• Ladys13

    Ahoj, koupil jsem si kazetu sunrace MX8 11 sp, 11–46, po namontování (poskládaná by měla být správně) se na kazetě vlní nejmenší pastorky ( https://www.youtube.com/…/rZJjySdw-pg ), ořech i osa by měly být v pořádku (zkoušeno na více kolech se stejným výsledkem), kazeta dotažena momenťákem, žádná vůle na ořechu ani na pastorcích. Chci se tedy zeptat, zda se takto více či méně vlní všechny nové kazety, nebo je kazeta vadná ? Při zařazení na nejmenší pastorky se řetěz zadrhává o některé zuby ze sousedního pastorku. Chápu, že na plynulý chod řetězu má vliv mnoho proměnných, to zde řešit nechci, jen to, zda, Vám přijde kazeta v pořádku, nebo ne. Procházel jsem fórum a nikde jsem podobné téma nenašel, pokud se to zde již řešilo tak se omlouvám a prosím o odkaz, díky!

    0 0
    • Slyther  

      Malé pastorky by měly být samostatné a mají mezi sebou většinou plastové podložky s výstupky které musí zapadnout do dírek v pastorku.

      0 0
    • Smazaný účet  

      …špatně poskládáno

      0 0
    • Polka  

      Řekl bych, že to je vlastnost. Máme tuto Sunrace na čtyřech kolech a všude obdobná situace s nejmenšími pastorky jako na videu, teď jsem to zkoušel. Na řazení to v našem případě teda vliv nemá, při protáčení klik dozadu drobné zadrhávání nastává.

      0 0
    • Kamul  

      Mám teď na kole přesně tuto samou,zatím na ni najeto 40km a žádný problém

      0 0
    • tompca  

      Podle všeho máš špatně uložené pastorky na ořechu, nejmenší 11 a asi i 13 (ořech má v jednom místě širší drážku a tam musí přijít širší ozub na pastorku), jestli ne a kazeta je nová, tak reklamace.

      0 0
    • Ladys13  

      Díky za podněty, nevím zda vám teď se špatným uložením pastorků rozumím, kazetu jsem pro klid duše ještě jednou sundal a nepřijde mě, že by se pastorky daly na ořech navléci jinak, než jediným možným způsobem, to znamená tak aby nejužší výřez pastorku seděl na nejužší drážce atd…(ano, špatně se dají složit i spodky od pyžama, natož pak kazeta, doufám, že to není tento případ, zkusím reklamovat).

      Díky všem !

      0 0
      • ladys  

        Šel jsem vyzkoušet na trenažér a ultegra dělá to samé. Na každém pastorku je několik vybrání a opticky se to vlní. Zadrhávání-máš tam předpokládám 11 nebo 12s řetěz? Na nejmenším pastorku se řetěz chová jinak, když byl řetěz nový dělali to tři nejmenší. Změř rozteče mezi pastorky. Tyto kazety jsem měl v černé dvě a obě v pohodě.

        3 0
        • Ladys13  

          Ano, mám tam 11 sp řetěz, kazeta i řetěz fungl nové. Jinak díky za snahu, mě přijde, že se trošku vlní každá kazeta co mám, ale výše řešená sunrace zdaleka nejvíc.

          0 0
          • ladys  

            Zkontroluj, že jsi nedal pastorky obráceně. Pastorky můžeš rozebrat dát na rovinu a zkontrolovat. Mne ten řetěz brní nebo jak to říct, jeden rok byl v trenažeru horák a dělala to i jiná kazeta. Venku to nedělá.

            0 0
      • tompca  

        Ne, aby nejširší výřez pastorku (je jen jeden), seděl v nejširší drážce ořechu, to je jediná správná poloha pastorků na ořechu.

        0 0
        • Polka  

          Však to ani jinak dát nejde.

          1 0
          • ladys  

            Jediné co se dá udělat blbě je dát tam pastorky obráceně. Každý má rub a líc.

            0 0
            • PENE  

              Ani to se neda. Pastorky se daji nasadit jen v jedne poloze.

              1 0
              • ladys  

                Máš pravdu , zářezy jsou v jednom směru. Je to blbovzdorné.

                0 0
              • Jáchym 1  

                Nejmenší pastorek se při troše,,štěstí,, pootočit dá.

                1 0
    • Smazaný účet  

      Nejmenší pastorky se (minimálně opticky) mírně se vlní snad na všech kazetách. Na řazení by to nemělo mít vliv.

      Přesně tento problém s kazetou Sunrace MX8 11–46 jsem měl loni taky. Řetěz drhnul o sousední pastorky buď v dolní nebo horní části kazety a vyladit to nešlo. Nakonec jsem vzal Deore CS-M5100 (včetně odpovídající přehazovačky) a Sunrace vrátil.

      Vzhledem k aktuálním cenám ani nemá smysl kupovat nic jiného než Deore M5100.

      0 0
      • ladys  

        Vyměnil jsi hazku. Odhadem jsem na tom najezdil 10t s XT přehazovačkou. Nejsem gramař , ale Deore je závaží. Xt kazeta se také moc neosvědčila a řetězy SH bláto..

