• volyn

    Zdar, spis nez ze bych cekal vyreseni tady na foru, tak sbiram informace, co vsechno bude dobre proverit.

    Mam problem s prednimi stehenimy svaly, ale v podstate nevim jestli je to problem tech svalu, nebo nejaky vetsi problem, ktery se tak projevuje.

    Jsem hobik a jezdim/trenuju 4× tydne na kole, v zime spis 2× a doplnovane behem/bezkama. Loni nekdy v cervnu me v nejlepsim zastihla takova prihoda, ze pred zavodem jsem si dal 3 dny pauzicku a den pred zavodem jsem se chtel hybnout na hodinku na kole a po 5 km mi ztuhly predni stehenni svaly tak, ze jsem nebyl schopen slapat na kole, ani jit pesky. Nebyla to krec, jen silena paliva/rezava bolest, nejdriv po stranach a pak to zalilo komplet cele stehna. Dva tydny jsem nebyl schopen sportovat, navstivil jsem fyzioterapeutku, zacal vic protahovat, zapomel na to, naskocil na kolo a jezdilo se dal. Charakteristicka vec je ta, ze to zacne priserne bolet kdykoliv clovek jde z kopce nebo ze schodu dolu, stacilo sebehnout 20 schodu rychle a pak jsem pred domem 5 minut vydychaval ukrutnou kyselinu ve stehnech, nez jsem mohl vubec jit.

    Ve ctvrtek to prislo zase, uplne stejna vec, predminuly tyden docela tezky na kole, ale necitil jsem se kaput, pak po-st jsem nemel cas jit na kolo a ve ctvrtek jsem to pocitil v nohach uz po ceste do sklepa pro kolo. Tentokrat jsem nenasedl, ty bolesti byly podstatne mirnejsi nez loni. Az do soboty, kdy jsem s detma sel na pesi vylet, ktery zacal ohromne strmym kopcem dolu, po 300m jsem se od rodiny odpojil, neslo jit. Bolest silena, řezava a jsem v podstate tam kde loni.

    To ze si dam pauzu od kola snesu asi dobre, to co me stve,ze nevim co je pricinou a jestli tomu muzu zabranit pro priste. Uz me napadaji i veci ohledne stravy, jestli nemam na neco treba intoleranci, proste bezmoc. Nevim jestli to muze udelat spatny posed na kole…

    Doma radeji drzim hubu, protoze uz se na me divaji jako na hypochondra…

    Jakakoliv zkusenost pomuze, dik

    0 0
    • danielh  

      Nemuzes mit neco s nervama spatne v tech nohach? Vysetreni na neurologii, nebo mozna mikrotrhliny v tom svalu? Nevim.

      0 0
    • Mireklbc  

      Mrkni na to jídlo. Podrobný rozbor krve.

      0 0
    • jonti  

      4× tydne trenovat neni malo. Odpovida tomu i regenerace? Mas cas se dobre vyspat a najist, nebo kdyz nejezdis tak o to vic pracujes a venujes se aktivne rodine?

      0 0
    • Pincek  

      Mám bohužel podobnou zkušenost s tím ze projev není tak intenzivní, tedy neznemizni mě to pohyb, je ale dlouhodobý. V zimě jsem měl sérii onemocnění jako jsem ještě nikdy neměl. Celkove asi 2 měsíce jsem prolezel. Ke konci posledního onemocnění (bolest krku, horečky, trochu rýma, antibiotika) jsem začal mít v nohách podivnej neklid nebo jak to nazvat. Řekl ksem si ze je to tím, ze jsem zvyklej hodně trénovat a tedka se tady měsíc valim a tělo to nezná tak se tak projevuje. No jsem 2 měsíce zdravej, začal jsem postupně prochazkama a lehkými vyjezdama na kole a ta. Slabost zatím nevymizela. Nejvíce to cítím jak píšeš ze schodů a pak do schodů. Nohy mám jinak celej život silné. Možná se to projevuje i na jiných svalech, ale ty nohy cítím nejvíce. Byl jsem na Krvy, rentgenu a tam zatím nic. Jen cholesterol mám vyšší, což máme asi vrozené, protože jinak jim slušně a jsem hubenej (16%tuku). Asi taky budu řešit tu neurologii. Budu to tady sledovat a kdYbych se něco dozvěděl, dam vědět, třeba máme stejnej problém jen se trochu jinak projevuje…

      0 0
    • Barak  

      Začal bych asi rozborem krve, jestli ti něco zásadně nechybí.

      0 0
    • bodlak2  

      Dělají to obě nohy?

      0 0
    • tomxxx  

      Hodně cyklistů má ucpanou/skriplou tepnu v třísle, pak se jim špatně prokrvuje noha a maj bolesti při aktivitě. Projevuje se to prý ztrátou síly v nohách, bolestná nohou atd.

      0 0
      • volyn  

        Kurnik posledni dobou me v levem trisle zacalo pobolivat pri jizde, asi to bude fakt od sedla

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • milan.v  

      Co to je ten hell?

      0 0
      • rdx  

        jakoeze Belzebub a tak :)

        0 0
      • kamaro  

        To je jen vtipně pojmenované vlákno, aby jej v budoucnu někdo kdo má taky stehna v hellu snadno našel.

        Jinak to má asi znamenat „Příčina nezvyklé bolesti stehenních svalů“.

        0 0
      • DragON  

        Tetovací studio v Praze. Asi mu na nich trénujou když je tam nechal, proto ta bolest.

        0 0
        • krabica  

          Tak to jo, už jsem si začínal myslet, že je nechal v tom Ostravském stripklubu na Stodolní. :-)

          0 0
    • junior69  

      Přesně. Mně se toto děje už několik let jen ve stejném ročním období na jaře-přelom duben/květen a pak 1× v létě, kolem závodu kpž ve Varech. Bolest svalů na stehnech nebo hýždích znenadání při chůzi ze schodů, při ohnutí v kolenou, na kole v horní úvrati šlapání. Přes noc se svaly vzpamatujou a druhý den klid. Dokud zase bolest nenastartuje specifický pohyb. Někdy to trvá takhle několik dní. Neřeším to, dám 2–7 dní pauzu podle. Letos v květnu jen dva dny, třetí den jsem zkusil kolo a v pohodě. U mně je příčina je asi nedostatečná regenerace po najíždění velkých a častých objemů a k tomu něco, co to spustí. To něco je možná málo minerálů v těle. Takže strava ? Mám alergii na pyly, tak možná to, když se to opakuje ve stejném termínu každý rok. Asi i ten rozbor krve by pomohl, ale kdo chce chodit k doktorovi, že? Musel bys ihned, když se bolest objeví. Na náběry chodím hodně často, 2×-4× do roka, ne kvůli tomuto, nedokážu říct, že když mám třeba hraniční hodnotu LDH, jestli to zapříčiní bolest svalů při nájezdu kolem 500km týdně. V nemocnici se na to neptám, chodím k jiným specialistům. Takže prostě dám pauzu a chodím chvíli pěšky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.