• jan 2

    Vlastním les. V tom lese hospodařím dle platného zákona. Při procházce tímto lesem zjišťuji, že se zde objevují někým upravené chodníky. Další den na těchto chodnících potkávám mladé kluky s koly, motykami, hráběmi a mačetami. Po položení otázky co to dělají, se mi dostávají odpovědi – singl, historické stezky…, dále je mi slušně vysvětlováno, že se dohromady nic neděje, že jen došlo k vyčištění lovecké stezky, která tady je odnepaměti…

    Nervozita roste: někteří se mnou komunikují, jiní projíždějí na kolech, fotí se…

    Zdvořile tedy ty lidi žádám ať přestanou s úpravou terénu a s koly se přesunou na nedalekou lesní cestu určenou pro přibližování dřeva.

    Nervozita graduje: chlapci hovoří o svobodě pohybu, o tom že nikomu a ničemu neškodí, a právu mít kde jezdit a to v bezprostřední blízkosti stávající cesty.

    Kluci odmítaj a pokračují v tom dál, chvíli přemýšlím co dělat, mám se domáhat pořádku, než někdo přijede kluci zdrhnou…

    Já jsem vlastník lesa, v tom lese jen tak, já jakožto vlastník nesmím bez řádných povolení nic – nesmím budovat cesty, nesmím lovit, protože tam loví mys. sdružení, které má v mém lese pronajatou honitbu od LČR. Já musím jen hospodařit, stojí mnne to velké úsilí, chci li to dělat poctivě a zanechat tak kus zdravého lesa budoucím generacím a značné papírování…

    Myslivecké združení, které v mém lese provozuje honitbu mne oficiálně požádalo ať ihned řeším situaci s bajkery, kteří dělaj v lese bordel.

    Tuto otázku jsem položil v jiné diskuzi, ale je cca 80× blokovaná a mne opravdu zajímá slušný názor bikerů.

    0 0
    • li-borg  

      A kde je ta otázka?

      0 0
    • kankrlicek  

      Myslím si, že v právu jsi, ale taky jde o tu vymahatelnost. :( S těmi kluky si určitě poradíš, jen to bude stát čas a nervy. Víc by mě sr.la ta honitba, ale tam cítím, že jsi úplně bez šancí.

      0 0
      • RomanH  

        Nejsi, Tvoje vec, jestli jim to das jako honitbu, nebo ne. Ale pak z toho zase plynou dalsi povinnosti.

        0 0
    • camlost  

      je to tvoje, bran si svuj soukromy majetek. neni se o cem bavit.

      0 0
    • str8czek  

      Specifikuj „bordel po bikerech“. Naše rodina taky vlastní asi 30 hektarů lesa, ale takovéto věci my prostě neřešíme. A i kdybych chytnul někoho jak tam staví trail, tak se nad tím ani nepozastavím.

      0 0
      • Smazaný účet  

        On je rozdil stavet cesticky a rozdil stavet mamuti skoky, zatloukat hrebiky od stromu a delat v lese bordel.

        Nasemu lesu skodi nejvice lesaci a ostatni obycejni lide, kteri nam tam kradou drevo…a kdyz chceme jedou za cas shodit nejaky strom, tak abychom tyden behali s papirama…

        0 0
        • str8czek  

          Ale on píše o trailu, né o freeride dráze.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jasne…uz je to spekulace, ale nemusi stavet jenom skoky, ale treba nejake lavky…mi uz se roztrhl v pile retez kdyz jsem najel do hrebiku a zadna sranda ti povim…

            0 0
            • str8czek  

              Jo to věřím. Navíc bude asi i problém ve zjištění vlastníka. To se ale nejspíš týká jen těch, kteří nejsou kamarádi s cuzk.cz.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Zjistovani na katastru bych brla jako druhou moznost. Tou prvni je obehnout vesnice naokolo a poptat se starousedliku, esi nevi, ci by to mohlo byt…

                0 0
                • Soreno  

                  Na zjištění vlastníka je nejjednodužší toto

                  http://nahlizenidokn.cuzk.cz/

                  což je katastr v digi podobě :-))

                  S klukama bych se domluvil mě by to nevadilo sám bych si zajezdil, ale třeba někomu jinýmu to vadit může a pak je v právu. Pokud se nedomluvíte, zavolej policii a je to – od toho jí máme.

                  0 0
    • RomanH  

      Ja to vidim jednoznacne. Bez povoleni vlastnika nelze, a mam pocit, ze ani jako majitel si nemuzes delat v lese uplne co chces – musel bych se zeptat tchana, ktery kus lesa taky vlastni. Takze pokud Ti to vadi, nepomaha domluva, tak foto + PCR.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Jako vlastnik lesa nemuzes po povoleni z lesni spravy pokacet ani jeden strom-aspon tak to funguje na slovensku:( Clovek si pak rpipada trochu trapne, kdyz musi krast ve vlastnim…:(

        0 0
    • Smazaný účet  

      Les je tvuj, pokud tam bajkery neches, nemaj tam co delat..„kluci smula, les je muj, meli jste se zeptat, nez jste zacali stavet“…

      0 0
    • pstasek  

      V právu jsi samozřejmě ty. Každé stavbě singlu by měl předcházet souhlas majitele lesa. Já bych řešil vyvěšením nějakého infomačního papíru, kde si nárokuješ dle platných zákonů, aby se stavbou přestali. případně pokud bys byl ochoten s nimi dojednat nějaké podmínky, donutit je sejít se někde u stolu.

      0 0
      • RomanH  

        Tak nejak tusim, ze Honza toto tema otevrel z trosku jineho duvodu, nez ze by mel skutecny problem – chtel otevrit oci tem, co hlasaji pravo za kazdou cenu mit kde jezdit a ze se opravou starych stezek nic nenici. Kazda strana ma svuj rub a lic.

        0 0
        • jan 2  

          Tak tak, ten problém už je staršího data, já už jsem si to vyřešil.

          Hlavní rubač singlu je syn známého, toho jsem požádal ať s ním promluví ( otec s ním promluvil a zařízl mu finance:)). Vše okamžitě skončilo, byl jsem rád, protože panáčci se svým pseudosinglem až tak nevadili, ale dělali bordel ( řev, moc lidí, jízdy autem co nejblíž, jednu dobu dokonce hudební produkce !). Policajty bych asi na ně nezavolal, stejnak nevím co by tam policajti vyřešili.

          Jde mi jen vo to abych Vám skutečně ukázal, že mince má dvě strany a já nadšený bajker, jsem to poznal z obou stran.

          Tipuju že většina z Vás tady nadšeně rube své stezky bez jediného souhlasu a vězte stát tam někdo jako Scoty a v jeho věku na mne chrlit fráze Mít kde jezdit a trvat na svém, neváhám a policajty volám..

