Volný čas v. počet kol v. budoucnost

81 nepřečtených
  • Kubiczech

    Posledních pár měsíců přemýšlím, jak to budu mít s kolem dál. Napadlo mě, že už to někdo z vás určitě taky řešil, tak budu rád, když přispějete svým pohledem na věc. K věci:

    Poslední rok mám na kolo čas jeden, výjimečně dva dny v týdnu. Naději na zlepšení příliš nevidím, a tak narážím na problém, že mi doma ladem leží dvě celkem schopná kola. Jedno je gravel, druhý je řekněme downcountry bike. Vzhledem k časovým možnostem lezu převážně na gravel, a vlastně mě nenapadá jediný argument pro to, abych na Pardubicku lezl na bajka. Na horském kole jsem letos vyjel jednou, a to jen kvůli tomu, abych zjistil, jestli mě to pořád baví. Ukázalo se, že ano, ale nebaví mě všechno to okolo. Naložit kolo, odvézt se někam do zajímavějšího terénu, trávit půl dne na cestě kvůli několika kilometrům na trailu. K tomu vědomí, že mám prostě jen ten jeden den, a že se k podobným výletům přemluvím kolikrát do roka? Pětkrát?

    Do toho jsem se přistihl, že bych si Rychlebky rád prolétl na gravelu, a nějaký ty jestřáby a velbloudy klidně vyměnil za pěknou lesní asfaltku nebo prašnou cestu. A že tlačit se mezi dnešní enduristy či trailbikery je to poslední, po čem toužím. Vrcholem družení je mávnout rukou z vrchního úchopu na beranech. Jsem rád na kole v lese, to jako jo, mám rád technický ježdění, ale všechna ta omáčka okolo už jde vlastně mimo mě. Nechápu to, nudí mě to, nevím. Dřív jsem tím žil, teď už nějak ne.

    Vyměkl jsem? Zpohodlněl? Zfotrovatěl v pětatřiceti? Asi od obojího trochu, ale zkrátka řeším otázku, jak s tím vším dál. Vozit se na gravelu? Přikoupit silnici? Horské střelit nebo nechat v kůlně jako lapač prachu? A když střelit, nebude mi to sakra chybět?

    Jak jste se s tím popasovali vy ostatní?

    Pardon, můj psychoterapeut odjel Regiojetem do Chorvatska. (-:

    0 0
    • orm  

      Jako bys popisoval muj zivot. Asi krize stredniho veku. Postupne jsem dosel ke stavu jako mas ty. Trvalo to par let, kdy clovek jezdil mene a mene, a jen to utvrdilo narozeni ditete. Take premyslim nad prodejem MTB xc kola, protoze vetsinou jezdim na gravelu nebo zimaku. Je to pohodlne, vezmes, jedes, odlozis. Jednou za cas namazes retetez. MTB jsem jeden rok ani neslozil. Pak na MTB sednes a zjistis, ze je to super, ze se ti na tom v terenu jede mnohem lepe nez na gravelu. Tak babo rad. Osobne bych se podle casu a okoli rozhodl mezi gravelem a xc ht. Ja si necham zatim oboji. V tydnu na hodku do lesa na mtb a o vikendu, kdyz bude chut a cas tak gravel.

      0 0
    • Espen  

      Stárneš no :-D. Před pár lety jsem předsedal na silnici a na bike(HT) vyjedu už jen sporadicky. Naštěstí ho nemělo cenu ani prodávat, takže jsem si ho nechal na to občas vyjet s klukama co mají Gravel, nebo se synem.

      Na silnici vyjedu i 3–4 týdně, stačí mi dvě hoďky a přijedeš vždy čistej.

