• mr.nobody

    ahoj, tak jsem se rozhodl vychovat malýho bikera už od tří let věku a pořídil jsem trail gator. mám to od pátka a zatím jsme najezdili cca 30 km a mrňous je zatím nadšenej:-) myslím, že je to docela slušný řešení na rodiný výlety. Má tu s tím někdo delší zkušenost?

    0 0
    • pro_pa  

      Ahoj, jestli jseš na tom fotu s mrňousem ty, ta bych doporučil zvednutí předního kola tak ,aby bylo aspoň 15 cm na zemí, jinak je možné, že bude na nerovnostech zadrhávat o zem.

      0 0
    • Pijer  

      Mě se moc líbí to držátko pro stopaře, ne vážně, příští rok do ní také jdu. To dětský kolo je 12"?

      0 0
      • mr.nobody  

        to je čínský šrot, který jsme zdědili a který co nejdřív hodím do stoupy. jezdit se na tom moc nedá, nic na tom neopravíš, na co sáhneš klíčem to ožvýkáš a kola to má 14 palců – duši ani plášť na to neseženeš. vidím to na nějaký bazarový dětský kolo český výroby a pokud možno s torpédem. Mlaďas totiž šlape radši dozadu než dopředu, z toho ho musím vyléčit:-). Jinak na tu tyč můžeš zapřáhnout kolo až 20 palců.

        0 0
    • camron  

      Bez urážky, taky už jsem tento výmysl viděl a přijde mi to docela jako hazard.

      0 0
      • mr.nobody  

        taky jsem se trochu bál, ale je to víc v pohodě než honit dítě na kole před sebou a trnout kam mi zase vlítne. To kolo dokonale sleduje tvou stopu a dítě ani nemusí umět držet balanc. ten můj to teda zatím neumí :-)

        0 0
        • jama  

          To tě stejně nemine, po roce, max po dvou bude děcko na tahání těžké a do cca 8–10 let věku dětí to znamená obětovat trasy potřebám dětí. A pak tě začnou předjíždět a pak už jim nebudeš stačit… :-)

          0 0
    • kudrc  

      Máme něco podobného, takovou zadní polovinu kola bez přední stavby. Funguje to super, mladýho to dost baví. Dokonce mi po rovině zakazuje šlapat a dožaduje se toho, že nás poveze sám. Několik málo úslkalí to ale má. Předně musíš stále vnímat co říká, já uprostřed monologu trvajícího půl hodiny, jako hele pejsek a podobně, rozklíčoval víceméně náhodou slova čůrat a vystupuju. Když jsem se ohlédl, byly už obě nohy na jedné straně kola, a to jsme furt valili tak 20 :-) . Taky pozor na průjezdy zatáček, které je třeba řádně nadejet aby ses třeba nezarazil jeho řídítky o strom a podobně. Jinak opakuji, je to dost dobrý. Nejlépe když jede ještě někdo kdo to ohlídá.

      0 0
      • mr.nobody  

        no právě – díky tomu jsem o víkendu vytáhl manželku na kolo, přísahám, že je to poprvé v životě co jsem ji viděl na kole :-)

        0 0
      • Ruprecht  

        jo tohle půlkolo jsem měl taky a super. Malá furt řvala, že chce jet rychlejc, terén ji taky nevadil takže jsem jí vozil všude. 70 – 80 km výlet terénem nebyl problém :-). Foto tady: www.bike-forum.cz/…_v_akci.html?…

        0 0
      • PjSky  

        tohle rozhodne neprovozovat bez doprovodu ktery decko porad hlida :)

        resili sme moji neterinku brat na vylety s dedkem a babkou (aneb mlady prarodice) a prvni otazka byla: co kdyz na tom usne? Rozhodne to by me nenapadlo… ale mozny to je.

        0 0
    • Dana  

      S trail gatorem jezdíme druhou sezonu- ehm tedy já táhnu .-) a manžel táhne přívěs.
      Tyč dětské kolo krásně drží,malý biker nemusí ani ještě sám umět na kole, musí být vše pěkně utažené, dětské kolo kolmo k zemi, přední kolo u dětského kola nad zemí. Při objíždění překážky je nutné sledovat pohyb dětského kola.
      A jedno velkéééé upozornění! Minulý týden nám dětské kolo neustále „padalo“ k zemi a smýkalo se o zem,stále jsme nemohli najít příčinu (zdali to uchycení na dětském kole nesjelo, zda-li sedlovka se nezasunula). Úchyt-plechový profil na dětském kole nám napraskl a hrozil pád kola!!!Bez problémů jsme ho vyreklamovali a vyměnili nám ho v Azubu za podstatně bytelnější úchyt. Ten měl ale širší rozteč, tak jsme museli trochu pilovat. Tož tak.

