Přeprava kol a otvírání 5tých dveří (off road)

7 nepřečtených
  • sarox

    Ahoj, řesil jste už někdo přepravu kol na kouli tak, aby šly otevřít zadní dveře otevíratelné do boku (off roady) ?

    Na rezervu to věšet nechci, bo budou mit kola cca 80 kg a jezdim často i mimo cesty. Díky.

    0 0
    • TJK  

      to mám strach že asu nepůjde… resp. jsem takový nosič so by to umožnil neviděl…

      0 0
    • deekay  

      Jediny co jsem videl jsou pridavny konstrukce ktery se taky odklopi doboku.

      0 0
    • 01carbon  

      Mam na Viano (na kouli) Atera STRADA DL – celý nosič i s koly se nechá odsunout. Jel jsem si ho někam zkusit i jsem na něj nasazoval kolo a zkoušel otevřít kufr, který má na Vianu spodní hranu docela nízko. Dokupoval jsem ještě lištu na 4té kolo. Když je nosič osazený 4mi koly a odsunu ho od auta (to jde snadno) tak cvaknout ho zpět je docela dílo, zvláště když nejblíže k autu mam nasazené kolo s širokými řídítky, které mají tendenci jít do plechu nebo skla dveří. Jo a je třeba také počítat, že při couvání (mě to vyřadí senzory) je auto o cca 1m delší :-)

      0 0
      • zdenal8  

        Altera mě taky napadla. Ale ještě je třeba vědět, jestli na těch dveřích nemá třeba rezervu. To některý offroady mívaji. Pak je třeba na to mít jiný delší nosič, který s tou rezervou počítá. Našel jsem jen tak letmo v obrázcích na google nosič wjenzek alfa 2 namonotovaný na Hyundai Galloper (zadej si tam „offroad nosič kol“). Má otevírání do strany i rezervu na dveřích. Dveře tak nějak otevře, že se tam i dostaneš. Samozřejmě ne tak pohodlně, jako když máš pátý dveře otevíraný klasicky nahoru. Navíc je třeba si asi dávat bacha, aby sis ty dveře nepomlátil o nosič. No na tuhle variantu asi moc možností nebude.

        Pak jedině na střechu, ale to mimo cesty někde v terénu bude asi dost na prd.

        0 0
        • andre.marek  

          Já mám Wjenzek – offroad verzi k loganovi MCV, který má také dveře do boku a jsem s ním spokojený. Sice to je jenom na 2, případně 2+1 kola, ale je to funkční. I když logan má dveře dělené…

          0 0
    • Jetson  

      Nic ve zlém, ale na rezervu to věšet nechceš, protože jezdíš i mimo cesty. Jsi blbý, nebo navedený? To jako hodíš kola na kouli a vyrazíš do terénu???

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.