• Krakora

    Chystám se na Šumavu a jako jednu z vyjížděk bych chtěl zdolat Velký Javor. Byl jste tam někdo? Potřeboval bych poradit pěknou jednodenní trasu pro výjezd nahoru na MTB a nějaký pěkný sjezd dolu, pokud možno jinou trasou. Vyjíždět i končit budu v Čechách. Případně zda se nechá sjet po sjezdovce.

    Díky za rady

    0 0
    • pivař  

      Byl jsem tam několikrát, bez mapy ti to moc nepopíšu. Jednodenní kratší výlet je: Brenes, malé jezero, po červené (mají skoro všechny, ale jsou rozlišené čísly – z hlavy je nevím) nahoru, vyjedeš na dámské sjezdovce, pak hospoda, vrchol, po vojenské cestě dolů, brzy doleva, zase červená, v lyžařském středisku doleva dolů- sjezd k velkému jezeru, po silnici na Regenshutte cca 300m, doleva lesem na nádraží v Bavorské Rudě.

      koukni do mapy, kdyžtak dovysvětlím

      P.S. nejsi z Nýrska?

      0 0
      • Krakora  

        Z Nýrska nejsem, ale od Chrudimi. Dík za popis trasy, v mapě to snad najdu. Jedu tam první týden v červnu, tak s tím sněhem by už problémy být neměly. Doufám.

        0 0
        • hodny soused  

          První týden v červnu tam budu taky :-) a také hledám jak pěkně nahoru,ale bohužel jedou i ženy,takže se tomu musí přizpůsobit trať

          0 0
    • Smazaný účet  

      z uvedeným popisem trasy se ztotožňuji

      jinak je dobrý na druhý straně z Bavorský Rudy jet na Grosse Falkenstein (trochu nuda, široká šotolinová cesta), pak na malý přechod do ČR – Gsenget, pak na Poledník a přes Prášily a kolem jezera Laka zpátky do Železný Rudy…

      0 0
      • Smazaný účet  

        výškový profil zde:

        http://www.bike-forum.cz/…big/7725.jpg

        0 0
        • zdenek  

          Nedaří se mi z toho profilu vyvodit trasu z hranice na Poledník. Přes Prášily by to bylo delší a níž, přes Frantův most zase kratší a možná i zakázané.

          0 0
      • yetti  

        Tak jsetli jsi tohle dal za jednu vyjizdku, tak klobouk dolu.

        0 0
        • Smazaný účet  

          viz ten výškový profil :-) vždyť to zas tolik km není…

          0 0
          • miki  

            Tak záleží kdy tam chceš jet .Byl jsem ted 4 dni v Železný rudě a na Velký javor se s kolem nedostaneš protože je tam hodně sněhu a v sobotu se našli i jedinci co tam na zbytku sněhu lyžovali .Cesta zezadu od malýho jezera je zasněžená a zepředu je taky hodně sněhu.Viz foto.

            0 0
            • Ow3n  

              Sněhu se neni třeba bát, sníh leží pouze na sjezdovce, a pak jen u vrcholu. K výstupu z kabinkové lanovky se dostanete pak budete muset vzít bike na záda a zdolat cca 100–200m po sněhu. nebo si je u toho výstupu zamknout a jít se kochat na vyhlídku bez kola.

              Byl jsem tam v neděli. Večer mohu dodat foto.

              0 0
              • miki  

                Moje foto je ze soboty .Ale on chtěl jet nahoru na kole a ne lanovkou!!!:Nechtěl bych se pyšnit tím že s kolem vyjedu lanovkou na kdejakej kopec .

                0 0
            • tomkop  

              Ve čtvrtek jsme to zkusili od Maleho Javorskeho jezera – zcela neprůjezdné a ještě tak 3 týdny bude. V pátek jsme to dali z opacne strany super výšlap viz. foto. Od vrcholu ke koncove stanici lanovky brodění sněhem, pak krasny sjezd. Na fotce vidíte jak to vypadalo v lesních úsecích.

              0 0
              • miki  

                Ta cesta zezadu od malýho jezera je krutej stoupák a počítali jsne s tím že tam bude sníh tak jsme raději jeli na Poledník ale i tam je sníh ale cesta se dá v pohodě už projet .Nahoře jsou jen bariéry sněhu.

                0 0
    • pedrod  

      Z Rudy po cyklotrase do Bavor, nahoru lesními cestami ke Grosser Arbersee, pak kousek nahoru po silnici jižním směrem (nepř, ale íjemný provoz, ale je to jen kousek), pak doprava nahoru po červené značce (červené jsou ale myslím všechny). Dolů přes sedlo pod Kleiner Arber, ke Kleiner Arebersee dolů trochu triálek. Přes sedlo Brennes a pak dolů lesní cestou až nad Bavorskou Rudu. Domů zase po cyklostezce přes hranici.

      Pokusil jsem se to schematicky hodit do mapy, snad se v tom půjde vyznat.

      Jeli jsme to asi před 4 roky, pro moji drahou to byl docela výkon, ale zvádla to statečně.

      Lepší je všední den, o víkendu je tam hodně lufťáků.

      0 0
    • mgt  

      Neco k tematu mam tady… http://www.damika.cz/…/javor_1.php

      0 0
      • miki  

        Joo hezkej článek.Já jel na Velkej javor na podzim po modrý a to je dobrej stoupák.Ještě tam vede jedna cesta z velkýho jezera předem ale konec se musí nést kolo po schodech.

        0 0
    • miki  

      pomůže taky  Web " Arber.de":/lib­s/arber.de

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.