      0 0
    • Petr L2  

      V pětatřiceti trochu brzo takhle řešit, tímhle tempem by z tebe byl v padesáti důchodce, si dej pauzu, zkus něco jiného a jestli ti kolo bude chybět, vrať se, porovnej si volný čas a bude vše cajk, pak se ti srovná i to, jaké kolo vlastně chceš a kde budeš jezdit. Pokud ti kolo chybět nebude, tak jsi prostě chvíli v životě dělal něco, co nemělo budoucnost no. Čím dřív na to příjdeš, tím líp :-)

      0 0
    • plzakj  

      Pokud nemas problem s mistem, tak si nech obe. Moznosti na pardubicku neznam, ale urcite jsou trasy, ktery se lip jedou na fullu. Ja to rad kombinuju. Na kolo se teda dostanu 3–4× tydne, sle mam rad tu pestrost. Vizit kolo nekam autem mi nebavi, ale rad stridsm sterkolet a fulla.

      Jestli je probkem misto, tak prodej fulla a porid druhy zaplety. Jefny vic na asfalt, druhy vic do terenu.

      0 0
    • jIrI___  

      Já mám sice času na rozdávání, ale s koupí gravelu před sedmi lety jsem po dalších dvou letech prodal fulla, protože na placce kolem Ostravy jsem pro něj neměl využití a dojíždět někam autem, abych se tam mohl projet na kole, mi s postupem času připadá čím dál více postavené na hlavu. Navíc nerad vlastním věci, které nevyužívám či využívám párkrát do roka, zvlášť když je možnost si je půjčit v krámě. Takže na tvých myšlenkových pochodech opravdu nevidím nic zvláštního, spíše je to normální směrování dané místem bydliště. Věřím, že kdybych bydlel někde v kopcích, tak spíše bude v mém případě zahálet ten gravel a po dvou letech bych ho prodal.

      0 0
    • DaSnail  

      Nechat jak lapač, ked predáš bude chýbat. Ked už bude pocit lahkosti a rýchlosti z gravela vyprchávat, spravíš si výlet na fulle a gravel bude zase super ;-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Pfizer vyřeší vše.

      0 0
    • krabica  

      Tak si udělej na kolo víc času…

      0 0
    • novas752  

      To si musíš vyřešit sám. Na Pardubicku trailbike moc velké využití nenajde. Nechceš-li párkrát do roka s kolem někam jet, pak to asi nemá smysl si takové kolo nechávat (a můžeš místo toho zvážit třeba xc hardtail).

      Na druhou stranu dá se jet i na dýl než na den, za prodlouženej víkend se dá už najezdit v trailcentru, bikeparku nebo ptostě někde na horách pěkná porce kiláčků. Z Pardubic Trutnov a Adršpašsko, Dolní Morava, Jeseníky, Rychlebky, všechno dost blízko.

      0 0
      • plzakj  

        Ale na takovou akci jednou zarok se da kolo pujcit na miste a vyjde to levnejc.

        0 0
    • Nachtlauf  

      Vždyť sis v podstatě odpověděl sám. Gravel tvým vyjížďkám vládne, na mtb skoro nesedáš, tak co řešit?

      Jestli ti nalítané hodiny na štěrkáči vyhovují jako náhrada trailování na mtb, to si musíš rozhodnout sám. Pokud ano, tak proč doma skladovat kolo, na kterém nejezdíš?

      Jestli ti bude mtb chybět? Když ti nechybí 360 dní z 365?

      0 0
    • Fazzy  

      Ja mam nevyuzity MTB v trenazeru, aby byla v sezone silnice porad ready.

      0 0
    • unfiny  

      Je to složitý, ale viděl bych to na dvě kola, já si koupil k HT k najízděni km jako doplněk silnici. Na HT jezdím do práce a 1–2hod po práci, silnici mam na delší švihy 1× o vikendu. Na silnici sedím raději, ale vadí mi, že kvůli provozu a stavu silnic kolem Prahy tocim 4 trasy pořád dokola. Uvažuji, že si místo silnice pořídím nějaký zihadlo gravel a budu ho využívat i v týdnu a na delší švihy a HT si nechám. Je dobré to střídat, nedávno jsem jel delší trasu na HT a byla to příjemná změna. Jen v terénu jsem víc nosil než jel k vůli popadanym stromům nebo se rochnil v bahně.

