• sochy95

    Ahoj , má tady někdo zkušenost s vidlicí na cross Suntour NRX-D air RL? Popř. Jestli by mně stačila pro moje účely. Jezdím asfalt, nezpevněné cesty, štěrk, výjimečně polní cesta, když je potřeba přejet. Vážím 92 kg,

    0 0
    • Tomas_82  

      Stačila. Stačila by i pevná.

      0 0
      • Jakobo  

        Souhlas.

        U krosoveho kola je odpruzena podle me nesmysl, a na takovem kole jezdim moooc.

        Principielne na krosovem kole je paradni lehkost, jednoduchost a bezudrzbovost. Bohuzel odpruzena vidlice toto vsechno zabije a nic moc vyhody neprinese.

        Vzdycky prida kilo navic, pokud ma fungovat je nutne se o ni starat, po zime jezdeni v soli je kaput bez ohledu na obasne oplachuti (rozpraskane vnejsi nohy, ta horcikova slitina se drobi).

        Ten pidi zdvih komfort neprida. Drobne nerovnosti vdlice nepobere, na to jsou objemnejsi plaste a velke nerovnosti na to je zdvih prilis maly nebo drsnejsi teren kolo neda tak jako tak.

        Navic mne u takove rychle strely (a to krosove kolo muze byt) to propadani vidlice pri nastupu ze sedla nebo zrychleni pri vyjezdu z krizovatky vazne stvalo. Vidlici jsem kdysi po prvni zime vyhodil, dal zpatky pevnou a mam klid.

        0 0
        • sochy95  

          A není to tak, že si ji na asfaltu uzamknu, aby mně právě to propadání vidlice při zrychlení např. z křižovatky neštvalo, a na nějakém nerovném povrchu si ji opět odemknu? Nepřidá to přece jen trochu na komfortu?

          Přítelkyně má právě pevnou vidlici a ta při přejezdu panelů, nebo kostek vyloženě trpí. Proto jsem se rozhodl o odpruženou, jestli by právě tento typ aspoň trochu nepomohl.

          0 0
          • Tomas_82  

            Jak má široké pláště? Pokud má nějaké 35mm široké, tak by hodně pomohly 42–47mm. Tahle vidlice samozřejmě zamknout jde, čímž to pohupování omezí.

            0 0
          • oddie  

            Jasně že pomohl.

            0 0
          • Jakobo  

            Drcat to bude a zvlast ty dlazebni kostky nebo panelka, to bez debat. Odpruzna asi castecne pomuze, ale fakt jen castecne. Ty kostky nebo panelku, periodicke razy odpruzene vidlice moc nedavaji a zvlast ne tyto uplne jednoduche s velkymi odpory. Je to porad low-end, na krose nikdo nic vymakaneho nedela. Tam asi nejvic pomohou plaste a spravny tlak. Zamknout muzes, ale ta tuhost oproti pevne je porad nizsi a vidlice prida vahu.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.