• drbo

    zdroj

    Ještě je šance… (Pavel Horník)

    Když jsem se jako začínající biker dočetl o vzniku Čemby tak mě ta myšlenka ohromě nadchla. Vstoupil jsem okamžitě a obvolal další kamarády, aby udělali totéž. Jel jsem na čembavíkend do beskyd a začali jsme plánovat stezky v Rychlebech. Heslo bylo „Zrubem ty Rychleby do singltrekova.“ S Tomášem jsme si volali hodně často a přenášeli na sebe nadšení. Dotáhli jsme Daffyda na jednání se starosty a LČR což byla skvělá věc, přestože to u „starých struktur“ nezabralo. (Nelíbilo se jim, že je bude učit nějaký cizinec a nechtěli nic nového do lesa. Proto jsem musel přijít se starýma stezkama.)

    Jel jsem stavět singltrek do Jablonce a mohl být přímo u Daffyda a pochytat rozumy. Pořád mě držela myšlenka udělat u nás stezky, aby měla Čemba konečně v ruce hmatatelný důkaz své činnosti. Letěli jsme do Walesu, kde nás Daffyd provázel a já vše fotil (Tomáš Kvasnička, Petr Slavík a já). Byl to fakt skvělý čas a dával jsem do toho všechny peníze co jsem měl i neměl. Prostě jsem měl pocit, že to má smysl. Udělali jsme u nás několik brigád a Čembavíkendů a vždycky to bylo super.

    Dotáhli jsme to se vzájemnou důvěrou až k nastartování prací na stezkách. Všechny povolení jsme měli a Tomáš přijel na víkend, aby se podepsali smlouvy se zaměstnanci z úřadu práce na VPP, aby od pondělí začali makat. A najednou z něho vypadla podmínka, že chce výhradní marketingové právo na celou destinaci

    a právo rozhodovat o všech finančních věcech. Chtěl jsem nějaký kompromis, protože to bylo naše vydřené dítě. Tomáš na žádný nepřistoupil a od projektu odstoupil. S měsíčním zpožděním jsme začali stezky rekonstruovat pod hlavičkou Rychlebských stezek…

    Čembu jsem se snažil i přesto nadále podporovat, ale už v tom byla ta pachuť. I to, že se prezentovala „oficiální verze“ ukončení spolupráce mě moc netěšilo. A občas jsem to napsal, ale taky jsem se například na Bike-forum.cz dost zastával. Když ale bylo odhaleno, jak nás Tomáš začal přečůrávat, tak jsem se rozhodl své členství ukončit. Věděl jsem, že Čembu má Tomáš pevně v rukou spolu se svými nohsledy a nevěřil jsem, že je šance směřování a morálku v Čembě změnit.

    Bylo by dnes super, kdyby se „defenestrace“ povedla a Čemba chytila nový vítr. V první řadě je nutná absolutní TRANSPARENTNOST a otevřenost. Čembu udolalo mlžení a tajnůstkaření vedení. Pokud se to povede, tak rád do „Nové Čemby“ znovu vstoupím a budu ji propagovat na Rychlebských stezkách.

    Takže: Jděte do toho!

    Pavel Horník

    Rychlebské stezky

    0 0
    • Bomba+  

      Nebylo toho už dost ?

      Je to pořád dokola.

      Lidi organizaci NEPOTŘEBUJOU, už se s tím konečně smiřte… Zkušenost Čemby (odhlédnu-li od jejího způsobu ukončení) ukázala, že neuměla na sebe strhnout pozornost významnějšího počtu bikerů a sympatizantů. I ti sponzoři, jak se nakonec ukázalo, byli dost „na vodě“.

      Inteligentní člověk se z minulých chyb poučí. Opakuje je jen blbec.

      0 0
      • jIrI___  

        Výjimečně s tebou souhlasím :)

        0 0
      • Volf  

        Honzo velmi nerad používám sprotá slova, ale kdyby už táhli s tím vším do ******, tak bych byl vážně šťastnej…

        0 0
        • Volf  

          A to si Pavla hodně vážím za to co dělá, ale s tímto je úplně mimo mísu…

          0 0
          • karliner  

            S čím?

            0 0
            • Volf  

              S tou výzvou. Já si připadám už vážně jako u blbejch. Co je tak těžkého pochopit na tom, že kvasnička nikdy nikomu čembu nebo ten zprofanovaný název nenechá ? Copak je to opravdu k nepochopení. Když už sakra chce někdo něco dělat pro bikery, kteří stejně nepotřebují aby pro ně někdo něco dělal, tak je opravdu takový problém říct, zakládáme zájmové sružení teréních cyklistů pod názvem třeba bikování zdar a naprosto se distancujeme od včeho, co je spojeno se slovem čemba ? Resuscitace bude vždy jen parazitem na původné čembě.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Foose

                0 0
              • MaPa  

                → Volf+Honza

                A co je sakra těžkého pochopit na tom že na to jiní mají jiný názor?

                Kdyby se sečetl čas který každý uživatel B-F věnoval tématu Čemba, kdo by tu byl na nejvyšších místech žebříčku? S takovým postavením nechápu jak můžete komentovat zakládání vlákna drbo(em). Jak tu již několikrát zaznělo, pár lidí i přes Vaše názory (které vám nikdo nebere) mají nějaké své důvody Čembu zachovat, zrovna Pavel navíc i napsal proč, tak se snad není čemu divit, rozčilovat, nebo po stotisící napsat opět stejný odstavec.

                A pod čarou: Poznámka připadám si tu jak u blbejch je trefná od lidí který se od B-F nedokázali odpoutat.

                0 0
              • Jenda  

                vis co se mi na tobe libi – jak nemas rad ze nekdo mluvi za tebe ale ty za ostatni mluvit muzes

                0 0
              • karliner  

                Myslím si, že nějaká organizace, zastupující zájmy cyklistů potřebná je, zvláště, když třeba ČSC je naprosto nefunkční.

                Značce Čemba sice dal Kvasnička zakouřit, ale v relativně malé skupince cyklistů a stejně si každý to svinstvo personifikuje s ním, myslím, že právo na resuscitaci té organizace bys neměl zpochybňovat i když máš jiný názor.

                Myslím, že by „obroditelé“ měli dostat šanci, není nutné do nich ***** předem.

                0 0
                • Bomba+  

                  Organizace zastupujici cyklisty potreba neni. Copak ti nestacila cca ctyrleta zkusenost s Cembou ?

                  Jste asi natvrdly, kdyz neumite pochopit, ze lidi se proste v zajmu cyklistiky sdruzovat nepotrebuji. Cyklistika je ryze individualni sport, to neni jako fotbal, hokej, apod. Z toho principu lidi proste nechteji byt organizovani, usmernovani a tak.

                  0 0
                  • roud  

                    zajímavé je že tisíce lidí se na kolech združují objížděj růzé akce ať už závody švihy nebo jen pro společný poježdění to mi nepřijde moc individuální naopak řek bych že je až neuvěřitelný kolik lidí se může sdružovat díky jedný aktivitě a to že ty jezdíš sám neznamená že tak jezdíme i my…

                    0 0
                    • Bomba+  

                      Ale to mluvis o ponekud jine veci nez ja.

                      0 0
                      • roud  

                        nemyslím si spíš seš maličko zaujatej proti čembě ale zkus si uvědomit že čemba a aspousta jejích myšlenek není špatné ale kámen úrazu je že každej podnik organizace atd. je takovej jako je jeho vedení a na tom to začíná a končí…

                        0 0
                        • Bomba+  

                          Ano, ja souhlasim, ze nektere myslenky jsou dobre a co vic: je potreba je prosazovat.

                          Ale i tak si myslim, ze je to porad malo. CeMBA, stejne jako jakakoliv jina organizace v podobe navrhu jake jsem zde cetl, nema nosne tema. Nema tema, ktere by pritahlo masu cyklistu. Tech par bikeru to nevytrhne, nemaji silu. V CR proste s cyklistikou jako takovou neni takovy problem, aby byla potreba organizace tvrde hajici „prava“ lidi jedoucich na kole.

                          Jediny problem, ktery cyklistika v CR ma, je pojeti kola jako dopravniho prostredku a na to navazujici infrastruktura jaka je bezna v zapadni Evrope. To ale neni tema pro obcanske sdruzeni, to je tema pro obecni komunalni politiky, pro poslance a ministry.

                          Obcanske sdruzeni s naplni tak uzke skupiny jakymi jsme my je nesmysl. Jedina cesta, pokud je vubec nutna, je ta, kterou jsem tady naznacoval nekdy v roce 2008, a to slouceni, resp. vytvoreni sekce v ramci KCT.

                          0 0
                          • roud  

                            žádná organizac enemá hned tisíce členů vždycky se začíná od nuly a pokud čemba pomůže i třeba s blbým odstraněním stomu přez cestu tak už podle mě má smysl je spousta malejch věcí se kterejma se dá začít udělat si jméno a lidi budou přibejvat sami nic neni nikdy hned a ani zadarmo ale rozhodně bych hned nelámal hůl ale jak už jsem psal bude to dost záležet na tom jaké bude mít vedení a případně jaký směr čemba nabere…

                            0 0
                            • Bomba+  

                              Nemá je hned. Ale za zhruba 4 roky práce by za se bou tedy mohla mít větší sílu než pár desítek, možná stovek platících pasivních členů…

                              Prostě debakl. Není nutno. Jasná zpráva. Jasná zkušenost.

                              Nechápe jen tupec.

                              0 0
                              • roud  

                                pokud vím tak čemba měla několiksetčlenů což se mi nezdá nijak málo neni to sice nijak zázračné číslo ale i tak určit dokázala oslovit a nebejt posledních afér a posledního působení čemby navenek zaměřený na singltrek troufám si tvrdit že by počet členů ještě rostl…

                                0 0
                                • Bomba+  

                                  Roude, nekolik set členů za 4 roky práce organizace, která si kladla za cíl zastupovat bikery a další cyklisty vůči státu ?

                                  To je vtip ? :-)

                                  0 0
                                  • Sobi  

                                    Tam jde o to, že zezačátku tam tou masírkou z vyšších kruhů, vypouštění účelových lží, bylo zezačátku až 1200 členů a teď jich je max 500, takže to byly stále sestupné roky ( čísla nejsou ověřitelná protože je schválně tají, můžeme se jen dohadovat kolik je tam černých duší ) takž pokud má organizace rok od roku míň členů, tak by mne zajímalo proč VV nejednalo, protože se podle mne jedná o managerské selhání, prostě je něco špatně…

                                    Ikdyž, ono vlastně šlo o jedno, o kšeft pro kvasňu, takže to chápu.

                                    0 0
                                    • Evilcleaner  

                                      a ted tu o karkulce:-)

                                      1200 členů nikdy nebylo, nejvíce bylo kolem 800členů na konci prvního roku působení, ale v tom byli započteni i ti co jen poslali přihlášku ale nikdy nezaplatili. potom v roce 2008 jak se to protřídilo a vyškrtli se tito neplatiči to spadlo k ca. 500/600 kouskům

                                      0 0
                                      • Sobi  

                                        Toto tvrdil sám ministr propagandy PS. Bohužel díky hlavnímu cenzorovi Michalu Jandovi ve spolupráci s PS veškeré příspěvky byly promazány a zmizely – standartní chování šmejdů z VV je to nedohlatelné. Takže pokud řekneš že lžu nebudu naštvaný :-) Ale bohužel cenzura a účelová práce s fakty funguje. Ano zpochybňuješ a já nejsem schopen to podložit.

                                        0 0
                                        • Evilcleaner  

                                          počet členů je jedna z věcí kterou jsem sledoval bedlivě. kdybys možná ještě řekl 900, tak bych to překousl, ale že bylo více než tisíc, to nikdy nikdo neřekl.

                                          0 0
                                          • Sobi  

                                            To je zajímavé, protože to jsi asi jediný kdo věděl kolik je tam členů, protože na tyto dotazy ( ani v době kdy jsem byl členem čemby ) nikdo nebyl schopen odpovědět. Je úžasný že už v 15nácti viděl kvasňovi pod ruce!

