• Splinter

    Tak dneska sem se dokopal na „Vaši“ diskuzi na pandoře. A upřímně, některými názory jsem dost zaskočen. Tam kde pan Bartoš projede a nemusí slézt z kola (protože neslézá rád) se jezdit smí a tam kde již má problémy tak ostatní také nemůžou? Takovým dojmem na mne totiž působí jeho názor na věc. Zase jsem se začetl do článku kde probíráte cestičku loveckých hostů ŠLP Křtiny. Problém freeridových kol ani věku „toho Pepka“ to nebude. Soudíte tu lidi které vůbec neznáte..

    Určitě si řeknete.. No jo Splinter ten je mladej, jezdí do lesa blbnout a do tělocvičny.. Říkám ANO. Les je pro mě odreagování od „civilizace“. Můj náhled cca zde www.bike-forum.cz/…8/forum.html#…

    Tak a teď se do mě pusťte:)

    pro pana Bartoše: Rád bych slyšel nějaký tip od Vás na úsek lesa, TZ, nebo místo v okolí Brna které považujete za pro Vás zajímavé, které by stálo za projetí a které jezdíte a máte ho rád (technicky zajímavé).

    pro tk: S Tvými názory se víceméně ztotožňuji, ale zase neznáš místní „poměry“.

    0 0
    • Jirik123  

      hod odkaz, na co vlastne reagujes:-)

      0 0
      • Polka  

        Kolega Splinter ma asi na mysli tohle – pandora.idnes­.cz/part/2007/1/227­14 – ovsem diskuse je pro „Vyvolene“ ;-)

        0 0
        • kolombo  

          Diskuse je privátní z doby, kdy se dohadovaly strategie jednání například s KČT a také proto, že se tím podstatně omezí počet planých diskusí na naprosto nesouvisející témata. Do dnešní doby jsem jak já, tak i druhý administrátor konference přihlašoval každého, kdo o to projevil zájem. Já jsem se zpravidla ptal, co je daný člověk zač a s čím nám hodlá pomoci. To, že si tam řešíme soukromé názorové spory je přirozené a nechápu, proč se tomu divíte. Když už jste v té konferenci, s čímpak nám hodláte pomoci a na co přidáte prachy? Já platím doménu, nedávno Michal platil na rok hosting pro web, cestujeme za svoje, telefonujeme za svoje …

          0 0
          • Polka  

            Na Pandore si samozrejme sve soukrome nazorove spory reste dal jak chcete.

            Netusil jsem, ze je clenstvi v konferenci podmineno urcitou pomoci ci dokonce financnim prispevkem. V pripade, ze je to nutne, tak me z konference vyradte. Ja se zaregistroval, abych blize poznal Vase nazory v dane problematice. A zdalo se nam, ze nize uvedeny uryvek z diskuze, by mohl zajimat i ostatni bikery zde na BF.

            0 0
            • speedy gonzales  

              mas ot tu uz neklolikrat napsane. zadne materialni podminky neexistuji a nikdy neexistovaly. jde o to odfiltrovat olkyce, jaryna atd. nevidim problem napsat: „zajima me deni kolem bajkovani, muzu do diskuze??“ vyklad ze jde o elitarstvi je demagogicky a podpasovy.

              0 0
              • Polka  

                Ok, „Vyvoleny“ beru zpet.

                0 0
      • Polka  

        Toz tady to mate:

        zbartos (19.01.2007 12:37:55) 18×> Nejlepší brněnské trail? (^ odpověď na 17× ^) Myslím, že na této diskuzi je názorně vidět podivný přístup některých z vás k mountainbikingu, k přírodě a k ostatním jejím uživatelům. Nechápu, co je úžasného na tom, používat lovecký chodníček, kde se evidentně nedá slušně jet. Chodník byl vybudován už asi hodně dávno pro účely lovu zvěře tzv šoulačkou (pomalá tichá chůze se zastávkami). Nikdo ho neudržuje ani pro chůzi a značením si zřejmě současní lesníci ze ŠLP Křtiny usnadňují orientaci, když zde vodí lovecké hosty. Jde o přírodní rezervaci Jelení skok a z podstaty nespřístupného terénu jde i o jedno z posledních klidných míst (tím myslím, že zde bývalo před vaším „objevením“ málo lidí) pro zdejší zvěř. Ohánět se, i když třeba v žertu, dobytím Mt. Everestu, zavání myšlenkou – často používanou KČT při boji proti bikerům – že příroda je vás tělocvičnou pro vrcholné sporotvní výkony. Doufám, že „stařík“ Pepek ve věku 49 let tam už mockrát nepojede, ale tento příspěvek může přilákat mladší bikery (nebo nedej bože motorkáře!) bez pudu sebezáchovy a s nulovou úctou k přírodě a ti to tam teprve roztočí.. Navíc se zde JASNĚ porušuje lesní zákon (nejde o lesní cestu kde by se kdy přibližovalo dříví ani o značenou trasu). Byl bych všem moc vděčen, kdyby k uveřejňování a k propagaci takovýchto trailů přistupovali až po důkladém zvážení všech důsledků, které jejich krok přinese. Masívní ježdění tam, kde se to nesmí, kde kvůli jízdě kola dochází ke škodám na půdě a dají se očekávat střety s oprávěnýmí uživateli (zde konkrétně jsou to lesáci ze ŠLP Křtiny doprovázející loveckého hosta) a široká propagace takových míst, to je cesta do bikových ghet umělých singletrailů povolených vlastníky lesů vod a strání (jestli je vůbec někdo povolí a seženou se peníze na jejich stavbu).

        Bye Bartos Zdenek

        Myslim, ze vsichni diskutujici panove jsou presne to, co ve vsech lidech na horskem kole vidi KCT. Bohuzel. je to diky medializaci vyrobcu freeridovych kola apod. Nastesti je takovych vyrazna mensina. Bohuzel vsak diky takovym je pak prosazovani spravne veci vyrazne horsi. Veskera Zdenkova rgumentace podle meho nazoru pada uplne mimo urodnou pudu. Domnivam se, ze nez je presvedcovat, je konstruktivnejsi a nadejnejsi se od nich distancovat.

        Ales

        Ten Pepek, co ten trail zverejnil na bike-forum.cz, ma 48 let, takze pochybuji ze je freerider (BTW jel v roce 1999 MTB XC zavod Sobesicka Mulda a odstoupil). Lidi si proste jen neuvedomuji vsechny souvislosti. Nemyslim si, ze jednaji s cilem nekoho drazdit ci neco nicit. Proste je ten problem ani nenapadne........ Takze neustale pripominani faktu, ze jsou veci slozitejsi, nez se zdaji, povazuji za vhodne. I kdyz si nedelam iluze, ze nekoho presvedcim. Ale alespon to zkousim.

