• endy009

    Ahoj, nemáte někdo problém jako já ? Od června jdou výkony dolů, po zdravotní stránce jsem v pořádku – podle doktora. Ale celkově se osobně, tak necítím často mám v poslední době HODNĚ slabé nahlazení ( rýma, bolest hlavy, za ušima…) které trvá den,max dva a nikdy nevypukne, ale to přisuzuji práce menšímu počtu vyjížděk a tudíž horší imunitě. Sportem mi šla imunita nahoru a dokud jsem jezdil,tak jsem byl naprosto fit a celý rok v kuse nebyl nemocný.

    Celkově se mi na kolo moc nechce, necítím se na něj tak jako dřív a nezvládám to co dřív.Už nevím čím to je. Hlavně se uvědomuju,že mám pořád hlad s tělo vyžaduje to v dřív ne:zelenina,máslo to hlavně a každý den,naopak pití šlo dolů,chybí mi energie + do toho ty nachlazení. Už nevím co dělat,jak se bránit?Proto se obracím sem.

    0 0
    •  

      duše je unavená, teda ta lidská

      0 0
    • Mig_all  

      Neresit a jezdit :-D

      0 0
    • Pain  

      To muze byt cokoliv.Velky vliv ma trebas psychika.Vyho­reni,moc prace atd.Kolik ti je?I chlapy maji prechod(udajne)­.Nedostatek vitaminu.

      0 0
    • Pessinger  

      Možná i alergie, v červnu toho kvete dost

      0 0
    • Ricci  

      problem bude v hlave, zazil som nieco podobne

      0 0
    • Ricci  

      inak trochu odlahcim temu, nebude na vine BF :-)?

      vidim, ze si sa registroval nedlho predtym ako si zistil problemy…

      0 0
    • shauriq  

      mas boreliozu…

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Borelióza, mononukleóza, jiná -óza, ale třeba jen prosté kumulované přetrénování, to si uženeš hned… A čím víc to budeš lámat přes koleno, tím delší bude nutný klid pro návrat k normálu.

      Jak Ti kolísá tělesná hmotnost? Jaké si držíš BMI?

      0 0
      • novas752  

        Taky bych to viděl na přetrenování a podobný celkový vyčerpání.

        Mám teď ňeco podobnýho – loni touhle dobou 2400km a 32km nastoupano, pak obratel, 4 mesice lezeni, na konci zimy hsem zacinal temer od nuly, ted mam od brezna najeto 3400km a 58km nastoupano a taky se cejtim trochu jak pichla duse. :D Po tezkejch vyjizdkach jsem dyl unavenej apod. Zhubnul jsem z 78 na 66kg (178cm).

        Ale co, kolo jsem zredukoval jen na nejzabavnejsi vyjizdky (nudny cesty do prace jsem znacne omezil) a tesim se na krasy podzimu a zimy, ktery jsem loni prolezel.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Každopádně se vyplatí na týden nebo i víc úplně vysadit jakoukoliv intenzivnější aktivitu, hlídat si kvalitní stravu, tělesnou hmotnost a dostatek až nadbytek spánku. Případně doplnit nějakou kůrou typu Apocurenzym, pokud není rozhození moc velké, tak mne s jistotou srovná.

          Celkem mi pocitově sedí to, co mi říká Stravistix ohledně formy, únavy a přetížení. Jenže k tomu, aby to nějak fungovalo, je potřeba mít alespoň 6 týdnů záznamů s tepákem.

          Protože jsem celou zimu nonstop poklusával a pak na jaře plynule přesedl na kolo, tak jsem víceméně věděl, že někdy zvolnit musím, takže jsem prostě o prázdninách zvolnil a nijak to nehrotil. Místo cyklodovolené jsme šli týden pěšky.

          Na kole mám oproti loňsku k dnešnímu dni o 700 km méně, zato naběháno o 1.800 km více, ono se to tak nějak kompenzuje. Do zimy ještě něco najedu, tak od listopadu zase začnu víc poklusávat, až se rozhojní ranní námrazy. Dohromady o nic nejde, netrénuji, nezávodím, vozím se.

          Když nemám chuť, tak zvolním a počkám, chuť přijde.

          0 0
    • ruinin  

      Kdyby tam nebyl ten náběh na nachlazení, tak bych taky tipnul psychiku. Ale jestli jsi celkově v životě spokojen a máš jen málo energie, tak bych trval na všech testech a vyloučit viry a podobně. Taky to může být únavovej syndrom. Doktoři sami od sebe hledat problém nebudou. Chce to na ně přitlačit. A najít specialisty.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Chce to v první řadě sám naslouchat svému tělu. Ve druhé se pokusit něco vysledovat s nashromážděných dat o tréninku, aktivitách, hmotnosti. Až ve třetí prudit doktory s neakutními syndromy.

        Tlač si na koho chceš, pokud má jeho stav co do činění se sportem, tak obecní doktoři (ani specialisté) na nic nepřijdou, možná by něco zjistili ti sportovní rozsáhlými testy krve před, během a po zátěži (a ty si nejspíš zaplatí sám).

        Než se k nim ale propracuje, tak by mohl být už zase zpátky na vlně, kdyby si dal rekonvalescen­ční pauzu.

        0 0
        • DaD  

          Amen

          0 0
        • ruinin  

          Ty rýmy do toho tvýho pojetí moc nezapadaj. Rýmu nemáš proto, že se přetěžuješ. Co teda vím. Potřebuje veškerý možný testy. Kdoví co mu ten doktor testoval.

          0 0
    • Martin  

      No a kdyby doktoři nic nenašli (můj případ), tak zkusit detoxikaci dle Jonáše…

      podobné problémy jsem řešil od roku 2014 – únava, pokles kondičky, úbytek síly, chronický kašel, zvýšené pocení, imunita v háji… doktoři se tvářili jako že nic – krevní testy v normě, oběhaní specialisti a všude „ven simulante“.

      nakonec jsem zkusil Jonášbabu u nás – ve zkratce, nalezená borela, plicní infekce, nějaké plísně. sice to trvá dlouho, ale pomalu a jistě je mi líp.

      0 0
      • jannk  

        Nevim, co to je Jonasbaba, ale svagrova jede v alternativni medicine jako magor a prakticky pri kazde navsteve ji najdou neco strasneho, co jde odstranit jen pitim vody, ve ktere se pres noc louhuji kameny z Nepalu (1500Kc), nosenim nejakeho talismanu (500–1000Kc), dodrzovanim jidelnicku se specialnimi prisadami (2000Kc) atd atd. Pochopitelne ji to pokazde zazracne pomuze, jenze se vzapeti bohuzel objevi neco jineho, co vyzaduje trochu jinou lecbu. Ma to holka tezke …

        0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Moznosti byva vic. Ja osobne ted na podzim davam vykony nejvetsi. Podle me letni horka delaji jezdeni narocnejsi. Po cele sezone ted jsem tak nejak na vrcholu letosni fyzicky.

      V prvni rade to muze byt obecne „chronicke“ pretrenovani. Nekdy neni od veci na 6–9 dni kolo uplne vysadit. Kdyz se pretrenujes, musis prestat. Cim vic se drtis, tim vic se zranujes.

      Nedostatek B12! To je velka svine, protoze muze trvat nez ti dojde, ze je neco spatne a ty si pak rikas, ze to je nejaka prechodna vec. Nedostatek B12 ve vaznych pripadech (coz ty zatim rozhodne nebudes) vede k celkem zavaznym zdravotnim problemum. U sportovcu je b12 hodne dulezite, protoze jeho nedostatek se bude projevovat ve vykonu. Obvykle doprovazene unavou i po dlouhem spanku. Ztrata motivace k vykonu, snizeni vytrvalosti i jezdecke sily a muze mit dopad i na imunitu. Nekdy take ztrata chuti k jidlu a dalsi veci.

