• funkatron  

      zatial som nedospel do stadia, ze by pre mna domace prace boli zabavou…mozno casom :)

      0 0
    • jIrI___  

      Banánové toasty a různé druhy čajů zvládám perfektně. Jinak se ale vaření se vyhýbám jak čert kříži.

      0 0
      • rockabill  

        Banánové toasty?? To vymyslil Babica? :-)

        0 0
        • jIrI___  

          To je profláklá věc. Byť to nezní moc dobře, tak je to naprosto skvělá věc. Na toastový chleba těsně vedle sebe položíš banán nakrájený na kolečka, posypeš skořicí, třtinovým cukrem a vanilkovým cukrem (nešetřit!), případně vydatně pomažeš nutelou nebo máslem, přiklopíš druhým plátkem toastového chleba, který můžeš nahoře posypat vrstvičkou cukru krystalu a dáš do toastovače zapéct. Ten cukr nahoře zkaramelizuje a je to pak krásně křupavé. K tomu si udělat Yogi čaj a vodárnu s mixem banánového, vanilkového a mátového tabáku, lahoda. Neznám lepší večeři/svačinu.

          0 0
          • martin_bakov  

            Tos me nasral :) lidi se tu snazi ztracet kila a on sem da takovyhle recept :-O

            Mozna si to dam jako snidani a pak pulmaraton abych nic nepribral :D

            0 0
          • rockabill  

            no tak je obdivuhodné, že tohle dokáže někoho napadnout :-) nutely, cukry, másla, banány, chleby… a pak ta odvaha se do toho zakousnout :-) Ale proti gustu…

            0 0
            • Smazaný účet  

              No, moje odhalene zubni krcky by mi za tohle asi rozbily hubu:D

              0 0
              • StuntJ  

                :o)))) soucítím s tebou … :o)))

                0 0
            • ZuzicK  

              Náhodou, sladký toasty jsou super věc! Bílý toasty s hořkou čokoládou a sušeným kokosem nebo s bílou čokoládou a sušeným ananasem jsou asi moje nejoblíbenější.. asi si je budu muset udělat, už jsem je neměla snad rok :-)

              0 0
          • Smazaný účet  

            A abys to nemel malo sladky, das misto uhliku kostkovej cukr, co:)

            0 0
            • jIrI___  

              Co není sladké, to není jídlo! :-))

              0 0
          • Frostty  

            Tak tohle bych nemohl :D.

            0 0
          • maajkee  

            no fuj, to bych si teda ani nedal :)

            0 0
          • karliner  

            Fuj.

            0 0
          • vsn  

            věřím že to je luxus … ale yogi je minimálně na hodinu udělat… a na pul hodiny to umyt secko (ten umím jako jednu z mála veci) ty tousty/pita uz jsou snazsi ale taky to neni jen tak uklidit :D no a vodnice … ta moc cyklistovi neprospeje

            0 0
            • jIrI___  

              Yogi je pohodka, strávíš u něj prací tak 15 min maximálně, zbytek času se už jen vaří a u toho člověk být nemusí a může dělat něco jiného. Umývání je taky pohoda, ten jeden hrnec, odměrku, síto, hrnek a lžičku máš za 5 min opláchlé, naštěstí se tam nemá co připéct :-D. To už je víc práce s umýváním a přípravou vodníka.

              0 0
              • martin_bakov  

                v zime jedina caj Masala

                0 0
                • vsn  

                  hh to by se vám líbilo u nás :D cykloobchod spojenej s čajovnou :D resp. dělí to otevřený dveře akorat.

                  akorat to má tu nevyhodu ze nesmím vodnici pže by na to přišli z cykla :D

                  0 0
                  • martin_bakov  

                    my si vykame jo :) ?

                    0 0
                    • vsn  

                      ne, ale nekdo tu o jogim psal taky :) tak jsem to myslel jako-že na vic lidi :D

                      0 0
                • jIrI___  

                  Masala je jen název směsi koření. Čaj z něj připravený je právě ten Yogi. Mají v tom zmatky i některé čajovny. A Yogi já můžu pít pořád, nejen v zimě :)

                  0 0
                  • martin_bakov  

                    lol, no to sem fakt netusil, mel sem recept odnekud z netu a tam to tak nazvali

                    0 0
              • vsn  

                právě že má … já měl ze srí lanky yogi koření – bylo hrozně jemny a dycky pak zustalo na dně a nešlo to dolu … po pul hodine bublání se to proste usadilo na dnu … jasny že čaj se ti tam pak už nepřipeče … chce to pak už hlídat jenom aby to nepřeteklo :) ale zase ten „čaj“ za to stojí občas :)