                                            0 0
                                            • Evilcleaner  

                                              v patnácti jsem o čembě ještě snad ani nevěděl. a nikdy nebyl problém zeptat se třeba ps na něco. nevím, jestli sis toho všiml, ale já se ted rozhodně s tebou nemíním hádat. pouze jsem chtěl uvést věci na pravou míru, bez toho abych zohlednoval fakt že jsme na opačných stranách barikády (ti co něco tvoří a ti co ničí:-) )

                                              0 0
                                              • Sobi  

                                                Konečně se shodneme!

                                                Vy jste ti co ničí, pověst bikerů ve společnosti, ničí krajinu nesmyslnou blbostí pod smrkem v rámci coukromého projektu, ti co ničí první organizaci tím že jí vedli morální podvodníci, a šmejdi a vy jstte jim k tomu dávali mandát.

                                                a

                                                na nás osatní kteří chtějí vytvořit organizaci která bude případně hájit bikerská pravda až nám je někdo bude chtít upřít, organizaci která bude hlídat naše úžasné právo a historii volného pohybu v krajině, vytvořit otevřený komunikační kanál mezi bikery na sdílení informací.

                                                Ano souhlasím s tím, vy ničíte a ostatní budují něco co má smysl.

                                                0 0
                                              • Beeda  

                                                jojo hitlerjungers nasazovali zivot v Berline kdyz uz rusaci byli na predmesti…

                                                0 0
                                                • Sobi  

                                                  Jak to jednou uvidí historie:

                                                  zdroj wiki v roce 2012

                                                  Kvasňajugend (v překladu Kvasňova mládež, německy Hefe-Jugend, zkratka HJ) byla polovojenská mládežnická organizace Čenda, která pod jiným názvem vznikla v roce 2007 a existovala až do roku 2011. HJ tak byla druhou nejstarší singltrekovou organizací. Tato organizace měla významný podíl na propagaci tehdejšího singltrekové totalitního režimu. Byla určena chlapcům a dívkám ve věku 14–18 let. Pro mladší děti (od 10 let) obou pohlaví vznikly organizace Biková školka.

                                                  Cílem této organizace bylo vychovat mládež, která by byla zcela oddána myšlenkám singltreku. Chlapci zde byli utvrzováni v ideji nadřazenosti správného vyznání a silného popírání jiného názoru. Jako základní cíl, ke kterému měl mladý člověk směřovat, byl představován vstup do Čenda. Tomuto cíli byla podřízena i výchova v těchto organizacích či jejích táborech ( Čendavíkendech ), důraz byl kladen na fyzickou připravenost, schopnost rozumět taktice a umění ovládat zbraně-argumenty. Některé organizační myšlenky, které se u Kvasňajugend objevily, pocházejí z jiných organizací (např. totalitních ) a byly pouze upraveny pro potřeby singltrekové ideologie.

                                                  Členové Kvasňajugend nosili dresy podobné uniformám v Čenda, jejich znak a označení hodností se velmi podobalo označení u Čenda. Organizace podléhala přímé podřízenosti fuhrerovi, který jí ovládal přes ministra propagandy, či ministra cenzury.

                                                  0 0
                                  • roud  

                                    ne 500 lidí už je pěkná masa koukej na to realisticky silně věřím že čemba má ještě mnohem větší potenciál ale je to jen o lidech v ní a o cestě kterou zvolí a pokud to někde nastartuje správnym směrem klidně bych se přidal (ale pro mě by asi bylo podmínkou kompletní obměna vedení)

                                    0 0
                                    • Bomba+  

                                      Ach jo…nekdo si proste musi nabit drzku dvakrat, trikrat, desetkrat nez mu dojde, ze to nemel delat :-)))))

                                      0 0
                                      • roud  

                                        O tom to neni to je jako by sis dal jednou v restauraci steak a nepoved se jim přitom od jinýho kuchaře může bejt naprosto boží… stejně tak to je třeba i se sexem s jednou je to boží s druhou o ničem stejně to vidím i s čembou a je to prostě jen o lidech který to povedou…

                                        0 0
                                        • Bomba+  

                                          Ne. Ty o koze ja o voze. To nema cenu.

                                          Ja rikam, ze myslenka je spatna, ty rikas, ze spatna je forma.

                                          0 0
                                          • roud  

                                            myšlenka je dobrá a popravdě s tebou mi připadá domluva dosti podobná jako s TK :O(

                                            0 0
                                          • KOMOÒ  

                                            Máš úplnou pravdu v systému „Podle sebe soudím Tebe“ ,jasně ,že když budou všichni bikeři jako ty(tz odmítající se jakkoli organizovat) tak to nemá cenu,jenže už v momentě kdy je taková naprostá většina ,se ta menšina klidně může smysluplně(dá-li pánbu) organizovat a většině to může být(a je ) u šosu,tak už přestaň sdělovat ,že je ti to u šosu nebo že si dokonce proti,všichni už to pochopily,rozumí tomu,chápou to a napiš něco vtipného ideálně do jiného dredu.

                                            0 0
                                            • Ruprt2  

                                              on hlavně není biker.

                                              0 0
                                              • KOMOÒ  

                                                To na věci nic nemění :-D ale dík za upozornění ;-)

                                                0 0
                                              • Bomba+  
                                                Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                                                0 0
                          • zbartos  

                            Když zmiňuješ spolupráci ČeMBy s KČT tak jsem si teď v souvislosti s Vaškem Volrábem vzpomněl, že jsem Wed, 02 Jun 2010 14:05:04 poslal panu Josefovi Sýkorovi, šéfovi sekce cykloturistiky KČT (viz http://www.klubturistu.cz/…gramova-rada ) e-mail, kde jsem ho upozornil na existenci petiční akce http://www.npkrivoklatsko.cz a vyzval jsem ho aby ji on i cykloturisté z KČT podpořili.

                            Nevím co pan Sýkora poté udělal, ale mně vůbec neodpověděl…

                            Jsem samozřejmě pro spolupráci s KČT, ale vůle musí být vždy na obou stranách…

                            0 0
                            • Bomba+  

                              Z vlastni zkušenosti vím, že pokud něco potřebuju a JEN to pošlu mailem, tak je takřka jistota, že mám smůlu. Posílání mailu je čirý alibismus. Máš čárku, žes projevil snahu, ale efekt nula.

                              0 0
                          • Rokro  

                            Hele, Bombopluse, proč máš takový nutkání pořád dokola všem cpát svůj názor, že bikeři žádnou organizaci nepotřebují?

                            Jestli ji nepotřebuješ ty, tak fajn. Z těch statisíců nebo dokonce možná milionů lidí, co u nás ve státě občas jezdí na kole, si asi drtivá většina myslí, že žádnou organizaci, která by za ně v oblasti cyklistiky mluvila, nepotřebuje. Ale jestli existuje deset nebo sto lidí, kteří jakousi organizaci chtějí, věří v její aspoň minimální užitečnost a pár jich opravdu chce aktivně něco ve prospěch (aspoň podle jejich věřím upřímného mínění) ostatních dělat, tak jim pořád dokola nenuť svoje moudra a nech je, ať si to udělají. Třeba se spálí, třeba to vyšumí, třeba to celé bude k ničemu. Ale proč to nezkusit? Je skvělé, že jsi tak intenzivně přesvědčen o své pravdě, ale už se tu asi nenajde nikdo, kdo by se s tvým názorem nebyl seznámil, tak už to tu prosím dál nezapleveluj opakováním jediného a nech těch pár hlupáků a ovcí, ať si dál sní a staví hrady z písku.

                            Mimochodem, já si taky jezdím sám, netoužím se uměle sdružovat ani nijak aktivně čembovat, ale veřejně se tu přiznávám, že k otázce Čemby přistupuji ryze sobecky – za pár peněz ročně, cca v ceně brzdových špalíků, sice asi nic nedostanu, ale co kdyby náhodou? Co kdyby to díky jakési Čembě nebo jiné podobné aktivitě dopadlo na Křivoklátsku (kam občas z Berouna zabrousím) pro mě líp, než bez Čemby?

                            0 0
                            • Bomba+  

                              Píšeš: Ale proč to nezkusit ?

                              Kdes byl poslední 4 roky ? Vždyť se TO ZKUSILO !! Chapeš ? Ne ?

                              Tak pomalu:

                              U ž s e z k u s i l o v e s t o r g a n i z a c i p r o c y k l i s t y :-).

                              :-))) Copak jsi vážně tak natvrdlej, že když si jednou spálíš ruku o plamen svíčky, že ji nad tu svíčku příště dáš taky ???

                              0 0
                              • Rokro  

                                Tohle asi fakt nemá cenu, že já vůbec reagoval…

                                Máš pravdu, jsem natvrdlej, jinak bych svůj příspěvek nenapsal a jen bych se s povzdechem diskusí prokousával dál…

                                Souhlasím s tebou i v tom, že už se to zkusilo a moc se to nevyvedlo. Avšak tvůj příměr se svíčkou je čirá demagogie. Mohl bych uvést protipříklad, když jsi v pěti letech poprvé spadnul z kola, stejně jsi byl i ty tak natvrdlej, žes na něj vylezl znovu.

                                Vždyť tě kurňa nikdo nenutí do Čemby vstupovat. Tak proč ti tak strašně záleží na tom přesvědčit všechny ostatní o své pravdě? (Toto byla pouze řečnická otázka a toto je moje pravděpodobně předposlední :-) reakce na Bombiče.)

                                0 0
                              • madcat  

                                Ty seš řádně natvrdlej. Anebo šíleně zaujatej, ale s tím se nedá nic dělat. Ano, zkusilo se to, ale přece není důvod proč to nezkusit znovu a JINAK. Jak tu napsal někdo nade mnou – firmu dělají lidi a hlavně její vedení, tak když budou ve firmě JINÍ lidi, tak to bude JINÁ firma a bude dělat věci JINAK, ne? Příměr o strkání ruky do plamene svíčky je naprosto hloupej v tomto případě.

                                Když si dejme tomu 300 plus mínus lidí myslí, že bikerská organizace potřeba je, tak ať si ji udělají, a není potřeba, abys ty jakožto odpůrce jim do toho neustále kafral a zrazoval je od toho. Nejsou na to zvědaví. Máš jinej názor, tak to prostě nečti.

                                0 0
                                • Bomba+  

                                  Madcat, vzdyt oni si tu organizaci uz udelali. A vysledek ? Nikdo je nebral vazne a vpodstate se nic zasadniho neudelalo (tady tim ale nemyslim tvrdou praci dobrovolniku, co by ale stejne tvrde delali i bez Cemby)…

                                  Porad rikas(te) „udelat to JINAK“.

                                  Kua ale jak ? Nikdo z vas obroditelu tady zatim jasne nenapsal co by se melo udelat jinak…

                                  a jsme opet u toho, co jsem psal vys: Neni tema. :)

                                  0 0
                                  • madcat  

                                    Já nevím jak „jinak“, já tu organizaci zakládat ani obnovovat nepotřebuju, já mám kde jezdit. Bohužel nemám spíš kdy, a to mi žádná bikerská organizace nevyřeší. Spíš jsem chtěl říct, že když někdo má chuť to zkoušet, tak ať to proboha zkusí, imho to může být jedině lepší…

                                    0 0
                                    • Bomba+  
                                      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                                      0 0
                  • karliner  

                    Nesouhlasím, ale hádat se donekonečna nebudu. Lidi mívají různé názory a většina si myslí, že ten jejich vlastní je správný a někteří z nich si myslí, že ti, kdo nechápou, že jejich názor je správný, jsou tupci.

                    0 0
                    • Bomba+  

                      Ne, to jsme se nepochopili. Ja neoznacuju za tupce toho, kdo ma jiny nazor.

                      Ja oznacuju za tupce toho, kdo se nepouci z chyb a CHCE je delat znovu.

                      0 0
                      • smallbrother  

                        sleduju jak jsi to tady pěkně zahltil. Ještě ti nedošlo, že píšeš do špatnýho vlákna! :)

                        0 0
                        • Bomba+  

                          Jo to mas pravdu :-))))) Zachranovat Cembu netreba…!!! :)

                          0 0
                          • Bomba+  

                            Drbohlave, tohle jsi zapomněl vymazat :-))) Tak honem, do práce :)

                            0 0
                      • OCG  

                        Super, takže z tohohle tvého proslovu plyne, že i ty jsi tupec.