          Proto na Vás apeluju – hledejte dialog a souhlas – až potom rubejte.

          Přispějete tím celkově lepšímu pohledu na tvora bajkera.

          0 0
          • Jenda  

            ale vzdyt to mit kde jezdit neznamena ze nemame ted kde jezdit. Ale muze to znamenat treba – Vazeny pane, mate v lese krasnej starej loveckej chodnik kterej by mel potencila byt vyborna bikova stezka. Soubezne sice vede lesni cesta ale ta je pouzivana tezkou technikou takze ne vzdy je v optimalnim stavu. Za jakych podminek byste souhlasil s jeji upravou a bla bla bla.

            Myslim ze problem proc vetsina zejmena FR veci vznika v lese nelegalne je jednak nechut tech kluku se pidit po tom komu ten les vlstane patri a hlavne nechut toho vlastnika oslovit. Protoze co si budem nalhavat vetsina vlastniku lesa je posle do ******.

            Myslim ze vsechno tohle je vzdy o kompomisu a verim ze kdyby za tebou prisli nez zacali kopat tak byste se treba nejak dohodli.

            Ono totiz vzit do ruky motyku je relativne jednoduchy a hlavne clovek bezprostredne vidi odvedenou praci. Litat jako kreten po uradech je dost nevdecny protoze jedna blba bumazka muze vsechno zhatit a tak se do toho nikomu nechce. Myslim ze treba Pavel Hornik by mohl hodne co vypravet jaky bylo uradovani nez povolili rychlebky.

            0 0
            • jan 2  

              Ano souhlasím, ale Pavel Horník to vzal zgruntu a pořádně a jako takovej přispěl k dobrému jménu bajkerů a toho si u něho narozdíl od většiny zmatenejch rubačů tady velice vážím a to i přesto, že jsme se kolikrát chytli kvůli blbostem ala bílý štěrk atd:)

              Prostě podstatou každého singlu v lese musí být papír s razítkem a né fotka rozmlácené hromádky dřeva se stížností ti hajzlové nám rozmlátili skákátko alá blackbiker.

              Tohle sem soudnej člověk nemůže ani pověsit, to když tady pak čte někdo zvenčí a spojuje si to se slovy jako Čemba, bajker… jak to má pak vypadat.

              Co pak můžeme potom vlastně chtít? asi hovno že ( odpovím si sám)

              0 0
              • Ruprt2  

                skákátko s razítkem je nerozbitné? :-)

                0 0
              • Jenda  

                no a prave tady vidim to v cem by cemba mohla bejt prospesna – jak jsem napsal uz blackbikerovi k ty fotce – diky knowhow a diky tomu ze se jedna o organizaci by asi vyjednavani z takoveto pozice melo vetsi sanci na uspech. Ted nemyslim soukromy vlastniky lesu (i kdyz na ne to do jistre miry bude platit taky). Ale preci jenom urednikovi se bude i daleko snaz zduvodnovat svym nadrizenym ze za nim prisel nekdo z bikovy organizace a chce to a to nez ze prisel franta z horni dolni.

                Tady by bylo zajimavy casem schranovat informace jak na tom ktery vlastnik resp. spravce lesa je se svym vztahem k bikerum. Protoze co si bude nalhavat to co jinde projde s usmevem je u jinyho uplne neakceptovatelny.

                A o tom razitku zadna. Smula je, ze ten byrokratickej boj je v podstate stejnej at chces postavit lunapark ala SpS nebo nekde nakopat par skoku. A tak se nedivim ze ty kluci na to papirovani serou (i kdyz to rozhodne neschvaluju). Jenze si porad musej uvedomit ze delaj neco nelegalniho a tedy nelze pak brecet ze jim to nekdo rozbil. Otazka je jestli treba konkretne v balckbikerove pripade to rozmlatil majitel lesa kterymu to vadilo a nebo proste nejaky nahodny aktivni kolemjdouci (cemuz bych veril vic)

                Mimochodem treba Radek Broz kdysi taky zminoval ze jejich traily byly puvodne ilegalni ale pak jim to lesaci srovnali se zemi a to je nakoplo si vybehat povoleni (nebo aspon domluvit nejakou toleranci s lesakama – nevim presne) a diky tomu se mohli posunout zase o kus dal.

                Docela by me zajimalo jakej na tohle mas vsechno nazor – vim ze jses clovek co pomerne dost vystupuje proti vetsimu pohybu lidi v lese aby tam zustal klid a i jako majitel lesa urcite muzes napsat co treba nejvic ti vadi atd atd.

                0 0
                • Blackbiker  

                  tvůj podnět beru, jen bohužel si nejsem jistý zda by čemba v tomto městě něco zmohla-vše je tady podřízeno rusům-bohužel..

                  0 0
                  • Jenda  

                    no tak najdete nejakyho rusa co jezdi na kole:-)

                    ale vazne – chapu ze je fajn mit neco primo za barakem, na druhou stranu zkusili jste zjistit vlastniky ruznych vhodnych lesu v okoli? Treba by s nekym byla domluva, vzdyt nepotrebujete tak moc a pri rozumny realizaci mu to hospodareni v lese nenarusi. Idelani by byl nejakej obecni les v maly vsi u Varu, tam se spis neco protlaci nez na zkorumpovanym molochu (co treba takova Kyselka a rovnou to spojit s reklamou mattonce – dolu jedem zasadne na Mattoni :-)

                    0 0
                  • Jenda  

                    jinak tvuj pesimismus plne chapu – v Kladne treba pred x lety zrusili jedinej skatepark ve meste, oduvodneni prakticky zadny, snad ze tam chtej neco stavet, dodnes je tam ta plocha volna a hlavne ze cpou prachy do hokejek a cutek.

                    0 0
                  • JSt  

                    tak zatancujes rumbu ;-)

                    0 0
                  • jan 2  

                    Doporučuji za 1. změnit tvůj nick na:??????

                    ????????????

                    0 0
                    • jan 2  

                      Doporučuji tvůj nick změnit na: černyj velosipedist

                      0 0
                • jan 2  

                  Čemba musí hlavně při své propagaci singeltracku vždy uvádět, že se jedná o legální singeltrack. Máslo na hlavě má především Čemba, která propaguje tyto cesty.

                  Prostě jakýkoliv prospekt týkající se singeltracku musí obsahovat slovo legální a návod jak toho docílit.

                  0 0
                  • Volf  

                    Myslím si, že pokud by nebylo čemby, tak by se zde dnes neřešil tento problém, protože by málo koho napadlo kutat někomu v jeho lese.