                0 0
                • jIrI___  

                  Teď jsem si vzpomněl, že sem jednou drhnul po vaření Yogi hrnec pěkně dlouho :-D. Tehdy jsem místo klasických lístku čaje použil jemně drcený čaj (konzistencí připomíná trošku hrubší pudr, takže takový jemný prášek, ale chuťově super věc) a ten se mi na dno festově připekl :-D

                  0 0
    • Black knives  

      Já vařit neumím, ale živí mně, že nadšencům vaření vyrábím drahé kuchařské nože…

      0 0
      • Black knives  

        Už jsem ve věku, kdy velice uznávám kvalitního kuchaře. Jsou to lidi, co umějí něco, co ocení všichni. Dávno pryč jsou doby, kdy se chlapi styděli za to, že umějí vařit. Já těmto lidem fandím.

        0 0
      • vikicek  

        Krásná kudla :) .. znám tě z knife fora, ale na takovej pěknej kousek si nepamatuju

        0 0
      • weekend warrior  

        kolika pak peněz bude utebe stát takováto kudla? + něco na znovuostření

        0 0
        • Black knives  

          Když už dělat kudlu ručně, tak jedině z toho nejlepšího, co je. A tím je pro mně švédská prášková ocel RWL34. Pak ten nůž stojí 2,7 bez poštovného.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak si tak rikam, ze uz jsem dost velky kluk abych si konecne koupil poradnou kudlu:) Asi te nekdy pozadam o predvadecku-doufam ze mne nezapichnes kdyz si nebudu moct vybrat:D

            0 0
          • vsn  

            v čem má takový nůž výhodu oproti keramickýmu za 6 kil

            0 0
            • Martin.K1  

              keramickým prý praskaj špičky.

              0 0
              • vsn  

                jj tak lámání je jasny, ale me se jeste zlomit nepovedl :D chleba ukroji uplne v pohodě a plesnivej syr taky nakraji…

                0 0
                • Martin.K1  

                  Já keramický neměl nikdy v ruce, ale přítelkyně je cukrářka v hotelu, tak od ní to mám :-)

                  Nedovedu si představit jak s keramickým nožem mačkám česnek.

                  0 0
                  • vsn  

                    na česnek je takova ta komunisticka mackacka ne? :) a česnek stejne asi neni nejlepsi na kolo

                    jasne musis s nima opatrne abys je nezlamal ale zase by se pry nemely ztupit

                    0 0
            • přišlapávač  

              keramickym muzes krajet tak leda papriku a okurku a kdyz Ti spane na zem, tak je po nem :-)

              0 0
            • Smazaný účet  

              Predstav si, ze te nekdo bue tak pri vareni srat, z do nej tu kudlu bones. U keramickeho se ti muze stat, ze ze zomi a jeste by ses skarede poranil sam:)

              ALe jinak jsem mamce na vanoce koupil sadu keramickych nozu a moc si je pochvaluje:)

              0 0
            • Medunka  

              pořádný nůž bych s keramickým vůbec nesrovnávala, je to jako srovnávat hrušky s jabkama

              0 0
              • jIrI___  

                jj, s keramickým člověk nerozřeže kovový kanystr, jak kdysi argumentoval kámoš :-D

                0 0
          • Pumsc  

            Jak dlouho vydrží ostrý???

            Krájení normálních věcí-maso,zelenina,…

            0 0
            • Black knives  

              pokud máš hooooodně volného času, najdi si moje nožířské vlákno na www.knife.cz o kuchařských nožích tam taky píšu.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Cetl jsem nejaky test te oceli RLW34…docela dlouho s tim krouhali mosaznou kulatinu, nez se nuz trochu otupil. Takze predpokladam, ze o maso ho ztupit mozne nebude.

              0 0
      • jarda850  

        Krásnej kousek… taky lezu na knife ale tenhle jsem nepostřehnul.

        0 0
    • maajkee  

      Vařím rád, jsem rád když lidem to co uvařím chutná, sám pro sebe mě tolik vařit nebaví, nejradši vařím pro přítelkyni :)

      Rád taky jím :)

      Vařím všechno možný, nejčastěji a nejraději českou, italskou, čínskou a indickou kuchyni. Rád experimentuju a nedržím se striktně receptů. Vaření je hra a jídlo připravený s láskou chutná líp než jídlo připravený s nechutí :)

      0 0
      • max78  

        Souhlas, jsem na tom stejne.