      0 0
      • zbartos  

        Tohle se tu už řešilo, více viz „Zkusenosti s taznou tyci Trail Gator“ //www.bike-forum.cz/forum/190818/0­/forum.html#un­read1

        Jen potvrdím Daninu informaci, že úchyt nám napraskl asi po ujetí cca 300 km (cca 50% neasfaltové cesty) v 9/2006, ale vyměněn byl za úchyt se stejnou tloušťkou ! Takže možná že se už výrobce chytl za nos a vyrábí bytelnější model úchytu… Každopádně sledujte, zda se postupně nesnižuje odstup předního kola od země a prohlížejte důkladně úchyt na dětkském kole (viz obr. již v dolní části naprasklého úchytu v příloze).

        0 0
        • mr.nobody  

          taky mi to naprasklo, ale mám podezření, že takhle by praskl i ten měněný úchyt (podle mně je to konstrukční chyba), tak jsem si nechal udělat z ocelového hranolku dovnitř toho profilu dlahu a myslím, že to už bude na věčnost :-)

          0 0
    • shurty  

      Tyč používám druhý rok – mladej nějak nechce sám…Jedna věc mě u Tebe i Dany zarazila – proč máte tu zajišťovací tyč řidítek vedenou dolu k vidlici?

      0 0
      • Dana  

        Mně zase překvapuje (myšleno v dobrém) tvůj způsob jištění dětských řidítek, nikde jsem se s tím takto nesetkala a ani nevím, že to lze i takto. Tedy pokud to i takto lze a řidítka jsou opravdu jištěna. I prodejce nám „náš“ způsob jištění ukazoval, ale je pravda, že občas s řidítky dcera lomcuje a občas jištění vypadne, tak třeba to jinak bude lepší.

        0 0
        • mr.nobody  

          podle návodu jsou oba způsoby správně, já volil jištění vidle, nevím proč, asi proto, že to bylo víc práce:-)

          0 0
    • honza.hk1  

      my používáme tohle a je to super. Nevýhodou asi je to, že z toho neudělám někde na vyjížďce samostatné kolo,ale stabilita je vyšší než u tyče. Zkusil jsem obojí a závěsné kolo zvítězilo. Kolega na něm má se synem rekord 65km, což bych se bál. Tedy kvůli dítěti,ale je to fakt super. Průchodnost terénem skvělá.

      0 0
      • mr.nobody  

        to jsem chtěl původně taky vyrobit, ale všichni mě od toho zrazovali, že nemám mrvit dobrý kolo, tak jsem se na to vykašlal. ta tyč je pro mě taky kompromis, ale jsem zatím spokojenej:-)

        0 0
        • honza.hk1  

          no do výroby bych se asi doma nepustil. tady na to je záruka a hlavně atest zkušebnou. Není to nejlevnější, ale ta tyč je docela dost peněz, takže si člověk asi nevybere a hlavně nejdůležitější ta radost těch špuntů. Náš mladej by na tom vydržel pořád :-).

          0 0
    • nobody  

      ahoj, dá se trail gator spojit i s 12" kolem? Koupili jsme tohle www.mojekolo.cz/…ini-12-white a chtěl bych k tomu i trail gator. dík

      0 0
      • mr.nobody  

        nejsem si jist, ale mělo by to jít, v návodu nebo na netu to najdeš jistě

        0 0
      • mr.nobody  

        tak jsem to na netu zkusil pohledat: Technické informace: TRAIL-GATOR Maximální hmotnost dítěte: 32 kg Velikost dětského kola (průměr pneu): 14" (35,56 cm) až 20" (50,8 cm) Velikost Vašeho kola (průměr pneu): minimálně 25" (63,5 cm) Průměr sedlové trubky dospělého kola: 1" (25,4 mm) až 1,25" (31,8 mm)

        0 0
        • nobody  

          já to našel taky, ale někde píšou 12–20" a někde 14–20", proto se ptám, jestli v manuálu nepíšou velikosti kol.