        Bye

        Bartos Zdenek, UHUL – Ustav pro hospodarskou upravu lesu Brandys n. L., pobocka

        zdenku, ted jsem si precetl tvoji odpoved alesovi. to co ctes jsem napsal, tesne pred tim, nez se objevila. s tim, ze je nutne pripominat, ze veci jsou slozitejsi se ztotoznuji.

        myslim ale, ze prispvek jsi nenapsal dobre. kdybych nevedel, ze to pises ty, tak se nastvu a reknu: zase nejaky militantni lesak / lovec.

        je neodsikutovatelne, ze by se tam nemelo jezdit, ale ja ziskal pocit, ze tobe spis vadi, ze se o tom mluvi, nez ze se tam jezdi. vypada to dvoji metr? je to zakazane, ale pokud to bude delat jen nas par vyvolenych, vychovanych, tak to nevadi?

        nemelo by se tam jezdit protoze je ze je to NPR

        tvuj argument o odporovani lesnimu zakonu povazuju za podruzny.

        zakon (a lesnicka obec jako takova) totiz opomiji vymezit existenci cest a pravo (cyklistickeho i jineho) uzivani cest, jejichz rekreacni funkce je nesporna a pri rozumne udrzbe radove vetsi nez u traktorek.

        ty sam si se k interpretaci lesniho zakona, kterou nyni pouzivas priklonil pouze nedavno. pokud bys uzil sve drivejsi / me interpretace, zakaz jizdy po takovem chodniku bude sporny.

        pokud by tento „chodnik“ nebyl na uzemi podlehajicim ochrane prirody a pokud by byl udrzovan, jeho rekreacni funkce v tomto smyslu by byla nesporna. diky jeho vrstevnicove povaze by pak neslo mluvit o skodach na pude.

        hlavne me ale vadi tvoje zminka o loveckych hostech jako legitimnich uzivatelich. OKAMZITE se mi vybavi bavorak a poslanec, ktery pravo ma a my plebs ho nemame. jestli je NPR tak je primarnim ucelem ochana uzemi a ne lov. NECHTĚL JSI TÍMHLE PROVOKOVAT? protoze me zluc zdvihlo.

        dale pak si kladu otazku: co je jako princip horsi, zakazaný singletrak (protoze se po nem nestahuje) plus traktorky nebo traktorky plus povoleny singletrak?

        prezentoval si to to tak, ze singletrak existuje pouze jako ghetto, coz je dost rozdilne od myslenky singletraku jako doplneni site cest a prodlouzeni naseho prava na obecne uzivani lesa.

        mimochodem, verim, ze kdyby existoval poradny umely sinletrak bliz brnu, stezka jelenim skokem by se prestala jevit jako nelepsi brnensky trejl

        dale nejsem v techto otazkach prilis kovany, ale zda se mi, ze jeleni svah, kde podle smi pouze lesnici a jejich hosti se od svahu Had, kde stoji dalnice Sumbera lisi jen vzdalenosti od mesta a pridanou legislativni ochranou.

        ja za naprosto jasne manifestovanou aroganci vuci prirode povazuju daleko spis megalomanskou cestu (sumberu), kterou navrhovali profesionalove, jenz se o les maji starat, nez neukazenost nekolika lidi, kterou vsak timto nechci obhajovat.

        jinak podle fotek se me osobne na tuhle cestu sbihali sliny. to neni freeride, to je jak by meli stezky v cr byt vedene xc trasy.

        krome toho vise nevidim nic spatneho na tom jezdit po narocne ceste a pak se jejim zdolanim chlubit. je to soucasti mtb. rozhodne to prirodu nesnizuje na telocvicnu.

        turistika ma taky systemy hodnoceni narocnosti a nikdo ji proto za snizovani na telocvicnu neobvinuje.

        tk

        Nevim, ktere fotky presneji vystihuji chrakter teto konkretni pesiny. Podle nekterych je to super trail, podle nekterych je to dost freeride s castym sesedanim pro bezne vybaveneho MTB cyklistu. Uz proto, ze je v techto mistech obrovske mnozstvi jinych vhodnych cest davam ja osobne prednost cestam a pesinam, kde pokud mozno slezat nemusim vubec. Nicmene souhlasim s tim, ze pokud je tam NPR a je tam z nejakeho duvodu zakaz vstupu, proc myslivci, kteri si pesinku „vychodili a vyznacili“ ano a cykliste ne. Pochybuji, ze by bylo obhajitelne „vyjezdit si“ novou pesinku nekde v NPR. Stale se nemohu zbavit dojmu, ze vetsina diskutujicich se na vec diva spis jako „cim drsnejsi, timlepsi“. Tusim ze tam zaznelo i z ust nekterych, ze svah ujizdi a dochazi kerozi. To asi moc dobre neni. A zverejnenim takoveho trailu se to asi nespravi. Leda, ze bych se mylil a vsichni diskutujici se domluvili na spolecne brigade, ziskali souhlas majitele a trail vyspravili. Tomu se mi ale nechce verit.

        Ales

        0 0
        • pepek  

          Děkuji panu Bartošovi za provedenou lustraci. V souvislosti s propagací různých cestiček mě napadá taky jedna: a sice již tady probíraná křížová cesta, která se nyní podle p. Bartoše má objíždět po nějaké široké cestě. Tento trail byl v minulosti zcela netknutý, jezdilo tam snad 10 bikerů 2× za rok. Až do chvíle, kdy nejmenovaný soudruh uveřejnil tuto trasu v Cykloservisu. Od té doby je to tak, jak to je. Jaký je tedy rozdíl mezi křížovkou a loveckým chodníčkem: křížovka je jen pro věřící a turisty, ale chodníček je pro MYSLIVCE ! (Nevím proč má čeština pro tuto skupinu tak nepřípadný název)

          0 0
        • pepek  

          Jo mimochodem p. Bartoš: ta zelená značka do kopce od křižovatky u Zeleného stolu se jezdí až nahoru, ne že se objede. (To jenom k Vaší poznámce o mých bikových schopnostech) Tu Vaši trať objedu i jako stařec rychleji, než Vy a bez dvou zastávek v hospodě.