      0 0
    • TK75  

      Měl jsem to stejné.....cesta dál byla gravel, akorát se ukázalo nemožné ve věku fotra trávit čas na gravelu v lese na 40 mm pneumatikách.Tak jsem zahodil předsudky a plánovaně si vytvořil gravel z kterýho neslejzam rozbitej a přitom prošmejdim kdejakou prdel a stezku v dosahu cca těch 60 km.Toulam se třikrát až čtyřikrát do týdne, většinou stejně jako předtím na hardtailu, jen mám větší akční rádius

      A údržba je tak akorát

      PS. Chtěl jsem a pořídil si ke grevlu trail hardtail…no a zjistil jsem že to o moc schopnější pro mě není.Tam kde to šlo líp, už to bylo zbytečně o hubu a po čase už mě to přestalo bavit.Tak šel do světa

      0 0
    • Fofrník  

      Ve vší úctě k tobě, zvytečně to moc řešíš. Některý otázky výborně řeší čas, který tomu dáš tím, že nad nimi mávneš rukou.

      Chybí ti peníze? Pak to kolo prodej. Ale když si potom párkrát v roce vzpomeneš, že by ses rád svezl, máš smolíka. Nebo to vyřeší půjčovna.

      Peníze máš? Potom si kolo buď nech, nebo jím někoho z rodiny podaruj formou dlouhodobě zapůjčenou věcí.

      Ty si zatím užívej i ten jeden den v týdnu, kdy se svezeš, ať už na čemkoliv a kamkoliv.

      0 0
    • TK75  

      Zkus běhání…v tvém věku jsem s tím začal a skoro přestal jezdit na kole.Až po dvou letech jsem se ke kolu postupně vrátil :-) Je to zase něco jiného a to je fajn

      0 0
    • Smazaný účet  

      Žena nikdy neví, co chce a nedá pokoj, dokud to nedostane…:-)

      Kola si nech, na gravla kup kola s 25mm gumama a nějakou jemnější kazetou

      0 0
    • nomecz  

      Taky jsem to resil, dopadlo to tak ze bike i CX zustal doma a k tomu nakonec dokoupena silnicka :)

      0 0
    • deekay  

      Prosel jsem si tim podobnym taky. Viceme skoro tim samym. Absolutni nechut kamkoliv kolo prepravovat za jezdenim.

      Akorat s tim rozdilem, ze mam na kolo podstatne vic casu, nez ty.

      Vysledek je ten ze hlavni je silnicka a offseason pak na spatne pocasi CX, u tebe gravel. Takze ano, dokoupit silnici na pekne pocasi a gravel nechat jako zimak :)

      A vzhledem k tomu, jaky je rozdil v tom jak svisti moje silnice a jak gravel(cx) tak na tu krosku lezu fakt jen v zime a nake sterkove cesty me vubec nechybi.

      Horaka jsem strelil a kdyz jsem si to treba vcera valil peknym udolickem nahoru po silnici a videl bikera jak z asfaltky odbocoval na rozjebanou prudsi lesni cestu, sinul se rychlosti chuze a tocil nohama jak magor lehky prevod, tak se mi nejak po MTB nezastesklo. Jeidny, kdy bych to vyuzil, kdyz je venku takovy marast ze i an CX je to opruz a chtelo by to sirokanske gumy a rovny rodla aby si clovek trochu zajezdil. Ale kolikrat to je?

      0 0
      • TK75  

        Lepsi svištět oudolíčkem v přírodě po šotolince, tam je krásně…a nikde nikdo (když to teda člověk má okolo baráku, to bude asi rozhodující faktor :-)

        0 0
        • deekay  

          Tak ja mam kolem oboji, i lesni cesticky, sotky i pekne silnice s fajn povrchem kde skoro nic nejezdi. Graveleni jsem si uzil dosyta dva roky, ted je mi blizsi silnice. Rozdilna kategorie, je to jako jezdit s SUV nebo se sportakem.

