Jsou mezi Vámi příznivci vaření? Co nejraději kuchtíte?
Jsou mezi Vámi příznivci vaření? Co nejraději kuchtíte?
Anketa: Jaký máš vztah k vaření?
zatial som nedospel do stadia, ze by pre mna domace prace boli zabavou…mozno casom :)
Banánové toasty a různé druhy čajů zvládám perfektně. Jinak se ale vaření se vyhýbám jak čert kříži.
Banánové toasty?? To vymyslil Babica? :-)
To je profláklá věc. Byť to nezní moc dobře, tak je to naprosto skvělá věc. Na toastový chleba těsně vedle sebe položíš banán nakrájený na kolečka, posypeš skořicí, třtinovým cukrem a vanilkovým cukrem (nešetřit!), případně vydatně pomažeš nutelou nebo máslem, přiklopíš druhým plátkem toastového chleba, který můžeš nahoře posypat vrstvičkou cukru krystalu a dáš do toastovače zapéct. Ten cukr nahoře zkaramelizuje a je to pak krásně křupavé. K tomu si udělat Yogi čaj a vodárnu s mixem banánového, vanilkového a mátového tabáku, lahoda. Neznám lepší večeři/svačinu.
Tos me nasral :) lidi se tu snazi ztracet kila a on sem da takovyhle recept :-O
Mozna si to dam jako snidani a pak pulmaraton abych nic nepribral :D
no tak je obdivuhodné, že tohle dokáže někoho napadnout :-) nutely, cukry, másla, banány, chleby… a pak ta odvaha se do toho zakousnout :-) Ale proti gustu…
No, moje odhalene zubni krcky by mi za tohle asi rozbily hubu:D
:o)))) soucítím s tebou … :o)))
Náhodou, sladký toasty jsou super věc! Bílý toasty s hořkou čokoládou a sušeným kokosem nebo s bílou čokoládou a sušeným ananasem jsou asi moje nejoblíbenější.. asi si je budu muset udělat, už jsem je neměla snad rok :-)
Hmm, ten ananas nezní vůbec špatně, musím vyzkoušet :)
A abys to nemel malo sladky, das misto uhliku kostkovej cukr, co:)
Co není sladké, to není jídlo! :-))
Tak tohle bych nemohl :D.
no fuj, to bych si teda ani nedal :)
Fuj.
věřím že to je luxus … ale yogi je minimálně na hodinu udělat… a na pul hodiny to umyt secko (ten umím jako jednu z mála veci) ty tousty/pita uz jsou snazsi ale taky to neni jen tak uklidit :D no a vodnice … ta moc cyklistovi neprospeje
Yogi je pohodka, strávíš u něj prací tak 15 min maximálně, zbytek času se už jen vaří a u toho člověk být nemusí a může dělat něco jiného. Umývání je taky pohoda, ten jeden hrnec, odměrku, síto, hrnek a lžičku máš za 5 min opláchlé, naštěstí se tam nemá co připéct :-D. To už je víc práce s umýváním a přípravou vodníka.
v zime jedina caj Masala
hh to by se vám líbilo u nás :D cykloobchod spojenej s čajovnou :D resp. dělí to otevřený dveře akorat.
akorat to má tu nevyhodu ze nesmím vodnici pže by na to přišli z cykla :D
my si vykame jo :) ?
ne, ale nekdo tu o jogim psal taky :) tak jsem to myslel jako-že na vic lidi :D
Masala je jen název směsi koření. Čaj z něj připravený je právě ten Yogi. Mají v tom zmatky i některé čajovny. A Yogi já můžu pít pořád, nejen v zimě :)
lol, no to sem fakt netusil, mel sem recept odnekud z netu a tam to tak nazvali
právě že má … já měl ze srí lanky yogi koření – bylo hrozně jemny a dycky pak zustalo na dně a nešlo to dolu … po pul hodine bublání se to proste usadilo na dnu … jasny že čaj se ti tam pak už nepřipeče … chce to pak už hlídat jenom aby to nepřeteklo :) ale zase ten „čaj“ za to stojí občas :)
Teď jsem si vzpomněl, že sem jednou drhnul po vaření Yogi hrnec pěkně dlouho :-D. Tehdy jsem místo klasických lístku čaje použil jemně drcený čaj (konzistencí připomíná trošku hrubší pudr, takže takový jemný prášek, ale chuťově super věc) a ten se mi na dno festově připekl :-D
Já vařit neumím, ale živí mně, že nadšencům vaření vyrábím drahé kuchařské nože…
Už jsem ve věku, kdy velice uznávám kvalitního kuchaře. Jsou to lidi, co umějí něco, co ocení všichni. Dávno pryč jsou doby, kdy se chlapi styděli za to, že umějí vařit. Já těmto lidem fandím.