                    0 0
                    • jan 2  

                      souhlas

                      0 0
                    • Scotty  

                      To si vůbec nemyslím.. Bych spíš řekl,že většina lidí,co se do něčeho takového pouští,ať už to jsou jen nějaké cestičky nebo černé FR stavby,nemá o nějaké čembě ani ponětí.. To co se tady furt řeší je jen zlomeček. Třeba to co sem dával Blackbiker,jak psal,je to tam už snad 10let a takových věcí znám docela dost a fakt se vsadím,že nějaké Čemba na to nemá obsolutně žádný vliv. Čembu znají pouze uživatelé BF :) a to je ve srovnání s množstvím lidí,kteří se kolo věnují velmi malé množství.

                      0 0
                      • Volf  

                        Kdysi jsem zde napsal, že existují určiá ,, zvyková ,, práva do kterých nikdo nešťourá a fungují do té doby, než někdo šťourat začne. A to šťourání sem přinesl kvasnička s čembou. A můžeš si říkat co chceš, ale toto prostě nevyvrátíš. Čemba zde vyvolala obavy majitelů lesů ne ti ostatní.

                        0 0
                        • jan 2  
                          • další mýtus: Čembu znají jen uživatelé BF, to není pravda.

                          Znám spoustu lidí, kteří na BF vůbec nechodí, ale čtou Velo a koukaj na net a dost. A to stačí aby věděli a oni ví.

                          0 0
                        • Scotty  

                          Nehci nic vyvracet. Já jen reagoval na to,jak jsi napsal,že by se tyhle věci nedělali,kdyby nebylo Čemby. S tím nesouhlasím,protože se to dělo už před ní.. jasně v některých případech to tak může být,ale pořád si myslím,že těch majitelů lesů,kteří budou vědět něco o nějaké Čembě,bude velmi málo.. Nehájím zde Čembu – vůbec mě nezajímá..

                          0 0
                          • Volf  

                            Dělalo ale s vědomím, že je to pouze díky toleranci vlastníka a nikdo netvrdil, že by na to měl mít právo. Teď začínáme sklízet zaseté plody nenívisti a strachu.

                            0 0
                            • goofy  

                              A ty si jako opravdu myslis, ze ted kdyz nekdo cuta nacerno, tak tvrdi, ze na to ma pravo? Docela smesne, ne?

                              Jinak jak rikal Scotty… Kopalo se mnohem driv, a kopat se bude porad. Zalezi v jakem meritku a kde. Ti chytrejsi si to schovaji vic hloubeji do lesa, kde nikdo nechodi. Ti blbejsi staveji na kraji a pak vznikaji konflikty, ale staveb po lese je mraky, a rozhodne bych si nedovolil nikdy tvrdit, ze lidi co ted staveji, to staveji diky Cendy, ze na to maj prej pravo…

                              0 0
                              • jan 2  

                                Ti chytrejsi si to schovaji vic hloubeji do lesa

                                Velice zábavné:)

                                0 0
                                • goofy  

                                  Muzes to treba rozvest srandisto

                                  0 0
                                  • jan 2  

                                    Hlavně se ničeho nechytej tak jako Ruprt2, vůbec tě neznám a nevím kdo jseš.

                                    Myšlenka hluboko vlese mne pobavila z toho důvodu, že jsem tady v historii prezentoval řadu loveckých chodníku pod vrcholovými partiemi Jeseníků.

                                    Začala mi chodit řada mailů s přáním o poskytnutí GPS sořadnic k ním.

                                    To jsem s úctou k místu zdvořile odmítal. Někteří alespoň žádali o to abych je tudy provedl, či se těmi místy s něma projel na kole.

                                    99% všech bylo zděšeno a často jsem byl i sprostě napadnut:) s tím že kam je to tahám, že takové kopce nejezdí ani Kulhavý, jestli je chcu zabít.

                                    Proto tedy ten lehký úsměv nad tím hlubokým, či hlubším lesem.

                                    PS: singltrack budovaný někým v hlubokém lese bude budován někým pro koho je to srdeční záležitost a to se posubnuje už úplně někam jinam, někam kde tomu rozumím už i já, samosebou vše legálně.

                                    0 0
                                    • Ruprt2  

                                      to není o chytání. Jde o to, že tobě se rozsvítilo v hlavě slovo Singltrek.

                                      A od té chvíle už s tebou není řeč.

                                      Začal jsi se rozohňovat v debatách, které byli o něčem jiném a skončilo to tady tím vykonstruovaným problémem, který jsi ani nechtěl řešit, který se možná někdy údajně stal a to kdoví jestli.

                                      0 0
                                      • scoty  

                                        Bingo.

                                        Na „problém“ celého vlákna stačí jedna věta:

                                        Bez vědomí majitele pozemku nic nestavět a opravovat pouze stávající stezky po dohodě se správcem/majitelem.

                                        0 0
                                      • jan 2  

                                        Opět ti opakuju – podle sebe soudíš mne.

                                        0 0
                                        • Ruprt2  

                                          jj, však já myslím, že je to na tomto vlákně pěkně vidět.

                                          0 0
                                        • Ruprt2  

                                          Ale jestli toto vlákno bereš jako závod, kdo dál dočůrá, tak jsi vyhrál.

                                          Jestli hledáš odpověď na své otázky, tak ti ji napsal teď Scoty a nejen on.

                                          Už se můžeme pohnout?

                                          0 0
                                          • jan 2  

                                            Ruprte evidentně jsme oba někde jinde. Hejbej se kam chceš, já ti v ničem nebráním.

                                            Scoty se taky může hejbat:)

                                            Scoty může klidně i rubat dál, ale legálně to bude lepší!

                                            0 0
                                            • jan 2  

                                              Omlouvám se Scotymu – jeho odpověď bez vyjímky čtu až teď

                                              0 0
                                            • Ruprt2  

                                              jo, tak teď už je to jasné.

                                              Já můžu napsat cokoliv a nic to nezmění.

                                              Můžu psát k věci, nebo o počasí. Bude to jak do dubu.

                                              0 0
                                              • jan 2  

                                                Ruprte dost, asi ti fakt nerozumím. Řekni mi srozumitelně proč bojuješ proti tomu, že žádádm po všech tu slušnost, aby jejich rubání stezek v lese předcházelo legitimní dohoda se všemi koho se to týká?

                                                0 0
                                                • Ruprt2  

                                                  Ty jsi vykonstruoval problém.

                                                  Vymyslel sis, že všichni rubají.

                                                  Čemba, že je snad nějaká báňská asociace rubačů. Že ty z vlastní zkušenosti, kterou jsi záměrně popsal, jako by se stala dneska dopolede. Komentoval jsi to dramatickým stylem, od prvního slova naprosto zaujatým způsobem.

                                                  Po asi dvou dnech přiznáš, že se to možná stalo už kdoví kdy a žádný problém vlastně nemáš a že žádní kluci s čepicema s nápisy čemba ti v lese nepobíhají.

                                                  Tebe něco v minulých vláknech nadzvedlo. Ani pořádně nevím co. A tady v tomto tématu sis udělal one man show.

