• VW

    Kupuju starší oktávku (sedan) a řeším jaké příslušenství koupím pro cestování. Když dám vozík do kufru, bude se na střechu hodit box abychom nemuseli vycpávat vnitřek auta taškama. Dát kola na nosič, který se upíná na kouli zní pak jako dost dobrý nápad, ale dneska jsem změřil svoje kolo a má 195cm. Zadek auta je tedy o dost menší, takže začínám mít pocit, že by to mohl být problém.

    Řešil jste někdo modifikaci nosiče (Thule, Atera apod.) tak, aby se kolo upínalo za vidlici ? Myslím, že ušetřit skoro 350mm (1/2 z 29" předního kola) by to vyřešilo.

    0 0
    • Smith10  

      oktávku (liftback)

      …tak ten rozdíl podle toho co píšeš je cca.22cm a pokud vezmeš v potaz i zrcátka, tak to zase o tolik nemůže přesahovat…

      0 0
    • pepek  

      Kupuju starší oktávku (sedan) – tak kup kombíka a nemusíš nic řešit :-)

      0 0
    • jecnak  
      1. Jako cyklista a navic s rodinou si kup kombika.
      2. Kola na nosici jako komplet nejsou sirsi jak zrcatka auta.
      3. Pokud budes upinat kolo za vidlici, tak kam das predni kola –

      do kufru?

      0 0
      • venabch  

        Kolo ma vetsi cenu nez nejaka ochcavka :-D tak ze kolo patri do auta :-D

        0 0
      • venabch  

        Kolo ma vetsi cenu nez nejaka ochcavka :-D tak ze kolo patri do auta :-D

        0 0
        • jecnak  

          Jen je vhodne si kolo v aute peclive pripoutat, aby clovek pri nehode nemel zapichla riditka v krku.

          0 0
          • zdenek  

            Záleží na konkrétních podmínkách (typu auta a způsobu uložení). Při troše přemýšlení při ukládání mi to přijde bezpečnější než na střeše.

            Samozřejmě, že na střeše není nebezpečné pro posádku auta, ale pro okolí. A to už je některým jedno…

            0 0
            • felix.org  

              Zrovna včera v noci jsem na D1 viděl ležet kolo u středovýho pásu :-)

              0 0
              • soap  

                před měsícem ve vjezdu do podzemních garáží ve Futuru OV zbořený Fordík s kolama na střeše :-D

                0 0
      • VW  

        jecnak 10.10.2011 11:45:11

        1. Jako cyklista a navic s rodinou si kup kombika.

        To není otázka výběru auta. Když máš příležitost koupit auto „za hubičku“, ve velmi dobrém stavu, se zaručenou historií, nepřetočený, neprodávaný kvůli tomu že by se sralo ale že reálně přebývá, servisovaný v autorizovaném servisu atd., tak nepůjdeš do rizika a nebudeš si vybírat typ karoserie ;o) Prostě je to sedan a to je fixní vstupní parametr 1 ;o)

        2. Kola na nosici jako komplet nejsou sirsi jak zrcatka auta.

        Možná je to opravdu jen psychologická záležitost, ale „prdel“ auta má tak 1.45m a jestli má na každé straně „trčet“ 25cm … Každopádně auto nejede jen rovně, takže počítat jen s průmětem jeho nejširší části a ještě do toho tahat zrcátka mi nepřjde jako uplně správné řešení.

        3. Pokud budes upinat kolo za vidlici, tak kam das predni kola – do kufru?

        Tak to je to jen ten nejmenší technický problém – například primitivní dvojitá „vidlice“, na kterou se obě kola upnou za jejich rychloupínáky (vznikne něco ve tvaru extrémně krátké koloběžky). Z toho by pak trčela uprostřed nahoru pomocná trubka za kterou by se to normálně upnulo na nosič jako třetí bike. Prostě by na nosiči muselo být o 1 místo pro kolo víc.