          0 0
          • mr.nobody  

            teď jsem našel údaj 12", tak bych to asi vyzkoušel. Nevidím důvod, proč by to nemělo jít – možná snad náklon toho kola, ale ten rozdíl by neměl být nijak drastický

            0 0
    • Smazaný účet  

      Vykopávám z historie.

      O víkendu jsem montoval Trail Gator. Poněkud mě rozladila nízká uživatelská přívětivost a nedořešenost – objímky kov na kov, podložky na vyosení úchytu si kup sám atp. Namontoval jsem to na 12" Rock Machine Mustang, takže to jde. Dotazy:

      • na dětskym kole je torpédo brzda, jak moc je znát když dítě šlápnedozadu?
      • úchyt vidlice dětskýho kola – drží tam ten čep,nevyškubne se?
      • jak moc to namáhá sedlovku? mam to bez podložek přímo na sedlovku(31 mm tušim) a trochu se bojim aby jí ta masivní objímka neustřihla,dotáh jsem to teda velmi opatrně.
      0 0
      • Jezevec70  

        Zatím s tím jezdíme asi 2 měsíce. Mám to na 16" kole.

        Zkušenosti:

        • pokud ti přibzdí v prudkém stoupání, je to dost poznat, ale nic sev podstatě neděje
        • čep na úchytu vidlice drží dobře, ještě se nevyškubl
        • na nějakou ultralite nebo karbonovou sedlovku bych to nedal, spíš bychkoupil něco levného nezeslabovaného za pár korun

        Bacha na usnutí dítěte za jízdy.

        A mladý asi na druhé vyjížďce začal oběma rukama pouštět řidítka, tak dostal důraznou domluvu, pokud ho ještě uvidím, tak ho vysadím a dál půjde pěšky. -)

        0 0
      • Motyll  

        Taky mám cca 2 měsíce a při montáži jsem měl stejné pocity. Jak může někdo vyrábět takový nedodělek? Synkovo kolo jsem v místě montáže aspoň oblepil 3M páskou, bylo mi líto rvát kov na kov na novém kole.

        0 0
      • mr.nobody  

        torpédo jsem co nejrychleji nahradil za volnoběžku. Bylo mi divný, že se moc dřu, až mě jednou strejc upozornil na to, že mladej si hoví s nohou na zadní šlapce a z torpéda se kouří :-D

        0 0
    • Marek 2  

      Máte někdo dlouhodoubou zkušenost s upnutím k sedlovce kola.Mám sedlovku Raceface Deus a mám trochu obavu o prasknutí sedlovky,vozíte někdo podobnou kombinaci?

      0 0
      • KubaBajk  

        Zdar, s prasknutím sedlovky není problém…ovšem důrazně doporučuju koupit nějakou lowend druhou sedlovku i se sedlem, objímku sedlovky na rychloupínák a měnit sedlovky. Na jedné budeš mít samozřejmě namontovaný ten úchyt TrailGatoru. Nedokážu si představit, že bych měl pokaždé, když chci vyvézt syna, znovu montovat úchyt na sedlovku a pak, když chci jet bez něj jej zase odmontovávat.

        já jsem kvůli tomu koupil obyč bazarovou Ritchey a Gobinu v základu, na jejíž tvar jsem zvyklý.

        Úchyt je taky nutno na sedlovce vypodložit, jinak ti dokáže sedlovku pěkně pokousat . I to je pro mě důvod, proč mít dvě sedlovky, ožnému vypodložení spoje sedlovky a úchytu nevěřím, takže jsem úchyt TrailGtoru na prase zakousnul do té lowend sedlovky…bude sice znehodnocena ale lámat se neláme a hlavně drří naprosto pevně.

        0 0
      • Ruprt2  

        Spíš prdne objímka než sedlovka.

        (teda jestli bavíme o normální hlíně)

        0 0
    • alinceb  

      Nemáte někdo zkušenost s konkurenčním Trail Angel ? Má nějaké výhody/nevyhody v porovnání s Trail Gatorem? Objednávám z KK a je mi jedno kterou, ale chci tu lepší…:)

      0 0
      • Mutant Marana  

        To je kravina zrovna takova jako Trail gator. Odepnes dite a co s tim budes delat? Kam to das? Sklopis si to k ramu? A vypadas jak blbec, no vono to je hnusny ikdyz tahnes spratka za tim. Lepsi ho naucit jezdit a at uz jezdi sam a tydle debility preskocit, nez byt pro smich, ze dite jeste neumi a musi se flakac tahat LOL

        0 0
        • roman 3D  

          jsou to tvoje osobní zkušenosti s malejma dětma?