                                                  Nazávěr mi oznámíš, „že bojuju proti slušnému chování“, nebo jak jsi to nazval.

                                                  Jak ses dostal od tématu, kde se řeší, že čemba v současnosti v podstatě neexistuje, sem, je mi záhadou.

                                                  Končím

                                                  0 0
                                                  • Volf  

                                                    čemba od samého začátku tvrdila, že ten správný biking je na singlu a sám asi víš, že singl nevyčaruješ, ale musíš ho vykopat. Podívej se na stránky imba a zkus hledat staré rozhovory s kvasničkou jinde na netu. Až ve chvíli kdy některým došlo jakou blbost to hlásají, začali měnit singl na stávající lesní stezky a pěšiny. Takže čemba byla svým způsobem na začátku spolek pro kutání v krajině, protože její vzory dělají to samé, ale s tím rozdílem, že pokud chtějí někde ve státech někam jet, tak si tu cestu vemi často musí nejdříve udělat. A pak potřebují to povolení a ten lobing.

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    Já narozdíl od tebe neřeším co čemba byla. To už je totiž vyřešené. On ti to nikdo neřekl?

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    Kdo nezná minulost nebo se odmítá poučit z minulosti bývá odsouzen si ji znovu prožít…

                                                    0 0
                                                  • jan 2  

                                                    Ruprte já jsem nic nevykonstruoval, tohle se stalo a já chtěl jen ukázat že mince má dvě strany a nikdo nemůže jen tak sebrat hrábě atd a jít do lesa rubat stezky. Že ty z toho děláš oneman šou je tvůj problém a propo onemen šou jsi vytvořil jinde ty svojím přiblblým blokováním.

                                                    Jestli chceš máš možnost tuto diskuzi zablokovat, či jí ignorovat, jen to prosím tě neobracej jinam.

                                                    Znova říkám, že mince má dvě strany a ilegální rubání stezek v lese zhoršuje situaci bajkerů a já to zažil na vlastní kůži. Já nechtěl nijak poradit, jen jsem to tu vytáhl a jestli v tom budeš dál hledat jiné důvody, pak musím konstatovat že jseš BLB, protože jsem už xkrát řekl proč to tu dávám

                                                    0 0
                                                  • mastihuba  

                                                    Se ti divim že tu ztrácíš takhle čas. On by to pochopil až tehdy pokud bys mu vlezl na zahradu nebo na balkon panelákovýho bytu a začal tam něco vymejšlet. Přijde mi že dost lidí si zvyklo na to že co není oploceno je prostě všech.

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    S neúctou k cizímu majetku se setkávám každý den. Postříkané fasády, znišené zastávky MHD, rozbité odpatkové koše a lavičky, krádeže všeho druhu. Kamarád se nedávno vrátil ze Švédska a vyprávěl následující příhodu. Jeli k nějakému jezeru někde na severu / dalo se z něj prý pít / a na ostrůvku kam se dalo doveslovat asi tak za dvě hodiny byl srub, který chtěli vidět. Jenže nevěděli co s výbavou a průvodce jim řekl. To tady nechte normálně ležet. Zde žádní jiní Češi nejsou a místní vám to nevezmou. To je společnost ve které bych chtěl žít.

                                                    0 0
                                                  • jan 2  

                                                    Tak tři roky zpět jsem jednomu vlivnému člověku během diskuze jak zlepšit služby turistům v Jeseníkách navrhl, zda li by bylo možné vybudovat síť volně přístupných útulen na hřebenech hor.

                                                    Myšlenkou byl nadšen, peníze by na to také s rúzných dotací sehnal i na péči a údržbu, ale a to je podstatné závěrem konstatoval – až česká společnost dospěje na jiný , vyšší level společenského chápání.

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    Nějak už nevěřím na to, že naše společnost přejde na vyšší level. Ono to začíná naprostým úpadkem morálky našich státních představitelů a končí to lemplovstvím stále se zvětšující části nových generací, které už neumí nic jiného než ničit. Já si to vysvětluji tak, že člověk má ve své přirozenosti něco vytvářet a když to neumí, tak alespoň ničí to co udělali ostatní, protože je to zvrhlá forma tvoření. Při své práci se setkávám s maturanty strojní průmyslovky, kteří nedokáží přečíst výkres, s vysokoškoláky, kteří psali svoje práce na naprosto absurdní a nepotřebná témata. Minule jsem narazil na vyučeného zámečníka, který neumí pilovat do roviny. A to je to co posouvá náš stát na úroveň banánové republiky. A k tomu si připočti nenažranost a vychcanost českého podnikatele nebo místního politika a máš vymalováno. Naštěstí zde žijí i lidé, kteří jdou proti proudu, něco umějí a já jsem šťastný za to, že takoví lidé jsou mezi mými přáteli.

                                                    0 0
                                                  • Scotty  

                                                    význam slov svoboda a demokracie byl po revoluci prostě špatně pochopen… A od toho se to celé odvíjí. To už je ale na jinou diskuzi.

                                                    0 0
                                                  • dreamkiller  

                                                    Za nás jsi měl kroužky a jinou zájmovou činnost a vůbec lidi měli hodně koníčků a zájmů dnes?

                                                    Dnes jsou děti vedeni k tomu být Manažery, Právníky a jen prachy,prachy­,prachy… Rodiče nemají čas a dětska jen lajdačí a nudí se. Jak dnes namá parchoš mobil tak je hned socka a uznávají se jen ti, co mají prachy, ať jsou to sebevětší hajzlové.

                                                    A celá společnost vidí jen peníze. Učňovské školství a technické obory zejí prázdnotou, ale humanitní vědy studují všichni. Sehnat dnes pořádného šikovného řemeslníka je neřešitelný problém, protože být poctivý, šikovný a pracovitý dnes nestačí ,dnes musí být na vše maturita a VŠ.

                                                    Budeme celá republika Manažerů a obchodníků z fotovoltaickou energii ale asi brzo chcípneme hladem neb už nebudou pole na zemědělskou činnost a vče budeme vozit s Čínska.

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    To je ale snůška blábolů.

                                                    0 0
                                                  • Scotty  

                                                    Takže nikdy… :)

                                                    0 0
                                                  • JSt  

                                                    na slovensku to funguje ;-)

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    Odpadkové koše. Nevím na co jsem myslel.

                                                    0 0
                                    • goofy  

                                      Jasne. ja jenom prave nevedel na co prsne narazis ;o)

                                      0 0
                  • Jenda  

                    navod na legalizaci souhlas. O tom ze by cemba nekde propagovala nelegalni singly nevim, necham se poucit. Dve hlavni dila – SpS i Rychlebky jsou legalni, diky cembe se povedlo legalizovat bikepark v Kralupech, legalni oprava lavek nekde u prahy (ted z hlavy si nemuzu vzpomenout), legalni uprava single nekde u nejakyho potoka na morave.