        0 0
        • zdenek  

          Ad 3: Byl bych opatrný se samo-domo konstrukcemi. V našich zeměpisných šířkách je to spíše teorie, že by silniční kontrola chtěla vidět atest. Ale pokud bys byl účastníkem nehody (nemusíš ji ani způsobit), tak můžeš mít velký problém.

          0 0
          • Flegmatik  

            Ještě Thule vyrábí držák na přední kolo, který upneš na střechu (nebo kamkoliv potřebuješ) na příčník.

            0 0
        • jecnak  

          ad 1. Presvedcovat te nebudu, jen proste sedan neni pro cyklistu prakticke auto.

          ad 2. Najel jsem s nosicem mnoho tisic km na ruznych autech a nikdy jsem se sirkou nemel problem. Naopak muze byt problem, ze je nosic nizko.

          ad 3. Pak je ale potreba vyresit atesty, aby jsi jako pripadny ucastnik nehody nemel problemy s pojistovnou.

          0 0
          • VW  

            ad 1. Kola dovnitř ani omylem – jedná se mi o cestování s dítětem, nebo dětmi, která jsou na zadních sedačkách. S tím souvisí i to, že když jedeš na dovolenou a do kufru dáš přívěsnej vozejk, tak bagáží naplníš zbytek kufru a ještě rakev. Chápu, že kdo děti nemá, tak si nedovede představit co všechno s sebou člověk musí tahat. Na druhou stranu, s dvěma kolama na střeše a jedním dítětem jsme se vešli i do krátký feldy (jen to byla uvnitř auta vycpaná věcma každá sebemenší skulina). Se dvěma by to už nešlo.

            ad 3. Atesty na co ? Na věc, kterou chci přepravovat v držáku pro kolo a která vypadá skoro jako kolo ? Ty máš na svoje přepravovaná kola atesty, že je můžeš upnout do nosiče ? To asi ne. Chápal bych výtku, že hledám jak upnout kolo za vidlici do nosiče, který to neumožňuje, ale že tam chci upnout něco, co vypadá jako očesané kolo ? OK – tak (hypoteticky) to nebudu nechávat vařit, ale vezmu starej co nejkratší rám na kolo, nechám tam jen nějakou obyčejnou vidlici, zadek přiohnu a budu ty dvě přední kola upínat do něj a tohle celý pak na nosič – v čem bude rozdíl ? Že to víc připomíná kolo ? Co jsem se dozvěděl, tak s přečuhujícím kolem bych třeba v Chorvatsku nepochodil a že nepřesahuje nejširší obrys vozu bych neuhádal. A bylo by to mastný.

            No nic.

            0 0
            • jecnak  

              ad 1. Prave proto ze mas deti tak spis nez sedan doporucuju to kombi. Ale kdyz musis mit Octavku se zarucenou historii, tak se neda nic delat. Ale mozna je combi mensi nez sedan. Z tveho popisu si jeden nemuze byt nikdy jisty.

              ad 3. Atesty na nosic, drzak, pricniky. V tvem pripade na ten svareny bastl co ma drzet ty predni kola sundana z kol (neupozornuji na to jen ja – viz vyse). No a vzhledem k tomu, ze normalni nosice na kouli maji atest, tak bys prave v tom Chorvatsku mit problem nemel. Chapu, ze Mekka ceskych turistu je ale asi zeme sama pro sebe.

              0 0
    • soap  

      Mám Octavii 1 kombi,nosič na kouli Wjenzek na 3 kola,kolo přečnívá na každou stranu tak 15cm zadek je užší než předek.V pohodě s tím jezdím do 170km/h. Na střechu bych kola nedal,do kufru po bahení koupeli taky asi mazec,na kouli v poho umyju vapkou.

      0 0
    • xshreck  

      kolo přečnívá, posunu ho dycky na pravou stranu a potom sbírám další kola po cestě :D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.