          0 0
        • blaf  

          LOL

          0 0
        • heerer  

          nemas deti vid?

          proc nejet na vejlet a kdyz dite nemuze(napr kopec) mu pomuzes. Diky tyci se dostanes trochu dal nez jen kolem baraku.

          Treba dospejes ty chytroline az ty sve spratky budes mit.

          0 0
          • gerrard  

            Predstav si, ze mam taky deti a ucim je od mala jezdit samostatne. Vzdalenost prizpusobuju jim a kdyz je nejhur potlacim je za zada. Deti klatici se na tyci se me nelibi. Kdyz je to jeste po hodne frekventovane silnici tak tim min. Radsi ujedu min nez pouzivat takoveto doplnky.

            0 0
            • heerer  

              ja se svoji holkou/v cervnu 5/ujedu bez tyce 10km

              S tyci dam 30 ale nikdy ne silnici…druhak vychilovani nemame, ja s ni problem nemam.

              Nicene spratky bych sve ani cizi deti nenazyval! proto dotaz na deti;-)

              0 0
      • tm  

        Vlastni zkušenost – slečně už je 7 a nic podobného jsme nikdy nepotřebovali. Z vozíku přešla rovnou na kolo. Když jela rodina na výlet, tak jen tak daleko, co mladá zvládla sama a ještě cestou spousta zastávek a blbnutí po svých kolem cesty. Děti potřebují při pohybu rozmanitost. Najíždet kilometry si můžeš před, nebo po výletě. Ona vize, že si to prcek bude užívat stejně jako rodiče, vezme za své asi po půl hodině jízdy. A když bude moc unavenej, nezbývá než vzít Tesu a přimotat mu ručičky a nožičky ke kolu, aby z něj nespadl, když usne.

        0 0
        • Japhy  

          Hehe, to mi připomíná jak jsem nouzově vázal gumicukem helmu k sedačce – dcerka neplánovaně usnula asi půl hoďky před dojezdem na chalupu a jaksi se nedostávalo denního světla.

          0 0
        • alinceb  

          Není to pro mě (bude to dárek) a neptám se na jiné řešení, ale na konkrétní tyč.

          0 0
          • tm  

            Ber tu, která líp udrží dětské kolo ve svislé poloze. Co jsem kdy viděl Trail Gatory, tak většinou děcka jela v lehkém náklonu, což asi není úplně správně. Možná je to špatnou montáží, ale že by skoro u všech?

            0 0
            • Japhy  

              Trail Gator jde nastavit aby bylo dětské kolo rovně, ale ne každý na to má fištrón. Průšvih je nedomyšlené dotahování rychloupínákem, vakl v místě napojení a praskání toho napojovacího cajku u spodních zobáčků. Po poškádlení svářečkou už je to v cajku. Ostatně co čekat u „skoro nejetého“ kousku za pětikilo z Aukra. Použili jsme k plné spokojenosti jednu sezónu, letos už to vidím na 20 palců a kratší trasy.

              0 0
              • HonzaP9  

                Jj, jde to, akorát v návodu nepíšou jak, takže třeba já jsem na to přišel docela náhodou. Stačí lehce pootočit objímku na sedlovce a je to. No a pak všechny šrouby a upínáky dobře dotáhnout :-)

                0 0
        • Ruprt2  

          Radši nepiš, teď ze sebe děláš akorát vola.

          0 0
        • MirosPikos  

          Naopak, mě se to zdá jako vcelku rozumný názor/zkušenost.

          Taky jsem uvažoval všechny možné Croozery, vodicí tyče apod. Teď už to mám rozmyšlené tak, že Vojtovi pořídím sedačku Hamax Siesta nebo něco na ten způsob. Sem tam se podíváme kousek okolo baráku.

          Pak budu doufat, že se naučí na kole tak jako já – velmi brzo. Navíc, on bude mít helmičku, já měl kdysi tak akorát sedřený kolena :) Takže vodicí tyči se vyhneme.

          Raději bych jezdil tak, abych měl malýho před sebou a viděl na něj. Krom toho, dokážu si vcelku i představit, že dítě na vodicí tyči bude zamnou usínat. Hlavně se v životě nepustím s dětma mezi auta, tu možnost tu mám a dle územního plánu i mít budu (na samotě u lesa).