                    Pak tu byla ona nestastna akce na Palkovickych Hurkach – tam to bylo domluveny per huba takze se nikdo pak nerozpakoval do toho vjet buldozerem.

                    Jediny co me napada jsou soukromy aktivity Blackkniva – ale i kdyz on porad vykrikoval cemba cemba cemba tak mysim ze tohle zadnou oficialni podporu nemelo. To ze to nikdo nekritizoval je dany jedenak jeho urputnosti ale taky tim ze sel TK hodne na ruku. Osobne treba jeho udrzovani sjizdnyho stavu ty stezky podel reky mi prislo fajn (i bez povoleni) ale rubani v lese co predvadel mi moc nesedelo. Bohuzel jeho teorie vzdycky byla ze on je ten hoch co radsi neco dela nez keca, jenze bez toho prvotniho kecani (rozumnej shaneni povoleni) to proste delat nejde!

                    0 0
                    • jan 2  

                      nenene, já jsem neřekl že Čemba propaguje nelegální singly, já jsem řekl že čemba propaguje singletrack a ona musí propagovat legální singletrack, protože někteří lidi se chovaj tak jak se chovaj a jen vyzobávají informace.

                      proto je důležité co se týče Singletracku to doplnění o jeho legálnosti.

                      Blackknives je člověk mi sympatický. je to taková zvláštní figurka, chlapa který je schopen dle jeho tvrzení uchýlit se až k partizánskému boji za jeho stezky.

                      Sám a to si jen myslím vystavěl ilegální cestičky v lesích, které užívá dost lidí, zajišťuje jejich následnou péči a všemo možnými prostředky je brání proti motorkářům, čtyřkolkářům a zdůrazňuje jejich vulgárnost i když on sám postupuje stejně:))

                      0 0
                    • Scotty  

                      Nechci psát za Blacka,ale pokud se nepletu,tak jeho práce na Skalickém singlu a vlastně vše co se na Skaličáku děje je s tichým souhlasem vlastníka resp. je to tolerováno.

                      0 0
                      • jan 2  

                        ale jo v pořádku, já se jen domnívám že ty stezky jsou ilegální, ale co je to vlastně tichý souhlas?

                        0 0
                        • Volf  

                          Já si tichý souhlas představuji takto. Nechávám svého souseda parkovat na mém pozemku. Nic od něj nechci jen to, že tam postaví pouze svůj osobák a nebude mně tam dělat bordel. Pokud bych ho tam nenechal, tak bude parkovat až kdo ví kde. No a bude tam parkovat do té doby než začně vyvíjet nějaké další aktivity, které nebyly součástí naší tiché dohody. Pak na minutu poletí i se svým autem, protože bych se nechtěl dožít doby, kdy by se stal například zakladatelem nějaké parkovací asociace a bude tvrdit, že chce mít od státu nárok tam parkovat :-)

                          0 0
                          • Scotty  

                            jo,tak nějak zhruba :) Já být majitelem lesa (což bych nechtěl v tom našem kocourkově),tak se taky naseru,když by mi tam někdu kutal,aniž by se zeptal.. Pokud by za mnou přišli a domluvili bychom se na dodržování určitých pravidel,tak bych souhlasil,protože se mi tohle ježdění líbí. A kdyby nepřišli,tak si tam kutám a stavím sám :))

                            0 0
                            • Volf  

                              To s tebou naprosto souhlasím. Jen ale pořád zastíráš tu zvrhlou skutečnost, že jsou zde dnes jedinci, kteří se domnívají, že mají právo ti tam kutat, protože se pár lidí domluvilo a hlásají to do světa. A prostě díky aktivistům nejrůznějších skupin mají majitelé lesů v hlavě známé české a některými skupinami u ná hojně využívané přísloví : podáš prst a za chvíli jsi bez celé ruky :-)

                              0 0
                          • jan 2  

                            Nemusíme příklad převádět jinam: blackknives se zná s majitelem lesa, ve kterém chce dělat stezky. začne rubat, začne se jezdit. o stezkách se rakotově dozví další a další bikeři. Je užívána spoustou lidí,ale blacknives je čistí, udržuje. Přidávají se motorkáři, čtyřkolkáři.Blac­kknives je ostřeluje z praků a buduje různé pasti a nástrahy…

                            Něco se vymyká kontrole, nebo né?

                            Dělo by se to v případě tzv. stezky s razítkem?

                            0 0
                            • Volf  

                              Nemusíš to směřovat k mé osobě. Můj názor na stavění čehokoliv na majetku někoho jiného je celkem známý. A pak si myslím, že ty jako majitel lesa budeš za to razítko něco chtít a já se jen ptám co a od koho. A pokud to bude čemba, tak jejích přiznivců se zeptám kde na to vezmou? Z kapes daňových poplatníků ? To by byl ale pěknej bordel.

                              0 0
                              • jan 2  

                                Já znám tvůj názor, jen jsem příklad aplikoval přímo a dám krk že daný příklad je pravda a je tudíž i praktický

                                0 0
                            • Tomínos  

                              Nedokážu si představit, že by razítko zabránilo vjezdu motorkářů.

                              0 0
                              • jan 2  

                                Ale samosebou že né, ale ten kdo ty stezky postavil je v právu a jeho stížnost bude opodstatněná

                                0 0
                                • goofy  

                                  Stiznost je opodstatnena i u blackova pripadu, protoze motorkari proste nemaji v lese co delat

                                  0 0
                                  • jan 2  

                                    v případě že jsou stezky ilegál jsou rubači, kola, motorky všicni rovni

                                    0 0
                                    • goofy  

                                      Bavim se ted jenom o cisteni Moravskeho singlu (jak je ted honosne pojmenovan, neboli stezky, ktera uz tam je desitky let).. Dal to komentovat nebudu, protoze to je bludny kruh, ktery bychom tu stejne nevyresili

                                      0 0
                                      • jan 2  

                                        Nic není bludný kruh, bludný kruh je to tehdy jestli není někdo schopen akceptovat platné zákony a řídit se jimi.

                                        Jestliže chce někdo někde čistit, vedou ho k tomu nějaké pohnutky.

                                        Je to úplně jednoduché – máš svou vlastní zahradu, v tom se otevřou dveře a vleze člověk a sbírá větve.

                                        Hledíš jak blb a nechápeš co to dělá. To samé se děje v lese, který někomu patří.