Krásná kudla :) .. znám tě z knife fora, ale na takovej pěknej kousek si nepamatuju
kolika pak peněz bude utebe stát takováto kudla? + něco na znovuostření
Když už dělat kudlu ručně, tak jedině z toho nejlepšího, co je. A tím je pro mně švédská prášková ocel RWL34. Pak ten nůž stojí 2,7 bez poštovného.
Tak si tak rikam, ze uz jsem dost velky kluk abych si konecne koupil poradnou kudlu:) Asi te nekdy pozadam o predvadecku-doufam ze mne nezapichnes kdyz si nebudu moct vybrat:D
Nebo si mně najdeš na výstavě nožů v Ostravě.
nebo:)
v čem má takový nůž výhodu oproti keramickýmu za 6 kil
keramickým prý praskaj špičky.
jj tak lámání je jasny, ale me se jeste zlomit nepovedl :D chleba ukroji uplne v pohodě a plesnivej syr taky nakraji…
Já keramický neměl nikdy v ruce, ale přítelkyně je cukrářka v hotelu, tak od ní to mám :-)
Nedovedu si představit jak s keramickým nožem mačkám česnek.
na česnek je takova ta komunisticka mackacka ne? :) a česnek stejne asi neni nejlepsi na kolo
jasne musis s nima opatrne abys je nezlamal ale zase by se pry nemely ztupit
keramickym muzes krajet tak leda papriku a okurku a kdyz Ti spane na zem, tak je po nem :-)
Predstav si, ze te nekdo bue tak pri vareni srat, z do nej tu kudlu bones. U keramickeho se ti muze stat, ze ze zomi a jeste by ses skarede poranil sam:)
ALe jinak jsem mamce na vanoce koupil sadu keramickych nozu a moc si je pochvaluje:)
pořádný nůž bych s keramickým vůbec nesrovnávala, je to jako srovnávat hrušky s jabkama
jj, s keramickým člověk nerozřeže kovový kanystr, jak kdysi argumentoval kámoš :-D
Jak dlouho vydrží ostrý???
Krájení normálních věcí-maso,zelenina,…
pokud máš hooooodně volného času, najdi si moje nožířské vlákno na www.knife.cz o kuchařských nožích tam taky píšu.
Cetl jsem nejaky test te oceli RLW34…docela dlouho s tim krouhali mosaznou kulatinu, nez se nuz trochu otupil. Takze predpokladam, ze o maso ho ztupit mozne nebude.
Krásnej kousek… taky lezu na knife ale tenhle jsem nepostřehnul.
Vařím rád, jsem rád když lidem to co uvařím chutná, sám pro sebe mě tolik vařit nebaví, nejradši vařím pro přítelkyni :)
Rád taky jím :)
Vařím všechno možný, nejčastěji a nejraději českou, italskou, čínskou a indickou kuchyni. Rád experimentuju a nedržím se striktně receptů. Vaření je hra a jídlo připravený s láskou chutná líp než jídlo připravený s nechutí :)
Souhlas, jsem na tom stejne.
jj, tak nějak. Jednou do roka kachničku s červeným a kyselým zelím a chlupatý knedlíky (víckrát do roka je to moc často:-) v létě gulášek, občas svíčkovou, hodně italskou kuchyni… nejradši ale pro větší partu lidí… to je při vaření ta správná legrace :-)
zastávám názor, že příprava pokrmu by neměla trvat dýl, než jeho konzumace :-)
Tak to bys měl celkem omezený výběr jídel. :-)
Přesně, mě vaření imponuje, ale ten nepoměr dýlky přípravy a konzumace je většinou dost nahovno, takže si stejně furt dělám akorát salámovej hemendex s osmahlou slaninou a čekám, kdy dostanu infarkt.