          0 0
          • pocestny  

            Jak jako „kolem domu“?! S Hamax Siestou jsme projeli několik zhruba 30km projížděk (půl na půl silnice a terén) v Beskydech (třeba z Pusteven na Martinák a na Podolánky po modré a dál do Ostravice, nebo podél Odry z Polanky do Bohumína) i v Rychlebech (třeba trail podél černého potoka). Jezdil jsem s tehdy 2,5letou dcerkou i po malé bikrosce, a mohla se potrhat smíchy, jak se v té sedačce pohoupala. V případě úzkých cyklostezek (třeba ten Černý potok, nebo podél Odry) má člověk s dvoustopým vozíkem smůlu, a sedačky umožňují pohodové svezení. Klidně bych malou svezl pomaličku i po některých částech Superflow trailu. Takže jdi do toho.

            Trail gator má kámoš a měl to seřízené rovně, aniž musel něco svařovat. No teď je i naše dcera ve věku, kdy už by to využila na 16" kole, ale ráda jízdou usíná a asi bych kvitoval to, co tu už zaznělo, že je to spíš na kratší netechnické vyjížďky někam na jižní Moravu. Vůbec to nekritizuju, je to o tom, co od toho kdo očekává. Někdo může zapojit TrailGator až ve chvíli, kdy už je dítě unavené. Ale menší děti začnou být zároveň protivné a usínat, a to Trailgator nevyřeší.

            0 0
            • MirosPikos  

              Kolem tomu je myšleno obrazně. Klidně to mohou být vyjížďky 30 km a více, pokud to děcko vydrží ;) Ale chci se co nejvíc vyhýbat autům, přirozeně.

              0 0
          • pocestny  

            Trailgator a vozíky ale mají výhodu, že se dají namontovat na fulla. To je jediné, co mě na Hamaxech štve.

            Na druhou stranu, viděl jsem i cvoka, co měl namontovanou dětskou sedačku na SEDLOVKU(!), to by šlo i na fulla. Ale PANE BOŽE! Dítě navíc bylo bez helmy. Měl jsem chuť ho zastavit a zeptat se ho, jestli mu nevadí, že může to dítě zabít…

            0 0
      • honhav  

        znam jen trailgator – prijde mi jednodussi a lehci na vozeni,

        u te druhe se mi libi ze je z jeklu, ale kloub ma pod tou cernou veci takze nevim, chtelo by to videt… Trailgator ma tendenci se proste protacet a je to takove to dodelej doma… ta andelska tyc vypada pevneji (pokud pod tou cernou gumou neni nejaky nesmysl s vaklem)…

        0 0
    • honhav  

      trailgator mame doma, ale je ste jsem jej nepouzil, protoze ve finale resime vylety tak, ze vozim na voziku 12 kolo, dite jede samo ve vhodnych mistech pokud chce, to same s 16 kolem s torpedem (to uz sama davala kolem 20–30 km), ted ma 20 s 6ti kolem a jezdime kolem 30 km bez problemu. Vozim stale gumicuk jako dopomoc pro pripad velkych a dlouhych kopcu – ten zahaknu za vozik/kolo dle potreby…

      Nutna je ovsem poslusnost a opatrnost decka pokud nekde projizdis silnici, ale nemame s tim problem…

      Praktikuju uz po druhe a jeste jednou nas to ceka…

      0 0
    • heerer  

      Tyc mame 1rok, loni jsme najezdily cca 200–300km a letos jsem si vsiml ze „hlava/zamek“ tyce kde se kolo nasazuje a sroubem zamyka je praskla na stranach…

      Tzn zivotnost ne zrovna idealni, ale zpravi to pravdepodobne COc­ko…

      0 0
      • hawrda  

        My jezdíme s tímhle 13let starým závěsem od Treku.Drží to za kolem rovně,nedá se to odpojit na samostatnu jízdu(což může být pro někoho nevýhoda),ale baví nás to oba,nebo tři:).A má to super průchodnost terénem.

        0 0
        • Koloman  

          Přesně tak, průchodnost terénem (+ obratnost, stabilita…) naprosto skvělá, samozřejmě se to nijak nenaklání.

          Před 15 lety se žádné aligatory nedaly sehnat, musel jsem si to zařízení nechat vyrobit. Spokojenost naprostá, nyní na tom vozím už třetího potomka.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.