• Duf

    Zdravim,

    chystám se pořídit nový bicykl a po snaze zorientovat se trochu v problematice jsem zjijstil, že pro mě, vzhledem k hmotnosti necelých 100kg, potřebuju vzduchovou vidlici.

    Po průzkumu trhu jsem ale zjistil, že v mé cenové kategorii do 15000Kč se kola se vzduchovou vidlicí v kombinaci s vhodnou velikostí na člověka se 190cm shání dost špatně.

    Chtěl jsem se proto zeptat, co přesně čekat v případě, že si koupím kolo s vidlicí XCR, nebo Tora. Nikde jsem totiž nenašel kde bych si mohl koupit tužší pružinu a kolik takový péro stojí.

    Bude ta vidlice pořád moc zanořená a skoro se nehne, nebo se mi bude moc houpat protože bude pružit moc lehce a nebo třeba že to nebude až tak zlý, jen to nebude až tak moc hitparáda, ale odjezdit na tom jednu sezónu než bych případně pořídil novou vidlici nebude takovej problém…

    0 0
    • Bysto  

      no bude to asi také, že vidlica sa ti zanorí ± do polovice (fungujúceho) zdvihu a pri každom prejazde prekážkou bude na doraze

      0 0
    • HELLBOY22  

      Kúp Toru a možno natrafíš na čiernu pružinu. Ale je to lotéria ja som chytil žltú. Bike s XCR nebrať, tá bude pod tvojou váhou nenormálne zanorená keďže je dosť mäkká.

      0 0
    • Evilcleaner  

      tak si nech kolo postavit. bud můžeš využít přímo služeb někoho tady na foru, nebo si zajdi do obchodu a řekni jim svoje požadavky a co by ti oni mohli nabídnout. kolo z krabice je přežitek a lenost prodejců v jednom;)

      0 0
      • alinceb  

        +1 Omílá se to tu pořád dokola. Spousta lidí bude tvrdit, že v cenové relaci 10–15tis. se nevyplatí stavět a já říkám že vyplatí! Pokud má 100kg, tak bych dbal na vzduchovou vidli (Epicon nebo aspoň Raidon), solidní výplety, HTII kliky a dobré brzdy (aspoň Deore + 2×180mm kotouče). Naopak bych oželel zbytek sestavy a klidně to osázel 8sp alívkem. „Výrobci kol“ (lépe řečeno lepiči samolepek a nákupčí levných dílů) a prodejci to ale bohužel dělají přesně naopak…

        0 0
        • bluma  

          Nahoď sem prosím rozpočet takového kola mezi 10 a 15 tisíci Kč na vzduchové vidlici, HTII a solidních výpletech.

          0 0
          • alinceb  

            Tohle je stavba za 11,5K na véčkách. Pokud by se místo Véček daly BB7 + ručně zapletená kola na průmyslech + Deore HT 2 kliky, tak by ses imho do 15k vešel. Samozřejmě by to záleželo na staviteli, co by konkrétně nabídnul. Imho by se nevešel Epicon a musel by být Raidon…

            0 0
            • alinceb  

              Btw. tohle bylo za cca. 17K. A je tam relativně drahý rám, Elixiry 3, sada Deore a Epicon LOD, takže je kde ubírat na ceně…

              0 0
            • bluma  

              Jo, tohle by asi šlo trošku poladit aby to bylo těsně pod 15 s lepšíma kolama, ale bez Epicona. Hodně bude taky záležet na kolik si stavitel ocení čas na stavbě strávený.

              0 0
    • MlokCZ  

      100kg není u RS s nejtvrdší pružinou žádný problém.

      0 0
    • pOne  

      Zkusil bych se zeptat, za jakých podmínek by cykloobchod vyměnil vidlici za tu, kterou konkrétně chci. Nebo koupit kolo + extra vidlici a nechat si ji vyměnit. Původní třeba prodat.

      0 0
      • kubad  

        za poměrně špatných pro tebe, ale to se zeptej tam kde chceš kupovat

        0 0
        • pOne  

          Vím o obchodě, kde to řeší tak: Koupíš si nový kolo. Chceš jinou vidlici? Vyber si. Obchod ti odečte cenu té, která na kole původně je, přičte ti cenu té nové. Teď už jde jen o to, jaké mají ceny.

          0 0
          • kubad  

            no a o tom to je, samozřejmě ti neodečtou prodejní cenu vidle co tam máš, ale samozřejmě naučtují plnou cenu té nové.

            ale tohle je všechno otázka jednání nejde to paušalizovat, je potřeba řešit konkretně

            0 0
    • Mamut  

      Pruzina stoji znacne prachy (na to, ze je to kus stoceneho drotu), tak az si pozries ceny, tak si to pripocitaj ku limitu a vyber si nieco na vzduchu.

      0 0
    • Duf  

      Tak děkuji za odpovědi.

      Asi zkusim poptat v obchodech, jestli mi nenabídnou nějaké rozumné řešení a když to bude stát za hovno, tak bych to zkusil řešit tou individuální stavbou.

      0 0
    • AleZ80  

      Za 15 bys měl sehnat něco se vzduchovou Torou nebo Epiconem. Chce to googlovat. Já kupoval tohle za 15.600 Kč ( po sezóně teda ).

      0 0
    • soad224  

      ja mám 105 kg a mám vidlicu sr xcm a chodí celkom dobre a to chodím jazdiť aj ťažším terénom. Teda keď máš obmedzený rozpočet tak stačí aj táto vidlica. Pri tejto vidlici majú skôr problém jazdci čo majú menej kg lebo nevyužívajú tých 100 mm zdvihu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.