                                        Jestli tohle někdo není schopen pochopit, pak je magor

                                        0 0
                                        • alinceb  

                                          Nezlob se na mě, ale tohle je už přehnané. Pokud si někde v lese čistím stezku (odtahám klacky z cesty, zastřihnu pár větviček apod. aby byla průjezdná), tak kvůli tomu nebudu lítat po úřadech nebo otravovat vlastníka, to dá rozum. Samozřejmě kopání, lávky a skoky už jsou věc jiná…To bys pak strávil život telefonováním a papírováním a bike by ti ležel v koutě…

                                          Za vyčištění stezky ti IMHO ani vlastník lesa snad ani nadávat nebude…;)

                                          0 0
                                        • goofy  

                                          To nemyslis ani vazne, ze ne :o)))

                                          0 0
                                          • zbartos  

                                            Nová lesnická legislativa uvažuje mimo jiné s tím, že z paragrafu 19, odstavce 1 lesního zákona vypadnou slova „každý má pravo v lese sbírat suchou na zemi ležící klest“…

                                            0 0
                                            • karliner  

                                              Což je imho kravina.

                                              0 0
                                            • Lišák  

                                              Řekl bych-taková první vlaštovka. Klest do 7cm průměru se v lese mohl sbírat hodně dlouho, že? Stejně jako lesní plody.

                                              No nic, konečně vykročíme po správné cestě k uzavření lesů pro veřejnost :-(

                                              JAK by asi řekl jeden zdejší uživatel: „ACH JO“.

                                              0 0
                                              • Volf  

                                                Ono by se dalo také říct, konečně vyrazíme k těm správným podmínkám pro stavbu singlů, protože ořád víc si myslím, že nikdo nemůže být tak hloupý aby hlásal, že ve volně přístupné a sítí cest protkané krajině je potřeba singl. Ten je vždy výsledkem uzavřené krajiny.

                                                0 0
                                          • RomanH  

                                            To se vsad, ze jo. Svagruv otec ma hodne velkej kus lesa. Dre tam jak mezek, poctive se o to stara. Nedavno jsme meli debatu, ze jsem slysel, ze je mozne sbirat po lese klest do prumeru (tusim 6 cm…). To jsi mel slyset, jak se rozohnil, nez jsem ho uklidnil, ze to plati jen pro statni lesy. Ono by se Ti taky nelibilo, kdyby Ti na neoplocene zahrade cizi lidi sbirali vetve ci sekackou si vysekli cestu.

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              nemáš pravdu, sbírat pro vlastní potřebu klestí nebo lesní plody může kdokoli i v soukromém lese.

                                              0 0
                                              • zbartos  

                                                Přesně tak, zatím je to lesním zákonem povoleno…

                                                0 0
                                                • RomanH  

                                                  OK, to jsem nevedel, fakt jsem mel pocit, ze v tom radiu rikali o statnim. Ale rikat mu to nebudu :-)

                                                  To Jst : to sice ne, ale on asi nikdo nic nerekne, kdyz si z lesa odtahnes jednou par klesti na taborak, na druhou stranu vice toho budes tahat akorat v okoli sveho bydliste / chaty, a to uz Te mistni „upozorni“ :-)

                                                  0 0
                                                  • Volf  

                                                    On ten problém je v tom, že vlastník dokud nebyl vlastník tak se choval úplně stejně jako ta ostatní většina. Myslím si, že to krásně ukázal Bolek v kurvahošigu­tentag :-)

                                                    0 0
                                            • JSt  

                                              osobne nepoznam, jsem-li ve statnim nebo soukromem lese…

                                              0 0
                                              • zbartos  

                                                LČR, tedy správce podstatné části státních lesů, dává dost často na obvyklé vstupy do lesa informační cedulku, že jde o les ve správě LČR. U vojenských lesů jsou cedulky zákaz vstupu každých par set metrů a u lesů ve spravě narodních parků hranice vymezuje cedulka NP xxxx (občas jsou ale uvnitř NP i nestátní lesy – např. lesy města Kašperské Hory v NP Šumava).

                                                0 0
                                                • JSt  

                                                  nepoznam, jestli jsem vjel do soukromeho lesa nebo do nejakeho z vyse uvedenych lesu, kde zrovna neni cedulka. pokud mijim cedulku, neni o cem diskutovat ;-).

                                                  0 0
                            • Black knives  

                              Něco ti sem teda napíšu. Jediný správný legální způsob je jistě s povolením, a to povolením písemným.

                              A nyní odpovím za sebe. To, co dělám, je nelegální, a zavržení hodné.Spokonen?

                              Já to legální cestou zkoušel, viz kauza Palkovické hůrky, kde o tom byl informován nejen správce lesů města FM p.Krobot, ale také odbor životního prostředí. A také promátorka města, mgr.Richtrová.

                              A ta tohle vše zazdila, když dala příkaz k zničení. Nemám jí to jak dokázat, ale podle principu velení, má vždy zodpovědnost nejvyšší představitel.

                              Když jsem pořádal úklid Morávkového trailu, bylo to s povolením odboru životního prostředí města FM. Ovšem ,moje nonstop údržba stezky je dlouhodobě bez papírového povolení. To však neznamená, že o tom na městě nevědí. Vědí. Ale tohle je čr. Dělám užitečnou práci pro stovky pěších, a bikerů, co tohle celoročně využívají. Donutili jsme i starostu obce Staré město, aby si nechal odvézt bordel, co jsem mu odtahal od řeky na cestu. A nechtěl, že na to nemá lidi. Až hrozilo, že mu udělám ostudu v mediích, tak to bylo uklizeno ihned..

                              Skalický singl je moje šílené odhodlání a dva roky velké dřiny. do okamžiku, než to rozbili motorkáři.

                              Beru to tak, že MTB je v lese navíc. Je to koníček, a uživatelů je mnoho, koníčků mají moc. Ale jako majitel můžeš uznat, že singltrek je to, co lidi usměrní v jejich pobytu v lese. Prostě si jedou po tak skvělé pěšince, že ani náhodou z ní nechtějí vybočit do volného lesa. To je to odborně usměrnění managementu návštěvnosti.

                              V lese ti motorkáři vjedou kamkoliv, motor mají pod prdelí.

                              Skialpinisti zase plaší v zimě vysokou, co poté chcípá na vyčerpání.

                              Ale pytláci už mají nasmlouváno v hospodách, kolik kusů vysoké dodají…

                              Jiní kradou dřevo, a kácekí celé stromy…

                              Trempíci dělají ohýnky, a survivalisti sekají jak o život, a stavějí si přístřešky na přežití…atd…

                              Pořád si myslíš, s tolika šmejdy v lese, že cyklisti jsou ten největší problém?

                              Rád bych, aby věci šly legálně. Ale mně na tohle došla energie.

                              0 0
                              • jan 2  

                                Spokojen:)

                                Moje sestra se vdala do Brisbane. Švagr mne požádal zda li bych ho neprotáhl někde po horách. v momentě kdy jsem chtěl uhnout z tur. trasy v rezervaci stál jak opařenej a nebylo boha ho přesvědčit ať šlápne do lesa. pokračovali jsme tedy dál po tur. trase. On byl spokojen já v šoku.

