Orbitrek, crosstrenazer..ma nekdo zkusenost?

35 nepřečtených
  • pegas

    Zdravim,

    pro idealni pohyb doma  po vecerech hledam (pro pritulku) nejaky crosstrenazer…drive sme meli s Olpranu ale byl to sunt a tak hledame nejakou kvalitnejsi volbu. Mate nekdo doma nejaky dobry nebo mate nekdo tip na neco kvalitniho do cca 7000?…nevim ani ceho si u techto stroju vsimat ( loziska, zatezove kolo, ram,..)

    koukal jsem na" kettler":http://www.kettler.cz/…00-7867-000/, insportline

    Anketa: Jako nejlepsi volba domaciho pohybu je

    0x
    0%
    Sex
    6x
    67%
    0 0
    • littlebiker  

      Vždycky mě to nutí se usmát:)

      Rodiče si to ve vánoční euforii taky koupili, musím uznat, že na tom vydržely dýl, než jsem tipoval a to měsíc a něco.

      Dnes? Je z toho docela drahý lapač prachu a stojan na prádlo. Zkusím jim navrhnout aby si koupi ještě jeden, aby měli kam dávat to nové prádlo :)

      Takže hodně zdaru při domácím sportování.

      0 0
      • pegas  

        ja treba chodim behat i vecer ven (zima,leto), me to je fuc…ale pro zenskou je to snad idealni forma pohybu..vecer zenu samotnou ven pustit at si de zabehat se me moc nelibi..aspon takhle by clovek mel pohyb…beru to s te optimistictejsi stranky…

        0 0
    • jojina20  

      Měl jsem doma orbitrek, kterej se fakt rozpadl po 14-ti dnech cvičení, po dvou reklamacích jsem koupil asi před rokem v Intersportu crosstrenažer za 7000,– původní cena byla 15000,–

      Za 7tis. bych hledal něco slevněnýho a co neváží minimálně 40kg bych nebral.

      Počítej stím, že to je velký jak kráva. V obchodě vyzkoušej stabilitu. Stoupni si na stroj za 4tis, a za 10 tis. a poznáš na co se dívat. Jen rada, čím robustnější, tím lepší.

        
      0 0
    • alex33  

      Pohyb doma je faj najít mašinu která vydrží znamená investovat.Kdysi jsem měl steper ketler žádné takové to chrastítko byla to fakt mašina,bohužel s olejovými písty cca po půl roce vytekl olej a pápá.Naštěstí jsem v reklamaci dostal další zadara.PO půl roce stejná situace zátěžován cca 2 hodiny denně 90kg kouskem.Ale cvičilo se na něm fantasticky.Po té jsem koupi orbitrek ,tenkrát ještě za hříšných 7000kč ve sportu.Strašné heblo,po půl roce opět padl za vlast urvaná dolní hlavnní vzpěra papírový jekl,co by člověk chtěl za ty kačky. Loni jsem se rozhodl pro crosstrenažér,ob­jevil jsem jeden zajímavý kousek v Giga sportu,sleva Z 15000 na 10000což je cena příznivá monstrozní heblo pořádné kusy železa těžké jako prase osazené průmyslovými ložisky zatím rok v provozu bez údržby,foto hodím odpoledne.
      Každopádně je nutné vyzkoušet,ne všechny crossy mají stejnou dráhu pohybu ,což je důležitý faktor,magnetická brzda nutnost.Zímní příprava pro hoby bikery ideální,člověk pak ze sedla letí nahoru.Perfektně zatěžuje celé tělo,samozřejmě stehna hýždě takovým způsobem,že to člověk opravdu cítí

      0 0
      • alex33  

        Tady je foto jedná se o značku bremshey,to samé dělá firma tanturi

        0 0
        • pegas  

          diky za info…jak bude cesta kolem gigace urco kouknu…

          0 0
    • HockeyBiker  

      My mame cyklo trenazer kettler uz asi 5 let a musim rict ze v zime to bud ja nebo tata pouzivame kazdej den…Ale možná že když kuli Orbitreku zavoláš ihned tak dostaneš dalších 5 zdarma:-D:-D:-D

      0 0
      • pegas  

        cyklotrenazer nechci:-)..tam se hejbe jen spodek, to uz ten croos trenazer zapojiaspon cely telo…

        0 0
        • Lucia..1  

          doma mám jeden od Kellera, mám ho už rok a nic s nim neni…Jen mě ten pohyb nebaví..myslim si, že jsem si měla pořídit cyklotrenažer…asi záleží na vkusu:-)

          0 0
          • pegas  

            to asi jo..ale kola mam v lete dosti:-)…dost beham,takze na doma je ten pohyb croostrenazeru dosti podobny behu..a navic setrny ke kolenu…

            0 0
            • Lucia..1  

              uplně jako běh to neni..takovej zvláštní pohyb, ale mě teda neuchvátil:-) asi to je na člověku..moje máma je tim unešená i po roce:-) ale ta patří mezi cykloturistky, takže jí to asi vyhovuje:-) doma už nějakej posilovací stroj máš??