      Koupit pilulky v lekarne (rozpousti se pod jazykem) nebo upravit jidelnicek (napriklad pridat hodne vajicek). Pilulky stoji par korun a pokud jsou tve problemy zpusobeny nedostatkem b12, tak zmenu poznas do 10 dnu (aspon ja to tak mel letos zacatkem sezony)

      Dalsi vec je horcik a draslik. Tyto dve veci jsou pro narocnejsi sporty naprosto nezbytne a najdes je prakticky ve vsech sportovnich doplncich stravy. Lepsi je ale si koupit oboji zvlast primo jako pilulky v lekarne. Vycet moznych symptomu nedostatku je opravdu dlouhy, ale mezi nejcastejsi patri krece, nekvalitni spanek, problemy s usinanim, ztrata chuti k jidlu, trvala unava, pomale zotavovani z vykonu a neustaly pocit, ze „uz vic nemuzes“ pritom vis ze jsi schopny dat vic.

      I kdyz nemas nedostatek, horcik i draslik pomahaji predchazet krece a draslik pomaha vstrebavat horcik.

      Je dobre si tyto dve veci dst do jidelnicku treba po vykonu vzdy snist banan atd.

      0 0
    • jonti  

      Tohle tak jednoduse nevyresis, muze to byt cokoliv, od pretrenovani, pres boreliozu, chlamidie az po nejaky zasadni problem.

      Z vlastni zkusenosti doporucuji vyloucit problematicke zuby (mrtvy zub, ktery neboli, ale je tam infekcni lozisko), chronicke dutiny a mandle (ORL).

      0 0
    • doubeq  

      Hele já mám teď podobný stavy, akorát bez kašle. Letos dva triatlony a pár závodů v běhu a na bajku taky jeden, celkově vice tréninku na ně i dvoufázově a kromě hlavní práce ješte brigáda v cykloservisu a druhá byla v srpnu úklid benzinky po nocíchna výpomoc kamarádovi. Do toho zařídit svatbu pkus u našich ještě práce na baráku párkrát do měsíce a jak to tak všechno ctu sem ještě víc hotovej než posledních 14 dní, kdy sem zakončil vyjížďku na kole bídnym průměrem 20 v lehkým terénu s pár kopcema a při běhu skoro 5min/km a víc ani prd a včera sem padnul jak lemra :-D seru na všechno a budu jen žrát :-D

      0 0
    • scota  

      Doporučuji ti zajít na imunologii může to být Borrellia, EB virus, ECHOo viry atd. Pro začátek můžeš zkusit Imunoglubuliny (hlíva ústřičná) např. Betaglukan forte.

      0 0
    • Nutribird  

      Ahoj přikláním se k testům na boreliozu atd.. Kolega s kterým jsem jezdil měl podobné problémy. Slabý bez života únava. Měl doma nějaké problémy, tak to všechno přisuzoval přetažení. Potom ho kolega s práce dokopal k doktorovi a borelioza, okamžitě měsíc antibiotika. Ted se dává do kupy. Nepodcenovat řešit.

      0 0
      • Prasopes  

        Borelioza je svinstvo veliký a měsíc antibiotika je málo – to jí zatlačí, ale nemusí zničit spory (nebo jak se tomu říká) a občas se po létech vrátí. A potom už nic dělat nejde – odcházej klouby, imunita, může se dostat i do mozku. Doporuč kolegovi, ať si o tom něco přečte a trvá alespoň na dalším měsíci antibiotik, i když doktor mu bude tvrdit, že je to zbytečné a už je vyléčený – není, třeba v Německu se na boreliozu berou antibiotika 3 měsíce, protože strašný svinstvo…

        0 0
    • Goob  

      Měl jsem to samé. Ještě jako bonus bolesti kolen. Byl to chronický zánět krčních mandlí, podle primáře ORL již neléčitelný (ložiska uvnitř nepřístupná antibiotikům). Takže mandle ven a jsem v pohodě. A protože jsem vyléčený hypochondr, tak ti radím negooglit. Objevíš nepěkné choroby.

      0 0
      • Strakááč  

        Tak tak… ja googlil a pak mi bylo spatne psychycky jeste vic.. pqk jsem se na to vysral a neresil… a preslo to.. za to muze vzdycky psychyka I za propuk nemoci… takze no stres.. zjistovat u doktoru a sam se hlidat a pomatovat si co se delo.. nejlip bude kdyz se kdyz si das par dni dovcu a zajdes mezi kamose nebo na ryby nebo nekde jde vypnes.. pak to zjistis

        0 0
    • hmm  

      Máš možná boreliozu, díky mému lèkaři jsem ji přechodil, vyšetření krve stálo moc peněz tak mě kund. poslala domů že to nic není

      0 0
    • Wojtkingson  

      Kamoska mela zanet v zubu, kterej ji nijak nebolel, byla unavena, nonstop nemocna, byla na trhani mandli a podobny blbosti a po roce zjistili ten zub a pak pohoda…

      0 0
    • endy009  

      Děkuju všem za rady a předem se omlouvám za text, jsem hin. Přijel jsem z kola, mám 13 km a jsem zralý spát. Najeto méně, než loni, zezačátku roku free a nabytej ze spinningu přes zimu a teď tohle od června.

      ASi budu muset zajít k doktorovi, už to nejde odkládat. Borelka mě napadla taky, do lesa chodíme a navíc bez spreje,ale nikdy nic nechytíme. MY-partnerka má stejný problém:jezdí také na kole,máme najeto stejno+ona ještě sport v práci.Celkově jezdíme druhým rokem.......

      Nejsem ten typ,kterej k doktoriv jde kvůli každý blbosti,naopak,nechám to zajít až do krajní nouze,navíc už před časem jsem to s ním řešil-únava-pak odezněla a já to nechal být,na testy nedošlo.Ale je zpět a ve větší míře.....nemů­žu,nejede to,nejdou nohy,chytaj křeče,nemůžu dýchat,potím se...... ale běhat mohu,to mi problém nedělá,ač jsem unavenej dávám i práci na domě,ale jinak kolo NE a popravdě dřív jsem se těšil,užíval si to,nemohl se dočkat a teď jedním slovem ODPOR na kolo nechci,nechce se mi jet,nejde mi to.......už jsem z toho docela i psychicky v háji a to protože dík kolu s emi zvýšila imunita,narostly svaly,váha šla nahoru.....a celkově jsem se cejtil líp. psychika dík tomu není co byla.

      navíc tělo mi dává nějaké signály v podobě,kdy vyžaduje máslo(roky jsem ho nejedl),opět zase čokoládu(měsíce jsem ji nemusel),a víc zeleniny a kuřecího,naopak zvedá s emi kufr z vepřového steaku,který jsem miloval......­..navíc piju pravidelně mega mass 4000,tak že vytamíny by měly přeci jen být ne?

      0 0
      • Goob  

        Hele fakt se vyser na diagnostiky přes internet a nech si udělat biochemii + borélie atp. Např. když tohle zadáš do google, vyhodí ti to sichr rakovinu lymfatických uzlin a nádavkem játra v hajzlu :D. „Been there, done that, never going back again“.

        0 0
      • jannk  

        Nema cenu chodit za doktorem, dokud si nedas par tydnu pauzu. Prvni co ti rekne at si odpocines a prijdes potom. Priznej si, jestli te nesere neco jineho (prace, rodina, pocasi) a zmen to. Jasne – kazdy muze byt nemocny, ale vetsinou to je hlava.

        0 0
        • Goob  

          Jestli ho doktor s těmihle příznaky, které má od června, pošle domů, tak je to doktor-debil.

          0 0
          • mr.antik  

            To sice jo, ale pokud do poslední chvíle sportuje a ještě žere nějaký doplňky tak by všecko měl nejdřív vysadit a jíst jen rejži…

            0 0
          • jannk  

            to teda fakt neni – segra je doktorka a bavili jsme se o tom: co ma rict clovekovi, ktery prijde se slovy, ze kazdy den maka 12h denne potom jeste aktivne sportuje a uz je z toho rok strasne unaveny a boli ho porad hlava a bricho a at mu da nejake prasky. Oni toho fakt moc nevyresi dokud lidi neodstrani zjevne problemy sami.

            jo, dneska ho posle pro jistotu ne nejake testy, ale ty obvykle nic moc nereknou.

            0 0
            • Goob  

              Testy především skoro-vyloučí většinu průserů, které by tohle mohly být. Namátkou játra, cukrovka, leukémie, celiakie a podobné sračky.