Keď robím palacinky a deti mi ich priebežne jedia, ani neviem odmerať, čo trvá dlhšie :)
jo, to je taková sisifovská práce…jsem v tomhle obdivoval mámu, která nám pekla bramboráky a na stole furt nebyl žádnej, ze kterýho by si mohla sama kousek vzít :-D
U palačinek je otázka jak dlouho vlastně trvá „výroba“ (zamíchat těsto a smažit je jedna věc,druhá je to sníst)
Pokud je na jednu pánev(těsta dost) víc (3) konzumentů,je spotřeba průběžná.
:-)
tím se řídím taky, v nějakým rozhovoru to říkal Pepa Vojtek. Špagety pomodoro nebo aglio olio peperoncino to splňují takže v pohodě :)
určitě je spousta jídel který jsou dobrý a přitom rychle připravený…a to jsou přesně ty správný :-)
Krome zakladnich veci, ktere „varim“ pro sviste, kdyz je zena v praci (testoviny, ryze, palacinky, brambory na plechu) si troufnu jeste na steaky, zebra, pecenej bucek, gulas, karamelove cervene zeli. Jo, a jeste umim upect i babovku :-)
Chut varit (kdyz nepocitam grilovani) me ale popadne tak 5× do roka.
Na vánoce peču s chutí vánočku a na velikonoce mazanec :-)
miluju vareni … ale musim mit naladu :-)
Vařím rád a prý skvěle… je super, když všem okolo chutná co uvařím :-) To pak baví ještě víc…
mělo to být na hlavní topic :-) špatné kliknutí :-)
Když mám náladu, tak vařím rád. Úplně nejradši ale vařím, když se vrátím k ránu navátej a hladovej z baru. To je prostě radost. (:
nejlíp vaří Pajan, viz. kuchařka na jeho stránkách
vařím si hlavně pro sebe s vůbec mi to nevadí. naopak, baví mě to. Navíc ty blafy v menze za nehorázné prachy mi nechutnají. Takže si dělám to co mi chutná a finančně to vyjde kolikrát i levněji než se stravovat každý den v menze.
PS: menzy čvut jsou snad nejdražší v praze a celkově v čr co vím
Jaká je u vás v menze ± průměrná cena hlavního jídla (tj. bez polívky, salátu a bez pití)?
plus mínus 38 kč. polívka 8 kč navíc
To je fakt dost. Na VUT to bylo ± 30 Kč, na VŠB je to o něco míň, zhruba 27 Kč, ale oproti VUT tam vaří strašné kentusy :-!. Furt ale lepší než si vařit sám :-D
na TU v Liberci cca 28,– i s polivkou a cajem, myslim ze za ty penize tam maj luxusni jidlo
Já když jsme tam chodil, tak jsem nebyl na žrádle ani jednou :) živil jsem se rohlíkama a čínskejma polívkama :) Taky jsem shodil za první semestr asi 10 kilo :D
Vzpominam na prvni semestr…to sme porad zral nejake salaty, pochotkovy, parizsky a k tomu pet rohliku, no hnus:D
Vidím, že všichni jsme na tom stejně. Já se cpal makovcema, rohlíkama s povidlama z Lidlu, apod. :-D
Jinak cena UPOL menzy podobná jako ČVUT. Tam už jsem ale už skoro rok nezavítal.
Si zvyknes:DD
Porad muzes chodit na lepsi jidlo do snacku nebo auly;)
ty woe to je husty a ja za jidlo k pitomimu obedu se nedostanu pod 80–100 kč :(
Vařím rád a hlavně podle nálady. Nejlepší je vařit podle sebe a tvořit něco, co se již nebude opakovat :o). Žádné kuchařky …
tyy joo, zavidim vám co ste klikli ze varit umite a ze se k tomu donutite :D ja 3/4 roku co bydlim sám jím akorat chleba se sunkou, syrem, medem, nutelou, a to co mi babicka upece :D
chtelo by to nějakou hodnou bikerku do bytu :) (PS. Litvínov :D )
Tomuto svetonázoru som nikdy nerozumel.