              0 0
              • pegas  

                uz sme meli jeden orbitrek ale byl to sunt..ten pohyb byl fajn..jinak ja osobne posiluju a beham ala Rocky Balboa:-D..

                0 0
                • Lucia..1  

                  tak jestli ti vyhovoval orbitrek,tak ho vyměň za kellera a nebudeš litovat:-) ale podle mě, je běh mnohem lepší než tahle náhražka na tomhle stroji:-)

                  0 0
                  • pegas  

                    beh je ucinejsi urco..ale ne setrnejsi…diky fotbalu jsem po 6 operacich kolene,takze beru jakoukoliv podobu pohybu ktera je setrna..sice ted hraju dal, beham, jezdim na kole, plavu atd…ale v zime se crosstrenazer bude hodit:-)

                    0 0
                    • Lucia..1  

                      tak pokud si nechceš ničit člověka, tak jezdi na in-linech..o nich se píše, že nezatěžujou páteř jak je tomu při běhu:-) a v zimě můžeš na lední stadion:-) a to ses tomu fotbalu věnoval závodně???

                      0 0
                      • pegas  

                        jj…a stale venuju:-)..no a brusle  viz foto

                        0 0
                        • Lucia..1  

                          to vypadá, že skoro ani nejedeš:-) a nebo to byla jen účelný pózování pro focení?? ale jinak dobrá fotka..

                          0 0
                          • pegas  

                            jelikoz jezdim bez brzdy tak takhle vetsinou dojizdim a zpomaluju:-)))

                            0 0
                            • Lucia..1  

                              jj to by mohl říct každej:-) a fotku jak se rozjíždíš nemáš?? :-)

                              0 0
                    • Lister  

                      Souhlasím – běhat nemůžu, ale na tom trenažéru bez potíží ušlapu 90 minutový tréning a bezbolestně, protože si jednoduše navolím zátěž.

                      0 0
    • kobliha  

      Zkus mrknout na http://www.fitham.cz/…e-trenazery/ maj to tam dobře vysvětlený, kupoval jsem tam cross před vánoci ženě. Tenkrát jsem tam i volal a je to docela věda, nakonec jsem šel do Kettlera, je za stejné peníze jako ostatní a ohodně líp se na něm šlape.

      0 0
    • iX.tlan  

      Ahoj, s odstupem času se přiživím na tomhle vláknu.

      Rád bych se tady zeptal majitelů Kettler Verso 307 na zkušenosti s touhle mašinou. Vzhledem k profilovým programům, možnosti snímání hrudním pasem, prům. ložisky atd. v poměru s cenou je to kvalitní výrobek nebo to nebrat?

      Asi největší zatížení by pro stroj bylo v rodině od mé maličkosti, což je 187cm/89kg, 200h. měsíčně za kompem, do práce na biku (mám to ale jen kousek) a alespoň jednou týdně se vyvětrat 70–90km.

      Pokud má někdo zkušenosti se strojem podobných parametrů od jiné značky v ještě rozumné cenové hladině /15t/, tak předem dík za nový tip a možnou volbu.

       
      0 0
    • drtyc  

      no tak nevim nevim. jestli to ma byt cross trenazer, tak mi prijde, ze cim kratsi, tak tim divnejsi pohyb to ma. nejvic bezkove-behavy pohyb co jsem zatim zkousel ma nautilus treba k videni v big one fitness, ale je to komercni rada, takze cena bude jinde, ale opravuji to taky docela casto a meni tomu vnitrnosti, tak premyslim, jestli to oznaceni komercni rady neznamena spis mate v cene servis…

      0 0
      • Lister  

        Naštěstí se od doby psaní tohoto příspěvku dost změnilo a Crossy s prodlouženým krokem jsou aktuálně dostupné i pro domácí použití za cenu lehce přes 20 tis. Dokonce ho už vyrábí i Kettler, který se dlouho držel původní koncepce se setrvačníkem vzadu.

        0 0
    • vinnca  

      premyslim nad crossovym trenazerem a myslim si, ze kettler bude dobra volba, souhlasite?

      0 0
      • Lister  

        Jak který, ale u trenažérů do cca 15 tis je to vcelku jedno, všechny mají krátký krok. U Kettlera je výhoda 3 leté záruky a opravdu není problém, když se něco vysere. Potřeboval jsem vyměnit zadní uchycení včetně ložisek, napsal jsem na servisní stránku Kettlera, druhý den se mi ozval mechanik, že pokud to dokážu vyměnit sám, tak mi celý díl pošle – během dvou dnů dorazil.

        Máme Kettler 307 – není špatný, ale příště bych šel už jedině do něčeho s delším a nížším krokem – například něco takového.

        Cokoliv s krokem kratším než má ta 307 je prakticky nepoužitelné – jseš na tom jak kašpárek na pružině.

        Ještě k hrudnímu pásu – funguje se všemi běžnými analogovými pásy, k tomu originálu je něco jako přijímač, který se do stroje zasunuje – ale je to jen atrapa – rozbol jsem ho a vše funguje i bez něj. Ale pokud ten pás budeš mí jako dárek zdarma, tak se vyplatí si ho nechat poslat – je dost pohodlný.