        0 0
      • lidumil  

        jj, tak nějak. Jednou do roka kachničku s červeným a kyselým zelím a chlupatý knedlíky (víckrát do roka je to moc často:-) v létě gulášek, občas svíčkovou, hodně italskou kuchyni… nejradši ale pro větší partu lidí… to je při vaření ta správná legrace :-)

        0 0
    • Smazaný účet  

      zastávám názor, že příprava pokrmu by neměla trvat dýl, než jeho konzumace :-)

      0 0
      • Slavoš  

        Tak to bys měl celkem omezený výběr jídel. :-)

        0 0
      • Pedro404  

        Přesně, mě vaření imponuje, ale ten nepoměr dýlky přípravy a konzumace je většinou dost nahovno, takže si stejně furt dělám akorát salámovej hemendex s osmahlou slaninou a čekám, kdy dostanu infarkt.

        0 0
      • Krys  

        Keď robím palacinky a deti mi ich priebežne jedia, ani neviem odmerať, čo trvá dlhšie :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          jo, to je taková sisifovská práce…jsem v tomhle obdivoval mámu, která nám pekla bramboráky a na stole furt nebyl žádnej, ze kterýho by si mohla sama kousek vzít :-D

          0 0
        • Slavoš  

          U palačinek je otázka jak dlouho vlastně trvá „výroba“ (zamíchat těsto a smažit je jedna věc,druhá je to sníst)

          Pokud je na jednu pánev(těsta dost) víc (3) konzumentů,je spotřeba průběžná.

          :-)

          0 0
      • aleš88  

        tím se řídím taky, v nějakým rozhovoru to říkal Pepa Vojtek. Špagety pomodoro nebo aglio olio peperoncino to splňují takže v pohodě :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          určitě je spousta jídel který jsou dobrý a přitom rychle připravený…a to jsou přesně ty správný :-)

          0 0
    • RomanH  

      Krome zakladnich veci, ktere „varim“ pro sviste, kdyz je zena v praci (testoviny, ryze, palacinky, brambory na plechu) si troufnu jeste na steaky, zebra, pecenej bucek, gulas, karamelove cervene zeli. Jo, a jeste umim upect i babovku :-)

      Chut varit (kdyz nepocitam grilovani) me ale popadne tak 5× do roka.

      0 0
      • lidumil  

        Na vánoce peču s chutí vánočku a na velikonoce mazanec :-)

        0 0
    • jerrry  

      miluju vareni … ale musim mit naladu :-)

      0 0
      • Shadow.1  

        Vařím rád a prý skvěle… je super, když všem okolo chutná co uvařím :-) To pak baví ještě víc…

        0 0
        • Shadow.1  

          mělo to být na hlavní topic :-) špatné kliknutí :-)

          0 0
    • Kubiczech  

      Když mám náladu, tak vařím rád. Úplně nejradši ale vařím, když se vrátím k ránu navátej a hladovej z baru. To je prostě radost. (:

      0 0
    • castro  

      nejlíp vaří Pajan, viz. kuchařka na jeho stránkách

      0 0
    • l-e-t-o  

      vařím si hlavně pro sebe s vůbec mi to nevadí. naopak, baví mě to. Navíc ty blafy v menze za nehorázné prachy mi nechutnají. Takže si dělám to co mi chutná a finančně to vyjde kolikrát i levněji než se stravovat každý den v menze.

      PS: menzy čvut jsou snad nejdražší v praze a celkově v čr co vím

      0 0
      • jIrI___  

        Jaká je u vás v menze ± průměrná cena hlavního jídla (tj. bez polívky, salátu a bez pití)?

        0 0
        • l-e-t-o  

          plus mínus 38 kč. polívka 8 kč navíc

          0 0
          • jIrI___  

            To je fakt dost. Na VUT to bylo ± 30 Kč, na VŠB je to o něco míň, zhruba 27 Kč, ale oproti VUT tam vaří strašné kentusy :-!. Furt ale lepší než si vařit sám :-D

            0 0
            • Mixi  

              na TU v Liberci cca 28,– i s polivkou a cajem, myslim ze za ty penize tam maj luxusni jidlo

              0 0
              • maajkee  

                Já když jsme tam chodil, tak jsem nebyl na žrádle ani jednou :) živil jsem se rohlíkama a čínskejma polívkama :) Taky jsem shodil za první semestr asi 10 kilo :D

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Vzpominam na prvni semestr…to sme porad zral nejake salaty, pochotkovy, parizsky a k tomu pet rohliku, no hnus:D

                  0 0
                  • Biker jak Pes  

                    Vidím, že všichni jsme na tom stejně. Já se cpal makovcema, rohlíkama s povidlama z Lidlu, apod. :-D

                    Jinak cena UPOL menzy podobná jako ČVUT. Tam už jsem ale už skoro rok nezavítal.