              0 0
              • jannk  

                jo, souhlas (i kdyz na vsechno se standardne testy nedelaji, takze spise vylouci jen velke prusery). Ale ja chtel spise napsat, ze nejpravdepodobnejsi je, ze testy nenajdou nic … a clovek se potom po doktorech porad domaha at ho nejak uzdravi, protoze on se omezovat nechce.

                0 0
        • endy009  

          To je právě to-nic mě nesere,cítím se psychicky dobře. Mega mass jsem bral už v zimě,právě na nárůst hmoty(byl jsem chrt),pak povinná pauza a teď jsem najel znova kvůli únavě-přišel jsem dom,sedl si v tu ránu co jsem si lehl spal a to s emi nikdy nestalo. VŽDYCKYY jsem byl free,naspídovanej (i bez mega massu) a těšil se,užívaal si to, odpočinul si u kola.

          S mega massem příznaky trochu odezněly,ale jakmile si ho jeden den nedám, je to v řiti. Byl jsem schopnej jet 150 km na jeden zátah(mtb, celkově jezdím navíc od loňska teprv),a ted nedávám 20km, o víkend jsem dal 50km posilnici a trochu terén a měl jsem toho dost, průměr býval nad 20+ km a teď 18 km/h a chcípal jsem. Nevím co se to děje, nechápu to. Jsem v kruhu,nechci otravovat doktora kvůli píčovině ale zase chci jezdit a být fit jako předtím. Když mám pauzu pár dní,jsem schopnej jet 26+km/h průměr a víc můj okruh,kterej jezdím pravidelně a je kolem 30 km,dám to jednou a pak jsem v háji,ale teď to nedávám,dneska jsem musel po 13 km otočit a jet dom s přůměrem 15(šel jsem kus pěšky).Kolikrát jsem z kola/na kole psychicky vyčerpanej a chce se mi brečet,nic mi to nedává,naopak asi bere,cítím stres,cítím nechuť, a pak jsou OBČAS dny kdy je to pryč a já si kolo užiju,ale těch je málo a teď 1 za týden ne-li víc,dřív to bylo pokaždý.

          Jsem v kruhu,ze kterýho nevím jak ven,můj doktor je dobrej,solidní,sna­ží se lidem pomoct a pomůže,ale jsem mladej ***** a nemocný jsou starší a ti mají na to být u doktora,já si tam připadám blbě,hlavně nechc zbytečně plašit......

          Do ******:(

          Dřív jak jsem psal,jezdim jsem každý den nebo obden,pauzu minimálně nebo žádná.Na jaře jsem onecmocnej-2× atb,měl jsem logicky pauzu,přitom i mezitím,podle doktora jsem mohl,pomalu jezdil.Všecko bylo v cajku,až do června od tý doby jedu 10–12× za měsíc malý trasy převážně a mám toho plný zuby,nemůžu a poslední 14 dní je to jen horší,čím dál víc…Pauzy tedy jsou větší a delší,ježdění méně,práce méně jak doma tak v práci,a je mi hůř. Nechápu to:(Začalo to tím,že se mi na kolo nechtělo,párkrát jsem nejel,pak nechuť a teď uplná únava+chci na kolo,ale nejde to.Je to kruh protože když několik týdnů nevyjedu tělo mi jde do háje-dech nestíhá,mám problém i s nohama,než si zvyknout trvá to pár vyjížděk,fakt nevím co dělat.

          0 0
          • Goob  

            Znova: biochemie, bakteriologie, cukr. Až ti doktor řekne, že ti klinicky nic není, budeš na tom rovnou o padesát procent lépe. Hlava je strašná svině.

            0 0
            • endy009  

              Dík v pátek tam holt zajdu. Hlava-přitom hlava si říká,že to nic není,že mě nic není,nic si nepřipouštím a jak říkám k doktorovi jdu v krajní nouzi.....

              0 0
            • Martin  

              A nebo taky nebude :)

              Mi dochtoři tvrdí, že jsem klinicky v pořádku a stejně mi dělá problém ujet 100 km s převýšením cca 500 m, kteroužto trasu jsem před pár lety dával s prstem v nose tam i zpět za jeden den.

              Stačí blbá borela, kterou testy nechytnou, a už se to sype.

              0 0
              • mr.antik  

                no a nebo taky věk :-)

                0 0
                • Martin  

                  a senilita :)

                  0 0
                • TeryPV  

                  A hmotnost :)

                  0 0
                  • Martin  

                    to samozřejmě taky, ale kdysi jsem měl taky porážkovou váhu a Luhačovice jsem otáčel celkem v pohodě :)

                    teď jako by mi chyběla hrubá síla a nejsem schopen to pořádně oddýchat

                    0 0
          • Tina  

            Akú dlhú pauzu od kola si doteraz mal? Mal si pauzu pár dní, alebo viac ako týždeň? je možné, že budeš potrebovať aj viac ako 2 týždne pauzu od kola.

            0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Začal jsi vloni z nuly, nabral jsi nějak svaly (takhle bych to nedělal), valil jsi každý den terén na průměr (co nejvyšší), k tomu dům, rodina, práce, ledva se trochu otřepeš, už zase hledíš na průměrku. Jenže jaksi zapomínáš, že existují i objemy (vopruz), na kterých to všechno stojí a nedají se žádným gainerem nahradit.

            Když se k tomu nemáš sám, tak Ti to nařídím já: tři týdny (možná měsíc) bez kola, bez běhání, máš povolen 2× týdně na hodinu bazén, ale jen tak se vycachtat, žádné sprinty. Žádné vysokohorské tůry, nic takového, chovej se jako po těžké nemoci. Není čas na hrdinství.

            Abys měl klid, nech se protáhnout kompletní internou, k tomu základní metabolická vyšetření a endokrinologii (zvl. stresové hormony a štítnou žlázu).

            0 0
            • Yura  

              Takove nesmysly. Vsechno to je v hlave.. 3× denne silnejsi kafe a min sacharidu. To by bylo, aby zases nejezdil bomby..

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Kozí mlíko & sifón. Nebo rovnou raději tvrďácký syfón?

                0 0
              • Pessinger  

                Proč míň sacharidů? Kafo taky doporucuju, ale i sacharidy aby mohl valit bomby… já letos po dvou operacích kolene v zimě mám životní sezónou díky gainerum :-))

                0 0
                • Yura  

                  Ironie.. Ja kafe nebo jine stimulanty urcite nedoporucuju pri chronicke unave/pretrenovani. To je to posledni co nadledvinky v takovem stavu potrebuji..

                  0 0
            • jannk  

              no jo – stitna zlaza. Pred par lety se mi ‚rozpadla‘ v podobne situaci (zapomnel jsem jak tomu presne doktori rikali – proste telo zaplavila hormony i kdyz to telo podle ridiciho hormonu nevyzadovalo) – a byl jsem v podobnych srackach. Pomohla hlava (=vim, ze nejsem vazne nemocny) a klid (jezdil jsem sice porad 100+km, protoze me to nikdy neprestalo bavit, ale prumerem 20–22km/h s patricnym poctem piv a zmrzlin cestou)

              0 0
          • antares  

            …miliarda věcí..a samozřejmě ty příznaky sedí taky na cukrovku..

            0 0
        • jenik00  

          To je teda pěkná hovadina. Sorry.

          0 0
      • Barak  

        Jestli jsi typ, který nechává zdravotní potíže dojít až do krajnosti než jde k doktorovi, jen pokračuj takhle dál. Kámoš měl také podobné příznaky, zejména únavu, ale přičítal to návalu práce a sportu. Potom se jednoho dne probudil a zjistil, že špatně vidí. Řekl si, že je asi rozespalý, ale než došel do kupelny, aby si opláchl obličej studenou vodou, neviděl vůbec. Takže do nemocnice, tam všelijaké vyšetření, sprdung na tři doby, že nepřišel dřív a výsledek – pěkně rozjetá borelioza. Dále už jen dva týdny antibiotika v kapačkách, další 2 týdny v tabletách a potom zhruba rok a půl než se z toho úplně dostal.