                        Už jednou jsi za tohle svoje divadlo dostal banána, ale ty ses zjevně nepoučil a tu chybu CHCEŠ dělat znovu. :oD

                        0 0
                        • Ruprt2  

                          s ním se takto napřímo nemůžeš bavit. I on zásadně když o někom mluvít, tak reaguje na někoho jiného.

                          Takže pro příště reaguj na někoho jiného a napiš to asi takhle:

                          Super, takže z toho jeho proslovu plyne, že i on je tupec. Už jendou dostal za tohle svoje divadlo banána, ale zjevně se nepoučil a tu chybu chce dělat znova :oD

                          0 0
                        • Bomba+  

                          To se pleteš. Chybu nedělám já. Já mám prostě jen jiné názory než většina. A to je pro řadu lidí, včetně tebe, neskousnutelné. No a když k tomu připočteš tradiční českou zaprděnou povahu, tak pak je banán na světě…Nic složitého.

                          Ale taky nic, na co by zdejší mazatelé měli být hrdí.

                          0 0
                          • OCG  

                            Neuvěřitelné, co ty jsi za člověka :D :D :D Ty máš jiné názory než všichni ostatní a všem je vnucuješ, což je právě tou chybou, kterou jsi udělal a za kterou jsi dostal banána. Banána jsi nedostal za to, že máš jiné názory, ale že ve svém vnucování svých názorů jsi sprostý, neomalený a urážíš lidi, neboť právě ty nejsi schopný uznat, že někdo jiný má jiný názor. Jakákoliv diskuze, jíž se účastníš, je toho důkazem.

                            0 0
                            • Bomba+  

                              Já nikomu nic nevnucuju. Všimni si jedné věci. Běží diskuze, všichni si plácaj po ramenou. Pak do ní vstoupim já, oponuju a co se stane ? Místo obyčejné diskuze musím čelit urážkám, mazání, apod.

                              A mně řikáš, co já jsem za člověka ? Není to trochu naopak ??

                              Bylo tu jedno vlákno, kde se řešil muj BAN. A bylo tam taky pár skutečně rozumných lidí, kteří si tohoto všimli a taky se divili, proč je tu dvojí metr. Na jedné straně tu nemá problém např. Maajkee, který používá slovo ******, ***** a další úplně běžně a nic se neděje, nikdo to neřeší. Přitom je to v přímém rozporu se sbírkou anekdot nazvaných Desatero. Ptám se proč ? Viděls někdy ode mě, že bych zcela bezdůvodně někomu takhle hrubě nadával ?? Jo, dělám si občas z někoho srandu, bývám občas i tvrdší ve vyjadřování , ale tohle ??

                              Ale prochází to…tak asi zřejmě budu muset změnit slovník, abych měl klid, jinak to nevidim :-)

                              0 0
                              • OCG  

                                Bombo, ty nejsi s to to pochopit. Máš už nějakou pověst, spousta lidí k tobě nějak přistupuje na základě toho, co tu opakovaně předvádíš. Ke kolům nemáš, co bys dodal, jen všem vštěpuješ svá moudra, která jsou za každou cenu antagonisická. Nedivím se, že lidi jsou na tebe alergičtí. Ale můžeš si za to sám.

                                Proto ti říkám, že děláš stejnou chybu, jako před tím. Stejně jak před tím je na tvoje názory málokdo zvědavej. Pokud tě baví být otloukánek, pokud tě baví provokovat nebo to vidíš jako nějaký svůj vyšší cíl nastavovat „opačnou tvář“ těm, kteří si, jak ty říkáš „plácaj po ramenou“, a tím spíš formou, jakou volíš /ano, nejsi explicitně sprostý, ty jsi sprostý a neomalený celým svým povýšeneckým a arogantním projevem/ očekávej dalšího banána.

                                Je to tvoje volba. Jsou tu lidi, kteří druhem „neplácaj po ramenou“ a přesto si jich lidi váží. Proč si málokdo váží tebe?

                                Trochu sebereflexe, člověče…

                                0 0
                                • Bomba+  

                                  Tak jinak:

                                  Je dodržování Desatera jen moje povinnost, nebo jsou to obecná pravidla pro všechny a měří se tu stejným metrem, padni komu padni ?

                                  Prosím o jasnou a podloženou odpověď. Děkuju.

                                  0 0
                                  • karliner  

                                    Nebreč.

                                    0 0
                                  • OCG  

                                    Můj názor: já osobně to vnímám tak, že urážíš lidi v rámci desatera. Jak jsem napsal – nejsi sprostý (o to ti jde, ne?) explicitně, jsi sprostý jaksi „mezi řádky“, povýšenecký a arogantně se jim vysmíváš.

                                    „Drbohlave, tohle jsi zapomněl vymazat :-))) Tak honem, do práce :)“

                                    To jsou přesně ty věci, kvůli kterým tě lidi mažou a kvůli kterým dříve či později dostaneš banána (a mohl bych s CTRL+C a CTRL+V v tomhle vlákně pokračovat, teda tam, kde nejsi vymazanej). Nevím o jiném člověku, který by se tady choval tak jak ty a který by vadil tolika lidem, jako jsi ty.

                                    A pak tu bulíš jak slávisti s Růžičkou v čele. :o)

                                    0 0
                                    • Bomba+  

                                      Co ti říkají pojmy „Příčina“ a „Důsledek“ ?

                                      Pokud bys jim rozuměl, nemohl bys napsat co jsi napsal.

                                      0 0
                                      • OCG  

                                        Vidíš? A tady přesně předvádíš to, proč tě většina lidí vnímá jako osinu v prdeli.Podobně jako je toho důvodem to, že jsi natolik velký sociální idiot, že člověku, kterému ukradli kolo nebo ho nějak okradli, protože důvěřoval, jsi schopný říct, že je tupec.

                                        Příčina a důsledek? To tu zase brečíš jak Růžičkovi slávisti a zapomínáš přitom na jeden důležitý prvek v těch příčinách a důsledcích: to, že tady uživateli Drbo zasíráš vlákno svejma rozumama, na který není nikdo zvědavej, na což on reagoval tím, že tě maže. Nepřijde mi na tom nic nepochopitelného, já bych tě zablokoval všude – k drtivé většině cyklotémat nemáš, co bys řekl, přispíváš jen tam, kde můžeš dávat na odiv svoje obecná moudra a plky. Jsi tady zbytečný a jen prudíš. Ono to asi potřebuje zvláštní povahu, chodit na fórum, kde tě nikdo nechce a který považuješ za plný tupců a blbců…

                                        0 0
                                        • Bomba+  
                                          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                                          0 0
                                    • Bomba+  

                                      Ještě jeden postřeh:

                                      Nechováte se náhodou vy daleko hůř než já ??

                                      Před časem tu byla anketa, jestli mi dát BAN nebo ne. Dopadla tak, že ne. A BAN jsem dostal. A když jsem chtěl vědět za co, ticho po pěšině, nikdo neodpověděl. V Desateru se nedočteš, že je zakázáno být občas přímý, někdy tvrdý, arogantní. Ale důvod k BANu to je. Divný, ne ? A to tu od jiných userů padají dost drsné nadávky (viz ten Maajkee), což Desatero přímo řeší. A BAN ? No ten se za taková slova nedává. Neni ti to divný ???

                                      Každý normální člověk (a v tom threadu s anketou jich pár bylo) se nad tím pozastaví a diví se tomu dvojímu metru.

                                      Ale mně je to jedno, jak řikám: Já se zdejšími poměry bavim, urazit mě nemůžou… :)

                                      0 0
                                      • miki  

                                        Asi jsi se znelíbil Ječnákovi tak Tě zabanovali .

                                        0 0
                                        • karliner  

                                          jedna technická – banovat může jen admin a tím ječňák není…

                                          0 0
                                          • miki  

                                            Když si mojí větu přečteš ještě jednou tak dojdeš k závěru že jsem nepsal že banoval Ječnák ale na jeho popud.

                                            0 0
                                            • Medunka  

                                              chceš tím říci, že Admin skáče, jak Ječnák pískne? Hm, zajímavá teorie

                                              0 0
                                              • Bomba+  
                                                Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                                                0 0
                                            • karliner  

                                              A když si přečteš ještě jednou moji větu, tak dojdeš k závěru, že jsem napsal, že banovat může jen admin a že ječňák není admin. Ale spekulovat ti to asi nezabrání.

                                              0 0
                                              • Ruprt2  

                                                Hoši nechcete to rovnou psát dvakrát?

                                                At si nemusíte psát, že to máte číst pořád dokola.

                                                0 0
                                                • karliner  

                                                  A přečetl sis vůbec, co jsme psali? Abych to nemusel opakovat.

                                                  0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    jo četl jsem to a nejdete proti sobě jenom si to navzájem ujišťujete. Každopádně Miki je mimo. Ječňák v tom prsty nemá to desatero bod 9.

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Sokrates řekl, že opakování je matkou moudrosti. A jestli ne Sokrates, tak určitě Voltaire, Twain nebo Churchill…

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    nebo karliner

                                                    0 0
                                                  • Lišák  

                                                    V tom případě je v tomto vláknu nejmoudřejší 729.

                                                    0 0
                                        • Ruprt2  

                                          to že říká Bomba, že to byl ječnák neznamená, že je to pravda.

                                          Porušuje neustále 5 bodů desatera, opakovaně a zvláště zavrženíhodným způsobem :-)

                                          Dělá to tu jako jediný! Nepočítám-li ty co už tu nejsou, ale to mu nikdo nevysvětlí.

                                          To že tu nevládne demokracie a má to napsané i v desateru, kterým se ohání nevidí.

                                          To, že anketa dopadla tak, že ho tu lidi nechtějí nevidí.

                                          Ale furt sem bude lézt a furt se bude doprošovat. I prašivý pes by to už dávnon pochopil, a když ne, tak by to respektoval.

                                          Nutno, ale dodat, že respektuje cizí názor :-DDDDDDDD

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            do včerejška mi nevadil.. ale to co předvádí dnes, po tom, co jste se do něj všichni obuli tak už mě sere…

                                            Bombo dej si to tady do blokovaných nebo oni zablokují tebe :)

                                            0 0
                                      • Medunka  

                                        dopadla tak, že ne :-)

                                        http://www.bike-forum.cz/…lum-b-f.html

                                        0 0
                                  • pepek  

                                    Zkus se podívat na tu situaci „zvenku“. Nepřipadáš si tak trochu jak ten důchodce, co jede na dálnici v protisměru a myslí si, že všichni ostatní jedou špatně?

                                    0 0
                                  • Pijer  

                                    Podívej se kolikátý nick už na BF používáš a podle „nezaměnitelného rukopisu“ se vždycky po chvíli ukázalo, že jsi to TY. Ani by mě nenapadlo si dovolit po tobě chtít, aby jsi se nad tím zamyslel, ale jenom to tak konstatuju ;-)

                                    0 0
                                    • Bomba+  

                                      Pijere, protože jsi tu zřejmě nebyl, tak připomenu:

                                      Vždycky, opakuji vždycky jsem jasně napsal nebo dal najevo, že jsem ten původní H729. To že to někteří neviděli, nechtěli vidět nebo v threadu prostě nebyli a pak toto „odhalení“ dávají na odiv jako senzační zprávu (viz slídil Lišák a jiní), je věc jiná.

                                      :-)

                                      0 0
                                      • Lišák  

                                        Na figuru tvého ražení netřeba být slídil, zapisuješ se do myslí zúčastněných naprosto nesmazatelným inkoustem…

                                        Se mi třeba líbí, jak se obouváš do Lukáše Drbohlava, sám ukryt za „úžasnou“ anonymitou internetu. Hrdino. Olkyc hadr. Ještě začni vyskakovat, ať ti ten, kdo na tebe raeguje dodá kopii občanky a budeš jako jeho dvojče. Zatím jsi jen jako jeho mladší brácha.