          0 0
          • Loner  

            Ale pánové, přece se nebudete ve vašich letech urážet – oba jste na tom výkonnostně zhruba stejně (16km/hod při 200m/10km střední terén – t.j. velmi dobře. Radši si domluvte společnou výjížďku pro starší, přidal bych se.

            0 0
            • zbartos  

              Tak jsem Ti Samotáři napsal soukromě e-mail o tom, že Pepka podceňuješ a ejhle, Tvoje adresa z profilu neexistuje..... Až tam dáš funkční adresu, tak mi dej prosím vědět.

              0 0
    • Sobi  

      Sorry, ale taky jsem to nějak nepobral! :-)

      0 0
      • ptak1000  

        asi myslel na něco jinýho,než čet:o))

        0 0
    • pepek  

      Hele nepruď a nerozviřuj zase tuhle diskusi.

      0 0
    • cabbage  

      vocode?

      0 0
    • Loner  

      Hošiprobohasva­tyhoužsenatovy­sertedyťjetodo­nekonečnajasez­vaszjebnuatak­tozačalonevin­nědvaodrostlí­bikeřivámchtě­liukazatpěšin­kupropřiležitos­tnésvezení…

      0 0
      • pepek  

        No přesně tohle jsem psal o dva řádky výše, než jsem si přečetl, jak si o mně soudruzi soukromě pěkně povídají. A vlastně za to všechno můžeš Ty, ty jsi tam byl první !! :-)

        0 0
    • RomanH  

      Z tohoto jsem mel obavy. Vicemene souhlasim s TK, ale uprimne moc neverim, ze se to s temi singletracky u nas povede. K pristupu pana Bartose se radeji nebudu vyjadrovat :-( Nebudu se druzit, budu jezdit.

      0 0
      • kolombo  

        Samozřejmě, že se to s těmi single tracky nepovede. Má to jeden prostý důvod, pár lidí to volá po aktivitách k posílení rekreačních funkcí lesa, po zařazení i úzkých cest do lesní cestní sítě, na řešení údržby cest … A ostatní? Ti nemají čas, chtějí hlavně jezdit ..... Otevřete si Cykloturistiku Dovolená na kole 2007 a prolistujte ji až na stranu 88 a pozorně čtěte argumenty PROTI cyklistům. A pak si rychle jděte zajezdit, ještě je kde …

        0 0
        • RomanH  

          Vidite to moc cerne. Nikdo mi nezabrani vjezdu do lesa, zrovna tak jako nikdo nezabrani motorkarum, v zime jezdcum na skutrech a podobne. Timto je vsechny neodsuzuji, fakt zalezi na jejich konkretnim chovani. Obcas taky na krosce do lesa vyjedu, ale nemam pocit, ze bych tam napachal vice skody nez traktory, ktere tam jezdi bezne. Jsem ochoten repektovat urcite prirodni podminky (mokro, mladata, velky pocet navstevniku v urcitem obdobi a podobne), ale nikoliv globalni zakaz. Singletracky nepotrebuji umele vybudovane, nejaky se v lese vzdy najde. Nebude sice krasne prujezdny, ale bude prirodni a obcas holt kolo budu muset prenest. Vadi mi ale, ze se ve jmenu cyklistiky buduji lesni asfaltove (ci sterkove) „dalnice“. To je z meho pohledu to nejvetsi zverstvo.

          0 0
          • kolombo  

            Nevím odkud jsi, ale mám pocit, že to vidím realisticky. Stačí se podívat na to, jak se realizovala proticyklistická opatření v Českém ráji … Rozdíl mezi singletrackem a přírodní cestou je hlavně v tom, že dobře postavený singlík nevezme po po čase voda, přírodní vzhled bude mít taky.

            0 0
            • RomanH  

              A kdo Ti fyzicky zabrani vjet do Ceskeho raje ? Logicky tam asi nepojedes o prazdninach, kdy tam bude spousta jinych navstevniku, ale v takovem dubnu tam asi moc lidi nepotkas, ne ?

              Ja mam obavy, aby nezacalo platit jedno porekadlo – Kdyz se do hovna stoura, tak smrdi. Nevykladej si to spatne, Vasi snahy si vazim, ale aby potom z toho nevzniklo : zde mate vas singletrack a jinde vas nechceme…

              0 0
              • kolombo  

                V tom Českém ráji vzniklo: Tady je značka zákaz vjezdu všech vozidel, tam nemáte co dělat … Kontrolovat to může třeba jejich dobrovolný sbor ochránců a taky to dělá :-( Sice nevím o tom, že by pokutovali individuální turisty, ale pokud tam cestovka uspořádala venkovní hru na louce, tak pokutu dostala. Jestli ji opravdu platila, to nevím. Když si dáš tu práci, že si pozorně přečteš zákony, tak zjistíš, že musíš žádat třeba i o povolení školního výletu do CHKO … Uvědom si, kolikrát na kole míjíš značku „Zákaz vjezdu všech vozidel“ a podívej se, kolik to může stát …

                0 0
                • RomanH  

                  To, ze oraganizator hromadneho zajezdu dostane pokutu, mi uprimne nevadi. Jsem mozna i sam proti sobe, ale mam pocit, ze i takovy masovy maraton muze byt pro prirodu mensim sokem. Sice se z toho vzpamatuje, ale prijde mi spravne, kdyz musi (by musel) organizator zaplatit (treba mistnimu CHKO, obcim a podobne), kteri by Ty penize nasledne pouzivali na udrzbu dane lokality. Pokutovat individualniho turisty muze jen blbec. Stejne me ale neni opravnen zadrzet. Muze me pozadat o OP, ale pokud mu jej odmitnu ukazat, ma smulu. A pokud by nahodou tu pravomoc mel (nevim presne, jak je to s takovou lesni strazi), stejne ma smulu…

                  0 0
                • JIRA  

                  Ad. Český ráj: kolegyně, která jinak vůbec nejezdí na kole tam byla na 4 dny a kolo si brala jen proto, že její 10 letý synovec si kolo vzít chtěl. Dostali pokutu 2× za ty 4 dny. To, že nejzdili žádný „prvosjezdy“ je asi jasný.

                  0 0
                  • kolombo  

                    Dík, že jsi se mě zastal, náčelníku ..... A šlo by dodat podrobnosti? Zajímá mne především lokalita a důvod pokuty.

                    0 0
                    • JIRA  

                      Červená značka nahoře po vyhlídkách. Podruhé na kole prý ani nejeli, ale taky to bylo někde u Hrubé skály. Chytil je ten samý „kontrolor“. Je to už ale asi dva roky.