        0 0
      • bezdratova.sprcha  

        Ja to pochopil tak, ze u doktora na testech jsi byl a nic. Urcite bez a zkus resit s nim, skrz to ze sportujes. Nemoci je dobre vyloucit jako prvni.

        Zmena chuti muze znamenat to, ze ti neco chybi. Nechat si udelat test na vice vitaminu a mineralu je vsak drahe. Zkus popremyslet jestli jsi posledne treba nezmenil jidelnicek, kdyz ty problemy tehdy odeznely.

        To co pijes, pokud vidim, horcik a draslik neobsahuje a B12 celkem male mnozstvi, mensi nez je denni doporucena davka. Nerikam, ze to musi byt neco z techto tri veci, ale jsou to veci, se kteryma jsem se osobne pral a projevovaly se podobne a veci ktere se obecne na cyklistickych forech resi relativne casto, at uz skrz unavu nebo krece.

        0 0
        • endy009  

          Testy proběhly kvůli cukrovce,kterou máme v rodině a kvůli zvýšenému cukru-před rokem,zrušil jsem pepsi a je to v normě.Jinak dělaly mi nějaký testy na jaře,ale asi nějaký obyč., kvůli ATB-silné nachlazení dutin a potom zánět močáku.....Od té doby nic. Tlak v pohodě,váha stále stejná.

          Jídelníček se nezměnil do té doby než tělo začalo vyžadovat po letech a nebo měsících co jsem psal máslo,vajíčka,čo­koládu,kuřecí a zeleninu.Jinak všecko jídlo je při starém,pití to samý,ale i když v maém množství-nemám žízen. Občas se mi na kole stane,že mě bolí ledvina+hoří.Jediná změna na kterou si vzpomínám,nikdy jsem nebyl,teď mám v poslední době chuť na pivo.Beru to tak že je něco špatně,že tělo něco chce…Jinak bobule typu magnezium,Bkomplex apod., neberu a nikdy jsem nebral.

          Nezbývá než tam zajít,holt.....

          0 0
          • bezdratova.sprcha  

            Jo, určitě běž a vyřeš to. Až budeš vědět, že ti nic není, budeš moct s klidnou hlavou řešit, jestli ti něco chybí.

            0 0
    • puka  

      Nemysli na kolo, pak ti třeba začne chybět a vrhneš se po něm. Taky ti možná chybí zkoušet něco nového, co by tě nebylo energií. Zkus si zlepšovat nějaké základní skilly, čím víc ti to půjde, tím víc tě to bude bavit a možná budeš makat i přes únavu..

      0 0
    • Tina  

      Podľa mňa si pretrénovaný. Daj si úplny pohov od kola na min 2 týždne. Zmeň športovú aktivitu. Turistika, plávanie. lezenie.

      0 0
    • Idas  

      Nech si vysetrit stitnou zlazu.

      0 0
    • endy009  

      Zdarec borci,tak jsem po testech a 14 dnech bez kola.....vsechno v pohode,krom cukru (ja idiot si dal pred odberem sladky piti),tak ze zejtra mazu na nejaky test na cukrovku. jinak vsecko naprosto v poradku.

      jinak beru BCAA od 4fitnes a mega mass (ten sem tam),nejsem typ co zere prasky, proto popravde na B komplex,zinek nebo C zapominan. Dneska jsem vyjel a uprimne…dech je v prdeli, po 20 km jsem myslel, ze zdechnu, nejede to,nohy jsou tezky. tak ze pauza bude trvat.

      akorat me to sere,na dechu jsem pracoval dlouho, s kardio jsem mel velky problemy,vypracoval jsem se a je to zase na nule :( shit.

      0 0
      • Breakpain  

        vráti se to ;-) … já mám pauzu 3 měsíce … teď jsem vyjel a byl jsem rád, že se plazím ;) …

        0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Velmi, velmi, velmi zvolna, jako po těžké nemoci. Když to ještě nepůjde, počkej si klidně další týden.

        0 0
        • Yura  

          A po dalsim tydnu jako co? Bude ok? Z chronicke unavy se lidi vraci klidne pul roku rok. Pak si mysli ja uz muzou pokracovat v tom co je k te unave dohnalo a za mesic jsou tam kde byli predtim..

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Po týdnu zjistí, jestli už může chodit. Tak začne zvolna chodit. Když nebude moci, tak zůstane ležet. Jako zkusit to napálit po třech týdnech naplno a divit se, že nic nefunguje, to by mě nenapadlo. I kdyby byl zdravý, tak si tím neuváženým testem oddálil návrat minimálně o ten týden (jestli to před tím nebylo jinak závažné). Pravdu máš v tom, že tohle je přesně ten typ, který do toho spadne hned znovu a zase se bude strašně divit.

            0 0
      • Yura  

        Jo to je opruz. Vychlastas nejaky 3dcl odporne sladke vody s dextrozou a budes pres 2 hodiny cekat v cekarne..

        0 0
      • Namtos  

        Není to jen o vitamínech – řada sportovců bere jako doplněk stravy nárazově ostropestřec mariánský, ať už jako bylinu nebo v kapslích.

        Je to bylina, ale pokud přesně nevíš co ti je, tak by jsi to měl brát asi až po konzultaci se svým lékařem.

        Třeba ti imunitu snižuje i nadměrná konzumace kuřecího masa – veškerou drůbež krmí různými granulemi kvůli rychlému růstu a někde i přímo antibiotiky viz. skandál s polský kuřecím pár let zpátky..

        0 0
        • Yura  

          „viz. skandál s polský kuřecím pár let zpátky.“

          Lol ty ses komik.. Ukaz me potravinu u ktere kdy nebyl nejakej „skandal“ ty jantare? Stupidnejsi duvod pro oslabeni imunity uz sis fakt nemohl vymyslet heh.. Jinak ostropestrec dobrej, az na to zvysovani hladiny prolaktinu. To jako chlap opravdu nechces..

          "Ostropestřec mariánský se tradičně používá u kojících matek ke zvýšení

          produkce mléka na základě stimulace hormonu prolaktinu. Po perorální aplikaci

          silymarinu se prokazatelně zvyšuje hladina prolaktinu v krvi a dochází ke stimulaci

          produkce mateřského mléka. Tento efekt přetrvává ještě 2 měsíce po ukončení

          užívání ostropestřce. "

          Coz muzu potvrdit. Zvykal jsem tyden cerstve pomleta seminka, coz je nejefektivnejsi forma konzumace a po tydnu me zacaly bolet bradavky. Kdybych v tom pokracoval, tak bych si asi mohl strikat do kavy vlastni mliko.. :D

          0 0
          • Tencovozikmin  

            Hlavne moc necum na porno at si do kafca neustriknes neco vydatnejsiho :-))

            0 0
          • Namtos  

            Máš tam odkaz na stránku na co se používá a závěrem článku je napsáno, že by ho neměly brát těhotné a kojící ženy. a zároveň jsem psal, že nemusí brát přímo tu bylinu, ale jsou i tobolky v lékárnách na podobném principu.

            Dál choď na ty stránky, kde jsi dohledal tu specifikaci pro ostropestřec a bude ti líp :)

            0 0
            • Namtos  

              Ještě sem hodím odkaz na stránky, kde se řeší co je lepší užívat. http://www.body-zone.cz/…nu-jater--10

              0 0
              • Yura  

                Ty ses jantar.. On ma neco s jatrama?? Chronickou unavu chces resit tak, ze mu zvysis hladinu prolaktinu = mozny snizeni testosteronu. Jo to mu fakt od te unavy pomuze lol..

                0 0
                • Strakááč  

                  naopak.. měl by zvyšovat testosteron… když se bude zvyšovat hladina estrogenu, tak bude náladovej a pořád psychycky unavenej atd… proto jsou ženský takový jaký jsou :D když se zvíší hladina testosteronu, tak je najednou elánu něco jít dělat, koumat.. znáš něco na zvýšení testosteronu mimo „asteroidů“ ?? :D :D

                  0 0
                  • Yura  

                    Byci varlata voe..