                                        A co to tvoje stěhování z toho hnusnýho Česka s těmi hnusnými Čechy, co ti tenkrát šlápli na kuří očičko? To dopadne stejně, jako s tvým srdceryvným rozloučním s B-F, kdy jsi ho napsal „denní“ i „noční“ směně, že?

                                        A o tom, jak držíš dané slovo… to je opravdu hodno člověka, který vše ostatním řekne ze svého manažerského postu, který nezapomene zdůraznit. Taky by jsi zase mohl začít přát „hezký den“-od tebe to v návaznosti na tvoji reakci vždycky znělo jako by nějaká hodně „milá“ zdravotní sestra řekla: „Vaše dítě má rakovinu. Vidíme to tak na dva měsíce a potom šlus. Přeji hezký den!“

                                        Prostě jsi fajn kluk, věřím, že máš hodně přátel, ne jen virtuálního „Martina“, se kterým si napíšeš, jak jsi nám tady taky neopomněl sdělit, a že se ti v naší odporné republice, s většinou odporných obyvatel bude ještě dlouho dobře žít za tvůj manažerský plat a nebudeš muset nikdy nic koupit v Lidlu, jako ta hnusná verbež, která ho nebere.

                                        Tímto ti se s tebou v tomto vláknu loučím, a dopořeji ti vítěztví tvým posledním slovem.

                                        P.S. Původně jsem už na tebe reagovat nechtěl, ale to, co tady zase předvádíš, mě k tomu přimělo.

                                        Pa, puso :-*

                                        0 0
                                        • karliner  

                                          No vida, ještě se k podobnému přístupu dokope zbývajících 21.000 userů a zavládne na B-F klid a mír :-)))

                                          0 0
                                        • Lišák  

                                          Tímto ti se s tebou

                                          to „ti“ tam nepatří

                                          0 0
                                        • Bomba+  
                                          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                                          0 0
                                      • Pijer  

                                        Jsem si téměř jistý, že Honza729 a Bomba+ nejsou jediné dva nicky, co jsi na BF používal. No, ale je to vlastně fuk.

                                        0 0
                                        • Bomba+  
                                          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                                          0 0
                                    • Bomba+  
                                      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                                      0 0
                          • Medunka  

                            Vnucuješ lidem svůj názor – že je to jediný správný. Nechápeš, že někdo může mít názor jiný a nedokážeš to akceptovat.

                            Nejsou to ostatní, kdo nechápou jiný názor, jsi to ty.

                            0 0
                            • Bomba+  

                              Já chápu, že má někdo jiný názor. Co nechápu je, že někdo CHCE dělat stejné chyby opakovaně. Ale máš pravdu, že je to každého boj…ať si každý nabije ústa víckrát, když chce, to je fakt.

                              0 0
                              • Ruprt2  

                                a jaký máš názor na čembu?

                                Co myslíš nebyla by chyba ji oživit?

                                Napiš nám prosímtě co si o tom myslíš, když už tu píšeš.

                                Já fakt nevím.

                                0 0
                              • Medunka  

                                Když to nechápeš, tak nenuť opakovaně svůj názor. Stačí jednou – ale to u tebe nejde

                                0 0
                                • Bomba+  

                                  Tak se podívej na jiné usery. Spočítej si schválně, kolik userů napsalo kolik zpráv o tom, že chtějí Čembu za každou cenu zpět (a psali vyložené nesmysly, ale to je ted jedno) a kolikrat jsem já sám (občas Volf) reagoval a snažil se jim otevřít oči.

                                  Dojdeš k tomu, že je to přinejmenším plichta, spís se ale počet navýší u těch, co blouzní po nové Čembě.

                                  Ale blokovaný jsem jen já :-)

                                  A pro Karlinera: Nebrečim, já už se zdejšími poměry jen bavim… :)

                                  0 0
                          • jerrry  

                            Bombo, pravda je, že málokde a málokdy se vidí tak zaprděné „ala české“ názory jak ty tvoje :-)

                            0 0
                            • Bomba+  

                              Můžeš mi dát nějaký příklad ?

                              Děkuju.

                              0 0
                              • jerrry  

                                všude kolem … vlastně jakýkoliv delší než 2 řádky …

                                jen jednu vyjímku si pamatuju … to kdy ses mě zastal :-)

                                0 0
                                • Bomba+  

                                  Ne, dej mi, prosím, konkrétní příklad, žádné obecné řeči. Díky.

                                  0 0
                                  • jerrry  

                                    Ne, opravdu se mi nechce ty tvoje sracky procitat, jen proto, abych vybral tu nejvic nejsrackovitejsi … navic .. i kdybych ji nasel, Ty bys mi to stejne neuznal, a na nejake diskuze na takovehle sracovite tema ted nemam naladu … :-) Peace a Vanoce, vole :-)

                                    Jsi tu povetsinou za pitomce, ale myslim si, ze to dobre vis a uzivas si to. Tak si nenech vanocni naladou tuhle pozici zbytecne zkazit …

                                    0 0
                                    • Bomba+  

                                      Takže příklad nemáš, což se dalo čekat. Místo toho jsi se uchýlil k urážkám.

                                      No a takhle to tady chodí, dámy a pánové. :-) Dojmologie tě nutila vykřiknout pitomost ničím nepodloženou, pak se kroutíš a nakonec kopeš kolem sebe, ale můžu za to já :-))))

                                      Jsi chlap nebo onuce ? (omlouvám se nicku onuce, to neni nic proti tobě:-) )

                                      0 0
                                      • jerrry  

                                        Honzo, uz jsem Ti rikal/psal … prikladu Tve osobni blbosti je tu vsude plno … to, ze se mi nechce procitat ty tvoje sracky abych nasel ty nejvetsi neni vymluva, ale proste konstatovani … obcas pobavis, ale vetsinou jsi unavny …

                                        vse ostatni nechavam bokem … opravdu nemam chut ani naladu se zrovna s Tebou hadat … mozna az budes zabavny, tak se zacnu snazit Ti oponovat, ale jak jsem rikal, to je opravdu jen velmi obcas az vyjimecne, takze to mozna bude chvilku trvat :-/ Musis se proste vic snazit a ne tu neustale blit ty svoje cancy …

                                        0 0
                                        • karliner  

                                          Kuřimská klika zahájila frontální útok :-)))

                                          0 0
                                          • Lišák  

                                            Když na to pražáci dlabou, tak to někdo udělat musí, ne? ;-)

                                            0 0
                                        • Bomba+  
                                          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                                          0 0
                                      • drbo  

                                        jeniku, ty nezastoupena bombo, sup sup vecerka se blizi, rychle do hajan, amnestie neplanovane skoncila ! rekl bych ze si projel svou druhou sanci v tomhle vlakne. trpeliva skupinka lidi se ti tady snazila slusne vysvetlit „kde presne ma chlap koule“ ale ty si stejne meles ty svoje pravdy pravdouci.

                                        dovolim si pouzit jednu tvoji vetu, urcite mi to promines: Nechápu, nerozumim. Je to jako kdyby ses spálil o kamna, usmál se a tu ruku na ty horký pláty dával pořád dál a opakovaně.

                                        tak sbohem ;-)

                                        0 0
                                        • Pijer  

                                          to je jak dialog šerifa ze starý kovbojky ;-)

                                          0 0
                                        • Bomba+  
                                          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                                          0 0
                          • Vilém  

                            „Jeste jednu vlastnost mel, ze byl splachovaci. Jednemi dvermi ho vykazou, uz druhymi se vraci.“ (Prazsky vyber – Snazivec)

                            To je to oc tu jde, ne o tve nazory.

                            0 0
                            • Bomba+  

                              No ale to je snad moje věc…můžeš s tím nesouhlasit, můžeš na to mít jiný názor, ale to je asi tak vše.

                              0 0
                              • DaSnail  

                                takže tvrdíš že a just si splachovací a každému je po tom hovno..?

                                0 0
                          • treatt  

                            Asi mi řekneš, že jsem taky hezky česky zaprděnej, ale víš, irituje mě, jak se v poslední době hezky moderně určitý věci schovávaj za výrazy, co jsou v kurzu. Nevychovanej spratek je „hyperaktivní“, tupec, co se není schopen naučit gramatiku hned „dislektik“, rumunská mafie je „sociálně handikepovaná skupina“. A co se Tebe týče, tak věz, že být totálně mimo nerovná se „být originální“, „mít svůj názor“..

                            Každopádně jestli máš taktiku všechny umořit, asi se Ti to začíná dařit. Tohle vlákno už nemám sílu pročítat, dokázals to tady tak zasvinit, že už ztratilo smysl se sem dívat..

                            0 0
                            • karliner  

                              No a přeloženo do srozumitelné češtiny pro všechny: „Bombo – jdi do ******…“

                              0 0
                              • Medunka  

                                A pak že za to může Ječňák , že on je ten, kdo si stěžuje u Admina na jeho chování a že na jeho žádost dostává BAN :-)

                                Kolik se tu najednou objevilo lidí, kterým vadí a kteří to otevřeně veřejně napsali, určitě víc jich je, kteří napsali přímo Adminovi, že je chování H729 na fóru obtěžuje…

                                Chová se jako TK

                                0 0
      • pelhrimov  

        Jak vydíš, tak někteří lidé organizaci potřebují :) Výroba se odstěhovala do Asie, zde už budou jen samé organizace, které budou někoho zastupovat.

        0 0
        • pelhrimov  

          A neplatí náhodou rovnice: někoho zastupovat = mít marketingová práva ?

          0 0
    • prvniodkonce  

      Ne, že bych neuměl blokovat si vlákna, ale tohle už je moc :)

      0 0
    • Sobi  

      Vždyť ty jsi zarytý kvasničkovec!? Co se stalo!?

      0 0
    • Sobi  

      Taky mi to připadá už moc, kor když se o tom jedná v dalším vlákně. Onehdá jsi mi napsal, že z toho dělám pěknou sr… Teď je to 1:1

      0 0
    • nox159  

      jděte s tim už někam… ani to cele nebudu čist…

      pokud nejaka ovce potřebuje nekomu platit at me kontaktuje ja mu taky řeknu že beze mě by nemel kde jezdit, když mi za to samozrejme zaplati ;-)

      0 0
    • Medunka  

      Proč vůbec tydle vlákna otvíráte, když vám tak vadí – pokud mi vadí čemba, tak vlákna s nadpisem čemba prostě rovnou hodim do blokovaných a nepředvádím tady morální výplach.

      0 0
      • Sobi  

        Tady jde spíš o to, že kvůli každýmu novýmu příspěvku nemá cenu dělat nový vlákno, když tu už jedno aktivní je, toď vše… Nemám problém s obsahem ale s tím, že kvůli jedné a té samé věci musíš otevírat x threadů. Tohle si myslím že ostatní štve.

        0 0
        • Pijer  

          Já bych zase potřeboval poradit jaký pláště. Nevím jestli RoR nebo RaR. A taky jsem někde slyšel, „Contíky jsou lepčí“. Ve 2.25 snad nebudou hubený a když je budu foukat tak ne 7 atmosfér, tak bych je ani nemusel cvaknout a taky sou tlusčí.

          Potom se mi docela zamlouvá Epicon. Nechal bych ho někde upravit aby jako líp jel, ale nevím kde :-( Nebo na to moje ježdění mám vzít ersedmičku, Máňa říkala, že je míň směroplatná jako že je hubená a kroutí se.

          Možná taky rovnou vezmu nový desky, už jsou dost jetý a na těch mejch brzdách je to takový houbovitý, budou lepší Avidy nebo co? Jo a ještě, pošteluju to tim kolečkem na páce nebo mi toho uteče vzduch?

          Jinak já mám Meridu a ségra Autora, ale to je podle mně pěkná sračka, ještě že tam má aspoň ty Vikingy, stěma je to trochu guuut, ale jako spešl to nikdy nebude.

          Halóóó, víte jak to sakra něgdo?