                      Mě by se i jako nečlenovi jakékoliv organizace líbilo tričko – něco ve stylu „OPEN TRAILS!“ nebo „SAVE THE TRAILS!“ jako udělal FOX(?) nebo nevím kdo, ale reklama na něj byla v MBA. Za českou verzi, bych klidně pár stokorun dal a legitimaci žádnou nechci. :) Klidně na zádech může být:

                      1. Jezdi jen po cestách!
                      2. Nenechávej žádné stopy!
                      3. Měj svůj bike pod kontrolou!
                      4. Respektuj ostatní návštěvníky přírody!
                      5. Ber ohled na zvěř!
                      6. Přemýšlej dopředu!
                      0 0
                • Jirik123  

                  v ceskem raji neslo o znacky zakaz vjezdu, ten humbuk vzniknul kvuli takovym malym plastovym cedulkam s preskrtnutym kolem… takze to nemelo zadnou oporu v zakone. mimochodem reditelka chko cesky raj pred par dny podala vypoved (udajne rodine duvody, ale mluvi se o prihravani zakazek kamaradum..)

                  0 0
                  • kolombo  

                    To je zajímavý, že když jsem se bavil se správou CHKO, tak ty tabulky umisťovali jako podpoření značek zákaz vjezdu a taky tam, kde se, ve smyslu zákona, nejednalo o regulérní lesní cestu. Prostě použili tvrdý výklad silničního a lesního zákona. Asi je opravdu rozdíl mezi dojmy a pojmy ..... A to že Lenka Šoltysová končí samozřejmě vím, koneckonců mi to potvrdila i osobně. A způsob, jak to podal Turek na HoryDoly je sprosťárna a osobní averze. Jenže, kdo přijde po ní a jaký bude jeho postoj k cyklistům a k jednání s nimi? A byla ta Lenka ten nejostřejší na správě CHKO?

                    0 0
                    • Jirik123  

                      horydoly jsou bulvarni platek, takze informace od nich je nutne brat s rezervou, kazdopadne uvidime koho nam tam pan pelc dosadi:-)

                      nejsem pravnik, takze v zakonech tykajicich se pohybu v lese se moc neorientuju, ale slysel jsem i vyklad, ze na umistovani tech cedulek nemaji pravo (ale nehadam se o tom)

                      kazdopane do raje uz moc casto nejezdim a to ne kvuli cedulkam, ale kvuli „precpanosti“ lidma. hlavne v turisticky sezone je tam jak na vaclavaku. kdyz uz tam vyrazim, tak to je v zime, nebo brzo rano ci vecer , to si tu prirodu jeste muze clovek v klidu uzit.

                      0 0
      • gumid  

        Zaskočil mě slovník p. Bartoše, měl jsem jej za kulturního člověka. Bohužel, zřejmě jsem se poněkud zmýlil.NELÍBÍ se mně ani jedna prezentovaná varianta: na jedné straně ježdění stylem „hlava-nehlava“ kdekoliv, na druhé straně elitářství uzavřené skupiny. Pochybuji, že zakoupením trekingové obuvi budu nucen používat v lsním porostu pouze předem stanovené cesty a cestičky. A k „loveckým hostům“ = tohle pohříchu zavání něčím velmi, velmi nechutným..... asi „lesní sportovci v zeleném“…

        0 0
        • gumid  

          a k „pandoře“ – je-li diskuse a vstup do ní vázán tím, že buď a) dáš peníze; b) jsi V.I.P. ( známý známého ); c) dostaneš kladné „lustrační hodnocení“ ( asi je potřeba pouze shodných názorů )- nechápu, proč je na BF odkaz prezentován. Děkuji, za těchto podmínek nemám zájem, byť bych možná „lustrací“ prošel.

          0 0
          • kolombo  

            Když jsem klikal na Tvůj profil, myslel jsem, že tam najdu věk tak 16 … K tomu, proč je konference neveřejná jsem se už vyjadřoval nahoře. A k potřebě jednotnosti názorů: Myslíš, že kdyby byl vyžadován jednotný názor, tak by se Zdeněk s Tomášem takhle dohadovali? Je zajímavý, že z té hromady mailů vytáhnete zrovna tuhle debatu .....

            0 0
            • gumid  

              Není mi opravdu 16. Ostatně, věk nemá s věcí žádnou souvislost. Pokud jsem se Těn dotkl, omlouvám se. Můj názor na věc to však nemění.

              0 0
    • tk  

      splintere, možná nechtíc, jsi zahájil hon na čarodějnici čembu, a to přesto že je to ještě pořád panna. vytáhl jsi asi největší kontroverzi, kterou naše skupina za poslední rok měla. my (čembisti) jsme se přitom na spoustě užitečných věcí shodli a spoustu věcí udělali. domnívám se, že si problém měl nadhodit spíš uvnitř pandory než tady. všechno by se vysvětlilo rychleji.

      teď se zdá, že v brně je anti-čemba silnějí než čemba. přijde mi to smutné. jestli se vám na čembě nelíbí jen takové drobnosti, prosím přidejte se a svým aktivním členstvím ji proměňte.

      čemba potřebujeme podporu a brněská skupina potřebuje, aby jí lidi pomohli začít jednat s tamníma institucema.

      1: místní poměry znám. v brně jsem bydlel 7 let a mimojiné téměř celý minulý rok. pro je jednoznačně nejlepší soběšická červená, a to díky tomu, jak je dobře založená a díky tomu, že (nebýt kořenů) si užije podobně i bikový harcovník i začátečník na treku.

      2: v této kokréntní věci jsem se ZB neshodl, ale chci se ho tu jednoznačně zastat. podle mě nešťastně vyjádřil, co chtěl říct. jeho názory jsou spíš umírněně bikově liberální a navíc podložené znalostí lesnické problematiky.

      3: čemba konference je „uzavřená“ pouze z praktických důvodů. zatím byl přihlášen každý, kdo projevil zájem o to být členem a smysluplně vysvětlil proč chce členem být. to není žádná lustrace.

      4: s penězma to pravděpodobně MK myslel tak, že zatímco my čembisti do čemby vrážíme své peníze a snahu, někteří lidi jen remcají, je to tak totiž o dost snadnější. kéž by byli ochotní zaplatit aspoň členský příspěvěk až bude čemba existovat.

      copak vy nevidíte, že bikovou organizaci potřebujeme? že když se sami neozveme, nikdo to za nás neudělá? a do pěti let si budeme štastně bikovat na krajiném-cyklo-asfaltu.

