• David Bek

    Ahoj kolegové,

    prosím o radu, protože zatím mi nikdo v servisu nedokázal pomoci. Objevila se mi vůle v zadním kole. Když zvednu kolo za sedlovku a zahýbu zadním kolem, je tam prostě vůle. Vyměnili mi ložiska, vždy vše řádně utáhli a je to tam pořád. Nevíte, co s tím?

    Díky

    0 0
    • Vilém  

      Nebylo by spatne uvest o jake kolo, pripadne naboj se jedna.

      Nektere tim totiz trpi.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Servis stoji zahovno…

      0 0
    • Pain  

      Kolega z prace si koupil Specialized Chisel Expert kolo a už byl dvakrát na dotahovani zadniho náboje. Taky se mu to povoluje a nikdo neví proč. Já jen že píšeš o Specialized náboji.

      0 0
      • David Bek  

        Tak přesně z tohoto kola ten náboj mám:-( Bych se posral. Kamarád má ten samý náboj na Specialized Epic a tu vůli tam má také…

        0 0
        • Pain  

          Jo on je z toho taky na palici. Kolo ma kratce a pomalu je víc v servisu než na biku.Pokazdý mu to dotahnou vše ok a pak behem vyjížďky se to zas povoli.

          0 0
          • David Bek  

            Co s tím???

            0 0
            • Pain  

              On už to chtel nechat vymenit za jinej, ale je to v záruce takže by to mel řešit prodejce.Říkal, že tomu dá jeste jednu šanci a pak to bude řešit jinak.Poprvý jsem ho do servisu s kolem vezl a videl jak to dotahujou. Po kontrole na míste bylo vše v pořádku.

              0 0
              • David Bek  

                Ještě se vrátím ke kamarádovo Epicu. U kola za 75 000,– mi to přijde jako *******. Tohle ať si strčí Spešl do pr…spousta lidí mi to říkala, že hodně dílů u nich stojí za hovno a tady se to opět potvrzuje, ať si každý zastánce Spešlu tvrdí co chce, ale já už od nich nechci vůbec nic.

                Neskutečně mě to už sere a o to více, když manželky 5 let staré kolo za 13 000,– je po 5 000km bez sebemenší vůle…

                Pěkný večer.

                0 0
                • wladeq  

                  …A co že konkrétně se na těch průmyslech povoluje? a co v servisu na těch průmyslech dotahovali? To by mě teda fakt zajímalo…

                  edit: kde vlastně ta vůle je, jsem taky nepochopil, jsem sám?

                  0 0
                  • David Bek  

                    V servisu Ti nakecaj co se jim hodí. Já když si doma vyndal zadní kolo, tak to bylo vše povolené…

                    0 0
    • Lomivan  

      Mám kola mavic Crossride 2014 a úplně stejný problém a vůle je to celkem citelná. Když chytnu zadní kolo do ruky a zahýbu jim ve směru osy rychloupínáku tak to i jde slyšet … když jsem to zjistil, hned jsem to zavezl do servisu… vyměnili ložisko, které bylo zarezlé a asi víc nedělali. Vůle je tam pořád… Pak jsem se tady dočetl, že Mavic to tak má (nebo měl) od výroby… už šetřím na nové kola…

      0 0
      • Maka123  

        Co zkusit ty ložiska přilepit?

        0 0
      • MlokCZ  

        U levnějších Maviců (až po verzi elite, takže to nejsou jen úplně nejlevnější), které nemají matici pro vymezení vůle ložisek musíš podložkovat. Vůle je tam nějaká a pak už dlouhdobě drží, takže stačí vymezit přidáním desetinkových podložek a je vyřešeno.

        Pokud jsi info k tomu hledal, tak jsi tohle už musel najít (včetně odkazu na vhodné podložky) a už jsi to mohl mít bez vůle vyřešené.