Veď si skús uvariť aspoň vajce na začiatok. :)
a co s vajickama? …
to je musim koupit, urcite musim koupit neco k nim, pak je do neceho dat (pokud je po ceste nerozbiju) a neco s nima udelat no a na konec mejt neco v cem jsem je varil a pak jeste mejt to v cem jsem je jedl :D jestli myslis michany vajicka … to je jenom vajicko a sul ne? … (dobrý na doplnění sodíku :D)
mozna to i zkusim nekdy … kdyz uz jsem se zvladl donutit udelat krupicovou kasi a pudding :)
spis bych chtel umet naky testoviny, spagety a tak, co se dá vzit i do prace k obedu a usetrit kilo co dám v mekáči.
do michanych vajec jeste patrina slaninka a cibule. na to petrzel nebo pazitka a toustik… varim rad.)
jo cibule, dalsi vec co koupit – (hh uz se to komplikuje :D ) … a slaninu nejím (moc tlusty :D )
dík :D
tyve pises tu o mekaci a slaninku si nedas?:D
jedině v mekači :D tak je krupavá a není videt a cejtit moc :D
není nad kus domácího boku z Hradišťa…
nechapu – asi se mam moc rad… zkousim novy veci na sobe, pak to pripadne predvedu ostatnim a neni mi lito zajebat celou kuchyn jen kvuli jednomu platku kurete s luxusni oblohou:)
hh :) tak bacha az budes zase zkouset neco novyho at se neotravis :D
tak co, treba se tady chytne nějaká slečna :) pak by to bylo častečně vyřesený a třeba by me donutila i uklidit si po sobě abych nespal na zemi :)
Tak tak, vaření by šlo, ale potom uklidit ten bordel!
Aha, tak nič.
Ja pres tyden bez probemu prezivam v menze, na vecere si delam neco jednoducheho, ale treba takova pomazanka z tunaka taky neni spatna.
Vikendy resim jednorazovou velikou porci testovin a k tomu si v patek nalozim kureci maso, ktere akorat v sobotu a nedeli osmahnu:)
750g nutelu mam zhruba na pet veceru, v prumeru tak na 4 tydny:)
jak děláš pomazánku z tuňáka? Zní to dobře. Protože teď mi spolubydla předal konzervu tuňáka, že ji nebude jíst, tak bych zkusil něco nového :)
cibule, tunak, majoneza, michat, michat, michat, jist
Ja se s tim neseru:D Staci rozsmrdlat s trouchou masla, sup s tim na chleba a k tomu kyselou okurku.
Docela vyzivna a rychla vecere:)
Kdyby sis chtel hrat, muzes rpidat uvarene vajicko, trochu horcice, soli, pepre, trochu cibule, kecupu, majonezy…proste co vyhrabes v lednici:)
dík. dneska vyzkouším a poreferuju jak mi chutnal tvůj rychlý recept, protože nemám majonézu, abych mohl vyzkoušet recept od castra :)
tak nakonec jsem si udělal vlastní pomazánku :) tuňák byl kouskovaný a ne sendvičový a navíc byl v oleji se zeleninou a pikantním kořením, tak jsem to použil jako základ, přidal cibuli, vajíčko na tvrdo, sůl, pepř, trochu mleté pálivé papriky a bylo.
chutnalo mi to a stále žiju :)
hořčici a kečup neeeeeeeeeeee a majonézu domácí – je hned hotová a lepší než kupovaná
Mě se osvědčilo tuňáka prostě jen smíchat s jogurtovým Almette nebo podobným smetanovým sýrem, zlehka přidat citronovou šťávu a čerstvě mletý černý pepř.
Mně se osvědčilo, když je ten tuňák dobrej, ho prostě jenom sežrat a zakousnout k tomu trochu pečiva :D
Nejlepší tuňák je steak na pánvi se sýrovou omáčkou a dušenou zeleninou :-)
Kdepak. Syrovej na sushi.
Sushi jsem měl jednou v nějaké suprtrupr restauraci a byly to nejhůř utracené 4 kila v mojem životě. Pět minišulků a navíc tak nedobrých :-!. Kamarád kdysi dělal na kolejích svoje „sushi“, kde místo ryby použil kolečka salámu a to už se jíst dalo :)
A co ta flaska Absinthu? :)))
Tu nakonec přece vyměnil, takže se z toho stala Rozumě Uložená Měna :)
Nepřemýšlím, mělo tam být Rozumně Uložená Měna
Ten na tom tak špatně nebyl, protože následovala výhodná výměna za tuzemák :-D
Sushi, mnam! Nedávno jsem dělala svoje první domácí, asi je na čase to zopakovat :)
S tím, že nejlepší tuňák je steak souhlasím, ale sýrovou omáčkou bych to nepoléval. Sýrové omáčky (a nivovou zvlášť) považuji za nejhořší český vynález.