                    0 0
            • Smazaný účet  

              Si zvyknes:DD

              Porad muzes chodit na lepsi jidlo do snacku nebo auly;)

              0 0
          • vsn  

            ty woe to je husty a ja za jidlo k pitomimu obedu se nedostanu pod 80–100 kč :(

            0 0
    • StuntJ  

      Vařím rád a hlavně podle nálady. Nejlepší je vařit podle sebe a tvořit něco, co se již nebude opakovat :o). Žádné kuchařky …

      0 0
    • vsn  

      tyy joo, zavidim vám co ste klikli ze varit umite a ze se k tomu donutite :D ja 3/4 roku co bydlim sám jím akorat chleba se sunkou, syrem, medem, nutelou, a to co mi babicka upece :D

      chtelo by to nějakou hodnou bikerku do bytu :) (PS. Litvínov :D )

      0 0
      • Krys  

        Tomuto svetonázoru som nikdy nerozumel.

        Veď si skús uvariť aspoň vajce na začiatok. :)

        0 0
        • vsn  

          a co s vajickama? …

          to je musim koupit, urcite musim koupit neco k nim, pak je do neceho dat (pokud je po ceste nerozbiju) a neco s nima udelat no a na konec mejt neco v cem jsem je varil a pak jeste mejt to v cem jsem je jedl :D jestli myslis michany vajicka … to je jenom vajicko a sul ne? … (dobrý na doplnění sodíku :D)

          mozna to i zkusim nekdy … kdyz uz jsem se zvladl donutit udelat krupicovou kasi a pudding :)

          spis bych chtel umet naky testoviny, spagety a tak, co se dá vzit i do prace k obedu a usetrit kilo co dám v mekáči.

          0 0
          • pustipav  

            do michanych vajec jeste patrina slaninka a cibule. na to petrzel nebo pazitka a toustik… varim rad.)

            0 0
            • vsn  

              jo cibule, dalsi vec co koupit – (hh uz se to komplikuje :D ) … a slaninu nejím (moc tlusty :D )

              dík :D

              0 0
              • pustipav  

                tyve pises tu o mekaci a slaninku si nedas?:D

                0 0
                • vsn  

                  jedině v mekači :D tak je krupavá a není videt a cejtit moc :D

                  0 0
                  • pustipav  

                    není nad kus domácího boku z Hradišťa…

                    0 0
          • pustipav  

            nechapu – asi se mam moc rad… zkousim novy veci na sobe, pak to pripadne predvedu ostatnim a neni mi lito zajebat celou kuchyn jen kvuli jednomu platku kurete s luxusni oblohou:)

            0 0
            • vsn  

              hh :) tak bacha az budes zase zkouset neco novyho at se neotravis :D

              tak co, treba se tady chytne nějaká slečna :) pak by to bylo častečně vyřesený a třeba by me donutila i uklidit si po sobě abych nespal na zemi :)

              0 0
              • rbcrx9  

                Tak tak, vaření by šlo, ale potom uklidit ten bordel!

                0 0
          • Krys  

            Aha, tak nič.

            0 0
      • Smazaný účet  

        Ja pres tyden bez probemu prezivam v menze, na vecere si delam neco jednoducheho, ale treba takova pomazanka z tunaka taky neni spatna.

        Vikendy resim jednorazovou velikou porci testovin a k tomu si v patek nalozim kureci maso, ktere akorat v sobotu a nedeli osmahnu:)

        750g nutelu mam zhruba na pet veceru, v prumeru tak na 4 tydny:)

        0 0
        • l-e-t-o  

          jak děláš pomazánku z tuňáka? Zní to dobře. Protože teď mi spolubydla předal konzervu tuňáka, že ji nebude jíst, tak bych zkusil něco nového :)

          0 0
          • castro  

            cibule, tunak, majoneza, michat, michat, michat, jist

            0 0
          • Smazaný účet  

            Ja se s tim neseru:D Staci rozsmrdlat s trouchou masla, sup s tim na chleba a k tomu kyselou okurku.