                                V naší banánové zemi je opravdu těžké chovat se podle zákona, tak něják to cejtím i z tvého příspěvku a jsem rád že jsi reagoval, jak jsem řekl už jednou – mám tě rád, tvoje činnost je mi blízká a chápu že jdeš cestou nejmenšího zla v zabordeleném systému naší země.

                                Zlo a neřád zafixovaný bolševikem v duši českého národa umocněný pachutí polistopadového vývoje bude léčen ještě dlouhá léta a obávám se zda li vůbec k uzdravení dojde.

                                Ale pevně věřím, že přijde chvíle kdy se turista, lesník, bajker či jiný dvounožec snesou na jedné cestě a nebudou ku škodě prostředí kolem nich.

                                0 0
                                • Volf  

                                  V naší banánové republice je prostě anarchie vydávána za demokracii. To je ten problém. Nám prostě vadí, že existuje minimální množství uzavřené krajiny kam nesmíme na kole a tak řveme jako pavijáni a chceme i tam a neuvědomujeme si, jakou obrovskou svobodu zde máme. Takže se vždy najde spasitel a vizionář, který nakonec dokáže svým jednáním zákon zpřísnit.

                                  0 0
                                • Scotty  

                                  Já jsem taky rád,že tu Black napsal osobně a řekl bych,že to vystihl úplně přesně a víc k tomu asi není co dodat.

                                  Ten tvůj třetí odstavec je taky přesný,ale já osobně to vidím spíš černě a nevěřím,že se tohle někdy zlepší,spíš naopak..

                                  0 0
              • Blackbiker  

                hele mne si do pusy tady neber-nevíš o co jde v konkrétním případě-já to nestavěl,bylo to tam leta..soukromé vlastnictví je mi svaté, v soukromém lese nejezdím, nic nestavim howg. Foto už jsem mázl a neboj se, nic podobného tady už nikdy nevystavím-nejčestnější bajkere, víš o mne velké kulové a urážky tohoto typu si prostě nech ve svém lese…

                0 0
                • jan 2  

                  ty jsi tak vyzněl, já tě neurážím já jen reaguji na to co jsi prezentoval. Já sám nejčestnější taky nejsu, jen se pokouším změnit přístup rubačů singlů, prostě umožnit pohled z druhé strany ok

                  0 0
            • Keana  

              pavel hornik by mohl vypravet, jak mu to z velke casti vybehali tk a hh

              0 0
              • Jenda  

                taky PH nikdy netvrdil opak

                0 0
                • Keana  

                  takze by ta veta klidne mohla znit takhle? Myslim ze treba Pavel Hornik by mohl hodne co vypravet, jak museli TK a HH uradovat, nez povolili rychlebky.

                  0 0
                  • jan 2  

                    Já si myslím, že Horník si musel hodně pomoct hlavně sám

                    0 0
              • RomanH  

                Zapominas ovsem dodat, proc mu TK a HH tak „ochotne“ vybehali…

                0 0
                • Keana  

                  tak to by me fakt zajimalo, proc to teda tak ochotne vybehali, dle tveho nazoru?

                  0 0
                  • RomanH  

                    Nedelej, ze To nevis. A nakonec si najdi ten prispevek sam.

                    0 0
                    • Keana  

                      no myslel sem si ze vim, ale asi teda ne…a nevim, jakej prispevek…

                      0 0
                      • RomanH  

                        OK, mas to tady

                        Dotáhli jsme to se vzájemnou důvěrou až k nastartování prací na stezkách. Všechny povolení jsme měli a Tomáš přijel na víkend, aby se podepsali smlouvy se zaměstnanci z úřadu práce na VPP, aby od pondělí začali makat. A najednou z něho vypadla podmínka, že chce výhradní marketingové právo na celou destinaci a právo rozhodovat o všech finančních věcech. Chtěl jsem nějaký kompromis, protože to bylo naše vydřené dítě. Tomáš na žádný nepřistoupil a od projektu odstoupil.

                        0 0
                        • jan 2  

                          to je hustý

                          0 0
                        • Keana  

                          Tak pri precteni tohoto vyjadreni se musim pousmat. videl bych to na pravdu nekde uprostred…

                          0 0
                          • Ruprt2  

                            Jestli jsi tam byl, tak řekni jak to bylo.

                            0 0
                          • karliner  

                            Co se týče Čemby, tak lžeš i když řekneš někomu „ahoj“, takže je v podstatě úplně jedno, kde vidíš pravdu…

                            0 0
    • Ruprt2  

      Jestli je ten tvůj příběh stejně pravdivý jako to, že jsi to položil v diskuzi, která je 80× blokována, tak to potom jo.

      0 0
      • jan 2  

        Proč by to neměla být pravda – podle sebe soudím tebe?

        Stačí se podívat do poslední diskuze alá Čemba od Bomba+ dole a uvidíš kolikrát je blokovaná

        0 0
    • esotery  

      Ty si vlastník lesa a nějací vejlupci z LČR ti můžou nařídit, ať tam necháš pobíhat myslivce?

      Samozřejmě ti kluci se s tebou měli nejdřív domluvit. Takhle to nejde.

      0 0
    • esotery  

      Ty si vlastník lesa a nějací vejlupci z LČR ti můžou nařídit, ať tam necháš pobíhat myslivce?

      Samozřejmě ti kluci se s tebou měli nejdřív domluvit. Takhle to nejde.

      0 0
    • esotery  

      Ty si vlastník lesa a nějací vejlupci z LČR ti můžou nařídit, ať tam necháš pobíhat myslivce?

      Samozřejmě ti kluci se s tebou měli nejdřív domluvit. Takhle to nejde.

      0 0
    • esotery  

      Ty si vlastník lesa a nějací vejlupci z LČR ti můžou nařídit, ať tam necháš pobíhat myslivce?

      Samozřejmě ti kluci se s tebou měli nejdřív domluvit. Takhle to nejde.

      0 0
    • esotery  

      Ty si vlastník lesa a nějací vejlupci z LČR ti můžou nařídit, ať tam necháš pobíhat myslivce?

      Samozřejmě ti kluci se s tebou měli nejdřív domluvit. Takhle to nejde.

      0 0
    • esotery  

      Ty si vlastník lesa a nějací vejlupci z LČR ti můžou nařídit, ať tam necháš pobíhat myslivce?

      Samozřejmě ti kluci se s tebou měli nejdřív domluvit. Takhle to nejde.

      0 0
    • esotery  

      Ty si vlastník lesa a nějací vejlupci z LČR ti můžou nařídit, ať tam necháš pobíhat myslivce?

      Samozřejmě ti kluci se s tebou měli nejdřív domluvit. Takhle to nejde.

      0 0
    • esotery  

      Ty si vlastník lesa a nějací vejlupci z LČR ti můžou nařídit, ať tam necháš pobíhat myslivce?

      Samozřejmě ti kluci se s tebou měli nejdřív domluvit. Takhle to nejde.