                    0 0
                    • Strakááč  

                      heh prej když si budeš dávat led do trenek tak se ti bude zvyšovat testosteron :D :D :D tak to je dobrej fakt .DD

                      0 0
                      • mirorek2  

                        ty býčí kule si dej do trenek, hned ucítíš změnu:-)))))))))

                        0 0
                        • Martin  

                          balls are touching, gay :)

                          0 0
                  • IndyCZ  

                    Býčí žlázy jednou týdně. Nejlíp rare. :-)

                    0 0
                • Namtos  

                  Zatím neví co má a nikdo mu to necpe, přečti si, že jsem mu psal, že to má řešit se svým lékařem.

                  Sám jsem měl naprosto stejný problém, ale nevím jak jemu,ale mě vyskočily vysoké hodnoty jaterních testů v krvi a ačkoliv se mononukleoza nepotvrdila, tak průběh byl ten samy – únava, nechuť cokoliv dělat a je ti na zvracení – tak dostaneš Essentiale Forte nebo něco z ostropetřce a samozřejmě zredukuješ jidelníček a snížíš pohybové aktivity na měsíc ,dva.. U mě to byl problém nejspíš s obědy co dovážely z vývařovny – vše na tuku (i přepáleném) hodně kořeněné – obědy neberu a vařím si radši teplé večeře nebo oběd podle směn a mám po problému..

                  Ono si tělo postupem času samo řekne , že je něco špatně …

                  0 0
            • Yura  

              Aha nemusi brat primo tu bylinu, ale nejake posrane predrazene tobolky, aby do sebe nedostal tolik ucinne latky, protoze to ma nezadouci ucinky? To teda dava smysl. Jinak on nepise nic o tom, ze by mel spatny jatra, takze nechapu co sem tlacis ostropestrec? Cajicky a takove nesmysly se susenych listu jsou o nicem. Ta ucinna latka je rozpustna v tuku a nejvic ji je prave v semenech. Vyzkousej si to sam a pak neco doporucuj. Zvysena hladina prolaktinu hlavne u chlapa to fakt nechces..

              0 0
    • cubista  

      Hodně typické příznaky pro chronické stadium boreliozy. Borelioza postupně ničí imunitu, začínáš mít potíže s dalšími infekcemi, které jinak zvládneš. Výkon jde dolů, únava, vše co popisuješ. Problém je, že doktoři si s léčením chronické boreliozy neví rady, tak tvrdí, že to neexistuje, Typické je i to, že máš všechny krevní testy v normě. Hodně k tomu najdeš na www.borelioza.cz, hlavně v popisu nemoci. Někomu pomůžou antibiotika na měsíc, někdo se v tom plácá furt, každopádně je to *******. Abych zůstal u tématu BF, tak z cyklistů to měl Milan Kadlec, když jezdil v Itálii profi za Mapei. Léčili ho delší dobu antibiotiky a trvalo mu několik sezón než se to upravilo na 100%.

      0 0
      • Martin  

        no hezká sbírka chemických jedů :) bleh.

        na chronickou borelu je podle mých zkušeností lepší zajít k někomu kdo dělá detoxikaci podle Jonáše, ve svém okolí mám pár lidí, kterým to pomohlo a i pár lidí, co borelu řeší pomocí západní medicíny, ti se v tom plácají

        já osobně se po borele dávám dokupy taky, viz příspěvek výš, a Jonáš funguje, akorát je to běh na dlouhou trať.

        0 0
        • Strakááč  

          a nebo žrát chilli, česnek a dávat si na chodidla na noc do ponožek cibuli… já to zkoušel.. umyl jsem si nohy, vzal nový fusekle… a ráno jsem to vyndal.. cibule tmavší seschlá… vcelku smradlavá a chodidla byli jak miminka :D

          detoxikace hejbe světem.. protože v dnešní době sraček a různých chemií co do sebe cpeme nejrůznějšíma způsobama, je potřeba ty jedy dostat z těla ven já to s tou cibulí nevydržel… ale děda to zkoušel a po tejdnu i s jezením stroužku česneku rozmačkanýho a nechanýho 15 minut odstát aby měl nejlepší účinky… do toho si jídlo kořenil chilli a pepřem jedl kozí rohy atd.. tak po tejdnu se necítil tak jakoby unaveně.. a do tho se přidala psychyka, že to funguje.. a bylo mu najednou prej strašně dobře pořád opakoval že omládnul tak o třicet let… od tý doby si to teda do ponožek nedává ale rád víc koření těma pálivýma věcma a rád si dopřeje česnek.. a cítí se mnohem líp…

          chtěl bych to taky zkusit.. ale většinu ovlivňuje psychyka..

          příklad, jak jsem to měl já po vánocích… cítím se nějak divně.. nudím se, myslím na to.. pak zapomenu chviličku a pak je mi zas divně.. projíždím na netu nemoci… a pořád si říkám to je nahovno.. druhej den znova a po tejdnu jsem si říkal to budu asi nemocnej a to opravdu… projíždím net, příznaky jak mě bolí támhle břicho a jak mi je a bůch ví co.. blbost......... prostě nuda v zimě o vánocích o prázdninách furt doma.. hry na PC nehraju.. to toho viróza atd.. pořád pocity že jsem nemocnej… neměl jsem chuť k jídlu vždycky takovej blbej pocit že mi něco je… hovno nemocnej dostal jsem se z toho až když jsem začal chodit¨zase do školy, až když jsem zas mohl jít kutit do dílny, až když jsem se prostě nenudil a nemyslel na to… do tejdne to bylo uplně pryč a byl jsem jak novej.. tohle je moje zkušenost.. a jednou větou........

          Psychyka je svině a je potřeba jí na chviličku vypnout :D

          0 0
        • Prasopes  

          Docela by mě zajímalo, jak nějaká detoxikace pomůže pozabíjet borelie, který jsou v chronickým stadiu nalezlý v chrupavkách nebo v mozkomíšním moku… Max. to může zlepšit některé vedlejší příznaky, určitě to není léčba. Ale jestli se chceš pár let uklidňovat, jak si si tím zahýbal a potom se najednou „bezdůvodně“ totálně rozpadnout, zkoušej třeba evengelium podle Jonáše.

          0 0
          • Martin  

            Proč tak agresivně? Máš s Jonášem vlastní negativní zkušenosti?

            0 0
            • Prasopes  

              Ale ne, jen že detoxikaci beru jako oblbovák pro čtenářky mimibazaru a borelioza mi přijde jako moc vážná věc na nějaký alternativní experimenty…

              0 0
              • Martin  

                Takže o tom nic nevíš :)

                Přijde ti deset let od vymizení příznaků borely ve stádiu ženská na antidepresivech a málem na vozíku a návrat do běžného života na pozici majitelka stavební firmy jako „pár let“?

                0 0
                • Prasopes  

                  Jeden případ není zrovna statisticky relevantní vzorek:-) O detoxikaci podle Jonáše fakt nic nevím, vím celkem dost o borelióze a na žádnou zázračkou detoxikaci bych fakt nevěřil – nedokážu si představit žádný způsob, jak by se tím mohly vyhubit zalezlý borelie… Někde se na to zkouší kombinace antibiotik a antimalarik (ty jsou kvůli spórám, na který antibiotika nepůsobí) a to ještě se to musí správně časově synchronizovat, aby vždycky působil ten správný typ léků na tu správnou životní fázi borelie.

                  Ale nějaké příznaky ta detoxikace potlačovat může, co já vím… Jen mi to přijde jako podezřele jednoduchý řešení tak složitýho problému

                  0 0
                  • Martin  

                    Těch případů mám ve svém okolí víc, tohle byl jeden za všechny.

                    Zázračného na tom nic není, jedná se o léčení pomocí bylinných přípravků vycházejících z čínské tradiční medicíny. A samozřejmě to není ze dne na den, ty zapouzdřené mrchy se jen tak nedají.

                    Detoxikace je obecný název metodiky, přípravků mají hromadu, na různé problémy od těch jednoduchých účinkujících na běžné problémy až po chronické infekce typu borela, toxoplazmóza a podobné.

                    Na druhé straně, kolega v práci s borelou bojuje 10 let a pořád není OK, pravidelně jezdí na infekční do Prostějova, kde do něj ládují další a další sračky.

