• kudykam

    Ahoj je normální že tlumič Monarch při uzamčení (a při jízdě po hladké silnici) pomalu klesá dolů, až na nějakých 50%??

    0 0
    • Šopy  

      Ahoj,normální to samozřejmě není. Já řešil problémi s Monarch RL na Giant Anthem X Advanced 29" 2013 4 měsíce. Tlumič se nevracel do plně vysunuté délky a nešel ani nastavit rozumný sag (při běžném odpovídajícím tlaku byl sag cca 50% a při dosažení tlaku, při kterém sag byl cca 25% už tlumič zas prakticky nepružil). První přetěsnění u Dlouhána vypadalo dobře,ale jen než jsem na kole dojel domů, situace byla stejná. Podobně po dvou dlaší zákrocích v Bike-Live a dalším u dovozce Cyklo Žitný. Situace viz.foto 1) po namontování tlumiče po přetěsnění a promazání na kolo a nafoukání adekvátního tlaku (v mém případě 75kg/Giant Anthem cca 180psi) 2) po nasednutí a statickém propružení kola. Od Žitného jsem nakonec dostal nový Monarch RT3, nicméně po namontování a asi 10km jízdy zůstal opět (sice zcela nepatrně), ale zase ne zcela vysunut. Uvidím, jestli se něco změní po delším ježdění a případně budu dál nějak řešit. Tak držím palce.

      0 0
    • Ondra P.2  

      To skutečně normální neni. Na kolik máš nafouknuto ?

      Každopádně myslim, že to je na reklamaci, nebo na servis.

      Já měl monarch plus na předchozím kole a ten už z výroby cvakal a pak v servisu řeki, že v něm bylo i málo oleje, cvakáni neodstranitelné.

      0 0
      • Ondra P.2  

        to měla být reakce na zákládajicí příspěvek

        0 0
        • kudykam  

          Tak s normální funkcí problém není, při odemčeném stavu se vrací zpět do původní polohy a vubec se zdá že funguje normálně. Jen uzamčení nějak nedrží. SAG mám 25% tlak 95 PSI

          0 0
    • kadett  

      Čau,taky se mi nevrací uplně Monarch RL viz foto. Dofoukal jsem cca na svých 90kg 210Psi. Proč se uplně nevrací? Dík

      0 0
      • Smazaný účet  

        Muze jit o stuck down

        0 0
        • kadett  

          Chápu to dobře,že stačí jen vypustit vzduch a rozdělat to? Těsnění ani olej neměnit? TO jako pomůže? Už jsme těsnění komplet měnil na RP23,tak tohle bych měl zvládnout,jen se mi nechce věřit,že tohle pomůže.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.