        0 0
        • vinnca  

          a ten hrudni pas je na co?

          0 0
          • Lister  

            Snad na měření srdeční frekvence, ne?

            Dražší verze trenažérů mají často funkci měření tepové frekvence, a podle toho se dá třeba i řídit tréning – třeba si nastavíš určité pásmo TF, ve kterém se chceš pohybovat a přístroj ti pak automaticky upravuje zátěž – osobně tohle nepoužívám, ale TF si kontroluju a nastavuji si zátěž manuálně, abych byl v ideálním pásmu ke spalování tuků.

            U toho Kettlera 307 se dá dokoupit originální sada s analogovým pásem Polar a „přijímačem“ – to ale není přijímač, je to jen atrapa. Má se zastrčit do řídící jednotky přístroje, ale funguje to stejně i bez něj – takže přijímač je vlastně už v přístroji. Nevím, jestli to mám novější model Kettler 309 stejně, ale u 307 to tak funguje.

            Pokud o tom opravdu uvažuješ, tak zapomeň na cokoliv s krokem kratším než cca 37–38cm a tím pádem počítej s cenovou relací 10–15 tis, cokoliv levnějšího bych nebral, páč tě to bude akorát rozčilovat a v tom případě bych si asi raději nekoupil nic.

            0 0
            • Lister  

              PS: ještě dodatek, kdybych si měl v tuhle chvíli vybrat Cross do 20 tisíc, tak bych asi volil Formerfit 990 – má delší krok než Kettler, má blíže k sobě „pedály“ (méně zatěžuje kyčle), má rozhodně lépe vyřešený posun pedálu vpřed a vzad, a v neposlední řadě má možnost nastavení výšky předního kloubu a tím pádem a sklonu pedálů.

              0 0
              • vinnca  

                nevim, zas tahat na sebe hrudni pas, dalsi kravina, ktera se bud posere nebo nebude fungovat.

                0 0
              • vinnca  

                tento vypada dobre: http://www.kettler.cz/…-p-7652–000/

                0 0
                • Lister  

                  Moc nerozumím výběru, nechceš na sebe tahat hrudní pás a vybereš si programovatelný model, který je na něm závislý, aby využil všechny funkce.

                  Ale jinak velmi dobrá volba, pokud chceš dát tolik peněz, tak bych do toho šel, nebo možná ušetřit pár stovek a vzít stejný model s označením M – méně funkcí řídící jednotky, konstrukčně skoro identické (má menší setrvačník a pár dalších drobností, ale rám bude stejný)

                  PS: jak jsem předtím porovnával ten Formerfit, tak to bylo vůči Kettleru 309/307.

                  0 0
                  • vinnca  

                    jaj, to jsem si nevsiml, aby to fungovalo, ze musim mit hrudni pas…jelikoz zatim pripada uvaha, ale podrobnejsi informace jsem nestudoval. jinak ten hrudni pas je vlastne vysilac, to je to same, kdyz beham s mycoach – pri behani musim mit taktez ten hrudni pas.

                    0 0
                    • Lister  

                      Tak předpokládám, že víš, jak fungují běžné sportestery a k čemu je ten hrudní pás?

                      Fungovat bez hrudního pásu bude samozřejmě i vyšší model, jen bez kontinuálního snímání srdeční frekvence (k tomu je tam ten pás) nevyužiješ všechny funkce – jako například už výše zmíněné programy řízené srdeční frekvencí.

                      Další rozdíl mezi P a M je v nastavování zátěže.

                      Model P funguje asi víc přirozeně – nastavíš jeden z 10 možných odporů a čím rychleji šlapeš, tím celkový odpor roste a vydáváš více energie – prostě jak na kole – se zvyšující se rychlostí vydáváš více energie i když jedeš stále po rovině.

                      Model M by měl fungovat trochu jinak – nemám reálnou zkušenost, ale nastavuje se u něj vydávaný výkon – se zvyšující se rychlostí šlapání bude odpor klesat tak, aby vydaná energie byla stále stejná. Ke zvýšení vydávaného energie musíš přenastavit hodnotu výkonu na jednotce.

                      Ještě poznámka k jednotlivým konstrukcím.

                      Klasické crossové trenažéry se setrvačníkem vzadu se způsobem pohybu asi nejvíce blíží jízda na kole ze sedla – čím více dozadu posuneš padály tím víc. Více zatěžují nohy a je možnost do toho víc „dupat“.

                      Zatímco ty se setrvačníkem vepředu mají mnohem blíže k běhu – méně zatěžuje nohy a nutí tě více zatěžovat ruky. Takže záleží z jakého pohledu se na něj díváš – jestli jako alternativu k kolu a cyklotrenažéru nebo na druhou stranu k běhání a běhacímu pásu.

                      Nejlepší je, když si to vyzkoušíš předem, abys věděl, do čeho jdeš.

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.