      0 0
    • xshreck  

      A co tam staví? Mají jen „odmetenou cestičku“ nebo tam ryjou různé skok a kdo ví co těma motykama?

      0 0
    • Vilém  

      Na toto jsem kdysi narazel v dobach kdy cemba zacla razit svoje singly. Tehda jeste jako jeji clen. Kdyz jsem zacal neco o nejakem vlastnikovi, tak jsem byl sepsut a byl oznacen za podrivace a nevim co jeste. Pak jsem radsi vystoupil, protoze toto byl jeden z duvodu, proc jsem nemohl dal pokracovat ve clenstvi.

      0 0
      • Jenda  

        s tou upravou trailu je problem ze kdyz budes chtit odtahnout nekde prekazejici kladu nebo pristrihnout naletovy rosti na pouzivany ceste asi to zadnymu majiteli lesa vadit nebude. Ale vzit motyku a zacit obnovovat cestu ktera uz fakticky neexistuje uz je jina. Myslim ze rozumnej clovek to tak nejak odhadne kdy to jeste lze udelat partyzansky a kdy ne, ale v pravu je majitel lesa takze kdyz budu delat neco pri cem me chytne a bude na me rvat tak sklopim usi, slusne se mu omluvim a pokusim se s nim nejak dohodnout. Bohuzel vetsina lidi dneska dohody neni schopna ci neni ochotna a kazdej je desne presvedcenej o svy pravde.

        0 0
    • Volf  

      Nechci se škatulkovat do skupiny těch slušných, protože biker je dnes spíše nadávka a já lidem kolem sebe říkám, že nejsem biker, ale cyklista. Stále zde platí zákony a podle těch je potřeba postupovat. Ty si asi nesmíš jen tak postavit oboru / to jako vlastník lesa víš určitě lépe než já / a já mám zákonem povolen volný pohyb v lese za daných podmínek / používání cest /. Myslím si, že pokud to zůstane na této bázi tak mžeme naprosto s přehledem koexistovat bez nějakých střetů za předpokladu, že budu respektovat to, že cokoliv i les někomu patří a já mám povinnost ho opustit ve stejném stavu jako když jsem do něj vstoupil na návštěvu. Asi se snad shodneme, že vyštípnutí nějaké do cesty trčící větve nebo posbírání bordelu po nějakém praseti nebude nic co by ti nějak bránilo v péči o les a ničilo ti ho. Ve chvíli kdy se najde nějaký člověk, který začne kutat, přestavovat a ukazovat to ostatním a ostatní tam i zvát, tak asi zjevně nastane problém a díky těmto aktivistům vy jako majitelé lesa docílíte časem změnu zákonů tak, že již nebude umožněn volný pohyb v lese. No a je jen otázkou zda o toto někomu ve skutečnosti nejde a není to pravým cílem různých aktivit schovaných pod plášť svobody bikování. Tak to vidím já. Zapálený cyklista pro kterého je kolo součást životního stylu.

      0 0
      • Tomcat  

        Věc názoru já sem zase bajker protože nechci bejt spojován s Automatem a nasypanejma kuřatama na TdF.

        0 0
    • dreamkiller  

      Pokud čistí hystorickou cestu tak je nech nebo to budeš muset dělat sám na své náklady.

      Pokud si tam staví stezku můžeš diskutovat.

      Pokud ti rvou hřebíky do stromů a nebo kácí stromy volej PČR.

      U myslivců je to tak že můžou na soukromý pozemek dorazit zvíře. Tak se ti může stát že sedíš s rodinou na zahrádce u domu a najednou začne kolem tebe létat hromada projektilů, začnou se řítit tabulky skla a tluba tupounu v zeleném ti na zahrádce bude nahánět zajíce.

      0 0
    • dreamkiller  

      Pokud čistí hystorickou cestu tak je nech nebo to budeš muset dělat sám na své náklady.

      Pokud si tam staví stezku můžeš diskutovat.

      Pokud ti rvou hřebíky do stromů a nebo kácí stromy volej PČR.

      U myslivců je to tak že můžou na soukromý pozemek dorazit zvíře. Tak se ti může stát že sedíš s rodinou na zahrádce u domu a najednou začne kolem tebe létat hromada projektilů, začnou se řítit tabulky skla a tluba tupounu v zeleném ti na zahrádce bude nahánět zajíce.

      0 0
    • dreamkiller  

      Pokud čistí hystorickou cestu tak je nech nebo to budeš muset dělat sám na své náklady.

      Pokud si tam staví stezku můžeš diskutovat.

      Pokud ti rvou hřebíky do stromů a nebo kácí stromy volej PČR.

      U myslivců je to tak že můžou na soukromý pozemek dorazit zvíře. Tak se ti může stát že sedíš s rodinou na zahrádce u domu a najednou začne kolem tebe létat hromada projektilů, začnou se řítit tabulky skla a tluba tupounu v zeleném ti na zahrádce bude nahánět zajíce.

      0 0
    • Tomcat  

      Popis situace není jasný a téma to je dost ožehavé.

      Radil bych prodiskutovat problém s pravníkem. Ujasnit si v jaké situaci jste, jaký status má to místo, pravděpodobného občansko právního sporu.

      To samé udělejte i u příslušného orgánu státní správy. Už aby to bylo zaevidované a případně nebylo na vás.

      Na dodržování zakázu, budete muset dohlížet o občas s PLČR vyžadovat kontrolu a postih připadných samozvaných zvelebovatelů.

      Pokud druhá strana bude pokračovat proti Vaší vůli, máte nárok cestu pokud není zanesena na mapě přehradit, zrušit, zaset adt. ale po konzultaci a pomoci příslušné intituce stím, že by jste mohl náklady vymáhat na někom z těch výtečníků.

      Vyhnětese konání na vlasní pěst je totiž možné, že postih by vam hrozil také.

      Asi tak ve zkratce

      0 0
    • drbo  

      i kdyz tahle slecna, Hanka Hermova, vyvolava u nekterych lidi podivnou verbalni agresivitu, rekl bych ze zrovna s timhle by mohla pomoci oboum stranam neb to know how z logiky jeji byvale prace musi mit ;-).

      0 0
    • Blackbiker  

      už chápu tvou reakci na mou fotku zničeného trailu-raděj jsem ji mázl, polemizovat s někým, kdo umí jen urážet nehodlám..maji­teli lesa..

      0 0
    • daymaker  

      Mám pocit, že hodně průserů na světě a i u nás nastává z důvodů nedostatečné komunikace. Pokud chci něco páchat na cizím pozemku, musím k tomu mít svolení. Demokracie končí tam, kde začíná svoboda jiných… trochu to k tomu pasuje

      0 0
    • mr.antik  

      Já ti neporadim, ale ti myslivci ti neřekli, jak se toto řeší?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse