• kondor279

    Ahoj všem cyklokrosařům.

    Mám možnost koupit bezva rám od STEVENSE na cyklokros.Má označení 21–23" /58 CM.Já měřím 190 cm,výšku sedla doladím v pohodě,ale mám strach aby to na mě nebyl krátký rám a nebyl pro mě malý i z hlediska vizuálního.Děkuji za sdělené zkušenosti.

    0 0
    • tromboonen  

      Pokud uz mas silnicku a nastavenej posed, vem ram s ± stejne dlouho efektivni horni ramovkou (±2cm).. A stejne se jeste prekontroluj na http://www.competitivecyclist.com/…atorBike.jsp, Eddie fit

      Pokud je to prvni silnicka, viz vyse, pak se soustred na ETT (ef. delka horni trouby) + predsatevec, plus drop mezi sedlem a rodly..

      CX by teoreticky mela mit posed o 1–2 cm kratsi nez klasicka silnicka, ale jednak zalezi, co na tom budes jezdit (jestli CX a teren,m nebo spis gravel a vsechno dohromady) a druhak Eddie fit uz je malinko zkracenej.. ty maly nuance se resi predstavcem, rodly a polohou pak..

      0 0
    • Ondra Pozořice  

      Dohledej si geometrii, nejlépe se na to kolo posaď. Cyklokroska má výše umístěný střed, kratší rozvor. Je to o pocitu na ní, jak na silničce. Nekupoval bych zajíce v pytli. Co jsem měl možnost vyzkoušet (Spider, Alan, Morati, Duratec), každé kolo se chová jinak a laděním délky představce se moc nezmění, jen budeš víc nad řidítkama a pohoda a dojem z jízdy bude pryč. Kroska má být jak mazel, když ho dobře vybereš, jiné kolo již nebudeš chtít. Určitě bych volil velikost na tvou výšku rámu 60. Já mám 186 cm, velikost rámu 58 a je to na hraně.

      0 0
    • Martin  

      RB RX, měřím 190 cm a mám spíš kratší tělo.

      u RX se v pohodě poskládám na sériovou velikost 61 s představcem 10 cm.

      ale jak pravili předřečníci, ideální je změřit se a udělat si výpočet rámu na nějaké rámové kalkulačce

      0 0
    • hannawald  

      Na 190cm mi na prvni dobrou prijde 58cm jako dobry vychozi bod. Ja mam 184cm a velikost silnice 56.

      0 0
      • gemini  

        Je to tak, že v této době není 58čka, jako 58čka. Já když zkouknu na první dobrou geometrie kol, co se v týto době nabízí, jsem schopen se podle odzkoušené geometrie poskládat na kola velikosti od 58ky do 63ky…

        0 0
        • kondor279  

          máš úplnou pravdu,není šedesátka jako šedesátka.Abych řek pravdu,na té CX 58 už jsem se krátce projel,je určitě kratší než moje silnice,ale je tu taky o 4 cm kratší představec.Zítra budu měnit 11 cm za 13 cm představec,takže uvidím jak to pomůže.Myslím,že na jízdu mi sedne,jen mám strach,abych na tom nebyl jak vosa na bonbonu.

          0 0
          • hannawald  

            Tak si najdi geo te krosky a stavajici silnicky a mrkni, o kolik se lisi reach a stack..

            0 0
          • tromboonen  

            Tobe asi neni rady ani pomoci, co? Bud se spocitej a porovnavej skutecne geometrie, nebo si zajdi za kartarkou, to vyjde na stejno jako ptat se jak je kdo vysokej a co jezdi..

            0 0
    • Pebe  

      Mám 180cm a rám Maxbike 53. Vybíral jsem geometrii podobnější spíše silničnímu kolu a efektivní délku horní rámovky mám ze silniček osvědčenou 545mm, k tomu 100mm představec a je to akorát.

      0 0
    • standoslav  

      Napadají mne tři CX dlouháni- Dlask nezávodí, K. Nepraš a M. Lasák – ten jezdí prý 590ku rám.

      0 0
      • jecnak  

        Jen bych dodal, krom jiz vyse receneho, ze vybirat ram podle nekoho, kdo ho pouziva ciste jako zavodni nacini je pro normalni jezdeni dost mimo.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.