      5: křížová cesta vede po spádnici. cesty po spádnici nejsou udžitelné a vždy budou erodovovat. zlvášť pokud je na nich provoz. a na tom, že je na cestách provoz není nic špatného. proto je cesty potřeba stavět tak, aby provoz vydržely.

      6: singletreky potřebujeme z několika důvodů: a: abysme se naučili jak cesty dobře opravovat, musí tu být dobré know-how. a to know how musí znát i lesník v každé díře. a musí se nějak rozšířit myšlenka, že bikeři úzké cesty chtějí, jinak nám po nich lesníci bodou dál klidně jezdit traktorama. b: jestli chceme zastavit asfaltování krajiny a lesů, musíme nabídnout alternativní projekty. kolem brna je diky „provozu“ pešinek dost, ale jsou celé oblasti krásných lesů, kde je jich zatraceně málo.

      7: se singletreky se to u nás povede. „my tomu věříme“ (červ. trpaslík, legie).

      dám příklady:

      můj známý dafydd davis, teď staví 200km fungl novýho singletraku v polesí někde v Irsku. podle jeho slov, kdyby se irských lesníků někdo před 2 lety zeptal na singletrak, vysmáli by se.

      uprostřed londýna se staví velká zelená rekreační plocha – olympic park. lidi co jí maj na starosti nevěděli jak (a jetli vůbec) do ní zakomponovat bikery. dafydd je přesvědčil, ať se jedou podívat do jednoho městkýho parku v irsku, kde běhací a jezdící sinlíky postavil. návštěva zabrala a olympic park bude mít singletraku habakuk – uprostřed londýna.

      na závěr svého elaborátu bych chtěl poprosit ty, kteří s mými názory víceměně souhlasí, aby do čemby vstoupili. pokud mě zakládající členská schůze dá mandát, předsedou čemby budu já a moje názory budou na její chod mít vliv.

      čemba. více již brzy na www.cemba.cz

      0 0
      • Splinter  

        No zase s tebou nejde, než souhlasit. Myslím si, že by se ušetřilo hodně písmenek, kdyby se názory nesdělovaly pomocí textu, ale pomocí mluveného slova. Ad 1) červená utrpěla velký šrámy těžbou dřeva…

        I přes to že to vypadá, že bych Čembu asi nejradši zrušil, tak ji vidím pozitivně – může přinést hodně dobrýho. Ale taky mám obavu o ono zmiňované. Tady máte svůj singletrack tak to vám musí stačit a 100m vedle už bude zákaz vjezdu… Můj hlas máte, protože horší to nebude:)

        0 0
    • zbartos  

      Vážený pane Žáčku, děkuji, že si vážíte mých šedin, ale to Vaše (a Pepkovo, RomanaH, gumidovo) internetové vykání a používání příjmení u lidí, které znám, nebo jejichž zájmy (tím myslím MTB) sdílím, mi připadá velmi nevhodné. Proto v tom nebudu pokračovat a byl bych Tobě (i ostatním „vykačům a příjmenářům“) vdečný, abys udělal totéž…

      Vzhledem k věku zůčastněných (zatím s mně známou vyjímkou „Pepka“ a „jardvo46“ potvrzujících pravidlo) se zdá, že jde o generační střet, který tím pádem nemá řešení. Určitě je ale nutné si přečíst v el. konf. Cemba na Pandore více e-mailů, než jsi to udělal Ty. ČeMBA se zakládá kvůli kolektivní obraně bikerů proti nepřejícím vnějším vlivům a kvůli zlepšení podmínek pro ježdění (vč. budování speciálních singletrialů, příp. freeride parků) a NIKOLIV kvůli tomu, aby se tam řešil Pepkův trail. Udělal jsem asi chybu, že jsem do konf. Čemba odkaz na můj kritický text [zbartos (19.01.2007 12:37:55) 18×> Nejlepší brněnské trail? (^ odpověď na 17× ^)] poslal a vyvolal tím off topic dikusi. Kažodpádně z vášnivé reakce TK názorně vidíš, že dosavadní příznivci Čemby mají hodně rozdílné názory. Záleží jen na Tobě, jestli svojím členstvím (alespoň pasivním) a získáním podobně smýšlejících lidí, Čembu podpoříš (a ovlivníš její oficiální „názory“) nebo ne.

      Ad tip: já jezdím tak, abych se co nevíce vyhnul asfaltu s veřejným provozem aut a rád hledám možná spojení od A do B. Asi těžko bych mohl tvrdit, že jezdím někam kvůli technicky zajímavému místu. Určitě je ale v okolí Brna pěkný úsek po ŽTZ (myslím) od Hemzalova mostu do Adamova a jemu podobné na trase Meridy (cca 3×) a jinde. Prostě stará vozová cesta s podélným sklonem 0–15% kroutící se ve svahu.

      0 0
      • gumid  

        Omlovám se. Ačkoliv tato dpověď ( Z.Bartoš x p. Žáček :-) )není určena mě, dovolím si zveřejnit věk (45), s tykáním není problém. Proto příště použijeme ono Ty a alespoň jednu hranku zbrousíme. Něčím se začít musí.....

        0 0
    • mastihuba  

      Bych řekl že ČEMBA celkem dost naráží na NESCHOPNOST bikerů ke kolektivní spolupráci. Proto se nedivte že se tady staví cesty typu ŠUMBERA apod. Viz ty rozhořčený nářky proti lesnímu asfaltování.

      Pokud chcete, aby se vůbec něco začalo dít podpořte ČEMBU, byť jen registrací a členským příspěvkem, protože evidentně tady nikdo jinej neni a nebude.

      Osobně zatím singly nepotřebuji, nicméně nevidím důvod proč by neměla být nějaká asociace hájící práva tisíců bikerů.

      Podívejte se kolik peněz teče do fotbalu, hokeje, sokolu a jiných organizovaných sportů.

      Romane: V naší dědině to šťourání do hovna přineslo sportovní areál za x milionů korun. Takže šťourat. :)))

      0 0
      • Polka  

        Nechapu, kde jste prisli na to, ze nechceme CEMBU! O registraci a clenskem prispevku budu uvazovat, az bude CEMBA opravdu realne existovat.

        0 0
        • Jaroslávek  

          Už jsi zdravotně O.K. ?

