• MichaelSimek

    muj sid je uz uplne vydrenej bohuzel

    tak 2 dotazy, jak moc a jakym smerem se upravi geoska kdyz misto 100mm dam 120mm

    a pak nekonecna otazka, epicon reba sid popr neco jinyho, do 10k budu na tom i zavodit tak zadny tezitka, ale planuju stim obcas poskocit, nejakou „cromovinku“ lehci dat atp

    penez malo, pozdavku mnoho, tak necham rozhodovaci funcki na bf

    0 0
    • Mr.Duck  

      Tak kdyz das o 20mm vic vidlice, polozis hlavovku+sedlovku cca o stupen, a zvednes stred tak o 7mm.

      Teziste tim tudiz pujde cely trochu dozadu a logicky nahoru, zkombinoval bych to se snizenim kokpitu, a vic k tomu nepovim nybrz jezdim 26" a tak tomu nerozumim :P

      0 0
    • Ruprt2  

      Na technický XC dej pevnou ;-)

      0 0
      • MichaelSimek  

        tu tam mam ted, sice se jmenuje SID ale chodi stejne dobre jako pevna, jen cekam kdy se me to nekde zlomi pri blbe odjetym dropu

        rozhodete to nekdo za me, SID/REBA/EPICON/NE­COJINYHO :) 100->120 tapered pevna osa 29

        0 0
    • AleZ80  

      Na XTCčku jsem nechal po 1. sezóně přenastavit Recona ze 100 na 130, dal jsem níž řídítka a přišlo mi to hravější, takže bych se toho nebál, ale jezdím spíš na zábavu než nějaké chrcení a žádné závody.

      0 0
    • MlokCZ  

      Obecně to je jak psal Mr.Duck

      Konkrétně jsem koukal na geometrii Almy a spíš bych tam nechal 100mm. 70,5° hlavový úhel je na 29" HT tak akorát. A střed má tak průměrně vysoko, já už bych ho zvedat nechtěl (já vozím na 29" střed cíleně ještě znatelně níže než má Alma).

      0 0
      • MichaelSimek  

        ja mam starsi model a tam je 72 uhel hlavy

        0 0
        • MlokCZ  

          Tak v tom případě bych tam vyšší zdvih ohledně hlavového úhlu klidně dal (72st. už bych ani nechtěl, to mi přijde i na 29" moc).

          0 0
          • MichaelSimek  

            a ty jsi takovy guru na vsechno, s ohledem na cenu/zavodni pouziti/tezky technicky teren bys volil sid/rebu/epicon nebo jine doporuceni?

            0 0
            • MlokCZ  

              To si musíš určit sám dle svojich preferencí.

              Sid x Reba je o tuhost x hmotnost. Já bych volil Rebu, těch pár gramů dolu by mi za to nestálo. Každý to ale bude mít jinak. U Reby by to ale chtělo raději dual air a to nevím jestli ještě seženeš. Já bych soloair nechtěl (ale zase je to individuální, funguje i soloair), chybělo by mi nastavení dualairu + nemám rád ten mrtvých chod nějaký ten milimetr na začátku zdvihu.

              Epicona pak jedině upraveného od Milana. Do toho bych také klidně šel. U toho mi dříve vadilo provedení pevné osy, které by ale mělo být upravené (nezkoumal jsem ale aktuální provedení).

              A chtěl jsem napsat, že bych se rozhodoval dle průběhu, že Reba je progresivnější než Epicon.

              Jenže to už vlastně ani není pravda. I poslední ročník dualair Reby (mám tu jednu upravenou doma) je už progresivní dost málo až jsem byl na Rebu překvapený (dříve jsem měl více Reb a i méně progresivní u-turn verze byly progresivnější než ta 29tková posledního ročníku s dualairem co mám doma).

              Mně tam tedy ta Reba tak moc dlouho nevydržela, brzy jsem dal zpět zase pevnou. A nechávám si ji jen co kdybych to někdy zase chtěl přehodit.

              S odpruženou vidlicí to už ztratilo to co se mi na celopevňáku líbilo a nebylo to ono. A na pořádné odpružení mám fully.

              0 0
    • metr-x  

      Podle toho co píšeš, rád chrtíš, ale taky si i někdy zajedeš na traily se vyblbnout. Jsem na tom stejně a volil bych Rebu 2013 s 15m osou. Váha není úplně špatná, chod sice není takový, jako u dual air, ale zase vydrží prasácké zacházení a je jednoduchá na servis.

      0 0
    • crom  

      snazil bych se sehnat rebu s 20osou a dualair.mel jsem ji na stumpovi a byla fajn.epicon je po pul roce v deathu:)nefunguje odskok,ma vakl.kazda xc 29 vidle bude trpet,to je jasny.spis me serou zaplety,rafky drzej(jeste aby ne 800g jeden)ale furt musim dotahovat vyplet,obcas vyteklej drat:)

      0 0
    • maajkee  

      Loňskej SID 100mm, soloair, na pevnou 15mm byla nejlepší vidlice co jsem kdy jezdil. Jezdil jsem ho na Agangu 29. Citlivost super, tuhost s pevnou osu v pohodě i pod mýma loňskýma 95–97kg. Progresivní mi určitě nepřišel, do zdvihu chodil ochotně. Hmotnost super.

      Pokud na něj máš prachy moc bych o ničem jiným nepřemýšlel.

      S pevným zadkem mi stejně příjde všechno nad 100mm celkem zbytečný.

      Každopádně Epicon X1, když si předěláš na olej, je to hračka, tak chodí taky výborně a ušetříš. Ten má trochu výhodu, že je o něco málo tužší.

      0 0
    • teffe  

      Asi bych doplnil mloka jenom v tom směru, že když nemáš jasno v tom jaký zdvih chceš tak mi přijde že by ti nejvíc vyhovověl Epicon od Milana protože pokud vím tak ne všechny Reby a Sidy jdou zvednout na 120, většinou jsou 80/100.

      Epicon je univerzálnělší a v úpravě TT je naprosto srovnatelný s RS.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.