Vyber cross/fitness kola s pevnou vidlicí

12 nepřečtených
  • Akiru

    Zdravím vespolek

    Letos jsem se rozhodl vyměnit svého letitého crosse, přeci jen už neslouží tak jak by měl a kolikrát je sním více trápení než zábavy, a tak jsem se rozhodl zainvestovat do nového kola. Jelikož jezdím 90% po silnici a terén volím spíš jen kvůli přejezdům, vybírám z kategorie fitness popřípadě crosse s pevnou vidlicí a plášti na silnici. Cenově jsem si stanovil strop do 15 000 Kč. Kolo by mělo být lehké, rychlé ale kvalitní aby mi vydrželo opět hromadu let:) a hlavně vhodné pro moji výšku a váhu 193cm/85kg. Po dlouhém vybírání a přebíráni jsem se dostal k těmto modelům

    Speeder T2 mi vážně padl do oka ale nikde jsem nenašel nic podrobnějšího o jeho ráfcích (Merida comp V-Pair) z názvu zřejmě profilu V a dvojité ale kdyby někdo zhodnotil byl bych rád? + mam obavu z výpletu 32 drátů, abych s tím někde při přejezdu terénem popřípadě když skočím na silnici do větší díry to nedělalo neplechu. A hlavně neopravoval pořád defekty.

    0 0
    • Akiru  
      • ještě abych nezapomněl velikost rámu na mích 193cm bude lepší 21“nebo 22“ (ale v tom už velké rozdíly asi nebudou) Popřípadě čemuodpovídá velikost 54cm?
      0 0
      • fousac  

        mrkni na obrazek..

        http://images.bikecyclingreviews.com/…8OCRComp.jpg

        ty cisla, co pises, tzn. 21"/22"/54cm jsou rozmer „A“, coz je skoro nicnerikajici cislo..

        zajimavejsi je rozmer „D“ – efektivni delka ramu, kde pri tvoji vysce to odhaduju, ze potrebujes tak 62cm a delsi..

        0 0
        • scalar  

          Přesně tak, vhodný by byl rám MRX Elite, vel. 23", efektivní délka horní rámovka 618 mm, už jsme něco takového stavěl.

          0 0
          • alinceb  

            Když tě tu vidím – uměl bys vymyslet nějakou crossovou sestavu na BÍLÉM rámu pro holku kolem 168cm a 60kg? Ideálně s nějakou rozumnou vidlí a aspoň na deorku, obyčejné pedály, turistické provedení, V-brake. No a cena ideálně kolem 11 případně max. 12,5k podle vybavení. Pošli mi kdyžtak nějaký nástřel do mailu i s fotkou rámu…:)

            0 0
      • Neunzikger  

        Ta Merida má krátký efektivní horizontál, Pells je delší. To je třeba si vyzkoušet. Tvých 193 cm tělesné výšky je dost. Lépe by Ti byly i delší kliky – aspoň konfekčních 180 mm.

        Zadej si do Vyhledávání „kolo pro 193 cm“ atd. – co Tě zajímá. Dost informací vyčteš v historii.

        0 0
        • Akiru  

          Včera jsem prolézal par obchodu (všude samé crossky s odpruženou vidlici), ale jeden človíček tam měl na opravu nechanou meridu speedera, tak sem mu ji z číhnul. Krásné kolo bohužel ho měl ve velikosti pro trpaslíky :) tak jsem nemohl porovnat sám se sebou. Jinak mi je divné proč se dělají velikosti 22“ které by měly být pro lidi většího vzrůstu, ale pro lidi většího vzrůstu je to kolo krátké. Na netu jsem našel, že vodorovná velikost horní rámové trubky u Meridy je 550mm, u Pellse 610mm a doma na svém stařičkém Authorovi velikosti 20“ mám 550mm a pravda že používám delší sedlovku a na řídítkách se držím zejména za rohy, kterými si posez prodloužím.

          Varianta kterou předhodil Scalar je hezká, nechat si postavit kolo ale ve výsledku pak kolo vyjde docela draho a já mám přeci jen stanovený rozpočet a sám si do stavby kola netroufnu.

          0 0
          • scalar  

            :-) A jak jsi přišel na to, že stavba vyjde draho? V týdnu jsem stavěl podobné kolo, loňský rám MRX, sada Deore, zaplatená kola Rodi Stylus…cena byla 14 tis. (bez rohů a SPD). Pro Tebe by musel být letošní rám (lonské se ve 23" nedělaly, takže by to bylo o trochu dražší, ale pořád jsme v relaci 15–16 tis.

            0 0
            • Smazaný účet  

              cece, zase hezka prace.) Nemas fotky nekde hromadne v galerii na netu?

              0 0
            • Akiru  

              Dobrá dobrá :) takže co je potřeba k tomu nechat si u tebe postavit kolo. díval jsem se trochu tu na foru a na tom rámu MRX se daj udělat napohled hezké kousky a i to kolo vypadá bytelně

              http://www.bike-forum.cz/…ges.ajax.php?…

              Jinak nejspíš budeš Budějičák vid? to je malinko z ruky od Litomeric.

              0 0
              • scalar  

                Dál bych to už řešil mailem, já ho mám v profilu, díky.

                0 0
          • Neunzikger  

            Dát si kolo postavit z konfekčních dílů od držitele živnostenského oprávnění pro obor činnosti: „výroba jízdních kol, vozíků pro invalidy a jiných nemotorových dopravních prostředků“, nemusí být finanční vykrvácení. Může Ti vyjít vstříc i pružný obchod/servis, který vyjde z hotového modelu a obmění Ti požadované komponenty. Výhoda je, že máš možnost koupit kolo na první dobrou. Je vhodné mít jasno ve velikostech a tvarech komponentů, u kterých velikostní škála na trhu je. Tzn.: šíře řidítek; šíře gripů (pokud bys chtěl mít tlustěji v ruce, dá se vyřešit omotávkou); tvar rohů. Délka klik; šíře a tvar sedla – nejlépe vědět, který konkrétní model je Ti „ass friendly“. Vybrat si můžeš i pneu – ať nekupuješ šíři, dezén a konstrukci, které Ti nevyhovují. Budeš-li přebírat kolo osobně, vyzkoušíš si délku a sklon představce a ofset sedlovky. Postupné vylepšování je neekonomické, mnoha lidem ovšem přináší potěšení.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.