          0 0
          • Polka  

            Ne zcela. Dlaha je pryc, ale ruku rozhejbavam – pomaha mi k tomu jiz kazdodenni jizda do prace ;-)

            0 0
            • Jaroslávek  

              No sláva. Teď jen bacha na průdušky .-))

              0 0
            • pepek  

              Správně, čím ses pokazil, tím se taky spravíš (pokud nebude další repríza)

              0 0
              • Polka  

                Me se zalibila ta tvoje veta se sestrelenyma pilotama, takze se toho taky drzim ;-)

                0 0
                • pepek  

                  No mnoho tehdy mladých stíhačů se nevrátilo už z prvního letu , ale ty jseš jistě už staré stihačské eso :-)

                  0 0
                  • Polka  

                    Pocet prezitych sestrelu si nepamatuju, ale bude jich hodne ;-)

                    0 0
        • cabbage  

          souhlas, když se neni kam přihlásit, tak ani nemůžeš být členem…

          0 0
          • kolombo  

            Přesto na tom už několik let se střídavým úsilím něco děláme … A taky nemáme potvrzení o členství. Takže to nebude jen o tom čleství, ale i o tom, jestli chceš s něčím pomoci. K tomu členství nepotřebuješ …

            0 0
            • ihik  

              Já bych uplně neodsuzoval členy, kteří budou jen členy a nebudou nic dělat.

              Vem si, že pak při vyjednávání se státní a místní správou, lesy atd. můžeš argumentovat tím, že máš tolik a tolik tisíč členů. Když někam přijdeš jednat a řekneš, že jste dva, máte nadšení a spouuustu lidi Vás podporuje, tak to s nikým nehne. Je jasný, že na začátku nemůžeš jít do ničeho silou, ale časem to jinak nepůjde. Pokud ČEMBA nebude velká a silná organizace, která bude lobovoat na úrovni parlamentu, bude za sebou mít tisíce členů, nebude mít šanci na úspěch. A pokud úspěchy budou, tak pouze lokální a malé.

              Sorry, zatím jsem nesledoval vaše diskuse, řešíme s přáteli trochu jinou oblast cyklistiky a „práce“ pro cyklisty, ale ČEMBA je také dost diskutovaná a v hledáčku všech lidí, kteří mají s cyklistikou něco společného. Faktem je, že od všech pozoruju jakési vyčkávání, jak to s tou ČEMBOU vlastně bude. Tohle vnější neidentifikování se je z mého pohledu docela problematické.

              Ale neber to jako kritiku, nechci jen nadávat, co je špatně. Myšlenka ČEMBY a nadšení lidí mi je velmi sympatické a hodně mě mrzí to, co bylo popsáno – každý jen čeká a ptá se, CO a KDY z toho bude mít místo toho, aby se nějak zapojil. Ale to je asi mentalitou národa.

              0 0
              • Luka  

                myslim, ze dost lidi se ale pta „JAK“ pomoct… „CIM“ pomoct… ne vsichni se dloubeme cele dny v nose, vetsina jsou dost zaneprazdneni lide, kteri jsou radi, ze aspon tu trochu volneho casu co maji muzou venovat svemu konicku. Ne vsichni se muzou zapojit do navstevovani uradu, rozpravam s poslanci atd. Rada pomuzu, ale potrebuji vedet, ze uz je nekdo ke komu se mohu pripojit v mem kraji, ze muzu pomoci… jenze vidim tu čembáky akorat z brna, a kolomba „zhora“ :))) Kdyz jsem uf, uz skoro pred rokem rokovala s Kolombem o Cembe v praglu, tak z toho nejak vylezlo, ze vlastne bych jako mohla byt aktivni a proste ji tu vydupat ze zeme. Desne bych rada. ale po pravde: neni cas. At to zni sebevic jako vymluva, je to bohuzel pravda. A jestli prijdou casem caparti, nebude cas uz vubec. Proto se nechci stat paternim clenem, ale spolupachatelem. A nevim, kam se obratit …

                atd,atd

                0 0
                • ihik  

                  Jo, naprostej souhlas. Vidím to stejně a funguje to tak i v ostatních „projektech“, které děláme třeba my. Je tam jeden silnej člověk, kterej to táhne a dává tomu všechno. Pak x dalších lidí, kteří přidají svojí trošku. Ale bez silného člověka, který tomu dává vše a je to skoro jako povolání, to nejde. Kdyby to mělo tisíce členů a každej platil kilo ročně, tak ten člověk může mít normální plat a pracovat pro to sdružení, ale takhle ne. Je to začarovanej kruh a připomíná mi to otázku jestli dřív slepice nebo vejce.

                  Narazili jsme na to s podobným projektem, jednou z mála cest je např. získání dotace (třeba od EÚ) a pak se to může rozběhnout, protože ta dotace je tím vejcem.

                  0 0
                • speedy gonzales  

                  takhle to vidim i ja, zcela souhlasim.

                  nikdo nechce abysme vzali lopaty a krumpace a sli postavit 100km singlu.

                  podle me mnohem vic pomuze kdyz kazdy pomuze v tom cem umi a rozumi. takova struktura "profesionalu! – grafik, webmaster, byznis, marketingovy specialista, tiskarny.atd…

                  podle me by mela byt podle selskeho rozumu cemba postavena asi takhle:

                  1. cinovnici – lidi kteri obihaji jednani, pisou projekty, shaneji prachy a dalsi milion veci.. a davaji tomu zatracene moc casu (v budoucnu placeni)

                  2)aktivni clenove – lidi kteri v ramci moznosti pomahaji a vyvijeji cinnost v krajich atd.. v ramci tohodle i struktura profiku, lidi pomahajicich v oborech a svych specializacich – marketing, grafici, tiskarny, …

                  1. tichy clen – rozhodne bych to nepodcenoval a neprehlizel. v tomhle musi vezet sila cemby. a lidi by si meli uvedomit, ze jen tim ze budou vedeni v kolonce „pocet clenu“ tak delaji neco pro bajking
                  0 0
                • cabbage  

                  souhlas, s tebou i s tema 2 predemnou.

                  0 0
                  • jonys  

                    Konečně se začíná debata posouvat směrem,který by mohl někem vést.Bylo by dobrý mít nějakou organizaci,která si časem získá určité postavení(a moc)když ne ve společnosti :-) tak alespoň v okruhu zainteresovaných­.Což je velmi důležité proto,že nadávat tady na Šumberku či na cesty zničené lesákama je asi tak platné jako brblat u piva na vládu. Založme něco jako občanské sdružení.Prostě něco s určitým ofiko statutem,co bude mít možnost určité věci ovlivňovat.A pojďme se bavit,jaké věci by to měly být(je jasný,že sílu např. S.O.S. asi mít nebudeme,ale určitě lepší,než to žgryndání u piva,že).