          0 0
          • TK75  

            No jo, to víš já mám rád prach a bláto ve vousech :-)

            Ale májku a řízek to zas ne…to zas radši tu kreditku akorát teda k bugině :-D

            0 0
          • TK75  

            Deekay: Na silnici jsem si taky myslel, ale já se vždy při tom točení nohama, kdy jen jedeš, začnu nudit…technika v terénu je zpestřením a vůbec ty změny povrchů to mám rád

            0 0
            • deekay  

              Tak me cykloturistika na silnici taky nebavi. Chce si to dat poradne do tela :) Pak se fakt nudit nestiham. Navic si to tu muzu namotat pekne nahoru, dolu, doleva, doprava.

              Asi je to vekem, ale proste jsem tomu fakt prisel na chut – hodne dela taky kolo.

              0 0
              • plzakj  

                Asi zalezi, kde zijes. Treba kolem Plzne je dost provoz, ale je tu neskutecny mnozstvi polnacek, kde je gravel idealni, nebo se da poodjet i do zajimavych terenu na mtb.

                0 0
                • deekay  

                  Jihovychod Prahy, takze jezdim bud na Berounsko a Krivoklatsko, nebo na kratsi vyjizdky Ricansko.

                  Ale to uz psal TK, ze je to hodne ovlivnene lokaci. Kdybych mel kolem rozmrdane cesty tak asi na silnici taky nepolezu s radosti.

                  0 0
                  • plzakj  

                    Hm, tak tam musi byt taky celkem provoz? Me proste nebavi se pretlacovat s autama. A ty malo frekventovany trojky vetsinou stoji za hovno a na 38c je to idealni. Dvakrat do roka na to hodim zaplety s 28mm a jedem ciste silnici. Ale jinak moc ne.

                    0 0
                    • deekay  

                      Nevim, neprijde mi. Jasne, nez se vymrcasim ten kousek na kraj prahy pres par semaforu. Ale jak jsem zvyklej jedit furt v provozu autem tak clovek pak to asi vnima jinak i na tom kole, nebo nevim.

                      0 0
    • BikerM  

      Necim obdobnym jsem si prosel a vlastne ve vlnach tim prochazim porad. V minulosti jsem doma vzdy mel min. 3 kola a jezdil 6–7× do tydne. Pak jsem prestal zavodit a jezdil tak 3–4× tydne na pohodu. Pak nejakou dobu jsem jezdil 1–2× behem dvou/tri tydnu. Najednou jsem mel doma jen jedno kolo, pak zas dve a takhle s kolama nahoru dolu i nekolikrat do roka. Po roce v cizine, kdy jsem na kole nesedel vubec, jsem si poridil nejdriv bika, pak silnici, prakticky rok a pul jezdil i 6× do tydne.. pote prisla na radu nova prace, postupne sel z domu bike i silnice, nahradil je gravel a jsem spokojenej. Urcite uz bych zvladl jezdit jen na gravelu, mam na kolo cas 1–2× do tydne a vetsinou max na 3 hodiny, obcas dele, nekdy se to sejde a vyjedu na kolo i 4× behem tydne. Citim, ze me to porad bavi. Ale jak je kolikrat hnusne, ven se nevykopu. Uz ke gravelu zas vybiram novou silnicku a xc hardtaila.. ale je mi jasne, ze se na ne bude hodne prasit, ten cas uz mit nebudu, abych jejich potencial naplno vyuzil. Ale coz, hlavne z toho mit radost a uzivat si to!

      Byt tebou asi bych fulla poslal z domu, na gravela poridil jeste silnicka kola a poskladal bych si nejakeho pekneho hardtaila, kterej ti bude delat radost uz jen pri pohledu na nej. :)

      0 0
    • JMT  

      To downcountry kolo bych vymenil za neco vic enduro. Doplnil silnickou a nejakym hezkym XC a prislo by mi to idealni.

      0 0
    • jmaselnik  

      2× týdně není moc. Jako mnozí další tady jsem řešil a vlastně pořád trochu řeším něco podobného. Po havárce na silnici jsem zůstal na biku, pořídil k němu gravela a pak ještě trochu lepšího gravela a teď mám zase cukání na silnici. Co mě brzdí, je nedostatek místa, protože jako 4 členná rodina vlastníme 10 kol a fakt to už není kam dávat :-). Pokud není místo problém, tak bych nic neprodával a počkal klidně rok.