No myslím že to českej vynález není, ale je pravda že nivovou kejdu (omáčku) u nás dostaneš všude na všem :)
Jinak ale pravá italská sýrová quatro formaggi omáčka je naprosto mňam :)
sýrová quatro formaggi omáčka neexistuje :-)), quatro formaggi je tak maximálně pizza, ale v Itálii ji dostaneš horko těžko :-), tam spíš tak margharitu
A to jsi zjistila kde ,že ta omáčka neexistuje?
to jde na můj vrub, to je tak když si necháš na počítači zalogovaného někoho jiného :-
Všechny ty sýrové a smetanové variace omáček na těstovinách jsou v Itálii rozhodně méně časté. U nás se bez smetany neobejdou ani blbé špagety carbonara.
Já ty smetanový omáčky na špagety taky zrovna nemusím.
Nejradši mám osmahnout rozkrájený česnek( a trochu cibulky kdo jí má rád,já ne) s nějakou uzeninou(pokud nic není doma jde to i bez ní)na másle do toho rajčata z konzervy(trochu je nakrájet než je tam člověk dá,rajčatový protlak,oregano..podle chuti můžeš přidat olivy,nebo v podstatě cokoli.Necháš to probublat podle konzistence zahustíš trochou mouky.Na závěr posypeš parmezánem nebo zase co najdeš doma za tvrdý sýr.
Je to jednoduchý,rychlý a hrozně mi to chutná.:)
PS:Vymyslel jsem to sám.:D
ale néé, zahušťovat moukou, nééé :)
Jinak za mě uplně nejlepší těstoviny jsou obyč Aglio olio peperoncino :) Ale chce to mít českej česnek, né čínskej, s tím je to horší a fakt dobrej olej.
jj, lepší je zahušťovat chlebem :)
Ty mám na druhém místě, vede klasická italská kombinace rajčat (loupaná+čerstvá), mozzarely, bazalky a trochy česneku.
neboj, ona tě lžíce mouky nezabije a pokud jí rozmícháš v trošce vody, tak nebudeš mít ani hrudky,čim se asi zahušťujou polívky, z čeho se dělá jíška :D
Polívky se zahuštujou zásmažkou (né přímo moukou, to je amatérismus :) ) zrovna tak omáčky, ale to každopádně v krajním případě, nejlepší je nezahušťovat vůbec.
To je pak jídlo jak z klasický čtyřky, všechno nastavená moukou aby toho bylo víc.
Jazyková odbočka. Je rozdiel v češtine medzi zásmažkou a jíškou? Alebo je to to isté.
U nás doma používame dva druhy zahusťovania:
zápražka: na rozpálený olej múku, niekedy papriku, nakoniec vodu
zátrepka: v pohári vody (ale častejšie používam mlieko) sa rozmieša múka.
Mliečna zátrepka je u nás doma základom zemiakovej polievky na kyslo. Jednoduchá rýchla záležitosť a deti sa za tým idú utåcť.
amatérismus to je, ale já jsem amatér, takže tyhle detaily neřeším :)
Jím abych žil, ne naopak.:D
No jo, to já mám jídlo radši než jen nutný zlo :)
To bych mohl jíst rohlíky, semtam ovoce a pít vodu :)
Tak základ je aby mi to chutnalo, techniku vaření nechávám zkušenějším.:)
No tak tohle je kec vlákna :)
A když v konzervě, tak Isabel 1,5 kg – to je mňamka. Nebo na těstoviny, do salátu s vajíčkem na tvrdo – mňam :-)
z tuňáka si dělám strašně rád ještě i omáčku s nivou a smetanou na těstoviny. to je lahoda :)
nahod manual!
Návod pro 4 osoby (mě to vyjde tak na 3 obědy pro sebe tohle množství co tu napíšu):
koupíš nivu s modrou plísní (200 gr), smetanu ke šlehání (kelímek), kousky tuňáka ve vlastní šťávě nebo v oleji (konzerva) a těstoviny.
nejdříve si nadrobíš rukama nivu do nějaké misky a zaliješ je smetanou. necháš to chvíli odstát. niva trochu zjemní.
Na pánvi si rozpustíš trochu másla a dáš tam toho tuňáka. Trošku ho nasekáš vařečkou. Zprudka ho osmahneš. Necháš ho na pánvi a zaliješ ho tou směsí smetany a nivy. Všechno to mícháš až do doby než se niva rozpustí. Pak už tím poliješ těstoviny, které si uděláš na vedlejší plotýnce nebo jak to dělám já ty těstoviny hodím přímo do pánve s omáčkou a pořádně to promíchám. Ten druhý způsob je podle mě lepší.
Je to rychlé, jednoduché a moc dobré :)
Dobrou chuť
To zní hodně luxusně:) Těstoviny + nějaká ta příloha k tomu, to je boží jídlo. Já teda, když už jsem dělal těstoviny a k tomu něco, tak spíš studený – kukuřice, rajčata, pekingské zelí? možná to bylo:D, nějakej ten sýr (nejraděj mám hermelín, mozzarelu, kostičky eidamu), potom přidat nějakou zálivku nebo to klidně spojit jen tatarkou + majonézou.
Hlady už šilhám ve 2 hodiny ráno:D
Každopádně díky za inspiraci, asi zkusím ten tvůj recept, jak budu teď 3 dny na privátu:)
2 hodiny ráno a píše se tu o jídle, právě jsem dojedl zbytek cukroví od vánoc :-/
Jinak ta mozzarela je výborná, taky jí mám rád.
Niva ale pak úplně přebije jemnou chuť tuňáka, mám radši smetanový sýr s mlékem a troškou bazalky.
Udělej si k němu těstoviny :-)
To už je pak ale vaření, tady byla řeč o patlání pomazánek :)
Hodnou bikerku by jsi měl mít na úplně něco jiného jako na vaření. Chlap si má umět uvařit, vyprat a vyžehlit. Ženskou na to nepotřebuji. Jinak vařím rád a často. Přes týden se stravujeme mimo domov, ale o víkendech vařím. Ženuška chrní, já uvařím a máš vidět tu pohodičku :-)
Schvaľujem. Keď sa starý mládenec stane absolútne nezávislým od žien, potom sa môže kľudne hoci aj oženiť. :)
Pocita se kdyz misto zehleni umim poskadat obleceni tak, aby nebylo pomackane?:)
Samozrejme, že sa to počíta.
Nie je dôležité vedieť žehliť. Dôležité je nebyť závislý na žehlení.
Jeden môj známy, inak starý mládenec, si kupuje košele z nekrčivého materiálu. Alebo proste veci, čo žehliť netreba.
:)
Jee, to by se mi líbilo! :-)
Co? Chtela bys byt hodnou bajkerkou, nebo byt chlap co umi…:))
chtla by být chlap co umí být hodnou bajkerkou :-D
Vy máte výmysly :-D Hodná bikerka jsem :-P
Líbilo by se mi, kdyby mi chlap o víkendu uvařil oběd ;-) U nás bych se dočkala tak maximálně těstovin posypaných grankem.
No jo, špatnej výběr :D
To zas ne :-) Jinak si nemůžu stěžovat ;-)
Vy máte výmysly :-D Hodná bikerka jsem :-P
Líbilo by se mi, kdyby mi chlap o víkendu uvařil oběd ;-) U nás bych se dočkala tak maximálně těstovin posypaných grankem.
vařit umím, ale nebaví mě to :-)
Vařím rád, vařím dobře:-)
Muži kteří umí vařit jsou ženami velmi vyhledávaní a každá žena by ráda takového muže získala. To jsem vyčetl na internetu :-). Až se rozkřikne, že na BF jsou vařící muži, tak to tady bude plné nabídek od žen :)
Varim rad a jeste radsi griluju, na nase letni grilovaci party vsichni s laskou vzpominaji
to je pravda. teď co jsem se bavil s ex, tak říkala, že ji chybí to moje vaření
Něco ukuchtím, ale raději peču, baví mě to víc :-)
U jídel mám problém s kořením, jinak mě to baví, ale stále si musím nechávat radit.
joo hezký přízpěvky ,To já když dorazím v létě po půlnoci domů z ryb tak je musím ještě vykuchat a připravit abych z nich mohl druhý den udělat chutný oběd pro celou rodinu,a takovej kapr kolem 5 kilo to je práce tak na půl hodinynež to vykuchám ,stáhnu z kůže a po sobě vše uklidit.Takže přízpěvky od vsn1 jsou naprosto směšné.