          0 0
          • Sobi  

            No nevím ale můži ti poradit bika do 10tkč a fulla tak do 25tkč…

            :-)))

            0 0
      • jIrI___  

        S takovou aby se člověk za chvíli začal omlouvat, že sem vůbec napsal svůj názor…

        0 0
        • DaSnail  

          dyť má pravdu…

          ja keď vidím nové vlákno napr o mobiloch-foťákoch-cyklopočítačoch a pod, tak nemám potrebu do neho prispevat názorom typu že je tu toho už moc, a rovno si ho bloknem. nijak extra ma to neobťažuje a tí, ktorých to zaujíma tam môžu kludne debatovat.

          ale čembatémy sú pre niekoho proste srdcovka… 8o)

          0 0
        • bochov  

          Promin ja to nemyslel zle.

          0 0
      • nox159  

        pokud mi vadí čemba tak to řeknu nahlas ne? ;-)

        0 0
        • DaSnail  

          tak to řekni hezky nahlas. a keď máš pocit, že to niekoho obohatí, tak to aj nadatluj a odošli. 8o)

          0 0
      • Volf  

        Protože mně třeba vadí, že si zde ten spolek dělá neustále PR a bezplatnou reklamu. čembouni se nikdy nezmohli na vlastní veřejné fórum, aby se náhodou nedozvěděli co si o nic většinou ostatní myslí, pak to zde začali považovat za říši zla, když Sobi našel jejich eseročko a nyní jim je B-F zase dobré k nějaké resuscitaci. Tak a teď víš co mě mimo čemby vadí úplně stejně. Proč se nesvolávájí na svých stránkách bikungu zaslíbených ? za chvíli začnou snad tapetovat , ale je zde jeden problém a to ten, že toto vlákono otevřel člověk, který je ve skupině spolu s dalším blackem :-), kteří nejsou pouhými akademickými tlachaly, ale něco dokázali. o to víc mě mrzí, že taková persona se zahazuje s něčím takovým, jako je resuscitace kvasničkova spolku.

        0 0
    • jan 2  

      Umírající zvíře potřebuje dorazit.

      0 0
    • kesu  

      nikdo vám peníze doufám už nedá, bikeři organizaci prostě nepotřebujou, vzdejte to konečně

      0 0
    • KOMOÒ  

      Jakožto dlouholetý,leč naprosto pasivní člen,jsem donucen k akci.Myslím,že občanské sdružení se bikerům hodí,pokud to nebude někdo zaprodávat,doufám že Čemba bude plná lidí jako si Ty a bude to mít nějaký smysl.

      Čemba jako občanské združení stojí myslím za záchranu a vpodstatě i doufám,že se vymstí siglterku s.r.o. jako přišláplý hrábě (nečekanou leč zasloženou ranou do zubů)

      Píšu jen abych homeopaticky naředil děsivou bajkforovou masu plivačů na Čembí záchranu :-) ,možná že i to je naděje,že lidi už nabudou tak naivní(strašná to choroba moderní civilizace) a půjde to nějak smysluplně dál.

      Předem upozorňuju,že nebudu vůbec odpovídat na reakce typu…bajkeři organizaci nepotřebujou…jestli si to myslíte(nic proti Vašemu názoru,beru to akceptuju to,chápu to,mám jiný názor,rád se s Váma projedu,tečka),tak sem nepište,děkuji.

      0 0
      • Pijer  

        Tak to se s Lukášem – drbo můžete projet na jaře na P2K, to máš ze Strašecí kousek ;-) No a já tě tam taky rád poznám.

        0 0
        • KOMOÒ  

          No s mýma vrcholnýma průměrama za vyjížďku (+ / – 12km/d) bysme se skoro nepotkali :-)

          možná až se dostanu do veteránský kategorie :-D

          já sem hroznej kochač a pomalík

          0 0
          • Pijer  

            Neboj, to my taky, proto jsme šli do Čemby a ne do Auto Volvo Hase ;-)

            0 0
        • Rose  

          … Pijére, vemeš mě s sebou ?? vemu nějakej zdroj .. jako na tu resuscitaci pyčo !! ;-)

          0 0
      • Bomba+  

        Komoni, za několik let měla Čemba dost času ukázat, že umí „strhnout davy“ a umí oslovit bikery všeho druhu.

        Nestalo se.

        Členů bylo pět a půl, celý spolek skončil s ostudou a dluhy, se sponzory, co zdrhli.

        Chceš si nabít ústa podruhé, potřetí, popáté ????

        Nechápu, nerozumim. Je to jako kdyby ses spálil o kamna, usmál se a tu ruku na ty horký pláty dával pořád dál a opakovaně. :-))

        0 0
        • Medunka  

          problém je v tom, že TK nechtěl strhnou davy bajkerů na svou stranu, on si jen chtěl udělat hezké zázemí pro své SRO. Tak proč by se snažil

          0 0
          • Bomba+  

            No, to se provalilo mezi širší veřejnost až ke konci. Do té doby mohla Čemba nabírat davy chtivých, platících členů.

            Nicméně nestalo se, ačkoliv propagace Čemby byla celkem slušná (Velo, akce, apod.)

            Proč ? No protože uvažující lidé ji prostě nepotřebovali, neoslovila je…

            A pokud si Komoň nebo kdokoliv jiný myslí, že po resuscitaci Čemby se ty davy a s nimi sponzoři přivalí a pofrčí to, tak to se velmi, ale velmi mýlí…

            Ale kdo chce kam…

            0 0
            • KOMOÒ  

              No já prostě věřim na občanskou společnost,sdružení hájící práva bajkerů považuju za dobrý,žádný velký naděje s tím nespojuju,jen doufám,že nebude-li tam někdo primárně „kvasnička“ tak to bude nějak fungovat k dobrýmu.

              Podívej demokracie je taky pěkný svinstvo,diktatura blbý většiny,ale stejně je to to nejlepší co lidi zatím vymysleli,takže radši udělám něco ,aby to šlo líp,než neudělat vůbec nic.Je pravda že někdy je to „něco“ horší než lepší ,ale celkově to snad funguje spíš líp než hůř.

              0 0
              • Kohout  

                Může mi někdo prozradit, o jaká „práva bikerů“ by se mělo sdružení hájící práva bikerů starat?

                Něco ve stylu ochrany práv gayů, menšin atd.?

                0 0
                • KOMOÒ  

                  Jojo to je zhruba má představa,aby si třeba myslivci s lesákama neuzákonily zákaz pohybu bikerů mimo cesty po lese atp.pokud je k tomu něco pozitivního navíc tak supr.

                  Myslim si že třeba spolupráce s KČT by byla výborná atp.

                  0 0
                  • Lišák  

                    Spolupráce s KČT by byla fajn. Pro začátek by stačilo, kdyby přestali cesty jimi značkované, označovat jako „pěší“.

                    Jasně, není pro to opora v zákonu, takže po nich jezdit můžeme, ale dělá to zbytečně zlou krev.

                    0 0
                    • kolombo  

                      Od téhle změny ve značení turistických cest a od pravidel pohybu po cestách z dílny KČT se odvíjí první začátky ČeMBy.

                      0 0
                  • pelhrimov  

                    Tak to máš smůlu, protože lesní zákon výslovně zakazuje jezdění na kole, koni, lyžích a sáňkách mimo cesty už mnoho a mnoho let. (par. 20, 1 j)

                    0 0
                    • Lišák  

                      Možná myslel traktorky a další 4+m „silnice“. To ví jen autor.

                      0 0
                    • KOMOÒ  

                      No a to by se třeba mohlo změnit :-)

                      né že by mě někdo za průjezd lesem pokutoval :-)

                      0 0
                    • karliner  

                      Smůla toho zákona ale je, že nedefinuje pojem „lesní cesta“ ani „vyznačená trasa“. A taky třeba zakazuje sbírat šišky.

                      0 0
                      • ememem  

                        ho, ho, ho, tak moment fesaci, to mi chcete tvrdit ze u vas uz roky plati identicky tzv.„lesny zakon“ ako bol u nas prijaty pred par rokmi(znamy zakaz bicyklovania v lese) aj zo vsetkymi jeho komickymi strankami ako napr. to ze nikto nevie povedat co je a neni lesna cesta a pod?

                        0 0
                        • zbartos  

                          V zákoně to rozhodně vysvětleno není, takže jsme (bikeři) doposud argumentovali výkladem lesního zákona (od spoluautora Lesního zákona) a normou Lesní dopravní síť (platí od roku 1996), kde je to pro bikery trochu lepší než na Slovensku.

                          Bohužel někdy v roce 2001 byl přijatý zákon o požadavcích na stavby sloužící k plnění funkcí lesa, kde je lesní cesta definovaná podobně jako u vás. Jeden velmi chytrý a šikovný právník/lesák, který m.j. radí SVOLu http://www.svol.cz/ , si toho všiml a na jednom semináři o lesních cestách v létě 2009 tento zákon použil (resp. zneužil, protože ten zákon si jistě nekladl za cíl definovat pojem lesní cesta) jako pomůcku pro definování pojmu lesní cesta.

                          Pokud bude názor tohoto právníka/lesáka přijatý jako správný i nějakým příp. soudem (šance na to je velká, protože zákon má samozřejmě vyšší váhu než norma či jen „subjektivní“ výklad zákona), jsme na tom stejně jako na Slovensku…

                          0 0
                          • ememem  

                            to sa spolahni ze na to zachvilu nejaky fiskus prijde. co sa zneuzit da aj sa zneuzije otazka je len kedy. zaujemcov (s loby ovela silnejsou jak vsetci cyklisti dokopy) o „privatizaciu“ lesa a lesnych ciest je viac ako dost.

                            mimochodom ma tvoja informacia resp. uz to pisal pelhrimov a karliner docela prekvapuje a tipol bych si ze nebudem sam.

                            0 0
              • Bomba+  

                „Nějak fungovat“.

                No a v tom to právě je. Opakuje se historie. Chtěl bys organizaci, ale vlastně ani sám nemáš jasno v cílech a stylu fungování…hlavně „abysme byli sdružený“ :-)))

                No ale jak myslíš, když si chceš rozbít ústa podruhé…proč ne… :-)

                0 0
                • KOMOÒ  

                  no třeba se poučíme z krizového vývoje?a nastane normalizace :-D

                  0 0
                  • Bomba+  

                    No nazdar…:-))

                    Radsi se do toho nepoustej…spo­lecenska objednavka po organizaci zastitujici cyklisty proste neni, to uz by mela Cemba tisice clenu.

                    Nema.

                    A vo vo vo tom to je :-)

                    0 0
                    • madcat  

                      Klidně si může založit svou zájmovou organizace třeba 10 členů, když se na tom shodnou, ne? A ty proti tomu můžeš namítat, můžeš s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co s tím můžeš dělat.

                      0 0
                      • Bomba+  

                        V poradku, vsechna cest a slava.

                        Jenze pak at si takovy spolek nerika Česká a at se nehonosi tim, ze zastupuje VSECHNY bikery.

                        0 0
                        • KOMOÒ  

                          No blbý máš,že jestli Ti to vadí tak Ti nezbejvá,než si založit vlastní orgošku :-D

                          0 0
                    • KOMOÒ  

                      No jo,máš asi pravdu,většina bajkerů sou individualisti a nechtěj lýzt do nějaký organizace,to je myslím stejný třeba s tůristama,ale i jim se vyplácí,že maj nějakou organizaci,byť by do ní většina z nich nevlezla a v podstatě o ní nic neví a vědět nechce.

                      Pokud bude čemba nebo třebas blemba fungovat podobně tak to pro mě splňuje očekávání a časem třeba zapomenu platit příspěvky…nebo se naopak chytnu mapování nějakejch stezek,stejně furt jak debil chodim venčit psa do lesa s malou pilkou a prořezávám si suchý větve aby mi nemlátili na kole do ksichtu :-D

                      0 0
                      • Bomba+  

                        Sorry, ale…neni uz i tohle trochu pres caru ?? Mame vsichni radi prirodu, na tom se asi shodnem vsichni.

                        A najednou prijede nejakej Komon s pilkou do lesa a zacne si rezat vetyvky, aby mu naaahodou neslehaly do ovarku…

                        Nezlobte se na me, ale uz tohle je pro moje chapani souladu s prirodou trochu moc…

                        Ja chci s prirodou a kolem souznit, ne si prirodu znasilnovat k obrazu svemu. Vzdyt pak muzou prijet jini cyklist, jini motrkari, jini 4kolkari a chtit po prirode to same…

                        Nakopal bych vsechny znasilnovace prirody ku svemu prospechu do prdeli..