            Docela vyzivna a rychla vecere:)

            Kdyby sis chtel hrat, muzes rpidat uvarene vajicko, trochu horcice, soli, pepre, trochu cibule, kecupu, majonezy…proste co vyhrabes v lednici:)

            0 0
            • l-e-t-o  

              dík. dneska vyzkouším a poreferuju jak mi chutnal tvůj rychlý recept, protože nemám majonézu, abych mohl vyzkoušet recept od castra :)

              0 0
            • l-e-t-o  

              tak nakonec jsem si udělal vlastní pomazánku :) tuňák byl kouskovaný a ne sendvičový a navíc byl v oleji se zeleninou a pikantním kořením, tak jsem to použil jako základ, přidal cibuli, vajíčko na tvrdo, sůl, pepř, trochu mleté pálivé papriky a bylo.

              chutnalo mi to a stále žiju :)

              0 0
            • lidumil  

              hořčici a kečup neeeeeeeeeeee a majonézu domácí – je hned hotová a lepší než kupovaná

              0 0
          • Kubiczech  

            Mě se osvědčilo tuňáka prostě jen smíchat s jogurtovým Almette nebo podobným smetanovým sýrem, zlehka přidat citronovou šťávu a čerstvě mletý černý pepř.

            0 0
            • maajkee  

              Mně se osvědčilo, když je ten tuňák dobrej, ho prostě jenom sežrat a zakousnout k tomu trochu pečiva :D

              0 0
              • lidumil  

                Nejlepší tuňák je steak na pánvi se sýrovou omáčkou a dušenou zeleninou :-)

                0 0
                • karliner  

                  Kdepak. Syrovej na sushi.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Sushi jsem měl jednou v nějaké suprtrupr restauraci a byly to nejhůř utracené 4 kila v mojem životě. Pět minišulků a navíc tak nedobrých :-!. Kamarád kdysi dělal na kolejích svoje „sushi“, kde místo ryby použil kolečka salámu a to už se jíst dalo :)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      A co ta flaska Absinthu? :)))

                      0 0
                      • M13  

                        Tu nakonec přece vyměnil, takže se z toho stala Rozumě Uložená Měna :)

                        0 0
                        • M13  

                          Nepřemýšlím, mělo tam být Rozumně Uložená Měna

                          0 0
                      • jIrI___  

                        Ten na tom tak špatně nebyl, protože následovala výhodná výměna za tuzemák :-D

                        0 0
                  • Jituschka  

                    Sushi, mnam! Nedávno jsem dělala svoje první domácí, asi je na čase to zopakovat :)

                    0 0
                • Kubiczech  

                  S tím, že nejlepší tuňák je steak souhlasím, ale sýrovou omáčkou bych to nepoléval. Sýrové omáčky (a nivovou zvlášť) považuji za nejhořší český vynález.

                  0 0
                  • maajkee  

                    No myslím že to českej vynález není, ale je pravda že nivovou kejdu (omáčku) u nás dostaneš všude na všem :)

                    Jinak ale pravá italská sýrová quatro formaggi omáčka je naprosto mňam :)

                    0 0
                    • Iv15  

                      sýrová quatro formaggi omáčka neexistuje :-)), quatro formaggi je tak maximálně pizza, ale v Itálii ji dostaneš horko těžko :-), tam spíš tak margharitu

                      0 0
                      • Slavoš  

                        A to jsi zjistila kde ,že ta omáčka neexistuje?

                        http://www.sitalemvkuchyni.cz/…tro-Formaggi

                        0 0
                        • Pebe  

                          to jde na můj vrub, to je tak když si necháš na počítači zalogovaného někoho jiného :-

                          0 0
                      • Kubiczech  

                        Všechny ty sýrové a smetanové variace omáček na těstovinách jsou v Itálii rozhodně méně časté. U nás se bez smetany neobejdou ani blbé špagety carbonara.

                        0 0
                        • lutte1  

                          Já ty smetanový omáčky na špagety taky zrovna nemusím.

                          Nejradši mám osmahnout rozkrájený česnek( a trochu cibulky kdo jí má rád,já ne) s nějakou uzeninou(pokud nic není doma jde to i bez ní)na másle do toho rajčata z konzervy(trochu je nakrájet než je tam člověk dá,rajčatový protlak,orega­no..podle chuti můžeš přidat olivy,nebo v podstatě cokoli.Necháš to probublat podle konzistence zahustíš trochou mouky.Na závěr posypeš parmezánem nebo zase co najdeš doma za tvrdý sýr.

