Volba tlumiče na stavbu XCM/agresivnější full

8 nepřečtených
  • Robishek

    Ahoj, čeká mě stavba fullu s cílem postavit XCčko kolo s kterým se bude dát sjet lehčí traily. Zdvihy budou 120/100.

    Furt jsem ve fázi zvažování jaké tlumení vybrat, byl jsem hodně nalomený jít do foxu konkrétně Foxa 34 sc factory a k tomu DPS float tlumič, ale fakt, že vyjde téměř o třetinu dráž pružení od foxu proti rockshoxu a to mě hodně odrazuje. Do rámu se vleze maximálně tlumič 165×40/38mm.

    Aktuálně jsem tedy nejvíc nakloněný k variantě Rock shox SID ultimate a k tomu tlumič a zde bych se chtěl poptat. Primárně zvažuju od RS sidluxe ultimate ale jelikož nemám najetý ani jeden tlumič chtěl bych se poptat zde zkušenějších jestli by nestačil například RS monarch XX? Případně jestli nenapadne někoho lepší alternativa? Cenový rozdíl monarchu a sidluxe je asi tisícovka, takže to bych neřešil, jediný co je blbý, že jsem sidluxe našel pouze na německých eschopech, takže kdyby byl něajký problém tak je horší eventuálně výměna, reklamace.

    Díky za jakékoliv rady!

    0 0
    • capo  

      Jde o rám, jeho průběh pružení a síly které tam působí. Naladit tlumič k rámu, aby celý průběh v reálu byl ok, není vůbec jednoduché.

      Pokud máš možnost zjistit co tam dává výrobce sériově a k tomu přesně naladění (třeba u Foxe to jde vyčíst z kódu), potom to může být jednodušší. Aftermarket tlumiče ale obvykle jdou koupit jen v jednom setupu, takže ladění je nutné.

      Je o dost důležitější mít tlumič správně naladěný, než od jaké je značky…

      0 0
    • novas752  

      Lehčí traily se daj sjet i na cyklokrosce. Sidlux je v metrických rozměrech, Monarch XX je ve starších palcových = budeš mít rám buď na ten nebo na ten druhý.

      Monarch XX má zamykání ovládaný hydraulicky, doporučuju vyhnout se tomu, lanko je spolehluvější.

      A taky záleží na vnitřnim nastavení toho tlumiče, pro každý rám se hodí něco jiného a stejné tlumiče se dělají ve více verzích naladění komprese a odskoku vevnitř tlumiče. + různé vzduchové komory.

      0 0
      • Robishek  

        Co jsem načetl, tak rozměry by sedět mohly, s monarchem dobrá připomínka. No asi to risknu a zkusím tam objednat ten specifický tlumič dělaný na Scotta a pak eventuálně nastavovat a nastavovat. Díky za rady.

        0 0
    • Andercze  

      Čeká mě aktuálně podobná volba (asi na stejném rámu).

      Co jsi nakonec zvolil?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.