                    0 0
                    • Prasopes  

                      Ok, když je to z tradiční čínské medicíny, tak je to asi v poho, na tu ještě nikdo neumřel…

                      0 0
                      • jonti  

                        Kdyz vidim, co do sebe laduje manzelka za lahudky z TCM, tak myslim, ze to je podobna chemie jako bezne leky, jen je to trochu vic zalozene na vire, podivne terminologii a bylinkach.

                        A nezanedbatelne mnozstvi lidi na to v minulosti uz umrelo kvuli poskozeni ledvin.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Poslal bych je do miselinky tahat pneumatiky, hajzly intelektualsky!

                          0 0
                          • Martin  

                            S prášečky od pana dochtóra na věčné časy a nikdy jinak. Študoval na to přece sadu let.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              jjj

                              0 0
                            • jonti  

                              Rád bych se nechal léčit medicínou založenou na důkazech, ne na víře. A tam standardní medicína vede, docela daleko za ní je TCM (velká část prakticky funguje, vysvětlení mechanismu fungování ale řeší velmi specifickým způsobem a nemám informace o nějakém dalším rozvoji), a Detoxikace podle Jonáše je někde úplně vzadu.

                              0 0
                              • Martin  

                                Evidentně do toho vidíš, asi insider info :)

                                0 0
                                • jonti  

                                  Insider info prime nemam, ale problemy podobne jako ma zakladatel vlakna mi nepomohla vlastne vyresit ani tradicni ani alternativni medicina, tradicni mi nasla ruzne protilatky proti EBV, CMV rekli, ze s tim stejne nic neudelaji, alternativni ruzne „chytre kecy“, ktere kdyz jsem se nad tim potom zamyslel jsou asi uplne nesmysly, vodicky za xyz penez.

                                  Nakonec se vsechno vyresilo u dobreho zubare, potom co mi spravil dva bezpriznakove mrtve zuby – mezizubni kaz.

                                  Ted vlastne neverim nikomu.

                                  0 0
                                  • Martin  

                                    Stejně jako jsou šarlatáni v alternativních metodách, jsou i šarlatáni mezi mudrama.

                                    Mamce zubař naprosto zkurvil zuby. Ignoroval zánět, furt tam něco špelil a špelil, až měla zuby totál v hajzlu.

                                    Mně nedávno jeden dochtůrek cpal prášky na vysoký tlak. Doletěl jsem k němu s jazykem na vestě na poslední chvíli, hned jsem šel na řadu, změřil mi tlak, našel diastolický o 5 mHhg vyšší a dělal z toho aféru Concorde. Přitom ranní a večerní klidový tlak mám naprosto v normě.

                                    Stejně jako jsou dobří a špatní doktoři, jsou i dobří a špatní léčitelé.

                                    Jak píše Jura níž – moderní medicína je skvělá na urgentní stavy, ale obecně má tendence léčit, ale neumí vyléčit.

                                    0 0
                                    • xtonda  

                                      To, že je nějaký klasický doktor *******, neznamená, že metoda je špatně, ta je ověřená spoustou studií. Kdežto homeopatii spousta lidí věří, spousta na ní vydělává, ale dvojitě slepý test potvrzující účinnost ještě nikdo neviděl, čili to je šarlatánství samo o sobě.

                                      0 0
                                      • Martin  

                                        Přečetl sis příspěvek, na který reaguješ? Navíc, proč sem taháš homeopatii?

                                        0 0
                                        • xtonda  

                                          Příklad abys pochopil význam slova šarlatán.

                                          0 0
                                          • Martin  

                                            no ještěže tě mám, jinak bych byl úplně v troubě. díky za přednášku

                                            0 0
                              • Smazaný účet  

                                jak stara je moderni medicina a ta cinska?:)

                                0 0
                              • Yura  

                                " A tam standardní medicína vede"

                                To jako vazne? V cem vede? Jak si dokaze poradit s chronickyma nemocema? Ehm? Akutni stavy jako ruzne urazovky, ruzne protilakty proti virum, bakteriim apod.. V tom jsou opravdu dobri, ale jakmile se zacne srat v tele neco co se neda vyresit jako ty akutni stavy tak ses v hajzlu. Protoze je to cele nastavene tak, aby jsi byl do konce zivota lecen a ne VYlecen. Kdyby jim slo o zdravi lidi, tak by bylo vsechno zalozene na biologii cloveka. Bezna praxe by byla vlasova analyza na prvky v tele, kompletni krevni testy a nasledne dodrzovani rad od doktora, kterej ma znalosti v oblasti stravy apod.. Ale chapu, ze tohle je dnes proste nerealny a to ne jen z pohledu tlaku farmaceutickeho prumyslu ale i diky tomu, ze lidi proste nejsou ochotni menit svoje stravovani nebo zivotni styl celkove kvuli zdravi.

                                0 0
                                • Martin  

                                  Naprostý souhlas. Moderní medicína si odvykla brát tělo jako celek, zaměřuje se na konkrétní problém, ale už nevidí následky v okolí. A možná je ani vidět nechce. Potlačení následků je jednodušší než řešení příčiny. Vem si prášek a neotravuj.

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    Jiste ze nechce videt. Vetsina z toho co pomaha si nemuze zadna farmaceuticka firma nechat patentovat jako svou drogu.. Z toho prameni bagatelizovani uplne vseho od stravy, ruznych doplnku stravy, vitaminy, mineraly, ruzny prirodni produkty apod.. Je to zajimave sledovat. Farmaceutickej prumysl je mafie jako krava.

                                    0 0
                                    • Martin  

                                      Stačí se podívat na hysterickou kampaň proti akupunktuře a akupresuře, kterou čas od času vedou mediální mrdky v čele s iDnes.

                                      0 0
                                    • Val  

                                      zato vyrobci vsech tech doplnku jsou cisti jako lilie. Dej si lzicku zelenyho prasku denne a budes zdravej jak Jura. Farmaceuticke firmy a jejich produkty prochazej alespon nejakou kontrolou a musi prokazat ucinnost, narozdil od doplnku stravy.

                                      0 0
                                      • Yura  

                                        Jj droga musi prokazat ucinnost. Tzn. jeji ukol je potlacit jeden priznak nejakeho zdravotniho problemu a zaroven vytvorit x dalsich problemu, na ktery potrebujes dalsi drogy co.. Vyrobci doplnku stravy jdou za penezma uplne stejne to je bez debat o tom tady vubec nepisu. Ja pisu o tom, ze i ty doplnky stravy v podobe vitaminu, mineralu apod. muzou met pozitivni vliv na nejakej zdravotni problem nebo zdravi obecne, ale farmaceutickej prumysl se logicky(kdyz s toho nemaji zadny penize) snazi tyhle ostatni moznosti umlcet. Jinak lidsky telo neni nemocne z duvodu nedostatku jakekoliv te sracky od farmaceutickeho prumyslu. Tzn. logicky jestli nejaky ty drogy beres, tak potlacujes jen nejaky priznaky. Jinyma slovama s ceho je lidsky telo slozeny, jaky prvky obsahuje. Na zaklade ceho fungujou enzymy apod.. Na zaklade esencialnich prvku ktery lidsky telo potrebuje a kterych kdyz je nedostatek, nebo je tam nejaka imbalance apod.. A tohle prave muzes tem vitaminyma, mineralama, vhodnou stravou apod. resit. Tzn. resis primo pricinu. Necerpas jen z derave lode vodu, ale opravujes primo tu diru v lodi.. Bohuzel stale i dnes je plno lidi tak tupa, ze veri, ze kdyz jedine co udelaji je, ze budou zrat nejake chemicke koktejly, ze tim se jejich zdravi zazracne navrati.

                                        0 0
                                        • TeryPV  

                                          To jako, že třeba antibiotika jsou droga jo ? Mi chceš říct, že třeba za druhé světové války by neumírali lidi na infekce, kdyby zobali třeba nějaký kořínek ? To asi ne, že. To samé ta kravina s chemickým koktejlem. Jako, že je lepší si koupit směs vitamínů od alternativního lécitele, než z lékarny? Že by do doplňků v lékárně dávali nějaké svinstvo? No nevím no. USA nikdy na měsíci nebylo, že ? Stejně tak dvojčata, ty si odpálily sami… Bohužel stále, i dnes je plno lidí, kteří mají svoji pravdu a věří v konspirace.

