Majitelé Triban Gravelu RC520 - velikost rámu

18 nepřečtených
  • Adam1985

    Měl bych prosbu na majitele výše zmíněného kola a sice takovou, že bych potřeboval radu ohledně velikosti rámu. Konkrétně mně jde o to, že měřím 187cm a podle prodejce v Dacathlonu jsem na hraně L – XL. Kolo, které se mně líbí, je v nabídce už jen ve velikosti XL. Podle geometrie má délku sedlové trubky vel, XL 540mm a rám má zřejmě výrazný sloping – délka hlavové trubky je 210mm! Nikdo mně nedokázal ukázat, jak to kolo ve vel. XL vypadá. V příloze dávám fotku z internetu vybraného kola, ale není tam nikde v popisu uvedená velikost a jde mně především o to, zda by tu velikost dokázal někdo s jistotou identifikovat podle fotky – jestli je to L nebo XL. Díky předem všem znalcům značky Triban.

    Anketa: Jaká je to velikost?

    L
    3x
    50%
    XL
    3x
    50%
    0 0
    • platypus  

      To kolo nemám, ale zkušenosti s větším rámem mám. Důležitá je efektivní délka horní trubky, mám 185cm ef.délka na silničce 575mm a furt měním představec jak ******, nakonec jsem vyhodil sedlovku s offsetem a dal přímou, tak je to lepší prostě jsem šahl s velikosti vedle. Sedlovku vysuneš, rodla dáš nebo vyhodíš podložky tohle bych neřešil. Mně se kola z dekatlonu nelíbí.

      0 0
    • milan.v  

      Tady je poměrně rozsáhlé vlákno…

      https://www.bike-forum.cz/…0-a-520-2019

      0 0
      • Adam1985  

        Díky. Z toho vlákna, kde se popisuje zkušenost vč. fotek velikost L, tak bych se přikláněl k variantě, že kolo z „mé“ fotky bude L a ne XL – akorát si už nedokážu představit ten trojúhelník u hlavového složení…

        0 0
    • Adam1985  

      Ještě pro upřesnění: měl jsem možnost vyzkoušet gravel/adventure bike Whyte https://eshop.madefortrails.cz/…e-p1432-3852 ve vel. 54 (geometrie je dole v odkazu) a řekl bych, že celkem sedělo, ale nízko hlavová trubka – dost bolely zápěstí. No a když se dívám na délku horní trubky, tak to ten Whyte nemá zrovna krátké.

      0 0
    • Hlína 1  

      Čau, měřím 190cm a mám Triban 520 gravel velikost L.

      Velikost mi vyhovuje, zkoušel jsem xl ale na Lku jsem se cítil lépe.

      0 0
      • Adam1985  

        Díky za fotku a zkušenost! Pokud jsem se pozorně díval, tak ty Tribany mají délky představců podle velikosti rámu, tj. M 100mm, L 110mm, XL 120mm = na té fotce kola, co jsem dával v úvodním příspěvku je uvedeno 110mm = opravdu L. Už toto se mně zdá velké a to XL je už asi opravdu hodně. Protože se mně líbí osazením verze RC520LTD, tak mám asi smůlu – uvadí poslední kus ve vel. XL…

        0 0
    • Hlína 1  

      Čau, měřím 190cm a mám Triban 520 gravel velikost L.

      Velikost mi vyhovuje, zkoušel jsem xl ale na Lku jsem se cítil lépe.

      0 0
      • kubad  

        pokud se ti na tom jezdí dobře buď rád, o číslo větší by podle mě sedlo líp

        0 0
    • Luke_MTB  

      Ahoj, řeším teď jestli vzít Triban RC 520 v M nebo v L. Mám přesně 180 cm, takže jsem na „rozhraní“ těchto velikostí. Obecně se doporučuje vzít větší (tedy v mém případě L). Ale zase mám kratší nohy vzhledem k tělu – od chodidel k rozkroku 83 cm (tedy tady to vychází spíše na M). Vyzkoušení v obchodě teď není možné.

      Vy co máte velikosti M nebo L, jak jste vysocí, jak dlouhé máte nohy (chodila-rozkrok) a hodnotíte zpětně vybranou velikost jako dobrou?

      Případně, kdyby byl někdo z Prahy či okolí ochoten se potkat a nechat mě projet, tak budu rád. Na revanš přivezu lahvinku kvalitního pivečka :)

      L.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Jestli je to stejný rám jako silnice, bral bych L, mám 181, rozkrok zhruba stejně a sedí mi dobře. Ten rám mi přijde spíš do pohodlna, na vzpřímenější posez. Do Prahy to mám bohužel pár km, ale napadl mne jeden tip, napíšu sz.

        0 0
    • plysovykozisek  

      Jen se tak zeptám má tento gravel z Decathlonu pevné osy?

      0 0
    • tompca  

      https://www.decathlon.cz/…8502389.html

      Detailní informace-Kola 5 vteřin hledání.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.