        0 0
        • Lomivan  

          Dík za info, našel jsem že to dělá a pak už jsem to neřešil. Bral jsem to jako záměr Mavicu, protože jsem se někde dočetl, že to tak chodí i z výroby, při jízdě vůli necítím… Podívám se na ty podložky, stejně jsem říkal, že kolo už do servisu nedám. Dal jsem ho tam jen kvůli tomu že jsme neměl potřebné nářadí (klíč na střed. složení, bič a klíč na kazetu,…) a potřeboval jsem to rychle. Ale kdybych si koupil nějakou základní sadu nářadí pro servis, tak by mě to ve finále stálo méně než jsem zaplatil a možná i s lepším výsledkem…

          Jinak ty kola jsou k ničemu, váha přes 2 kila, tuhost nic moc, takže do nových jdu tak či tak… na druhou stranu, ještě jsem nemusel centrovat.

          0 0
          • MlokCZ  

            Záleží jak je ta vůle velká a to je na každém kusu kol jiné. Když je hodně malá, tak se to řešit nemusí vůbec, u větší bych určitě podložkoval.

            0 0
          • MatS  

            Ta vůle je malá a taky jsem si jí při jízdě nikdy nevšiml. Problém je tuhost. Na 26" byla hmotnost i tuhost celkem v pohodě, ale na 29" už to cítím. Na Mlokovo doporučení, protože zas na moje ježdění nechci dávat majlant za nové záplety, jdu do Fulcrumů Red Zone. Navíc jdou i na bezduše. Sice to tam výrobce nepíše, ale součástí dodávky jsou adaptéry na QR a ventilky/pásky. Řešil jsem to s dovozcem i eshopem. Snad to nebude z bláta do louže. Samozřejmě je možnost si nechat něco zaplést, ale co jsem tak dostával nabídky, nějak nadšený jsem nebyl. Některé značky jako JAVAX (Taiwan) mi nic neříkají a nevím s čím to srovnávat. Hmotnost byla ale super, včetně ceny.

            0 0
      • MatS  

        Ano je to „vlastnost“. Měl jsem to na 26" Crossridech a teď i na 29". Zítra objednávám Fulcrum Red Zone 5.

        0 0
      • filipino_23  

        Mavic nebrat!

        0 0
        • MatS  

          A co takto napsat důvod? Globálně říct, že Mavic nebrat, může jen neznalý. Sám mám Mavic už nekolikáté záplety a až na tu vůli si nějak nemůžu stěžovat. Poslední dobou jsou již předražené a nedává to moc smysl. To by klidně nějaký uživatel DT Swiss M1900 když se mu rozsype náboj mohl taky říct DT Swiss nebrat!

          0 0
          • filipino_23  

            mal som mavicy na kole a užil som si s tou ich vůli dosť. absolútny amatérizmus ohľadne servisu. zadné koleso skončilo nakoniec vo Francii a keď sa zdalo že to už je vyriešené, tak žabožrúti mi poslali 29er miesto 27,5er. Tri mesiace bez kola v rozbehnutej sezóne zabité. Preto mi Mavic do domu nesmie a ak by fakt náhodou tak len na pevnej ose.

            0 0
            • pepek  

              . . . a přitom stačilo tam dát tu podložku?

              0 0
              • petyn  

                A ty podlozky se davaji jen na naboj na rychloupinak nebo tim trpi i naboje na pevne osy?

                0 0
                • MlokCZ  

                  To je úplně jedno jaká to je varianta. Podložka se dává hned k ložisku.

                  https://tech.mavic.com/…vic_tech.php?…

                  Předpokládám, že se dává mezi 10 a 5 na rozkresu zadního kola.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Případně možná ještě by se dala dát až mezi obě podložky, které jsou vedle ložiska (obě patří pod označení 10).

                    Doma máme všechny Mavic kola s tou daleko lepší a dobře funkční variantou, která má matici na vymezení vůle, takže jsem nezkoušel, která z těch dvou variant je lepší.

                    0 0
              • filipino_23  

                tak to by asi servisák mal vedieť, nie? nebudem menovať, ktorý servis to „servisoval“ ale každý si vieme predstaviť, kto má v ČR zastúpenie

                0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  To je zvláštní, můj licencovaný servisman Mavic ve městě ani ne okresním vždycky odvede prvotřídní práci a udělá, co mi na očích vidí (tedy na hodně letitých silničních zápletech).

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.