                                          0 0
                                          • Martin  

                                            Mícháš hrušky s jabkama kámo :)

                                            0 0
                                            • TeryPV  

                                              Asi je ten jeho blábol na tolik dlouhý, že jsem ho nepochopil :D

                                              0 0
                                              • Martin  

                                                Evidentně ne.

                                                V tomhle kontextu de droga používá jako termín pro účinnou látku.

                                                Pokud sis nevšiml, tak se tu nebavíme o řešení urgentních problémů, ale o chronických, na to dnešní medicína často odpovědi nezná. A co se týká ATB, díky zálibě doktorů v jejich předepisování na virové infekce už účinnost ATB rapidně klesá.

                                                0 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  Taky diky zalibe krmeni prasat a drubeze ATB…

                                                  0 0
                                                  • Martin  

                                                    To taky, ale prase je nečisté, salam alejkum :)

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Tak co se tohohle tyce, tak zrovna u nas je to dost prisne hlidane. Jo jestli si kupujes nejake kureci nugety s kureciho nekde z Ukrajiny tak bych opravdu nebyl prekvapenej, ze by se tam naslo x sracek, ale normalni kureci primo u nas chovane. Toho bych se nebal.. Jiste kdo ma tu moznost, tak domaci zivocisne potraviny budou ve vetsine pripadu lepsi volba, ale pak je taky lepsi volba si koupit nase maso, nez nejakej polotovar obsahujici maso neznameho puvodu..

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    To mas pravdu. Nicmene ja spise navazoval na vysujici se odolnosti bakterii proti ATB…muzeme se tvarit, ze u nas je to dobre, ale bakterii je jedno, kde se namutuje. Staci ji, kdyz prileti v puse cinana co evropy…

                                                    0 0
                                • TeryPV  

                                  A špagetové monstrum, co špagetové monstrum, existuje, já to potřebuji vědět… :D

                                  0 0
                                  • Martin  

                                    mrkni do zrcadla :)

                                    0 0
                                    • TeryPV  

                                      To si pleteš, to je špekové monstrum :) Špek, špageta. Ten rozdíl poznáš ne :)

                                      0 0
                                • jenik00  

                                  Souhlas

                                  0 0
              • Strakááč  

                je vidět že jsi detoxikaci zkoušel.......... jinak jestli má borelii nebo ne, to nevíš.. to musí holt zjistit doktoři.. ale detoxikace stojí za zmíňku plno sportovců je na tom závislých… opravdu :)

                0 0
                • Martin  

                  Občas to nezjistí ani doktoři

                  0 0
                  • cubista  

                    Ne občas, dost často. Testy jsou založeny na protilátkách, které vytváří imunita. Pokud je imunita vlivem letité infekce v háji, tak nevytváří protilátky, testy jsou negativní a člověk dle doktorů zdravý. A když má potíže, tak je to psychické. Jasně, že je psychika špatná, když tělo nefunguje, ale to je až důsledek a ne příčina.

                    0 0
                    • Martin  

                      Mi to povídej, kašlal jsem jak tuberák, ale podle doktorů jsem byl zdravý, krevní testy a další vyšetření nic průkazného nezjistily.

                      Když jsem kdysi přišel k doktorovi s červeným flekem kolem bodance od hmyzu, dostal jsem ATB, odběr krve po 6 týdnech negativní, borelu mi při testech nenašli, ale po čase začaly potíže, které zastavilo až používání Jonášových kapek.

                      0 0
                  • mr.antik  

                    Já tomu týpkovi nevěřim… Za léčitelem bych klidně šel, ale až po zjištění nebo potvrzení nějaké příčiny. Bohužel únava je často psychosomatický přčiny.

                    Jinak je to samozřejmě o nějaký důvěře a psychologii, věřim že na hodně těch lidí placebo funguje. Jonáš bohužel (co mám informace od známých) preferuje to, že tě nadopuje radši těma svýma předraženýma sračkama, než aby ti doporučil změnu životního stylu, jidelníčku apod.

                    0 0
                    • Martin  

                      Jonáš jako Jonáš nebo člověk Jonáše prodávající? tady totiž, stejně jako u doktorů, platí, že někteří pomáhají a jiní z tebe tahají peníze a moc neléčí.

                      0 0
    • Smazaný účet  

      Možná to někdo zmínil, nechce se mi to pročítat, ale jak jsi na tom v práci? Pracuješ hlavou nebo těžce manuálně? Máš pevné směny nebo hromadu přesčasů? Máš rutinní pracovní dobu nebo děláš nepřetržitý provoz, tj včetně nočních?

      Zažívám nyní něco podobného, je mi lehce přes 20 a jsem chcíplý jak chlap před důchodem. Po vystudování SŠ ( pravidelná životospráva ), jsem nastoupil do práce, kde kvůli dojíždění jsem musel vstávat každý pracovní den v 3:20. Kvalita osobního života po práci mírně klesla, ale pořád to bylo OK, vzhledem k pravidelné životosprávě. Následně mě převeleli na nepřetržitý provoz stylem 10h směny denní-noční-den volna. Půl roku v pohodě, ale pak dorazily stavy, kdy krom práce člověk jen spal, chuť k jídlu minimální, po každé směně bolest hlavy, trénink se postupně snížil na úplné minimum atd. Usoudil jsem, že je to nepříznivý vliv nepřetržitého provozu, na který se patrně nedokážu adaptovat a našel si novou práci bez dojíždění s pouze ranními 8h směnami.

      Pro jistotu jsem šel k doktorovi, přeci jen to mohl být třeba nedostatek železa, mononukléoza, kterou měla přítelkyně… Výsledek odběrů byl na cokoliv negativní, vše ok a doporučil mi změnu zaměstnání.

      0 0
      • lunochod  

        Asi tak. Práce je to poslední do čeho hodlám vynakládat svoji energii.

        0 0
    • Jirka24x  

      Dej si kafe

      0 0
      • Strakááč  

        nebo redbul..... a když ani jedno nepomůže… tak doporučuju kafe a zalít redbulem a osladit nakopávačem co si dávaj kulturisti :)

        0 0
    • endy009  

      Boreliozu nemam, vsechny vysledky z krve v poradku,az na zvyseny cukr, ale za ten si asi muzu sam dik rannimu sladkymu piti pred odberem. Mam za sebou oGTT test( na cukrovku),vysledky zatim nevim,ale dle prvni hodnoty pred odberem (5.3) to bude si myslim v cajku.

      Ted dva tydny mam volno,naprosto od vseho,maximalne doma uklidim,uvarim,jdu na prochazku. Vyjel jsem na kole (20 km silnice+lesni cesta, prumer 18 km/h) a myslel jsem, ze zdechnu: dech je uplne v pici, Nohy jsou tezky…tak ze jeste nejaky den volna.

      Jakmile budu mit vysledky z cukrovky, asi pozadam o vysetreni stitny zlazy,ale vsichni kolem me co aktivne sportuji a prosli si tim rikaji,ze je o pretizeni a chce to mesic pauzy........

      0 0
      • endy009  

        Sorry, za chybu, ale asi sitna zlaza vysetrena byla na doporucence na krev jsem mel dobre 20 polozek-neofotil jsem si je,a beztaktomu nerozumim…

        0 0
    • endy009  

      Ještě je tu jedna věc, se kterou se nerad chlubím a nevytahuju ji ven. 5 let jsem měl AD. Od konce května jsem měl sniženou dávku, únava začala zhruba po měsíci ( hlava nechtěla, byl jsem línej … ), pak byly dny, kdy to bylo o.k, pak to nešlo, zase šlo a pak přišly bolesti nohou … Dva měsíce neberu AD vůbec – cítím se líp, deprese/úzkosti jsou za mnou. Lékař mi povolil AD zcela vysadit, po konzultaci, ač věděl, že mám tyhle stavy, řekl, že z AD to není, at si dám pauzu od kola, a že důvod k AD vrátit se nevidí. Naštěstí. Teď beru " už jen " AD na spaní. Jinak nikdy žádné jiné léky.