                          Je to jednoduchý,rychlý a hrozně mi to chutná.:)

                          PS:Vymyslel jsem to sám.:D

                          0 0
                          • maajkee  

                            ale néé, zahušťovat moukou, nééé :)

                            Jinak za mě uplně nejlepší těstoviny jsou obyč Aglio olio peperoncino :) Ale chce to mít českej česnek, né čínskej, s tím je to horší a fakt dobrej olej.

                            0 0
                            • jIrI___  

                              jj, lepší je zahušťovat chlebem :)

                              0 0
                            • Kubiczech  

                              Ty mám na druhém místě, vede klasická italská kombinace rajčat (loupaná+čerstvá), mozzarely, bazalky a trochy česneku.

                              0 0
                            • lutte1  

                              neboj, ona tě lžíce mouky nezabije a pokud jí rozmícháš v trošce vody, tak nebudeš mít ani hrudky,čim se asi zahušťujou polívky, z čeho se dělá jíška :D

                              0 0
                              • maajkee  

                                Polívky se zahuštujou zásmažkou (né přímo moukou, to je amatérismus :) ) zrovna tak omáčky, ale to každopádně v krajním případě, nejlepší je nezahušťovat vůbec.

                                To je pak jídlo jak z klasický čtyřky, všechno nastavená moukou aby toho bylo víc.

                                0 0
                                • Krys  

                                  Jazyková odbočka. Je rozdiel v češtine medzi zásmažkou a jíškou? Alebo je to to isté.

                                  U nás doma používame dva druhy zahusťovania:

                                  zápražka: na rozpálený olej múku, niekedy papriku, nakoniec vodu

                                  zátrepka: v pohári vody (ale častejšie používam mlieko) sa rozmieša múka.

                                  Mliečna zátrepka je u nás doma základom zemiakovej polievky na kyslo. Jednoduchá rýchla záležitosť a deti sa za tým idú utåcť.

                                  0 0
                                • lutte1  

                                  amatérismus to je, ale já jsem amatér, takže tyhle detaily neřeším :)

                                  Jím abych žil, ne naopak.:D

                                  0 0
                                  • maajkee  

                                    No jo, to já mám jídlo radši než jen nutný zlo :)

                                    To bych mohl jíst rohlíky, semtam ovoce a pít vodu :)

                                    0 0
                                    • lutte1  

                                      Tak základ je aby mi to chutnalo, techniku vaření nechávám zkušenějším.:)

                                      0 0
                      • maajkee  

                        No tak tohle je kec vlákna :)

                        0 0
              • lidumil  

                A když v konzervě, tak Isabel 1,5 kg – to je mňamka. Nebo na těstoviny, do salátu s vajíčkem na tvrdo – mňam :-)

                0 0
                • l-e-t-o  

                  z tuňáka si dělám strašně rád ještě i omáčku s nivou a smetanou na těstoviny. to je lahoda :)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    nahod manual!

                    0 0
                    • l-e-t-o  

                      Návod pro 4 osoby (mě to vyjde tak na 3 obědy pro sebe tohle množství co tu napíšu):

                      koupíš nivu s modrou plísní (200 gr), smetanu ke šlehání (kelímek), kousky tuňáka ve vlastní šťávě nebo v oleji (konzerva) a těstoviny.

                      nejdříve si nadrobíš rukama nivu do nějaké misky a zaliješ je smetanou. necháš to chvíli odstát. niva trochu zjemní.

                      Na pánvi si rozpustíš trochu másla a dáš tam toho tuňáka. Trošku ho nasekáš vařečkou. Zprudka ho osmahneš. Necháš ho na pánvi a zaliješ ho tou směsí smetany a nivy. Všechno to mícháš až do doby než se niva rozpustí. Pak už tím poliješ těstoviny, které si uděláš na vedlejší plotýnce nebo jak to dělám já ty těstoviny hodím přímo do pánve s omáčkou a pořádně to promíchám. Ten druhý způsob je podle mě lepší.

                      Je to rychlé, jednoduché a moc dobré :)

                      Dobrou chuť

                      0 0
                      • Pa.T2  

                        To zní hodně luxusně:) Těstoviny + nějaká ta příloha k tomu, to je boží jídlo. Já teda, když už jsem dělal těstoviny a k tomu něco, tak spíš studený – kukuřice, rajčata, pekingské zelí? možná to bylo:D, nějakej ten sýr (nejraděj mám hermelín, mozzarelu, kostičky eidamu), potom přidat nějakou zálivku nebo to klidně spojit jen tatarkou + majonézou.

