• drtyc

    Zdar.

    Koukam, ze sem nekde oprel asi kolo tak nesikovne nebo o me nekdo oprel kolo ale spis sem se s tim akorat nekde vyvalel, ze pekne sedrenou vidli a par tukanecku na vnitrnich nohach skoro v lajne nad sebou. vypada to vsechno jenom esteticky, ale uz to nema hladkej profil.

    otazka za deset bodu. asi to bude rozedirat tesneni, ze?

    otazka za sto bodu. co s tim? prebrousit, at ty vrypy nemaji vylisovany hrany nad uroven beznyho rozmeru nohy? smirkem? necim jinym? nebo nechat tak, at se to odrhne za provozu?

     

    nevim jestli je to tim, ze bez sedlovky jezdim pomalejc a ze by v mensi rychlosti nefungovala tak pohodlne ta vidle, ale mam dojem, ze me i zacla nejak vic tlacit… chodi zda se zatim porad skoro hladce az na doraz. muze ten pocit vetsi tvrdosti byt tim, ze sem zpomalil nebo ze to drhne nebo se akorat nova vidle zajela a nebo jsem si jen na ni zvykl a mel bych presedlat na pul hodiny na pevnou vidli, abych mel stejny vychozi srovnavaci bod?

    0 0
    • pos3k  

      Nejake zkusenosti s tim" tu jsou":/forum/oprava-poskriabanej-poteflonovanej-nohy-vidlice/828527/fo­rum.html#unre­ad1, zkus kluky kdyztak oslovit primo.

      0 0
      • drtyc  

        HA! teflon. no tak na to radsi ani sahat nebudu, jestli je na tom nejaka takova vrstva, tak budu radsi delat, ze tam neni ani skrabnuti. jestli se ma neco vydrit, tak se to vydre. tesneni snad vyresi aspon z casti botky… skoda, ze uz nedorazily driv. nemuselo se to stat :-(

        s tim teflonem mi to nejak nedoslo. i kdyz kdo vi jestli tam takovy high tech na takovym low end mam… budu delat, ze za ty prachy co to stalo je to spotrebak jako plaste… po 500km deravy vyhodit ;-)

        0 0
      • drtyc  

        doplnujici.

        nekdo tam zminil problem s uchazejici vzduchovkou. to se fouka primo do nohy u vsech nebo pouze u gramarskech? je aspon u nekterych uvnitr neco jak natlakovana stlacitelna vzduchova patrona?

        jestli je to rovnou do noh, tak pak to je desne nachylny na cokoliv, ne?

        0 0
        • drtyc  

          teda ja mam pruzinu, ale at vim, jestli se mam vzduchu kvuli tomuhle vyhnout do budoucna, ze by to bylo vic problemu…

          0 0
        • jonti  

          Ono sa to ale fuka akoby do vnutornej nohy, v ktorej chodi piest pevne spojeny s vonkajsou nohou. Takze to nijak nachylne nie chyby nie je, jedine ak nenamazes ten piest. To tesnenie ktore vidis zvonku vidlice medzi vonkajsou a vnutornou nohou brani len prieniku bordelu do vidlice a uniku mazacieho oleju.

          Aspon tak to je u vidlic typu RS Reba, Sid, Manitou R7, Skareb.

          0 0
          • kyl  

            Pokud by ty ťukance byly trochu větší a projevilo se to i u vnitřního průměru nohou tak v případě vzduchu by to bylo určitě na odpis,v tom místě by to těsnění přes vzniklel hrbolek neudrželo.

            0 0
            • Lišák  

              Nevím, co má drtyc za vidlici, ale většina dnešních vidlic má vzduch v patroně, takže s těsněním vzduchu přes stíráky problém není.

              0 0
              • drtyc  

                ok. dik za info. takze koukat, aby to melo patronu, az pujdu na nakup.

                0 0
          • zichis  

            proč ale Fireballovi v tom zmíněným threadu tlak vzduchu utíkal? Je třeba možný, že v tom škrábanci na vnitřních nohách si dovnitř nanosil bahno, to se tam rozptýlio v oleji a postupně se dostalo až na pístnici?

            0 0
            • kubad  

              nektere vidle se foukaji jen pod stiraky, jsou to pruzinovky s moznosti doladeni vzduchem tohle je tusim ten pripad pak je to problem

              0 0
            • baboon  

              Píše že to měl na marzocchi,ty jsou známý tím,že se fouká nebo foukal vzduch přímo do mazacího oleje tedy i do nohy..Výhoda byla žes mohl ladit progresivit,ne­výhoda závislost na stírácích který přicházeji do kontaktu s různým svincem, stejně tak ty vnitřní nohy..Stejnej systém měl třeba i rux..A po třech letech na origo stírácíh není problém..:) Jen nesmíš cinknout tu nohu..

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.