        0 0
        • Smazaný účet  

          Příplatek za 11–51 kazetu+přehazovačku Shimano M5100 oproti samotné kazetě MX8 11–46 je pouze 370CZK (viz. kupkolo.cz). Získáte lepší rozsah i přehazovačku, bez ohledu na to, co jste tam měl dosud. U 11sp. sad si můžete koupit řetěz dle vlastních referencí.

          0 0
          • ladys  

            Momentálně tam mám hazku XT a 51z kazetu 12s. Asi to mám již vychytané…

            0 0
            • Smazaný účet  

              Tazatel má ale nějakou kombinaci 11sp.

              0 0
              • ladys  

                Odjel jsem na tom 10t, kolik máš nájezd?

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Nemám tušení, navíc vozím 12sp. Shimano :)

                  0 0
                  • ladys  

                    Kolik máš v žíle :D

                    0 0
                    • Vilém  

                      Taky ho chces trumfnout?

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      Tazatel si koupil 11sp. kazetu Sunrace. Jakou souvislost s tím mají vaše zkušenosti s XT kazetou nebo 12.sp pohonem?

                      1 0
                      • Kamul  

                        Pro mě je 1×11 použitelná kvůli odstupňování,1×11 XT je hrozný skok na velkých pastoračních,to je asi důvod proč radši Sunrace a ne Shimano

                        0 0
                        • kadlec  

                          Jednou jsem ja blbec koupil sunrase a nikdy vic takovou chybu neudelam. Kloudne to neradilo, rachtalo to, jako kdyz je jina roztec pastorku. Slo to pryc a dal jsem shimano a parada.

                          3 0
                          • Johny.Merida  

                            Já jezdil SunRace 10 s 11–42 a posléze 11s 11–46 a nikdy jsem neměl problém, ani moji kamarádi, kteří to jezdili taky, tak já mám zase zkušenost dobrou.

                            0 0
                          • Kamul  

                            Dlouho jsem jezdil XT pak jsem zkusil 11–46 Sunrace,chod úplně v pohodě,a ani jsem nemusel doseřizovat XT přehazovačku

                            0 0
                            • Johny.Merida  

                              Ani s 12 speed kazetami SunRace si kamarádi, kterým kola predelávám např. z 2× 10 , nestěžují

                              0 0
                              • kadlec  

                                Ja dal prave 12s a nechtel jsem menit orech. A proste to nefungovalo, zkousel jsem ruzny retezy a nakonec koupil orech a dal XT a parada.

                                0 0
                          • Jakobo  

                            Stejna zkusenost s 9r, nejaka vyssi verze s unasecem, cenove jako SLX, levnejsi jak XT. Citelne horsi razeni, druhy retez si uz nesedl, vymenen pri spravnem protazeni.

                            0 0
    • Kouba_2005  

      Já bych řekl, že se nic nevlní, ale jen že ty malé pastorky mají některé zuby zbroušené z jedné strany a jiné zuby zase z druhé. Pak se opticky vrcholky zubů vlní zleva doprava a opačně. Taky tomu moc neprospívá kmitání se záznamovým zařízením (asi telefonem), to se pak blbě zaostřuje. Když se díváš do mezery mezi pastorky a nebo na závěrnou „matici“, tak se to nevlní (nebo to nevidím)

      6 0
      • Ladys13  

        No to jsem měl přesně na mysli od prvopočátku, jen jsem nevědě jak jinak tento jev popsat než jako „vlnění“, přitom čeština je tak pestrý a krásný jazyk. Reagoval bych dříve, ale jako nový uživatel jsem měl nárok pouze na 3 příspěvky během 24 hodin, asi abych tu nešířil své začátečnické rozumy. Vzhledem k tomu, že na mobilu nemám záznamové zařízení jsem si dovolil záznam ukrást z veřejně dostupných zdrojů a očividně nejsem jediný koho tento jev na kazetě zaujal, je to moje první bajková kazeta, na silničních co mám, včetně jedné suntour mě to „vybrání“ zubů nepřišlo na pohled tak markantní jako tady, proto ten dotaz. Na stojanu to řadí, v praxi ještě nevyzkoušeno (sníh, mráz, sůl), jen mám obavy, že když řetěz dole drobně zadrhává o některé sousední zuby, že to bude bude dělat při jízdě bordel, no uvidíme.

        Díky za reakce, mějte se.

        0 0
        • Kouba_2005  

          Jestli zadrhává, tak zkontroluj patku a pak to pošteluj. Taky jestli máš správnou řetězovou linku, dole se ti třeba řetěz kříží víc než nahoře – pak máš blbý kliky nebo blbě poskládaný středový složení (chtěly by víc od rámu).

          0 0
        • Polka  

          V novým stavu by to randál dělat nemělo. Jezdím s tím v zimě v bordelu a v létě i závodně (čti neberu ohled na záběr a převod a řadím jako prase) a horší řazení nebo nějaké zvuky se začaly projevovat až po delší době, kdy už to má fakt několik tisíc nájezd. Často je to ale i o patce, doladění řazení apod. a každý ty zvuky ve výsledku vnímáme jinak, ale já jsem na ně celkem citlivý. Loni jsem měnil po hodně letech tu samou kazetu a novou hazku a chodí to zas jak víno.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.