                        0 0
                        • KOMOÒ  

                          No dobře,dostals mě ,po Tvé výtce už je budu jen ukusovat za jízdy :-D

                          a ty co sem uřezal přilepím zpátky,roubovat je nebudu,byli už suché…

                          0 0
                        • goofy  

                          Ty si fakt kus solidniho matrose… Nekdy se clovek fakt nestaci divit, co clovek muze vyblit :o)

                          0 0
                        • mr.antik  

                          Tenhle přehnanej aktivismus by nás zahnal ale na singtreky ® Ono když po jakýkoliv cestě jezdíš nebo chodíš tak, tím v podstatě „znásilňuješ“. Jinak by tam po 3 letech byla místo cesty houština.

                          Já jsem teda v tomhle v klidu a nějaký ty trejly si vyjezdim…

                          0 0
                        • DaSnail  

                          dobre ty.

                          niekto si moze myslet ze si hlupacik, ja si myslím ze si komik. hrn to sem… 8o)

                          0 0
                          • KOMOÒ  

                            No mě taky baví ;-)

                            jestli ale vadí zakladeteli dredu tak ať ho maže do omrzení a od začátku,měl by klid

                            0 0
          • bochov  

            Mas pravdu,ale hodne lidi tam vstoupilo z toho duvodu,ze chteli zabranit nesmyslnym zakazum bohuzel Kvasnicka s nami vyjebal ,a ted jsou vsichni zhnuseni.Sobi to vycenichal a ostatni procitli pozde sam vim .ze v cembe nebyli spatni lide , ale bylo s nima vydrbano jak je to vteto republice zvykem.

            0 0
      • scoty  

        ok,ok,ok…tak zachránit..:)

        ALE – v jaké podobě?

        – s jakou strukturou?

        – s jakými povinnostmi pro členy?

        – s jakým vedením?

        – za čí peníze?

        NEBO jako doteď ve stylu : „za tři kila ročně volný kibic na netu“…??

        0 0
        • mr.antik  

          No, toť otázka…

          I když k tomu dojde, tak prvotní boj bude vůbec ustát provozni věci, předělat adresy (Sídlo někde u rodičů TK asi neprojde :-), převzít účetnictví a podobný věci, vyinkasovat členské příspěvky. A pak teprv bude čas na nějaký personální a řidící záležitosti. Když se k tomuhle někdo přihlásí, tak proč ne. Jen je tady riziko, že to bude k ničemu. Asi by to měl být člověk z regionu, kde se opravdu „něco“ děje a kde je potřeba něco řešit.

          Upřímě řečeno, dovedl bych si něco takové představit, ale osobně jsem rád, že mám čas aspoň na ježdění na kole. A takových tipuju je nás většina.

          0 0
          • Pijer  

            To že se o obnovení snaží, mimo jiné, Vašek (stojí za ním Kola na křivo a že návrat zvažuje třeba Pavel Horník (motor Rychlebek) ti přijde jako málo jasný signál od lidí co už něco pro bikery dokázali/vybu­dovali. Myslíš, že by byli ochotní spojovat svoje jméno s obnovou Čemby, když by nebyli přesvědčeni o tom, že to má smysl a že to není jenom ztráta času?

            0 0
            • mr.antik  

              To na co narážím já, je nejen „chtít“ čembu ale chtít (a umět) vzít tu agendu (tj. reálnou práci) do svých rukou. O tom je ta otázka. O tom, zda to má smysl nebo ne, to ukáže samozřejmě čas.

              0 0
              • KOMOÒ  

                Já doufám,že když se do toho hrnou tak že to zvládnou :-)

                0 0
                • mr.antik  

                  To nepochybuju, ale zatím jsem nikde nečetl něco ve smyslu – ale u nikoho jsem nečetl, že bude kandidovat na předsedu nebo do vyvolených a že to zezačátku zadarmo potáhne…

                  0 0
                  • Pijer  

                    Myslím, že se nemusíš bát, v blízké době se zveřejnění kandidátů asi dočkáš.

                    Je to jenom logická a časová posloupnost.

                    Když by jsi nevěděl, kdy nebo že vůbec nějaká schůze bude a případně kde kandidaturu podat, tak by jsi se do kandidatury taky nehrnul.

                    Teď je to svoláním schůze jasné a JAKÝKOLIV člen teď může kandidovat do nového VV nebo dokonce na předsedu.

                    A už je jenom na členech, jestli toto chtějí ovlivnit, jestli na schůzi přijedou a koho si tam zvolí.

                    0 0
                    • Michal.J  

                      Podle čeho se pozná že člen ČeMBy který přijede na schůzi nebo bude kandidovat do VV je opravdu člen ČeMBy?

                      0 0
                      • Sobi  

                        Třeba podle čestného prohlášení, že uhradil poplatek a je členem.

                        Jenže ve vašem zájmu není, aby schůze proběhla, takže budete dělat zase obstrukce, a tím pádem nepředložíte ani seznam členů. Teď už se vám existence čemby nehodí máte vlastní byznys a další organizaci pod vedení největšího ***** z největších!

                        Jinak asi vůbec netušíš co je to slovo čest protože tu jako vrchní cenzor organizace rozhodně nemáš.

                        ***** doplň si co chceš

                        0 0
                      • Pijer  

                        Na tohle já ti neodpovím, napiš komentář na http://zachranme-cembu.blogspot.com/ nebo jim pošli email. Jestli to myslí vážně a vzali si ponaučení z drhnoucí komunikace v minulosti, tak předpokládám, že budou reagovat.

                        0 0
                      • drbo  

                        Michale, kdyby jsi mel konstruktivni napad tak mi klidne napis na mejl ;-)

                        0 0
              • bochov  

                A z toho ja mam vazne obavy kdo bude mit dostatek casu a penez bez toho to dnes nejde.Potom je tady TK otazka je jak se zachova co kdyz bude hazet klacky pod nohy a vynori se treba v nejake funkci jako koordinator neceho.

                0 0
            • scoty  

              Jestli budou mít zmínění zachránci v programu obnovy bajkerské organizace něco takového, tak jsem ihned pro, a je mi celkem jedno, jak se to bude jmenovat :

              1)

              Jak by tedy měla vypadat organizace, která by sloužila teréním bajkerům, případně ostatním zájemcům o volný pohyb po stezkách v přírodě ?

              Co potřebují teréní bajkeři?

              2)Základní potřeby bajkera

              • zachování současného stavu práva na pohyb po stezkáchvlastní si­lou
              • vylepšení/zkva­litnění současného stavu práva na pohyb po stezkáchvlastní silou, odbourání nesmyslných zákazů na stezkách v lokalitáchbaj­kersky nejzajímavějších(NP, CHKO, PR atd.)
              • údržba a ochrana stávající sítě stezek, příp.po konzultacis orgánem st.správy úpravy , propojení a pod.
              • navázání kontaktů s organizacemi se stejným zájmem o volný pohyb postezkách z důvodu společného postupu při ochraně a údržbě stezek (snadjen turisté…)

              3)Jak na to?

              • v každém kraji kontaktovat místní znalce a zakreslit do podrobných mapvšechny stávající bajkersky zajímavé stezky
              • ze získaných dat vytvořit databázi a ihned začít pracovat na jejímuznání úřady, jako např.chráněné/his­torické stezky místního významu, prostě stezky zaregistrovat regi.stezky začít udržovat a chránit, místní bajkeři to stejně dělají
              • rozdělit práci na regi.stezkách mezi případné členy, dle mísnídostupnus­ti, zájmu
              • ze třinácti krajů zvolit třináct bajkerů do pohotovostní skupiny,která by zvolila vedení/mluvčí (tři lidi) pro organizování akcíobčanské nespokojenosti v případě legislativního průšvihu

              Klasický, tisíckrát ověřený systém „rozděl a panuj“…

              Potom mohu někam přijít a říct : tohle jsou stezky, které používám a toto jsou lidé, kteří se o ně starají.

              Kredibilita stoupá a úspěch je neodvratný…

              0 0
              • zbartos  

                Bingo !!!!

                Tohle Petře přece chci od počátků ČeMBy !!!

                Ještě bych k tomu přidal vyhledávání starých katastrovaných cest, které jsou nyní zarostlé (ať lesem či křovím na loukách a polích) či dokonce rozorané. Následně by měla proběhnout taková jejich úprava, aby po nich bylo možné chodit a jezdit na kole/koních…

                0 0
                • zbartos  

                  Teď jsem se podíval do archivu e-mailu ohledne CeMby a našel jsem ohledně zániku katastrovaných cest např. toto:

                  Date: Wed, 31 Jan 2007 12:16:07 +0100

                  From: „tomas kvasnicka (cemba@pandora.cz

                  To: "Konference "Ceská Mountain Bike Asociace""

                  Medek, M. (2005). Paměť Drahanské vysočiny: Výtah z diplomové práce Prvky paměti krajiny Drahanské vysočiny.

                  Bedrník: Časopis pro ekovýchovu, 3 (5), strana 4–7.

                  Viz www.pavucina-sev.cz/…jen_2005.pdf

                  0 0
              • karliner  

                Krajů je 14 moulo :-)

                0 0
              • KOMOÒ  

                To je krásný ideál,doufám že se něco schruje takového schruje i v mém okolí,rád se přiživím :-)

                Je třeba brát to jako ideál,ke kterému se upínat ,nebude jednoduché toho dosáhnout,ale jakýkoli pohyb tímto směrem je velice pozitivní…

                0 0
              • Volf  

                Popsal jsi to opravdu hezky a přesně. jen ti v té rovnici chybí jedna veličina a tou je česká vychcanost, která deklarovanou touhu pomáhat transformuje v úplně něco jiného. Ve finále jde o moc a další s tím spojené věci. Já už dneska v Česku prostě nevěřím na dobrovolnou práci pro blaho jiných. Jsou jistě výjímky, kterým se tímto omlovám, ale je považuji za vyjímku z pravidla.

                0 0
                • scoty  

                  Dík..:) Vím jak to myslíš, ALE pár hodin údržby za rok na stezkách ve svém okolí/třeba v rámci běžné vyjížďky/ není jen dobrovolná práce pro blaho jiných, ale i pro blaho vlastní.

                  Rovnice je úplně jednoduchá. Buď se bude makat, aby vznikla organizace obecně respektovaná s velkou nadějí něco vyjednat, nebo…nebo ne:)

                  0 0
                  • Volf  

                    To prostě musí přijít zespoda. Nemůže to fungovat tak jak jsme to viděli. Já si schválně našel Velo 7 – 8 / 2009, kde je rozhovot s guru zdejších singlích puristů a celé to j o singlu. Celý ten článek jen dokresluje celou absurditu chodu dnešního světa, kdy se pár samozvaných vůdců někde sejde a něco vymyslí.

                    0 0
                  • scoty  

                    Správně.

                    Ze spoda musí přijít impuls v podobě aktivit pracovitých členů, kteří TÍM dají najevo, že si organizaci přejí a že jsou schopni/ochotni pro ni něco udělat.

                    Ten kdo tvrdí, že nemůže vzít s sebou dvakrát za rok do batohu nůžky na plot, nebo semtam odvalit ze stezky strom, neříká pravdu.

                    Hlavně je třeba deklarovat, že ty stezky jsou TAKY naše, že o nich víme a něco(v rámci možností) děláme pro jejich zachování a funkci.

                    0 0
              • drbo  

                zajimave si to napsal. dalo by se to nazvat bajkovou advokacii ?

                nicmene je otazka jestli vsechny tvoje body mohou z principu spadat pod obcanske sdruzeni.

                osobne si myslim, ze treba:

                •údržba a ochrana stávající sítě stezek, příp.po konzultaci

                s orgánem st.správy úpravy , propojení a pod.

                je aktivita vhodna spise pro komercni subjekt, treba i s nejakou podporou CeMBA. Ale je jasny ze je treba rozlisit jestli jde o zasitou pesinku bandy nadsencu nekde v lese a lokalitu kde se Kraj/Lesy/mistni komercni subjekt snazi podporit region/vydelat penize, viz treba Specialized Bike Resort Valassko, Singltrek pod Smrkem, atd…

                0 0
            • Darkson  

              sdílím tvůj názor

              0 0
    • pelhrimov  

      Už se perou i jinde, jako přes kopírák zastavili nábor členů :) http://www.spotrebitele.info/…ion3168.html?…

      0 0
      • pelhrimov  

        Praha a Brno to nejde do hromady, když jde o peníze :)

        0 0
      • KOMOÒ  

        no tam je problém ,že nedostali očekávanou dotaci od státu,né?