                    0 0
                    • Polka  

                      Jonusy sorry, ale nedelej ze sebe spasitele. To, ze musi existovat organizace, ktera nas bude sdruzovat je jasny a bylo to tady zmineno x-krat. To, zda neverim ve vybudovani singlu nebo se mi nelibi mozny obchvat Krizovky, v tom nehraje zadnou roli – proste jde o jakysi „obecny spolecny zajem zviditelnovani MTB“.

                      My (Ja & Splinter & spol.) tady rozebirame zkratka nektere z nazoru, ktere se nam proste nelibi a chceme na to upozornit.

                      btw. to, co napsala Luka vyse, jsem zminoval v jinem threadu a dostalo se mi odpovedi typu „neboj, ty si ruce nezaspinis“, ale jak vidno, takovych nas je urcite hafo a neni to o tom, ze bysme nechteli pomoci. Ja teda muzu nabidnout pro Cembu-Brno sve zkusenosti v oblasti grafiky a webdesignu.

                      0 0
                      • Polka  

                        *Jonysu ;-)

                        0 0
                      • speedy gonzales  

                        nechci rozvirovat nejaky osobni prach, ale rad bych si vyjasnil jednu vec tykajici se tech „uspinenych rukou, atd.“ vase brnenske kontrakridlo rado proti cembe pouziva vyrazy vytrzene z kontextu (viz. vyvoleni, elitarstvi, ..). to uspineni rukou bylo samozrejme reakce kdyz se napsalo…nemam cas kopat, chci jezdit. jsem rad ze se o tom bavime, ale delejme to seriozne a pokusme se oprostit od navyku z BF:-))))

                        0 0
                        • cabbage  

                          neni potřeba kopat hlínu v lese, především je potřeba kopat zadky na úřadech, aby nedocházelo k nesmyslným úpravám… ostatně k tomu prvnímu žádnou čembu se silným zastoupením nepotřebuješ, k tomu druhému už ano…

                          0 0
                      • jonys  

                        Spasitelské ambice opravdu nemám.Ale ať to čtu jak to čtu,tak mě opisuješ.Schválně jsem se tady nezačal rozepisovat,co by se líbilo nebo nelíbilo mě(ano,ani já si nemyslím,že budovat nějaké spešl traily v situaci existujících značených tras atp. je rozumné,naopak myslím,že když se párkrát silným hlasem ozvem proti tu zasypání cesty sutí,tu proti nepoklizenému bordelu větví na cestách,a tu proti stavbě nových lesodálnic,má to smysl),ale o tom to tu opravdu není,to už je pak záležitost konkrétnějších jednání.Stejně jako to,jestli ty budeš webmaster a já třeba…pokladník :-) Jenže třeba právě ty-„nemám čas někde kopat v lese cesty“,nebo Splinter-„máte elitářské diskuse“ to rozmělňujete a tu hlavní myšlenku tím zasouváte do pozadí! Pojďme si říct kdy a kde se sejdem a čím začnem(krumpáče bych zatím nechal doma). Příklad za všechny:kdyby odpůrci přesunu nádraží jen blekotali na fórech o tom,že se jim to nelíbí,tak by si to pánové nahoře v klídku zahráli já na bráchu a basta…

                        0 0
                        • Splinter  

                          Kde sem řekl elitářské diskuze?

                          0 0
                          • jonys  

                            Nikde.„Vaše“ diskuze načež se debata rozbila do bahna toho,kdo kam smí a proč a jak a bla blabla…Budem si hrát na OVM nebo něco řešit? Kdy jsi ochoten s těma klukama,co se o aspoň něco snaží sednout,poslechnout si je,sdělit svoje představy o činnosti a prioritách podobné organizace,případně čím bys mohl být užitečnej(pokladník už je obsazenej:-)) Myslím,že by se ušetřilo hodně písmenek…(teď už jsem přesný?)

                            0 0
                            • Splinter  

                              „Po bitvě generál?“ Tak na mě působí tvoje názory. Sraz? Proč ne?

                              0 0
                              • jonys  

                                Tak by to mohl zkusit svolat někdo z brněnských Čembáků,ať to můžem probrat a on to pak posunout vejš.Nevím,jak to má tk se svým pobýváním v Brně?Neb někdo jiný,třeba Zbartoš…?

                                0 0
                                • RUR  

                                  Návrh: Uvidíme co LMB na naše poslední iniciativy. Pak bude co probírat- Pokud se vám chce mailněte mi a až bude další sedánek(slovo schůze moc nemusím), obešlu všechny co mají zájem. Pokud vyvíjíte nějakou osobní iniciativu dejte taky vědět.

                                  0 0
                                  • jonys  

                                    Tak jsem ti tam něco hodil…snad nás bude víc.

                                    0 0
        • mastihuba  

          to pardon, jsem to tak nějak špatně pochopil.

          0 0
      • cabbage  

        btw: co kdyby admin čemby přidal sekci „Přihláška“?

        jinak je čemba opravdu organizace bez možnosti přijetí dalších členů…

        0 0
        • kolombo  

          Admin ČeMBY právě intenzivně bouchá dohromady nový web. Momentálně asi není snaha ještě do toho starého něco dodělávat, ale kdo má zájem o členství a další spolupráci, tak mi zkuste poslat mail. On chtěl Tomáš slavnostně vyhlásit založení až na té Cyklokonferenci, ale podle mého názoru se to nevylučuje.

          0 0
        • speedy gonzales  

          ja myslim ze se na tom pracuje. ono je tezke se prihlasovat kdyz cemba jeste poradne nevznikla. co ale rikal tk tak probiha schvalovani na ministerstvu, takze pak je pro prihlasky uz zelena.

          hodne se to toci kolem zakladaci schuze ktera probehne ve velkych karlovicich. pak uz cemba bude slapat:-) osobne se tam hodne tesim. myslim ze workshop o singlech bude supr a pak kdyz se vyrazi na bajcich do praxe tak to bude parada.tereny sou tam nadherne

          0 0
    • RUR  

      Upřímě Splintere, tk zná „místní poměry“ celkem slušně. Jinak nám myslím nic nebrání(vyjma jakýchsi osobních animozit) někde se potkat a probrat možné strategie a vyjasnit si názory. Jinak beru i názor „po nás potopa, ono to nějak dopadne“. Jenom mám důvodnou obavu, že je poněkud krátkozraký.