      Pořád si říkám, že je nesmysl, že je to vyvoláno tím, že neberu AD.

      0 0
      • Martin  

        pokud je AD zkratka pro antidepresiva, tak zrovna to je velmi slušné kurevstvo. pokud ti únava začala po vysazení, může to být následek.

        0 0
        • endy009  

          AD je zkratka pro antidepresiva

          0 0
          • Smazaný účet  
            0 0
            • Prasopes  

              AD na spaní? Nebyly to spíš benzodiazepiny? Ty fungujou hned a pomáhaj na spaní (AD pomáhaj tak po 3 týdnech), lidi si to pletou a je to ***** rozdíl… Je to mnohem, mnohem větší svinstvo než AD

              0 0
              • Smazaný účet  
                0 0
                • petrx  

                  Benzodiazepiny jsou fakticky droga na uklidnění a pokud se to bere dýl, tak absťáky po vysazení jsou docela masakr.

                  AD jsou něco jinýho, nejsou návykový, ale vedlejším účinkem může být právě třeba ta šílená únava

                  0 0
              • endy009  

                Přes den jsem bral Citalec, tenje pryč, na noc beru Mirzaten.

                Byl jsem na kole, nic moc 30 km s průměrem nad 20km/h druhý den pohoda, nic nebolelo, cítím jsem se nabitě. Další dne,ebo spíš dva dny neschopnost něco dělat-unáva jak k.va. Tak že mám za to, že za to můžou ad, ale psychiatr mi tvrdí, že ne…Nenadělám nic. Psychicky se cítím dobře

                0 0
      • Prasopes  

        Pokud jsi 5 let bral antidepresiva, tak si mozek celkem zvykne na hospodaření se serotoninem s podporou těch AD a po jejich vysazení ho máš asi nedostatek – což přesně odpovídá na ten pocit , že ti tak nějak není dobře a něco na tebe leze, nedostatek energie a tak. 5 let je celkem hodně a ten mozek prostě najel na nějaký režim se serotininovým dopingem, prostě si musí zvyknout fungovat zase normálně… Prostě to asi chce čas.

        0 0
        • mr.ricardo  

          Nebo je vratit a zacit vysazovat pomaleji (pokud vubec), kazdy reaguje jinak rychle. Kazdopadne, kdyby tohle napsal na zacatku, tak se to mohlo vyresit hned. Klidne se vsadim, ze tohle je pricina celyho jeho stavu. Nemocna mysl dokaze s telem neuveritelny veci.

          0 0
          • endy009  

            Vysazování bylo dohledem doktora, vracet se k ad nemusím a ani nechci, cítím se psychicky dobře

            0 0
    • jenik00  

      Co jíš? Máš aspoň základně vyřešenou stravu?

      Měl jsem teď taky cca 2–3 měsíce tohle období.

      Vyřešily to vitamíny (hodně C, multivitamíny, selen, zinek, hořčík) mnohem víc zeleniny, ovoce, míň pečiva, těstovin, víc tuků (ořechy, oleje, kokosový olej…) a jiné. Nebudu se tu rozepisovat a parazitech, to bych si tu naběhl. Přetrénování je naduzivany pojem. Nejspíš tělo akorát ,,neživíš''.

      0 0
      • File12  

        Souhlas. Mám teď podobny stavy kdy jsem pořád jak přejetej, výkony na kole, v posilovně vůbec nijaký a nemůžu se do toho dostat. Může za to ale trochu víc práce a hlavně žeru málo. Když není palivo, co víc chtít. Ono dostat se při velkym výdeji abych měl větší příjem kalorii není zase prdel ještě když mám metrák.

        0 0
      • endy009  

        Je pravda,že jídlo není to co dřív,nějak nemám potřebu a sám se nedokopu,ale jedl jsem víc to je fakt

        0 0
    •  

      no pane joo…! to je ale důvěra ..svěřovat se s tímto veřejně lidem, které jsi v životě neviděl a osobně je ani neznáš :-)

      Po mnoha pokusech i omylech (i s duchařinou a léčiteli) jsem přišel na jediné…Je dobré poznat sebe sama-pochopit jemnější signály svého těla..Je to samozřejmě běh na dlouhou trať..ale kdo zná asi nejlépe tvoje vlastní tělo i duši…jak fungují a co potřebují? Nějakej studovanej MUDr-intelektuál. , kterej ti nacpe lék nebo léčitel-senzibil, kterej do tebe začne cpát nějakou „univerzální“ energii a doporučí „čajíčky“? Kdo ví nejlépe , co skutečně potřebuješ?

      Uznávám, touhle cestou jakou jdu, jde jen pár lidí z tisíce-snadnější je jít za „odborníkem“ – on to za mě vyřeší, že?

      …často právě nemoc , slabost je ten nejlepší rádce, který ti přináší poselství..třeba prostě vypnout a jít „do sebe“ a vykašlat se na ten vnější svět-vypadnout z toho zničujícího koloběhu…někomu stačí pár dní o samotě-někdo potřebuje třeba rok být „mimo“..je to už „vyšší dívčí " pochopit co znamená "medica mente-non medicamentis“…

      příčina je v lidské mysli…a rozklíčovat její sklony a tendence (zvyklosti, automatismy, zděděné sebedestruktivní vzorce, cizí „programy“..) to je velká výzva ! Já to dokonce považuji za smysl svého života – poznat sebe sama a osvobodit se (na ničem nelpět)…je to velmi „jemná " záležitost- v tom smyslu, že dokážeš odhalit v čas signály (spouštěče), které roztočí nový cyklus :stav vědomí (vyladění mysli) -zrození touhy -myšlenka-(vize-představa, která touhu naplní a vede k jejímu vybití- skutek----a pak prázdnota…a opět nový cyklus. Vnímavý a inteligentní člověk jistě rozpozná zda se točí v kruhu (stále stejná úroveň tužeb) nebo se pohybuje po spirále a jeho touhy jsou na "vyšší úrovni“ ..ale to už nebudu rozebírat…Nechal jsem se trochu unést..Jsem povoláním učitel :-)

      0 0
      • Smazaný účet  
        0 0
      • Yura  

        Clovek asi sam sebe tezko bude poznavat, kdyz svoje telo 5 let oblbuje drogama. Jako bonus mu doktor rekne, ze ty AD nemuzou met vliv na unavu apod.. Dneska je to problem. Vetsina lidi jede celej zivot na autopilota a k tomu co tu pises se vubec nedostane. Proste vetsina lidi jede v hodne rychlem vlaku a jestli je zneho neco z nejakeho duvodu nevykopne, tak je ani ta myslenka se zastavit a nad temahle vecma premyslet nenapadne..

        0 0
      • TeryPV  

        By jsi mohl chodit s jehovisty dům od domu :)

        0 0
      • ruinin  

        To je moudrý tohle, jsem rád, že tu je někdo takovej, kdo o věcech takhle přemýšlí, jenže je jasný, te tohle není moc populární přístup.

        Pamatuju si, že asi před dvanácti lety jsem na podzim najednou skoro nemohl chodit… měl jsem hrozně slabý nohy, víceméně jsem se nechtěl hejbat – v práci jsem byl strašně otrávenej a znechucenej, už mě to nebavilo. Neměl jsem žádnou motivaci. Udělali mi všechny možný vyšetření, aspoň jsem se dozvěděl, že fyzicky jsem skoro naprosto zdráv, na svůj věk super stav, ale psychicky jsem byl na dně. No a zdálo se, že jsem strašně zeslábl, ale byla to jen reakce těla na psychický problémy. Možná jsem byl na kraji vážný deprese, kdy už člověk jen leží a odmítá se hnout… no ale nějak jsem se z toho dostal a od tý doby už to na mě nepřišlo, a když , tak jen náznakem. Každopádně já jsem rozpáranej a sešívanej od paty až k hlavě, mě museli doktoři mnohokrát opravovat, jinak bych tu buď vůbec nebyl , nebo bych byl hodně postiženej fyzicky. takže na jednu stranu medicína nás může fantasticky dávat do kupy, na druhou stranu je tu odsud potud a pak už pomůže jen radikální změna přístupu samotnýho člověka.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.