      Moje zkušenost je, že co mám a rok nepoužiju, na 90% můžu klidně vyhodit a nebude mi to nijak zvlášť chybět.

      0 0
    • Coural  

      Veškeré bikové kvaltování toliko pro hovado dobré jest. Takže prodat, přikoupit silničku (2,3) a užívat si větru ve vlasech.

      0 0
    • nitraq  

      Ve třiceti jsem pořídil gravel (reálně americký cx, ale tím se nebudeme zatěžovat), zkoušel jezdit v terénu pro to určenej a byl spokojenej. Pak jsem na tom kole začal vozit sedačku s dcerou, čím dál víc a víc jezdil na silnici. Z toho důvodu taky nasadil silniční pláště a na těch to kolo už zůstalo. Pak jsem zjistil, že nač se trápit s těžkým hliníkovým gravelem, když ne o moc dráž můžu mít karbonovou silnici. Tak gravel šel do světa, na vození sedačky jsem postali zbytkáč za pár peněz a teď vesele užívám silničku na cesty do práce, ježdění po silnicích v Brdech apod.

      Jo a celou tu dobu smutně sedí v koutě sklepa xc full. Pořízen dávno přede všemi těmito koly a sednu na něj tak jednou za rok. Ale je to srdeční záležitost a nedokážu jej prodat. Taky kdo by dnes chtěl 26" xc full, ten má cenu už jen citovou.

      0 0
    • mastihuba  

      Na kolo se dostanu 1× za 14 dnů silnice dva roky ceka jestli zbude cas na Malorku a bajk jestli se uzdravi tenisovej loket a mezitim popojizdim okolo baraku na ht zimaku. Tři kola jsou mi taky k hovnu.

      0 0
    • Radek Broz  

      Začal bych tím, že překopu práci, abych měl času víc. Den v týdnu je fakt nesmysl. To pak spadáváš do začarovaného kruhu – jde ti to hůř, bolí to víc, užiješ si to míň a už tě to ani tak nebaví. Abys mohl smysluplně jezdit v terénu, nesmíš z toho vypadnout.

      Dojíždět naštěstí nikam nemusím, to jsem taky ochoten dělat už jen tak kvůli Itálii, ale rozhodně ne kvůli podobnými tarifu, co mám doma, kousek jinde v Česku. Čímž se dostávám k tomu, co mě třeba teď dost nakoplo – jezdil jsem ve Finale 6 týdnů v kuse a zase mě to začalo neskutečně bavit. Tady je to trošku horší a jak jsem línej, forma jde zase dost rychle dolů

      Jinak s tím družením a omáčkou okolo to mám stejně, vlastně mě lidi kolem toho čím dál víc serou:) A z podobných důvodů jsem před časem prodal sjezďáka, i když bych se na tom teď občas svezl… ale kvůli pár dnům v roce mi to taky přišlo jako nesmysl.

      0 0
      • Elwing  

        Kolo je příkladný sport pro asociály :-)

        0 0
      • JMT  

        Tohle ale platí ale i na silnici a xc…když chceš aby se ti hezky jezdilo a bavilo tě to, tak musíš eliminovat takový ty nedůležitosti jako práce, rodina a pod…:-)

        0 0
        • Nachtlauf  

          Ani nemusíš – stačí přesunout kolo do čas.rozmezí, kdy tě nikdo nebude postrádat a nikdo si nebude stěžovat, že jsi out. :)

          0 0
        • mr.antik  

          No řekněme že na enduru si dám do těla řekněme za 2h, na silnici to chce tak 6h aby člověk nejezdil jen okolo komína.