        0 0
        • pelhrimov  

          Ano, dotaci nedostali proto, že mají dva předsedy a nevědí, který je ten pravý a jeden z nich zablokoval účty. ČEMBA přes kopírák.

          0 0
    • Kubiczech  

      Takže to v Rychlebkách mohlo být se stejném duchu jako tomu je u Jablonce? Díky bohu, že to tak nedopadlo.

      0 0
    • drbo  

      pro Honzu729/Bombu+:

      Chtel bych te slusne pozadat aby jsi zmenil v tomhle threadu formu svych prispevku. Pokud nemas k tematu nic vecneho, presun se prosim jinam. Jestlize i nadale budes pokracovat ve stejnem duchu jako doposud, zacnu tvoje prispevky v tomhle vlakne blokovat. Poslal bych ti to mejlem ale nemas ho v profilu.

      Diky za pochopeni

      0 0
      • Bomba+  

        Procpak ? Jine nez tvoje nazory se nenosi ???

        A nevyhrozuj :-))))) Ja se pak bojim si doma zhasnout :-))

        0 0
        • drbo  

          mas to ve svych rukou.

          btw nevsimnul jsem si ze bych tady neco psal, i ten zakladajici prispevek je text Pavla Hornika.

          0 0
          • Bomba+  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
            0 0
          • Bomba+  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
            0 0
          • Volf  

            Proč ho mažeš ? Docela rád bych si přečetl co píše. Bojíš se svobody slova nebo máš radost z moci, kterou ti dává mazání. Nereju do tebe, ale vážně mě zajímá co vede člověka na volném fóru někomu upírat jeho názor a jeho právo na svobodu slova.

            0 0
            • Vegan  

              Ten jeho nazor si jen na tomto foru muzes precist jiz vice jak 10× myslim ze po 11× ci po 12× tu opravdu netreba. :)

              0 0
              • Bomba+  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                0 0
            • Polka  

              Neumis cist? Vzdyt to psal. Jeste ho i slusne upozornil, ty…„demokrate“. Jinak, urcite to znas – „Svoboda jednoho konci tam, kde zacina svoboda druheho“ ;-)

              0 0
              • sihomaja  

                To je jen fráze,která nikdy neplatila a ani to vlastně nejde. Ve skutečností pokud chceš mít svobodu musíš ji vzít někomu jinému.

                0 0
                • KOMOÒ  

                  Je třeba mazat i reakce na smazaný příspěvek.Howg

                  0 0
                  • Volf  

                    Tak je to spravne, tak to ma byt… Spletl jsi si dobu…

                    0 0
                    • KOMOÒ  

                      Ale né,já to tak dělám!furt -ve svých dredech :-) ,vždyť kdo si to založí si to diktuje,demokracie fora je v tom,že si můžeš založit (více méně :-) ) co chceš,ale když píšeš do dredu co si někdo záloží,může si Tě dle libosti mazat.mazal sem ve svym derdu kde sem udával kámošovi jackrussly někho jen za to,že napsal ,že malej pes patří na pekáč :-)

                      0 0
                      • Bomba+  
                        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                        0 0
                      • Volf  

                        Bránit někomu v tom aby mohl něco říct je bezbřeze hloupé a vypovídá to o mazateli, že je prostě nevyzrálou sebestřednou osobností, které se opájí směšnou mocí, někomu zabránit v jeho pojevu. Už Hitler používal bojůvky chudých mladých dělníků a nezaměstnaných k toumu, aby násilím rozbíjeli volební shromáždění konkurenčních politických stran. A toto je velmi podobné. Nechtěl bych vidět, co by se dělo, kdyby se zdejší mazači dostali ke skutečné moci. Asi by se i Orwell divil, protože jeho Farma zvířat by proti tomu byla hotový prázdninový program pro děti.

                        0 0
                        • roud  

                          Ale notak copak tu nečteš ty výplody honzy ? Jen tu dokola mele tu svoji a nutí ji uplně všem a nenechá se s nim rozumě mluvit aspoň né tady na BF jinak je na každym zakladateli vlákna aby si určil co je pro něj přínosné v diskuzi a co ne a hitlera bych sem moc nemotal…

                          0 0
                          • Volf  

                            Tady jde o systém. Jen hlupák se mylně domnívá, že přestal být hlupákem, když někomu zabrání v jeho projevu. Už jsem to zde jednou někomu napsal. Každý kdo něco napíše si tím dělá určitou vizitku. A je jedno jestli to chce nebo nechce. Každý si může udělat svůj úsudek sám. Ale pokud ho smažeš, tak čeho tím docílíš ? Slovo je pouze slovo a jeho svoboda je nedělitelná. Jak můžeme vytvořit nějakou fungující společnost ve chvli kdy i na defacto anonymním fóru utloukáme protistranu tím, že jí mažeme příspěvky. Kdysi zde platilo zlaté pravilo nereagovat. A to je podle mého mnohem silnější zbraň než tupé mazání. A rozhodně Honza nepatří k té nejhorší skupině lidí zde. A že někomu vadí jeho přímost, ostrost a nejkličkování je spíše k dobru. A sám víš, že třeba v politice jsme od sebe na hony vzdáleni, ale nikdy by mě ani ve snu nenapadlo mu smazat jeho se mnou nesouhlasný příspěvek.

                            0 0
                            • karliner  

                              Počkej, chceš mi říct, že jsem hlupák, když jsem ve svém threadu o Vánoční besídce smazal několik reakcí Bomby+ a maajkeeho, které naprosto nesouvisely s tématem a ve kterých si navzájem poměřovali pindíky, přestože jsem je předem požádal, aby se na to vykašlali a nekurvili mi vlákno?

                              0 0
                              • Bomba+  
                                Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                                0 0
                              • Volf  

                                Myslím si, že ve svých 42 letech by chlap neměl být jako urážlivá poblázněná třináctka a měl by chápat, že se zde může objevit někdo, kdo se rozhodne, že meleš kraviny a začne tě pronásledovat. Tak se hned neurážej a chovej se jako dospělej chlap, kterým s velkou pravděpodobností jsi. A když si napočítáš nejdřív do deseti, tak ti garanuji, že zjistíš, že mazání je prostě kravina. Jestli nemáš někoho zde rád a pokládáš jeho řeši za debilitu, tak se přece zesměšní sám ne ?

                                0 0
                                • Medunka  

                                  jasně, třeba je to kravina, fajn

                                  ale promiň, to vlákno mělo dané téma a já jako čtenář odmítala číst ty jejich výlevy, takže sem ráda, že je někdo blokoval a neumožnil jim pokračovat v zasírání vlákna a já mohla číst texty k věci a nemusela se prodírat plevelem

                                  0 0
                                  • Volf  

                                    Upřímně. tobě se nedá odporovat :-) Ne vážně. Já ti naprosto rozumím, ale stále si myslím, že to nezaplavelí ti, co mají snahu plevelit, ale právě naopak ti ostatní, co mají potřebu stále reagovat / i já se k nim řadím :- ) /.

                                    0 0
                                  • Rokro  

                                    Přesně!

                                    0 0
                                • martin_bakov  

                                  tve starosti bych chtel mit :) Kdyz si zalozim vlakno s tematem a najednou mi ho nekdo zacne zaplevelovat tak si pis ze je cas na blokovani prispevku kdyz to prekroci unosnou mez ! Furt princip sem princip tam, nejsme na srazu filozofu, sme na internetu coz je velmi temne a neferove misto ;)

                                  0 0
                                  • Volf  

                                    Dělej si co chceš a já si o tom zase můžu myslet co chci já. Nejsem zde, abych mentoroval. Můj názor znáš a já nemám důvod ho měnit.

                                    0 0
                                • karliner  

                                  Tak to není, tady vůbec nejde o urážení. Já to (analogicky) chápu tak, že si od majitele domu (webu) lidi pronajímají byty (vlákna) a do těch pronajatých bytů si zvou návštěvy. No a každej ke své návštěvě má jiný přístup, někdo ji nechá dělat si co chce a je mu jedno, že za chvíli jeho byt vypadá jako smetiště a na návštěvu chodí jen ti, které baví, že se tam můžou vychcat na podlahu a nikdo to neřeší, pak jsou taky ti, kteří vyhodí každého, kdo s nimi nesouhlasí anebo ti, kteří se snaží nalézt kompromis, někdy mejdan přeženou ale jindy chtějí mít komorní atmosféru a když jim tam někdo začne rozbíjet skleničky a čmárat po zdech, tak ho prostě vyhodí. Chápeš, co tím chci říct?

                                  0 0
                                  • Volf  

                                    Chápu, ale myslím si, že už jsi za hranicí, kdy lze ještě srovnávat rozdílné věci. Myslím si, že takto zjednodušeně máš jistě pravdu, ale zde jde proboha o nezávazné klábosení neznámých lidí vlastně jen o ničem. A na druhou stranu, že tě taky trochu baví se dohadovat. Přece pokud s tebou každý vždy a všude bezpodmínečně souhlasí, tak je to přece nuda.

                                    0 0
                                    • karliner  

                                      No, ukončil bych to zhruba tím, že ve svých vláknech si budu i nadále blokovat co, koho a kdy budu chtít a ostatním nechám svobodnou volbu, jestli tam budou chodit nebo ne a jestli mne budou považovat za cenzora, hlupáka atd. nebo ne. Tím myslím dostatečně naplním základní principy demokracie ;-)

                                      Ještě bych to tedy dovysvětlil – v off-topic vláknech třeba o politice ať padají slinty jakékoliv. Pokud založím vlákno na téma organizace srazu pražských bikerů a někdo tam bude tapetovat nesouvisejícíma kravinama – DELETE.

                                      0 0
                                      • Volf  

                                        Respektuji tvůj názor, ale tále si myslím, že by se případný hlupák měl znemožnit sám. Jinak se sám dostaneš do podezdření, že nejde o hloupé rekace co mažeš, ale jen o osobní zášť nebo něco podobného. Ale každý svého štěstí strůjce.

                                        0 0
                                        • karliner  

                                          OK, ať se znemožňuje sám, ale ne v mých vláknech. Na podezření z osobní záště se můžu víš co :-)))

                                          0 0
                                    • MaPa  

                                      …ale zde jde proboha o nezávazné klábosení neznámých lidí vlastně jen o ničem…

                                      Bohužel. Už dávno to není o tom sem jít a najít zde odpověď na cyklistické téma. Respektive najít to ještě stále jde, ale díky tomu nezávaznému klábosení o ničem to stojí o mnoho více času.

                                      0 0
                                      • Volf  

                                        Máš sice pravdu, ale kolo je natolik jednoduchá záležitost, že když to zde zredukuješ pouze na otázky spojené s kolem a na chytré odkazy do historie, tak už zde dávno nikdo není.

                                        0 0
                                • Bomba+  
                                  Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                                  0 0
                            • KOMOÒ  

                              No ve svým foru si zakladatel dělá co chce a sory ale Bomba to posouval do zcela zbytečných sfér,už toho bylo moc.

                              0 0
                              • Volf  

                                Zde nejde o personu, ale o princip.

                                0 0
                                • Medunka  

                                  edit

                                  delete

                                  špatný vlákno :-)

                                  0 0
                                  • Ruprt2  

                                    ano

                                    0 0
                                    • karliner  

                                      Nesouhlasím.