                        Hlady už šilhám ve 2 hodiny ráno:D

                        Každopádně díky za inspiraci, asi zkusím ten tvůj recept, jak budu teď 3 dny na privátu:)

                        0 0
                        • Martin.K1  

                          2 hodiny ráno a píše se tu o jídle, právě jsem dojedl zbytek cukroví od vánoc :-/

                          Jinak ta mozzarela je výborná, taky jí mám rád.

                          0 0
                      • lidumil  

                        Niva ale pak úplně přebije jemnou chuť tuňáka, mám radši smetanový sýr s mlékem a troškou bazalky.

                        0 0
              • Volf  

                Udělej si k němu těstoviny :-)

                0 0
                • maajkee  

                  To už je pak ale vaření, tady byla řeč o patlání pomazánek :)

                  0 0
      • Volf  

        Hodnou bikerku by jsi měl mít na úplně něco jiného jako na vaření. Chlap si má umět uvařit, vyprat a vyžehlit. Ženskou na to nepotřebuji. Jinak vařím rád a často. Přes týden se stravujeme mimo domov, ale o víkendech vařím. Ženuška chrní, já uvařím a máš vidět tu pohodičku :-)

        0 0
        • Krys  

          Schvaľujem. Keď sa starý mládenec stane absolútne nezávislým od žien, potom sa môže kľudne hoci aj oženiť. :)

          0 0
        • Smazaný účet  

          Pocita se kdyz misto zehleni umim poskadat obleceni tak, aby nebylo pomackane?:)

          0 0
          • Krys  

            Samozrejme, že sa to počíta.

            Nie je dôležité vedieť žehliť. Dôležité je nebyť závislý na žehlení.

            Jeden môj známy, inak starý mládenec, si kupuje košele z nekrčivého materiálu. Alebo proste veci, čo žehliť netreba.

            :)

            0 0
        • ZuzicK  

          Jee, to by se mi líbilo! :-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Co? Chtela bys byt hodnou bajkerkou, nebo byt chlap co umi…:))

            0 0
            • Martin.K1  

              chtla by být chlap co umí být hodnou bajkerkou :-D

              0 0
            • ZuzicK  

              Vy máte výmysly :-D Hodná bikerka jsem :-P

              Líbilo by se mi, kdyby mi chlap o víkendu uvařil oběd ;-) U nás bych se dočkala tak maximálně těstovin posypaných grankem.

              0 0
              • maajkee  

                No jo, špatnej výběr :D

                0 0
                • ZuzicK  

                  To zas ne :-) Jinak si nemůžu stěžovat ;-)

                  0 0
            • ZuzicK  

              Vy máte výmysly :-D Hodná bikerka jsem :-P

              Líbilo by se mi, kdyby mi chlap o víkendu uvařil oběd ;-) U nás bych se dočkala tak maximálně těstovin posypaných grankem.

              0 0
    • Martin  

      vařit umím, ale nebaví mě to :-)

      0 0
    • šlapatko  

      Vařím rád, vařím dobře:-)

      0 0
    • malamala  

      Muži kteří umí vařit jsou ženami velmi vyhledávaní a každá žena by ráda takového muže získala. To jsem vyčetl na internetu :-). Až se rozkřikne, že na BF jsou vařící muži, tak to tady bude plné nabídek od žen :)

      0 0
      • bikedep  

        Varim rad a jeste radsi griluju, na nase letni grilovaci party vsichni s laskou vzpominaji

        0 0
      • l-e-t-o  

        to je pravda. teď co jsem se bavil s ex, tak říkala, že ji chybí to moje vaření

        0 0
    • Martin.K1  

      Něco ukuchtím, ale raději peču, baví mě to víc :-)

      U jídel mám problém s kořením, jinak mě to baví, ale stále si musím nechávat radit.

      0 0
    • miki  

      joo hezký přízpěvky ,To já když dorazím v létě po půlnoci domů z ryb tak je musím ještě vykuchat a připravit abych z nich mohl druhý den udělat chutný oběd pro celou rodinu,a takovej kapr kolem 5 kilo to je práce tak na půl hodinynež to vykuchám ,stáhnu z kůže a po sobě vše uklidit.Takže přízpěvky od vsn1 jsou naprosto směšné.

