• camron

    Zdravím,

    tak mi, k mému velkému rozčarování, začala vrzat levá klika. Je možné, abych asi po 300 km odrovnal novou SH LX kliku, osu nebo snad dokonce pedál PD-M505???

    To se mi docela nedávno stalo u starého Autora, jenže tam byly nějaké lowend Truvativy a noname šlapky a kolo mělo x-krát více najeto. Ale zvuk je to podobný (takové jako vrzání), jde to od levého pedálu a jen při velké zátěži.

    Kolo je v záruce, ale mám to do prodejny dost daleko, tak bych tam nerad jezdil s nějakou fíkovinou…

    0 0
    • pit  

      pri pedaloch SH 505 sa spodok kufra dotyka kov na kov upinacieho mechanizmu a to vydava strasne zvuky…nemyslis na to?

      0 0
    • yoggi  

      aj mne niekedy vrzga pedal naslap. su to naslapne od authora. zistis to tak ze vycvaknes a slapes a ked nie je nic pocut tak je to pedal.

      0 0
      • fluider  

        Mne začala vàzgať tiež ľavá kľuka, Shimano LX HT1, pred pár dňami. A zistil som, pripravený pustiť sa do celého stredu, že to bola len uvolnená tá matica, čo je v nej :-). Tak som ju na oboch stranách vybral, ju celú aj závity vovnútri riadne namazal, riadne zatiahol … a je pokoj.

        No ešte trochu počuť SPDčka, M520. Ale na ne bude treba veľmi hrubú silu :-(.

        0 0
    • camron  

      Ty jo, je to takové vrzání, jako když někdo šlape na staré Libertě nebo ukrajině, já nevím, jak to popsat…:-P

      0 0
    • camron  

      Tak k mému zděšení se z oněch míst už neozývá jen povrzávání, ale je to takové nepříjemné jakoby kovové AL praskání. Přirovnal bych to k prasklému Al rámu, když by se tam to praklé místo pohybovalo. Rám jsem celý prohlédl a nikde po prasklině ani památky. A skutečně ten zvuk vychází jakoby od osy pedálů, spíše však od levého pedálu…help…!

      0 0
      • saab  

        jednak kliky vyčisti a pak to bude pedálem. Obzvlášť 505ky to dělaji, 520ky to dělali taky, ale ty měli najeto asi 7000km než začali. 505ky mi to začali dělat po zhruba 1500km..

        0 0
        • gouryella  

          Co XTR? Taky v nich rupe? Moje 520 maji 300km a je to sileny..

          0 0
          • camron  

            No, já mám na těch 505kách asi 400 km a asi to vezmu na reklamaci, bo to není normální.

            Máte někdo zkušenost s pedály Shimano M540? Někde na stránkách je stavěli na úroveň XTéček

            0 0
            • mudla  

              mám M540 a zatím naprostá spokojenost ( zatím najeto pouze 800 km ), žádné vrzání nacvaknutí i vycvaknuti v pohodě – prostě spoko :-) . vrže na nich jedině plastová „redukce“ na botu bez kufrů.:-D ale tu stejně skoro nepoužívám..

              PS: ta plastová „redukce“ se dost těžko nacvakuje/vycvakuje a plast se rychle opotřebovává..-rozhodně neni určena na časté použití!

              0 0
          • saab  

            to nevim, ty nemam jeté, ale s těma 520ma mě docela překvapuješ, životnost pedálů je prý něco kolem 1500, teda ta garantovaná, čili po 300kilometrech by to sakra dělat nemělo..

            0 0
            • gouryella  

              No podobne prekvapeny jsem taky. Premyslim, ze zkusim XTR. Jen mam obavy ze to bude to stejny jen v hezcim designu a nizsi vaze… Ale naslepo se mi do toho moc nechce… Za ty prachy. Jako alternativu bych mozna zkusil i nejake ty slehace od bratru – o nich jsem se zase dozvedel ze vrzou. No a ted…babo rad.

              0 0
              • saab  

                to bych spíš zkusil 540ky, ty maji užší osičku. Jediné, proč jsem do nich nešel, že bych měl nohu dál od kliky..

                Víme jak to je, XTR je předražená věc, bývá (komponent od komponentu) 2× až 4× dražší než XT, ale 2× až 4× lepší rozhodně není..

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.