          0 0
    • mr.antik  

      Je to o tom, jaký možnosti máš v blízkém okolí. Taky by mě nebavilo jezdit za bajkováním někam autem, to je fakt pruda. To praktikuju parkrát do roka ale spíš na celodenní nebo celovýkonedový ježdění. Takže střídám bajk na lokaálních trejlech a silnici když se chci podívat někam dál. Ale i ta silnice čím dál víc zažívá šotolinu :-)

      0 0
    • Lance  

      Pred 2 rokama sem.prodal silnicku. Sice uz nebyla.nejnovejsi, ale vztah sem k ni mel. Ted me to sere a to sem na ni najel za posledni 2 roky co sem.ji mel asi 200 km. Sla za baksis. A to mam misto na asi 100 kol… proste v tu chvili sem nechtel nic co nepouzivam. Zas na druhou stranu je mi fajn zbavovat se veci co nepouzivam…

      0 0
    • Pikaču  

      jezdil bych to co mě baví. a pokud te nebaví kolo tak zkusit na čas jíne věci.

      Nicmene jestli neresis misto a penize tak neni duvod se neceho zbavovat. nebo to prodat a pak si koupit neco jineho.

      Nicmene ten FINNu mas paradni, ale to vis to jsme si psali.

      Tak at si uzivas i to malo casu co mas.

      0 0
      • cyklista86  

        Když bych nepotřeboval peníze a místo by nebyl problem, tak bych si nechal dobre kolo na kterém je radost jezdit ať už je to celopero a nebo silnice. Ikdybych se projel treba jen jednou za dva týdny. Jednou za měsíc. Jednou týdně to je pro většinu pracujících běžné. Přes týden nemůžou nebo spíš ani není energie. Těší se na sobotu jak vyjedou a v nedelu už možná jen nějaké vyjeti a relax pro nahrání sil do dalšího týdne.. Kdo nemá náročný zaměstnání a jezdí i po, před prací ti sefakt mají.. :-)

        0 0
    • Manas  

      Ja mel obdobi kdy sem misto sjezdu jezdil XC .. pak sem se vratil ke skakani a enduru … pak rodina/dum/deti … jezdeni slo stranou. Ted potom co mladej zacal chodit na krouzek kola k Pepovi Dresslerovi, sem tam nahnal i manzelku a razem zaciname jezdit „tezsi“ teren vsichni. Takze opet navrat k enduru a zabavnemu jezdeni .. ale s celou rodinkou, coz je docela zabava. Ale zalezi na tom jak to mas hozene v hlave, jestli hledas duvody proc neco nejde, nebo jak te omezuji, to je cesta doprdele. Pokud hledas drobnosti i v tech vsednich vyjizdkach (drobne si poskocit kdekoliv, ucit se po zadnim, manualy) tak i blba cyklostezka muze byt zabavna. Vzhledem k tomu, ze mladsi synek uz breci, ze chce velky kolo (24" RB) tak si myslim ze to bude zase o kousek lepsi.

      Je to jen o hlave. Kola neprodavam, protoze porizovat novy ma casto vetsi naklad nez udrzovat to co mam vyladeny.

      Co teda musim pred Pepou slozit poklonu je to, jak dokazal do technickeho jezdeni nadchnout jednak mladyho, tak i manzelku, co se bala sjet snad i obrubnik. A dokazal jim dostat do hlavy, ze to jsou schopni zvladnout.

      0 0
    • R-A-D-I-U-S  

      A co teprve, když se ta otázka rozšíří na všechny aktivity ke kterým je potřeba nějaké vybavení a čas (běžky, brusle, lezení, padák, wind/serf, potápění…), to je peklo rozhodování :-)

      0 0
      • Manas  

        To jsem dost zasklil … zbylo mi fitko, beh a kolo :D

        Ale mladej jde na krouzek lezeni na podzim, tak by mohlo klapnout spolecne :)

        0 0
    • strongpajda  

      ahoj, mám doma 3 kola – endurko, grevla a XC HT. zároveň jednu paní, která má Spectrala a dcerku 4měsíce. Zatím ujezdím všechno, ale je to hodně o vzájemným respektu a porozumění. Uvidíme až se malá dostane k plazení a stání kolik mi zbyde času na kolo.