      0 0
      • AsiJura  

        kapra bych dal asi mamce, ale se pstruhem si pohraji vždycky rád, tam je poměr práce/chuť výborný, jestli si letos udělám ty papíry tak snad taky budu o půlnoci kuchat:) Tu práci s tím kaprem ti vůbec nezávidím, ale když už jsou podkovy obalené a usmažené tak se tomu samozřejmě nevyhýbám:)

        0 0
    • siafu  

      Vaření se spíš vyhýbám – snadno nabírám hmotnost, tak čím dobrého jídla po ruce, tím lépe :)

      Za dobré jídlo (2×-3× do týdne v práci menu, jednou za čas zákusek) raději zaplatím – dostanu jednu porci, pochutnám si a je to OK.

      Jinak česká kuchyně mě moc neláká, takže svíčkovou, guláš dobrovolně dělat jen tak nebudu… spíš se chci zaměřit na pokrmy především z rýže a v menší míře z těstovin – asi čínská, indická a italská kuchyně (?)

      0 0
    • lutte1  

      Tak dneska jsem musel vařit,mamka si zlomila ruku a táta je na lyžích v Itálii.

      Dělal jsem kuřecí řízky na másle.A jako přílohu dušenou zeleninu(hrášek,ku­kuřice).

      Prej to bylo moc dobrý. :)

      0 0
    • sway  

      Vaření mám rád, ale nebaví mě vařit pro jiné lidi:)

      Každopádně od té doby co nejsem doma jsem se poměrně „rozvařil“, jenom mě nebaví chodit nakupovat:/

      0 0
      • in4mator  

        Mě na vaření nejvíc nebaví mytí nádobí, kdyby to po mně vždycky někdo dal do pořádku, tak bych vařil rád. No, bude se asi muset pořídit myčka…

        0 0
        • jIrI___  

          O (ne)mytí nádobí jsou u nás doma vždycky po nedělním obědě hádky jak prase. Člověk se pěkně v klidu nají a pak se dorafá při dohadování o tom, kdo tu kupu nádobí umyje :)

          0 0
    • kuba.kuba1984  

      Vařím rád, prý dobře, a cca obden :)… prostě mě to baví, si večer v rámci relaxu uvařit oběd na druhej den .)

      0 0
    • ememem  

      radsej hrdzavym klincom do oka…

      0 0
      • ememem  

        edit kua:-) – prave pre to nemam ako hlasovat, proste nevarim z principu

        0 0
        • maajkee  

          z nějakýho vyššího? :)

          0 0
          • ememem  

            uplne najvyssieho, lezie mi to nervy a nemusim to robit.

            0 0
    • vojco  

      ja vařím rád. Baví mě to vařit pro ženu a dcerky :D

      Nemám rád recepty, prostě uvařím na co mám chuť a většinou to i chutná :D

      0 0
    • martin_bakov  

      ja uz sem svou starou Skodovku 120L prodal takze od ty doby uz nevarim… ale rad vzpominam na ty chvile stravene nad kouricim chladicem :)

      0 0
      • maajkee  

        :D hehe, s tím jsem si taky něco zažil :D

        0 0
      • M13  

        A co vyvařování lemů nebo žraní oleje? :)

        0 0
        • martin_bakov  

          ja spis zatavil rucni brzdu a uspesne zkonstruoval pripravek na predehrivani vzduchu aby chytl motor i v zime :)

          Potom co sem si prokopl karoserii sem to radsi pred par lety zdarma prodal :D

          0 0
    • Luka  

      k smrti rada. Vareni, duseni, zavarovani, peceni, alchymie v bodobe belgickych pralinek, slane i sladke lumparny z francouzske kuchyne, dorty… + standardni ceska kuchyne a peceni, pro bezne stravovani :)

      0 0
    • Lada,s  

      Klikl jsem na poslední odpověď, protože to mě vystihuje nejvíc. Je pro mě deprimující představa dvě hodiny vařit, a pak to za 15 min sežrat. Proto vařím rychlé a jednoduché jídla. Takže spíše účelově, než pro zábavu :-)

      0 0
      • Krys  

        Dôležité je, z čoho pozostáva proces varenia.

        Napríklad škrabanie zemiakov je dosť od veci, aj keď sa dá pri ňom vypozorovať zaujímavý relativistický jav: Keď dva dni vkuse škrabem zemiaky, na hodinkách zatiaľ ubehne maximálne 10 minút. :)

        Ale napríklad čakanie, kým sa to upečie, je v pohode. To sa môžeš pri tom venovať aj iným zábavným činnostiam.

        0 0
        • Splinter  

          treba skrabat brambory nez se to upece :D

          0 0
      • maajkee  

        No to je ale jen o tom, že tě to nebaví, někdo i třeba já si klidně ty 2 hodiny vaření dokážu užít, je to hra, skládačka, něco jako lego :)

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce