• Burner

    Ahoj, mám problém s křečemi. Nikdy sem křeč nedostal při jízdě nebo nějakém výkonu, vždy když mám menší pauzu bez kola cca tyden(dovolená) tak dostanu brutální křeče do přední strany stehen.Mineraly v krvi mám v normě. Najeto do cca 1000km.

    0 0
    • Bubaaak  

      Protahování a spravna pozice na kole? A klasicky magnesie…

      0 0
    • mr.ricardo  

      zanedbaný strečink, a asi nejen stehen, ale i stredu tela

      0 0
    • Burner  

      Magnesium asi nebude problém.3 měsíce jezdím docela pravidelně a až teď jeden závod pak dovolená a po týdnu křeče. Je pravda že strecink ani to vyjeti sem neudělal.

      0 0
      • Breakpain  

        Strecink delej denne, i kdyz nejezdis ;) …

        0 0
      • mrazik62  

        Strečink je základ po každém větším zatížení svalů. A délka strečinku by měla být úměrná předchozímu zatížení svalů. Doporučuju protahovat (vždy prohřáté svaly) a dobrá by byla i hlubší masáž nohou. Svaly ti zůstaly zakyselené, proto mohou nastávat křeče.

        0 0
        • Jakobo  

          Nejsem teda odbornik, ale nevidim to tak jednoznacne. Urcite je to individualni. Na kolo sednu a behem chvile jedu co to da. Zadna rozcvicka, zadne magnezim, zadne krece. Naproti tomu spolubydlici resi krece po behu porad. Na cem to zalezi netusim.

          Pak taky nerad vidim jak se v posledni dobe dela ze vseho velika veda, to doslova. Pohyb a ruzne stupne zateze jsou pro cloveka prirozene. Ja nevim, jestli se nejaky neadrtalec prvne rozcvicoval, kdyz po nem z krovi vypalil divocak. Pokud to nekomu pomaha at se rozcvicuje, at chodi na masaze a kupuje Mg, ale nenutil bych to jako dogma. Pac potom musim posouchat takove ty namachrovane odborniky z fitek a zasnu, ze jeste nesedim na invalidnim voziku.

          0 0
          • mrazik62  

            Každé tělo je trochu jiné a my tady se pouze snažíme dát nějaké rady, které by mohly pomoci. Pokud by to šlo vyřešit jednoduše, tak by toto vlákno ani nevzniklo. Tak bych žádnou řadu neodsuzoval a je na něm, co vyzkouší.

            Bohužel doktoři jsou taky jenom lidi a nevědí všechno, nebo neuznávají jednoduchá přirozená řešení. Proto dobrá rada nad zlato :-)))

            0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Za tři měsíce najeto 1000km, pak závod, pak týden dovolené. Trénink nebude přímou příčinou, napadá mě obecně pitný režim a třeba dlouhé řízení auta? Klimatizace? Jiné nárazové aktivity na dovolené?

        Každopádně je po závodě dobré nepřestat s ježděním, ale pár dnů po vždycky na chvíli sednout na kolo a protočit nohy, dají se pak rychleji do pořádku. A nepřehánět oslavy vítězství, to regeneraci násobně prodlouží.

        0 0
        • Burner  

          Jo asi přesně co píšeš auto,pitny režim,pivo, venku ochlazení…

          0 0
    • Burner  

      Dík za tipy, nikdo mi zatím nedokázal říct co s tim doktor mi dal jen infuzi Mg.ta moc nepomohla. Zkusím se zaměřit na ten strecink .

      0 0
      • plzakj  

        A co krecovy zily, nemas?

        0 0
      • jardalee  

        Ještě můžeš brát b-complex a nechat si píchnout B-12 když to nebude lepší tak to aspoň nic nezkazi :) sem se totiž nedavno díval co se dává do tech regeneračních „koktejlu“ a je tam hodně vitaminu B no a na interně ti můžou zkontrolovat ultrazvukem cévy ale to už asi dělali :)

        0 0
    • doubeq  

      Hele a křeče nejsou jen z nedostatku hořčíku, ale i ostatních minerálů. Mě se osvědčila Vincentka doplněná o hořčík, jelikož ho moc neobsahuje. Dávka samozřejmě záleží na potřebách a výdeji tekutin, vozim ji i na závody, mix s vodou. A strečink je určitě nedílnou součástí výkonu, z thaiboxu, což je intenzivní silový pohyb, narozdíl od kola, kde jde spíš o vytrvalost, se mi osvědčilo, že je důležitější po výkonu, pak křeče většinou nepřišly.

      0 0
    • Burner  

      Krecaky nemám ale na ultrazvuk sem objednanej. Krevní obraz mineralu mám ok. Jen z zvyseny svalovy enzym. Asi nechám nastavit posed a změřit prdel na sedlo…

      0 0
    • jabajaja  

      Prilis dlhe pauzy. Ak mas krce 5–6 dni po vykone, co tak podat vykon kazdy stvrty den ? :)

      0 0
    • Rychlej turista  

      S ježděním na kole to asi souviset nebude.

