VŠEM! máte problémy s kotoučovkami?

19 nepřečtených
  • audiac

    Aby se vyřešil věčný boj dvou tábo­rů bajkfóristů, a to, jes­tli jsou kotou­čovky problémo­vé nebo bezúdržbo­vé, odpovězte pro­sím v anketě…
    Rozmyslete, jes­tli jste problémy neměli kvůli vlastní nešikovnosti, tj. že jste se v tom rejpali přesto že to neumíte, nebo si stříkli silikon na kotouč… pak hlasujte do příslušné kolonky… (že se jedná především o hydrauliky je doufám všem jasné)

    díky

    Anketa: Měli jste / máte problémy s kotoučovkami?

    101x
    94%
    0 0
    • Neddy  

      Výsledek hlasování se pěkně začíná rýsovat (6,0,0) ;-) Mám na dvou kolech hydr. kotoučovky a na jednom véčka… brzdný účinek stejný, pokud nejedu do bláta a nezas*rou se mi ráfky. Kotouče mám radši. A co se týče odvzdušňování, tak na tom nevidím nic složitého – na kole jsem to dělal jen tak pro radost na vyzkoušení, a jinak na motorkách že to bylo potřeba. A měl by to zvládnout snad každý.

      0 0
    • audiac  

      mno, jak na to koukám, tak asi ani nebylo potřeba dávat třetí kolonku. ono kdo tu na sebe chce prásknout, že je nemehlo…=)

      0 0
      • muppet  

        Člověk hned nemusí být nemehlo,ale platí:1): chybama se člověk učí!

        Já se klidně přiznám,že jsem něco zkazil a taky jsem si to samozřejmě zaplatil:2) za chyby se platí!

        Chlubit se s tím nikde nebudu a pro mě je to ponaučení na příště:3) 2× měř,jednou řež

        0 0
    • roud  

      Heh a teď schválně kolik lidí z těch co hlasovalo je má xD xD xD (JOKE)

      0 0
    • vijo  

      Nemám… to občasné škrtnutie kotúča sa za problém považovať nedá. Síce som nedávno vymenil brzdy za nové, no nie žeby staré boli zlé. Skoro 3 roky som jazdil hydrauliky Diatech Anchor, čo je dá sa povedať low end a problém nebol. Obloženie som iba vymenil zadné za predné a raz ich odvzdušnil (ale to len tak pre každý prípad). Dokopy oveľa menej práce než keby som mal V-Brake. Teraz mám Juicy 7 a predpokladám, že žiadne starosti nebudú.

      Keď si to tak vezmeš… ak nenatrafíš na nejaký vadný kus, ktorý tečie alebo nedajbože neviem čo, tak je to na údržbu náročné menej, alebo skôr vôbec. Nehovoriac o brzdnej sile a pocitoch pri brzdení aké ti Véčka nikdy nedajú.

      Nevymýšľaj a ber kotúče! :-P

      0 0
    • McBlacky  

      až na to že občas sjedu desky za jednu vyjíždku/závod jen samá pozitiva :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      sive, v dneshni dobe resit todle jo ? si tak 5 let spal ne ? sipkova ruzenka ;-))

      0 0
    • cabbage  

      Po 3 letech bez údržby se mi zavzdučnila zadní brzda..

      0 0
    • Nimrod  

      hlasovat nebudu, jelikož se starejma shimanama, houpkama a formulema jsem neměl nikdy problém… teď mi začíná blbnout gustav, odlisovala se mi jedna hřídel na praseti, tak po delšim brždění se trochu hejbne a pak špatně dosedaj destičky na kotouč a dost to samovolně břibržďuje. teď jsem to domlátil a uvidim, jak dlouho to bude držet, kdyžtak lepidlo. takže ve výsledku je to 3:1 pro spolehlivost

      0 0
    • šlapatko  

      Mám Včka,nemám problémy:-)

      0 0
    • Bucho  

      s kotoučovkami problem nemam a to mam mechanicke

      0 0
    • gazman  

      Žádný problém jsem s nima nikdy nemněl.

      0 0
    • Robin Hood  

      Mam formula oro k18 a no problem. Kotouce cistim isopropanolem (1litr za 100kc). Obsas je potreba desticky lehce osmirklovat. 1000× lepsi nez vecka. No a jeste ted zajizdim Hayes stroker trail a taky super. Akorat delaj nekdy peknej bordel a to me obsas pekne.........A co se tyce skrtani kotouce, pokud to jde, tak je dobry udelat zarez do tlustsiho klacku a kotouc opatrne vyrovnat (treba o 1mm). Takze hlasuju pro kotouce vsema deseti.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Kua ja jsem se překlikl :))) to je ta zbrklost, mělo tam být že s nimi problémy nemám, Mám LX hydry a super, vždy když sednu na druhý kolo kde mám Hayesy mechanický tak jsem zděšenej jak to nebrzdí, ale spolehlivost je 100%, nikdy jsem neměl problém, akorát tak že jsem si je rozšteloval sám…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.