      Cestou z práce mám Trutnovský trejly, takže o zábavu cestou mám postaráno. Zároveň 30min na grevlu do práce je příjemnej výplach hlavy.

      0 0
      • plzakj  

        Takze do prace vezes enduro na zadech a zpatky pres trejly naopak? :-)

        0 0
        • strongpajda  

          tak nějak :) za tejden prostřídám všechny 3 kola úplně na pohodu. na TT si pomáhám autem, drtit asfalt ráno na endurku není to pravý ořechový

          0 0
          • iceduck  

            Sem cetl od konce a teď docela přemýšlel jak ***** ten Time Trial jezdíš na enduru ;)))))

            0 0
    • scret  

      No, kazdyho to driv nebo pozdejs asi proste dozene:)

      Cca od lonska se mi potize s kolenama uz zhorsily natolik, ze kazda vyjizdka nad cca 30km je odmenena bolesti kolen dalsi klidne 2 dny:( Letos po covidu jeste horsi… Tim padem clovek jezdi min a tim padem to boli jeste vic… Fyzicka strasna, ale clovek si musi nejak nastavit hlavu. A hlavne nestresovat z toho, ze se nedostane na kolo. V zivote jsou mnohem dulezitejsi veci. Fakt. Ja si vlastne diky tomu, plus i par dalsim zivotnim okolnostem, zacal mnoonasobne vic vazit casu s detma!

      Jinak od lonska me treba hodne chytil paddle a tak uz dve sezony, kdyz je cas a hezky, tak jdu radsi misto kola na vodu… Tam je vzdycky neskutecnej relax a pohoda. Na biku mi prijde, ze se clovek furt vlastne jenom honi s casem… A to i na AM/EN kole… proste mas nejakej vymezenej cas a neco chces ujet… dat si stary dobry flaky atd.

      Tohle me vlastne privedlo i k bikepackingu, kde se citim podobne jako na ty vode… Klid a mir a neskutecnej pocit svobody a volnosti… Clovek nehlida tolik hodinky…

      Ad biky… Mam stale 3 kola – stary KHSo si nechavam ze sentimentu a vyjedu na nem tak 1× za rok…

      Pak ocelovy 29 HT s pevnou karbonovou vidli – vlastne takovej gravel:)) Jen si volim od rychlejsich plastu po balonu – rychlost vs pohodli… Dle typu vyjizdky… na tomhle kole travim v soucasnosti nejvic casu – je to kolo na vsechno – na cyklostezku, na bikepacking i nekam lehce do lesa… Letos jsem namontoval 100kovou vidli, ubralo to na rychlosti a jednoduchosti, ale zas clovek jezdi i vic v terenu…

      A pak mam stale AM/EN fulla, kterej zastane vsechno ostatni, RS, Trutnov, Klinovec atd. atd.

      0 0
      • RapMan  

        to jsou na kole špatný KPI, místo rychlosti a vzdálenosti zvolit vhodnou tepovku, a pak to jde dobře…

        0 0
    • grafik  

      Máš top kola, ale jestli tě ten full kolem baráku nebaví, poslal bych ho dál. Užívej na pohodu gravela, za pár měsíců (týdnů) přijde další (a další) pocitová vlna. Časem se to vyřeší samo a je to běžné. Kolikrát do týdne přemýšlím nad ideální kombinací na jakém kole jezdit raději. Mě to stále baví, víc a víc … navzdory věku. Měl jsem období několika let, kdy nájezd byl jen na silnici. A dneska? Raději MTB. A ideálně, jak tu někdo napsal, chtěl bych top HT (k tomu poctivý gravel), krásný i na pohled a silnici (zánovní) bych poslal dalšímu majiteli : )

      0 0
    • iceduck  

      MTB prodáno, jezdim ted 50/50 gravel/silnici.

      2× do roka si na trail ten full pujcim (za směšnou částku oproti tomu co bych vrazil do biku).

      Technika stejne zmizela, ale neprekazi mi doma pracholap, nemusim resit servis … a jezdim.

      0 0
    • scret  

      Tak uz je full, koukam, na bazaru… :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.