      0 0
      • mrazik62  

        Hele manželku teď napadlo, zda jsi na dovolené neprováděl nějaké zvláštní sexuální polohy :-)))

        Třeba to máš z toho.

        0 0
        • Burner  

          Ne ne já jen na zadech

          0 0
          • Vrci  

            Tak to se Ti odkrvily nohy jak na Tobě seděla. Musíš občas i nahoru nebo si kleknout.

            0 0
    • Pikaču  

      Když to tak čtu tak mám takovou jednoduchou ale blbou radu. Pokud máš křeče 5–6 dní po výkonu tak počkej další 2 dny a bude to OK. :) hehhehe

      0 0
    • Pavel  

      Vem si jednu „růžovku“ (=Brufen) a budeš bez křečí. ;-)

      0 0
    • Delkim  

      Protahovat plus válec!!!

      https://youtu.be/nO1VRTv-GJs

      https://youtu.be/ditOwa4rmM0

      0 0
      • mrazik62  

        Ten válec vypadá fakt dobře. Je to vlastně automasáž, což by mělo ty svaly prokrvit a postupně uvolnit. K tomu to protahování a pokud tělo není nemocné, tak určitě zregeneruje a bude bez křečí.

        0 0
      • MlokCZ  

        Vzal bych RumbleRoller

        https://www.tejpy.cz/…ler-stredni/?…

        0 0
        • Breakpain  

          Mám to… a občas mi to přijde už jako slušný sado maso. Kór když si přejedu záda ;) …

          0 0
          • LM  

            Mám tenhle a ty záda jsou fakt maso. Asi koupím ještě kulatej bez výstupků.

            0 0
          • MlokCZ  

            Tak na záda vhodný RumbleRoller opravdu moc není. Na zádech máš spoustu míst, které tím přejíždět vhodné není a není jak to přesně cílit.

            Na nohy je RumbleRoller ale opravdu super. Na nohy to bez výstupků bude mít efekt daleko menší.

            A nepíšu to jen tak, jsem právě na 17 týdnech v kuse, kdy jsem nevynechal s RumbleRoller ani jediný den (vždy 15–20 minut každý den celé nohy).

            Chvíli jsem si zvykal a jel nižší zatížení (typu obě nohy současně), teď už výhradně vše každá noha zvlášť a plná zátěž co hmotností těla dokážu. Ze začátku se mi tak sem tam zadařilo udělat i mírnou modřinu.

            A pomáhá to hrozně moc.

            Mám rok a něco skokanské koleno, ke kterému jsem přišel postupně za mnoho let zejména squashe a v poslední době běhání s přístupem, který se trochu blížil tomu co psal Jakobo. Tedy nebylo to nikdy až tak stupidní jako psal, vždy jsem se snažil trochu protahovat celý život při sportu. Ale až letos jsem konečně pochopil, jak ten přístup byl naprosto nedostatečný (protahování málo, kompenzační cvičení, mobilita v podstatě žádné).

            Po necelém roce po doktorech, fyzioterapeutech, rázové vlně a k tomu decentní protahování, posilování a výsledku téměř žádném (jakmile jsem začal nohu více zatěžovat, tak jsem se dostal zase na začátek) jsem narazil na

            https://www.fix-knee-pain.com/

            koupil i tu jeho knihu

            https://www.amazon.co.uk/…p/1491049731

            a to mi konečně otevřelo oči, co jsem vše dělal mnoho let špatně a bez čeho se to nemá šanci zlepšit.

            Takže teď jedu už těch 17 týdnů komplexní rehabilitaci: protahování, mobilita se zaměřením na kyčel a kotník, posilování svalů s cílem odlehčit zatížení paterální šlachy (se zapojením při všech běžných činnostech, jde zejména o maximální zabojení hýžďových svalů), excentrické dřepy a právě self masáž na RumbleRolleru.

            A ta každodenní masáž na RumbleRoller je jedna ze stěžejních věcí celého programu a opravdu hodně pomáhá.

            A to existuje ještě s úplně tvrdými výstupky, ale to už mi přijde přehnané a nešel bych do toho.

            0 0
    • Martin  

      hořčík, sodík a vápník, co nejvíc to jde

      důvody mohou být i jiné, ale pokud to po tomto neodezní tak nic nezkazíš a alespoň budeš mít částečnou eliminaci možné příčiny

      já teď v obtížné oblasti kolem Zoncolanu za počasí jako v tropickém pralese tohle poněkud zanedbal a jeden den jsem se hodinu svíjel v křečích, doslova… během jednoho dne intenzivní konzumace uvedeného problém zcela odezněl

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.