kapra bych dal asi mamce, ale se pstruhem si pohraji vždycky rád, tam je poměr práce/chuť výborný, jestli si letos udělám ty papíry tak snad taky budu o půlnoci kuchat:) Tu práci s tím kaprem ti vůbec nezávidím, ale když už jsou podkovy obalené a usmažené tak se tomu samozřejmě nevyhýbám:)
Vaření se spíš vyhýbám – snadno nabírám hmotnost, tak čím dobrého jídla po ruce, tím lépe :)
Za dobré jídlo (2×-3× do týdne v práci menu, jednou za čas zákusek) raději zaplatím – dostanu jednu porci, pochutnám si a je to OK.
Jinak česká kuchyně mě moc neláká, takže svíčkovou, guláš dobrovolně dělat jen tak nebudu… spíš se chci zaměřit na pokrmy především z rýže a v menší míře z těstovin – asi čínská, indická a italská kuchyně (?)
Tak dneska jsem musel vařit,mamka si zlomila ruku a táta je na lyžích v Itálii.
Dělal jsem kuřecí řízky na másle.A jako přílohu dušenou zeleninu(hrášek,kukuřice).
Prej to bylo moc dobrý. :)
Vaření mám rád, ale nebaví mě vařit pro jiné lidi:)
Každopádně od té doby co nejsem doma jsem se poměrně „rozvařil“, jenom mě nebaví chodit nakupovat:/
Mě na vaření nejvíc nebaví mytí nádobí, kdyby to po mně vždycky někdo dal do pořádku, tak bych vařil rád. No, bude se asi muset pořídit myčka…
O (ne)mytí nádobí jsou u nás doma vždycky po nedělním obědě hádky jak prase. Člověk se pěkně v klidu nají a pak se dorafá při dohadování o tom, kdo tu kupu nádobí umyje :)
Joo…kolik pohody prinese do domacnosti mycka nadobi:)
Vařím rád, prý dobře, a cca obden :)… prostě mě to baví, si večer v rámci relaxu uvařit oběd na druhej den .)
radsej hrdzavym klincom do oka…
edit kua:-) – prave pre to nemam ako hlasovat, proste nevarim z principu
z nějakýho vyššího? :)
uplne najvyssieho, lezie mi to nervy a nemusim to robit.
ja vařím rád. Baví mě to vařit pro ženu a dcerky :D
Nemám rád recepty, prostě uvařím na co mám chuť a většinou to i chutná :D
ja uz sem svou starou Skodovku 120L prodal takze od ty doby uz nevarim… ale rad vzpominam na ty chvile stravene nad kouricim chladicem :)
:D hehe, s tím jsem si taky něco zažil :D
A co vyvařování lemů nebo žraní oleje? :)
ja spis zatavil rucni brzdu a uspesne zkonstruoval pripravek na predehrivani vzduchu aby chytl motor i v zime :)
Potom co sem si prokopl karoserii sem to radsi pred par lety zdarma prodal :D
k smrti rada. Vareni, duseni, zavarovani, peceni, alchymie v bodobe belgickych pralinek, slane i sladke lumparny z francouzske kuchyne, dorty… + standardni ceska kuchyne a peceni, pro bezne stravovani :)
dostal sem hlad a jeste ti zavidim :D
Klikl jsem na poslední odpověď, protože to mě vystihuje nejvíc. Je pro mě deprimující představa dvě hodiny vařit, a pak to za 15 min sežrat. Proto vařím rychlé a jednoduché jídla. Takže spíše účelově, než pro zábavu :-)
Dôležité je, z čoho pozostáva proces varenia.
Napríklad škrabanie zemiakov je dosť od veci, aj keď sa dá pri ňom vypozorovať zaujímavý relativistický jav: Keď dva dni vkuse škrabem zemiaky, na hodinkách zatiaľ ubehne maximálne 10 minút. :)
Ale napríklad čakanie, kým sa to upečie, je v pohode. To sa môžeš pri tom venovať aj iným zábavným činnostiam.
treba skrabat brambory nez se to upece :D
No to je ale jen o tom, že tě to nebaví, někdo i třeba já si klidně ty 2 hodiny vaření dokážu užít, je to hra, skládačka, něco jako lego :)