                                      0 0
                                      • Ruprt2  

                                        KDyž jsem to psal, tak tam bylo něco jiného. Já si to chci taky zeditovat :-)

                                        0 0
                                      • Medunka  

                                        jj, před chvilkou jsem koukala na jeden dokument, ve kterém zaznělo, že češi maj potřebuj shazovat ze stolu návrhy odstatních aniž by si je prostudovali :-) Něco na tom bude

                                        0 0
                                        • martin_bakov  

                                          :D

                                          0 0
                                        • Bomba+  
                                          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                                          0 0
                                        • pepek  

                                          Zase na druhý straně by to chtělo trochu empatie: co může Honza jinýho psát? Už dlouho nikomu neukradli kolo, aby ho Honza mohl „utěšit“, žádná akce v Lídlu, žádný dred o jídle, politika taky nic. O vytunění vidle Dart se taky nedá nic napsat. A teď ho vyblokujete aji v Čembě. To je peklo.

                                          0 0
                          • Bomba+  
                            Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                            0 0
                        • Bomba+  
                          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                          0 0
            • Bomba+  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
              0 0
          • KOMOÒ  

            Správně tak a máš tu klid.

            0 0
    • coolboy  

      Třeba je uživatel Bomba+ jen Kvasnička za počítačem, kterej se to tu snaží rozvrátit, aby si úspěšně za sebou zametl cestičku a Čembu opravdu zničil. ;-)

      0 0
      • KOMOÒ  

        No pak je myslím dost kontraproduktiv­ní,myslím,že spoustu lidí s**e a tak spíš budou chtít tu čembu zachránit jemu navzdory :-)

        0 0
      • Bomba+  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
    • Black knives  

      Pavla Horníka považuji za svého kamaráda. Jen jsem poněkud zklamám tím, jak vše dopadlo. Podpořím, či nepodpořím něco pro bikery až v okamžiku, kdy ukáže první výsledky. Dříve ne. Budu konkrétně i nadále sponzor Rychlebských stezek, s tím problém nemám. Vím, jak se používá to, co Rychlebákům vyrobím.

      Budu však pečlivě sledovat vše, co se bude dít.

      0 0
      • karliner  

        Jasný, neříkáš ani tak, ani tak, ale k vítězům se pak připojíš :-)))

        0 0
        • KOMOÒ  

          Já neříkám ani tak ani tak,ale pamatujte:Na mý slova dycky dojde!

          0 0
      • Pijer  

        První dny po schůzi jsi psal trošku jinak. Jsem rád, že o dění v Čembě stále přemýšlíš a že na to začínáš koukat i z trošku jiného úhlu pohledu ;-)

        0 0
      • KOMOÒ  

        Možná by bylo daleko jednoduší začít pomalu budovat sdružení na jednotlivých malých projektech a skupinách,které fungují než zachraňovat „celostátního“mo­locha čembu.

        Nebylo by nejjednodušší založit třeba na té členské schůzi čemby rovnou nové sdružení?sejdou se tam stejně jen lidé ,kterým jde o společnou věc a možná by se ušetřilo spoustu s***í založením úplně nové organizace,sa­mozřejmě byl by to začátek od píky,ale nebylo by to možná bylo nakonec jednodušší?

        berte to prosím jako praxepusté teoretizování,o­bávám se že ze mne v každém případě bude spíš jen pasivní člen…

        0 0
        • bochov  

          Vtom mas pravdu ja jsem byl take pasivni clen a penize co jsem posilal do Cemby poslu letos na Rychlebske stezky,aspon vim .ze je nikdo nezneuzije na nejake bikerske organizace si jiz ,ale dam pozor.

          0 0
          • KOMOÒ  

            hm sakra kdybych to tam neměl tak daleko :-) a lesy za barákem ,ale někdy se tam musím vydat.

            0 0
      • Black knives  

        Když tak čtu tohle vlákno, chce se mi zvracet. A tohle jeden z důvodů, proč skončila čemba. Národy čechů a moravanů se přerodily na zapšlké,závistivé,a podezíravé existence. Vlastní vklad do občanského sdružení nulový, ale blbých keců mraky. Proto moc nevěřím v obrodu čemby. Vždy budou lidé, co se budou všemožně snažit rozbít cokoliv.

        0 0
        •  

          já bych to tak zle neviděl, čemba/TK to prostě od začátku vzal za špatnej konec, někteří nevěřili od začátku, zbytek procitl až po těch sviňárnách a pár kousků bude toho vychcanýho vizionáře obhajovat až za hrob, proti rychlebkám,Špičáku a k dalším aktivitám bikerů tady nikdo neřekne ani popel…

          0 0
          • Bomba+  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
            0 0
        • karliner  

          To máš pravdu, když jsem byl ještě členem, tak si pamatuju, jak se nějakej maník na čembaforu několik týdnů hádal, že členství na další rok nezaplatí, protože čembě věnoval motyku a klidně jí dá ještě něco.

          0 0
          • Black knives  

            Motyku čembě jsem dal já. A bylo to právě proto, že nemám rád tlachání, ale práci s výsledky. Ta motyka měla být symbolika toho, že místo hádek pojďme něco dělat. A prudil jsem docela často s vírou, že to bude ku prospěchu čemby.

            0 0
            • Black knives  

              Mimochodem, motyku ode mne má nejen TK, ale i Dafyd Davis. A Rychlebáci toho ode mne mají docela hodně.

              0 0
              • mastihuba  

                nedrží se to za opačnej konec? :)

                0 0
                • Pijer  

                  Tos netušil, co? A podívej na TK, jak okukuje tyhle drobné finesky přispívající k jedinečnosti jeho nouhau :-)

                  0 0
                  • Bomba+  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                    0 0
                • Bomba+  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                  0 0
              • KOMOÒ  

                Koukal sem na tvý stránky(mooc pěkný věci hlubokosklon) a víš že máš na úvodní stránce vpravo nahoře logo čemby?počítám ,že né :-)

                Jinak doufám že se mýlíš a nějak se to eště vyklube,ale to myslím doufáš i Ty.

                0 0
        • mr.antik  

          No neber to tak těžce. Honzovi čemda vadit nemůže, pokud nebude mluvit jeho jménem a škodit jeho pojetí bajkingu, což se zatim neděje.

          Pak je spousta lidí, kterým je to jedno. Spousta lidí váhá, protože neví, co z toho může vzniknout. Aby to nebyla jen drahá trucovka proti TK.

          Lidi co chtěji něco dělat, jako jseš ty nebo Pavel Horník a ostatní individua, těm to může být jedno.

          Ono těch společných aktivit, kdy bude nutné táhnout za jeden provaz napříč celou republikou, bude opravdu velmi, ale opravdu velmi málo.

          Základem pro všechny i pro mě je třeba zachování stávajícího stavu. No a jako příjemný bonus by bylo otevření Krkonoš, případně mít možnost se účastnit nějakých společných akcí, výměna zkušeností a inspirace.

          Ale aby někdo obecně pro všechny diktoval parametry cest, jak a kdy se mají čistit, jakou motyku nebo lopatu použít atd… to už tady bylo.

          0 0
          • karliner  

            Člověče, já ti nevím, já si myslím přesný opak – že nějaká „čemba“ nebo ať se to bude jmenovat jakkoliv by tu měla být právě kvůli společným aktivitám, kdy bude nutné táhnout za jeden provaz napříč republikou, i kdyby jich mělo být pár typu rušení nesmyslných zákazů jízdy, vytváření celorepublikového značení offroad cest pro cyklisty, připomínková řízení k novým CHKO, NP atd. Udržovat organizaci s celorepublikovou základnou jenom kvůli lokálním aktivitám je dle mého blbost, už jen z toho důvodu, že si nedovedu představit, jak by se stanovovaly priority…

            0 0
    • pepino  

      A pwopuste Wodewika!

      0 0
    • Bomba+  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • KOMOÒ  

      Jiank ať jen tak tupě nežvaníme a nesrandujem,byl by někdo ochotnej podílet se na úpravě ,případně tvorbě cest a treků v okolí Louštína?(mezi Novým Strašecím,Rakov­níkem,případně Slaný) případně Džbánu(Kounovský řady,Pravda…kousek od Loun)třeba z Výrova(mooc pěknej kopec) není žádný alespoň trochu neasfaltový sjezd…koukal sem kdysi do čembího fóra,ale v tý době tam nikdo aktivní z okolí nebyl,tak mě zajímá jestli by se něco sešlo po okolí…

      0 0
    • Darkson  

      prosím a škemrám o smazání všech příspěvků pana Bomby. předem díky!

      0 0
    • Šlojíř  

      Jen je škoda, že z řad nespokonených s vývojem Čemby nevzešla iniciativa na založení konkurenční organizace. Konkurenční prostředí by věci jen prospělo. Nikdo patent na rozum nemá a nebyl by to jediný případ, kdy se činnosti dvou organizací překrývají.

      0 0
      • Pijer  

        Jen se neboj, jestli se Čembu podaří udržet v chodu, tak tady minimálně dvě organizace budou. TK zakládá IMBA ČR, tady na FB ČEMBA to píše:

        ČeMBA ukončuje svoji činnost. Rozhodli jsme se více přimknout k hodnotám a způsobu práce organizací IMBA a IMBA Europe. Připravujeme IMBA ČR.

        0 0
        • bochov  

          Ja jsem jenom cekal kde se ten clovek znovu vynori.A pripada mi to jako kdyz byla porazena von Paulusova nemecka armada u Stalingradu a propaganda hlasila ,ze se armada stahla do predem pripravenych pozic tudiz Hail Kvasnicka.

          0 0
          • Pijer  

            Rozjíždí IMBU ČR a existence dříve jeho, do budoucna už pro něj konkurenční, Čemby mu není pochuti a proto dělá všechno proto aby jí pohřbil :-(

            0 0
        • bochov  

          Potom je tady jeste jedna vec jak se cce tady IMBA zviditelnit kdyz se TK pohadal s redakci VELA,a pochybuji,ze s touto personou budou redaktori komunikovat a nedej boze propagovat.

          0 0
        • KOMOÒ  

          Nechtěl by někdo nastínit Imbě co se tady v tomto směru děje?možná by tu spolupráci taky trochu přehodnotily ;-)

          0 0
          • bochov  

            Neboj PS jiz to urcite udelal s dukladnosti a patricnym komentarem za tebe a tebe postrikaj biolitem jako parazita nebo ti vypusti ventilky ,abys neskodil.

            0 0
          • mr.antik  

            nemám moc dobrou angličtinu, to chce někoho, kdo umí hodně sprostých slov. Ale jinak souhlas. Myslim že cílem organizace IMBA by neměl být primárně osobní profit jejích bafuňářů…

            0 0
            • karliner  

              Dle mého je imbě úplně u ******, co se tady děje, zvláště když jsou zásobováni informacemi dlouhodobě jen z jedné strany a pojí je se zmrdy přátelské vazby. Posíláním nějakých denunciačních dopisů nebo mailů bych vůbec neztrácel čas.

              0 0
              • drbo  

                taky si myslim ze spojeni imba-cemba neni nijak tesne, spis formalni. clovek z imba se angazuje az na urovni imba europe, podle webu. takze je jim podle me cesko uplne u ******.

                0 0
                • KOMOÒ  

                  Myslíte že IMBA až tak moc neřeší své PR?tomu se mi nechce věřit…

                  0 0
        • Sobi  

          Myslím že by bylo zajímavé nynější partnery a sponzory IMBA service informovat, kdo je TK zač, a veškerá ta skupina lidí co si sebou táhne, co dělali a jak jejich organizace pod jejich vedení dopadla. Jenom aby věděli ;-)

          0 0
          • karliner  

            Tak je informuj ty čembobijče.

            To je furt „by se mělo“ atd.

            0 0
            • Sobi  

              Chtěl bych na to znát ještě názor pár dalších lidí… Ale velmi rád to udělám! A pokud se i potom ho rozhodnou podporovat, jejich věc. Třeba jsem psal do Meridy, ale tam odpověděl jen Skříčka, nebo jak se ten typ jmenuje a ten je s Kvasňou jedna prdel…

              0 0
              • mr.antik  

                no nevim, já bych jim asi jen napsal, ať si smáznou ze stránek odkaz na český čemba stránky, s tim, že to jsou soukromý stránky TK a že tady žádná organizace v něčem připomínající IMBA neexistuje.

                0 0
                • miki  

                  tak soukromý asi ani být nemohou když jsou ve vlastnictví o.s.čemba a na provoz se složili členové .A čemba zatím neskončila i když by si to TK přál .

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.