      Můj názor je, že pokud bych stál na druhé straně, tak zakážu pohyb cyklistů mimo zpevněné cesty po úplně (je to nejjednodušší). Koncentruju je na asfaltové cyklostezky, kolem nich postavím občerstvení a nejlíp je ještě zpoplatním. Porušení zákazu bych pokutoval 10000 ve správním řízení třeba 50 000 a nechal na to dohlížet myslivce(stačí aby se jednou domluvil vlastník a honební spol.), kterým bych prosadil statut veřejného činitele(oni by jistě rádi a kámošů mají hafo)… jednoduchý konec MTB.

      Nevidím to jako néco zcela nereálného.

      0 0
      • jonys  

        Jistě.Protože všechny zájmové skupiny už pochopily,že v dnešní době co si nevylobuješ nemáš,mají svá sdružení a za své zájmy tvrdě bojují.A jestli nechceme být jednou z mrtvol,přes kterou ti silnější půjdou,tak se opravdu nestačí bavit o tom,jestli a kudy objíždět Křížovku…

        0 0
    • Splinter  

      Achjo, to je zase směska názorů.

      1. nejsu proti jakékoli organizaci, naopak
      2. jen se divím některým názorům
      3. ani náhodou nechcu aby to působilo antičemba…
      0 0
      • gumid  

        Tak jako Splinter. Chci pomoct, zatím nevím, jak bych mohl být nápomocen svým dílkem. Pokud to ale naráží na to, že se na věci dívám jinak...... tak je to nedorozumění. Budu se snažit pro cokoliv ohledně MTB kloudného a nemusí to být zrovna Čemba. V množství je síla, a ačkoliv mám averzi k „partičkování“, bez jednotné síly si MTB asi místo na slunci nevybojuje.

        0 0
        • kolombo  

          Každý může být nápomocen, už tím, že bude existovat jako člen nebo jako sympatizant. Minimálně 2× tu v poslední době proběhla výzva napsat na nějakou instituci aby neopomíjeli cyklistiku z toho a toho hlediska … S nejednotností názorů na tu danou cestu a podobně není žádný problém. Důležité je, že si všichni chceme hájit ten společný prostor pro rekreaci.

          0 0
    • tk  

      vyjasňování názorů je fajn, a lepší na bikeforu než nikde. ale určitě lepší zočivoci než na bikeforu. vzhledem k tomu, že spousta lidí je tu z brna, rád bych je vyzval, aby se spojili s brněnskou čemba spojkou RURem.

      je vidět, že hodně lidí tu napjatě čeká, až se čemba založí. scházejí dostatečně přesné informace. prosím mějte s náma trpělivost, děláme to poprvý a na koleně, asi nestíháme dostatačně o naší činnosti informovat. až bude nový web, uděláme z něho i informační kanál. zatím bych rád jen shrnul to co tu zaznělo od několika čemba aktivistů v diskuzi činných:

      1: čemba os čeká na schválení od Min. vnitra.

      2: až nás MV schválí, objeví se webový formulář na členství v čembě. pak bude jednoduché vstoupit. jak bylo zmíněno výše, budeme potřebovat více či méně aktivní členy, i členy úplně tiché.

      3: mezitím se snažíme nezahálet, především brno a liberec bombardují úřady se žádostmi o lepší bikový svět. chodit na úřady v pracovní době může skutečně málo lidí, ale bombardovat je dopisy psanými po večerech nás to už může dělat víc. několikrát jsme tu k takové akci vyzývali a reakce byly bohužel spíš vlažnější. až pojede nový web, budou tam dopisy brna a liberce pro inspiraci vystaveny.

      4: čemba aktivisti se teď soustředí na konferenci o národní cyklostrategii. chtějí, aby se tam co nejvíce mluvilo o terénní cyklistice. řekne se konference.. ale věci znalí vědí, že minulé koference o cyklostrategii zahájili trend žlutých tabulek. snad se bikerům podaží na této konferenci zahájit novou bikově přívětivější epochu českých cyklo dějin. více o konferenci brzo na webu čemby a zde: www.cdv.cz/…pozvanka.htm pokud budete chtít přijet a pomoct nám lobbovat, ozvěte se.

      5: hned jak účastníci konference zmizí zůstanou velké karlovice napospas bikerům. 18–20/05. přijedťe. v pátek večer probrereme čemba věci, v sobotu zabajkujem, v sobotu večer se členové čemby zůčastní zakladájící schůze a v neděli zabajkujem. více brzo na webu čemby.

      já jedu bohužel na týden offline. ale až se vrátím domů budu snad mít ve schránce schválení čemby od MV.

      0 0
      • tk  

        pro info o cyklokonferenci je lepsi tento link:

        www.cyklostrategie.cz/…ference.html

        ten co jsem vlozil predtim jiz neni aktualizovany.

        0 0
      • jonys  

        RURa jsem už kontaktoval,ty Karlovice zní zajímavě…Ale stejně mám názor,že by se měly začít organizovat schůzky dle lokalit.Třeba jak píšeš,že bombardujete úřady…tím spíš by bylo dobrý dát nám ostatním na vědomost CO třeba teď řešíte…Já nemám třeba fakt možnosti sledovat,kde se chystá jaká „lumpárna“-zákaz vjezdu na nějakou cestu,stavba další Šumbery, nebo něco podobnýho.Kdyby mi ale někdo ty informace dal,rád budu drtivým bombardérem :-) Nebo aspoň ty informace někam pište a dávejte sem odkazy.

        0 0
        • zbartos  

          Jestli jsi mluvil s RURem, tak ten Ti jistě řekl, co a kam posílal a jaká byla odezva. Zákazy vjezdu všech vozidel na lesních cestách, kde má být zákaz vjezdu JEN motorových vozidel, snad nějaké znáš. Zjisti si odpovídající odbor dopravy a požádej je o výměnu značky. Jinak asi po páté opakuji, aby se příp. zájemci o dění v Čembě, přihlásili do el. konference Čemba, kde se důležité věci řešily a řešit asi budou i nadále (než bude informovanost členů a příznivců probíhat asi pomocí nového webu Čemby). Jinak bych Tě chtěl ujistit, ze informace, kde se chystá nějaká „lumpárna“ opravdu nemáme. Získání takových informací asi povede přes znalost územních plánů jednotlivých obcí a přes snahu zapojit nějak Čembu do projednávání oprav a staveb lesních a polních cest a budování cyklostezek na stavebních úřadech. Nemám ale představu, jak by se Čemba mohla stát účastníkem takového řízení…

          0 0
    • cabbage  

      tak jak?

      0 0
    • wartburg  

      Tak jak?

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce