše uvedené umí splnit Tvůj požadavek. Vedou tě po trase a trasu si naklikáš v mapy.cz

      Zásadní bude možná cena…

      1 0

        MTBIKER doporučuje

      • drozi  

        Samozřejmě jsem se díval, ale z toho, co jsem viděl, mi nebylo jasný, jestli právě třeba Edge 130 Plus funguje takhle. Viděl jsem tam šipku a linku (za mě dostatečný) + navigační pokyny, ale nevím, jak se to chová, když pojedu chvíli mimo trasu, nebo jestli mi řekne jak daleko od té trasy jsem.

        Mobil na řídítkách jsem měl, ale to fakt není dobrý.

        Nějak jsem doufal, že právě ty chytrý hodinky budou stačit, že se prostě vždycky jenom podívám, když si nebudu jistej, ale teď o víkendu jsem to zkoušel a akorát mě to příšerně nasralo. Zkusím tady ještě pohledat a případně bych vlastně mohl založit další vlákno na WearOS hodinky + Locus. Protože teoreticky je to super řešení, ale v praxi mi to nefungovalo vůbec.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.