• beto

    Ahoj, máte někdo zkušenosti s touhle vidlicí? Po pročtení starších vláken mně vyplývá jasný názor na vidlice RST, co říkáte ale na tuhle:-)? Vybírám nové kros. kolo a zaujal mně letošní Leader Fox Point Pro , který má právě tuhle vidlici.

    Díky moc za případný názor, T.

    0 0
    • scalar  

      Vidlice nebude až tak velký problém, tahle je vzduchová a má hliníkové vnitřní nohy i krk, nicméně slabé nohy Tě s ní do terénu moc nepustí.

      Problém bude mít toto kolo asi hlavně v rámu, klikách a brzdách – výsledkem je příšerná hmotnost 13,2 kg. Náboje u kola za takovou cenu taky slabé.

      Teď jsem stavěl crossové kolo se vzduchovou vidlicí, bez pedálů mělo 11,4 kg (výbava Deore, SLX, Avid brzdy, náboje Deore NEW, kliky Deore NEW a vně uloženými ložisky), vyšlo na 14,5 tis.

      0 0
      • beto  

        Díky za názor,ta hmotnost se mně taky zdá větší než u jiných výrobců,ale rozdílu cca 1kg jsem nepřikládal větší význam,kdoví jak to jednotliví výrobci uvádí , jestli bez pedálů nebo s atd. Toto kolo se právě dá sehnat za cca 13,5 tis. a přišlo mně, že za tu cenu asi nic lepšího neseženu, se vzduch.vidlicí už vůbec ne. Na ty náboje jsem se díval,že jsou tam hodně levné,ale našel jsem je i u jiných kol,které jsou ještě dražší,tak jsem doufal,že na cross budou asi OK,ty brzdy asi taky nebudou nic moc:-). Ale nenašel jsem kolo kolem 13 tis.(které mám jako fin.strop), které by mělo všechno jakžtakž,vždycky tam asi budou některé věci nic moc a tuhoto Leader Foxu mně jich přišlo nejmíň:-).

        Budu rád za jakýkoliv tip,ale opravdu kolem 13.tis? Dík moc

        0 0
        • scalar  

          Jakou velikost?

          0 0
          • beto  

            Mám 183cm/85kg, tak sháním něco v 21". T.

            0 0
            • scalar  

              Ze sériových kol si nevybereš, jedinou šancí je zakázková stavba. Zrovna jsem dostavěl Superior RX650 se vzduchovou vidlicí za 13 150,– (pro ženu v 19"), mám tu ještě poslední volný tenhle rám v 21,5", kolem těch 13 – 14 tis. by se dalo něco vymyslet. Kdyžtak se ozvi na e-mail z profilu.

              0 0
            • scalar  

              Zpět k té vidlici. RST Vogue Air nebude pro Tebe při hmotnosti 85 kg ideální, má slabé vnitřní nohy.

              Vhodnější je Suntour NRX, bohužel do 13 tis. se vejde pouze v pružinové verzi.

              Doporučil bych došetřit tak na 15 tis., pak už by se dalo uvažovat o kole bez kompromisů – kvalitní rám (Superior RX650, Pells Crono Absolut), vzduchová vidlice NRX…

              0 0
              • beto  

                Právě o možnosti si něco sestavit z dílů jsem taky uvažoval,když jsem se díval třeba na cenu rámu té RX 650 09, vypadá to lákavě. Ale zvládl bych si to tak sestavit, aby to drželo pohromadě jak má? :-D

                0 0
                • scalar  

                  Kolo Ti klidně sestavím, jak jsem psal, ozvi se na e-mail z profilu.

                  0 0
              • logoman  

                Tato vidlice je asi jedina volba pro zenu 58kg, ncx asi chodit pod takovou vahou nebude, ze?

                Shanim kolo okolo 10k a tohle je jedina vzduchovka v teto cenove relaci

                0 0
    • winter78  

      http://www.habbybikes.cz/…-rc-2010.htm

      jazdím už pár mesiacov a úplná spokojnosť. Ale jazdím len cesty, takže skúsenosti s terénom ti povedať nemôžem. Mám 184 cm a 82 kg váhy, zobral som 22" a pohodička.

      0 0
      • scalar  

        A proč si tam nedáš karbonovou vidlici? Pro Tvůj účel bude vhodnější, odlehčíš kolo skoro o 1,5 kg a bude i pohodlnější, na menší nerovnosti bude citlivější, než ta levná pružinovka, co tam máš.

        0 0
        • winter78  

          Určite tam čosi pôjde, len to chce čas, zatiaľ pojazdím s tou výbavou ktorú som kúpil. Budem na 100 % meniť plášte za čosi hladšie (veľkosť ostane, len čosi bez drapáčikov), po ojazdení budem meniť aj kazetu za „cestnejšiu“. Brzdy určite ponechám, aj na asfalte som sa už dostal do situácie kde pekne podržali. Viem že pre niekoho je hydraulika na crosse zbytočnosť, ale dávkovanie a učinnosť je oproti V-éčkam neporovnateľná.

          Ktorú pevnú vidlu by si odporúčal namiesto tej mojej terajšej Suntour ??

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.