• z0diaC

    neplánujete někdo ? – my už máme zaplacené zálohy na druhý termín …

    http://www.kudrna.cz/…klovani.html

    0 0
    • Smazaný účet  

      Neplánuji, ale neodpustím si komentář. Na Ukrajině jsem byl předloni dík kamarádovi, který zajistil na tamní poměry velice slušné zázemí (i tak to pro mne byl docela zážitek:-), které se po celodenním výletě v Karpatech docela hodí. Nechápu, že cestovka v zemi jako je Ukrajina nabízí spaní na tábořišti (zažít bych to nechtěl), když místní by se za pár hřiven rozdali a myslím, že doslova za pár peněz by byla střecha nad hlavou každý den (samo,že splachovací záchod nelze očekávat :-). No nic, třeba právě tohle někoho láká. Každopádně ať se líbí – mě se líbilo a snad se tam ještě podívam.

      0 0
      • karliner  

        My tam byli v létě 98, vlakem do Volovce, pak na těžko přes Boržovu, Mežgorje, Siněvir, Koločavu, Krásnou, Dugobu, Chust, Iršavu do Mukačeva. Jediné, co jsme měli byla mapa 1:200000 a průvodce Zakarpatskou Ukrajinou. Nocovali jsme, kde se nám líbilo, když hodně lilo, místní nás nechali u sebe doma, jinak ve stanu. Ale teď je to tam určitě všechno trochu jinak, stejně bych tam ale s cestovkou nejel, nemluvě o tom, že ta cena za kudrnův zájezd mi přijde šílená.

        0 0
      • capo  

        S tím ubytováním máš asi částečně pravdu. Cestovka ale potřebuje ubytovat celý autobus lidí se vzájemně srovnatelnými podmínkami, a není v silách dvou průvodců oběhat celou vesnici a individuálně každé menší skupince domlouvat ubytování. Takhle je to jednodušší. Já osobně třeba nemám ani tak chuť se s někým z domácích bavit a poznávat jejich kulturu. Možná mě můžete označit za barbara, ale jedu tak kvůli přírodě, ne lidem a vodce.

        0 0
        • oddie  

          Přesně, když někam jedu, rád se občas potkám s někým místním a prohodím s ním pár slov, ale o bydlení u nich nestojím. I kdyby to bylo zadarmo, není to pro mě otázka ceny.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Já jedu na ten první termín za týden.. škoda..

      0 0
      • zum  

        Já se vrátil asi před 14 dny. Ubytko ve Volovci. Cesty hvězdicově okolo. Čechy tam přímo milují. Po dotazu zda nejsme Amíci :-) a odpovědi ,že Češi, jsme někdy museli přímo prchat před stakany vodky. Jinak krásná příroda.Jen ty kopce.. Nekratší měl asi 5 km. Jo a silnice samá díra. Bez kvalitního odpružení bylo „kochání“ na hranici pádu.Ceny poviční jak u nás. Ale to poznáš…

        0 0
        • Smazaný účet  

          My budeme spát ve stanech a koupat se v řece :) Každopádně mě teď chytla osmička, tak jsem zvědavej, jestli vůbec pojedu :(

          0 0
      • capo  

        Jedeme též na první termín. Už bych měl asi začít pomalu balit :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak to se uvidíme teda :) Já dnes dostal injekci a stříkačku na hnisavou osmičku, bude sranda asi :D

          0 0
        • Smazaný účet  

          Tak to bylo super, i přes horší počasí poslední dva dny. Užil jsem si to na plno. Nějaké komentáře ohledně ceny zájezdu, co jsem zde četl jsou zcela mimo mísu. Kudrnu mohu doporučit. Jen to chce mít štěstí na počasí.

          0 0
          • karliner  

            Proč jsou „zcela mimo mísu“?

            0 0
            • Smazaný účet  

              Ve stylu, že je to drahé.. člověk neřeší nic, maximálně kde usušit věci, když prší.. jinak je vše namyšleno a obstaráno.. jestli chce někdo ušetřit pětistovku,může jet sám, ale uvidí tak půlku a neužije si to naplno..

              0 0
              • jIrI___  

                Řekl bych, že pokud pojede grupa lidí bez cestovky, tak nejnže je to vyjde levněji, ale uvidí to, co sami vidět chtějí. Samozřejmě máš pravdu v tom, že s tím je podstatně víc starostí. Já kdybych už měl na takový zájezd jet, tak i přes ty nevýhody jedu jedině s cestovkou.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  navíc když jedeš sólo, tak už to tam musíš znát, abys věděl, jak to kde vypadá a jaký tam jsou možnosti…

                  tohle je přesně to, za co (rád) zaplatím cestovce…Jasně, že po dvou dovolených v Montenegro s cestovkou už bych tam byl schopnej jet sám…Ale to už mě zas neláká :-)

                  A jak píšeš, je spousta starostí kolem a lidi jsou nespolehliví = cestovka je bez starostí

                  0 0
              • karliner  

                Třeba já nepsal, že to je drahé, ale že cena mi přijde šílená, protože jsem si přečetl co cestovka nabízí a protože znám ukrajinské reálie :-)))

                Ale určitě jsou lidi, kteří si to naplánovat a zorganizovat sami neumí nebo nechtějí a nevadí jim, že to „dobrodružství“ prožívají plánované a ve skupině lidí, kteří jim třeba úplně nesedí.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Jasně, je tam levno, ale – neměl bys stanovat (možná nemůžeš) na neprověřených místech – pravda, potkali jsme borce, co jel sám a natěžko a spal kde se mu chtělo. Když si to zorganizuješ sám – neznáš tratě, nevíš jak vypadají po dešti, Kudrna zajistil hned několik variant. S partou lidí toho určitě uvidíš míň, musíš se vždy vracet zpět k autu. A taky nemáš doporučení – tady se klidně najezte, tady naopak ne,nezajistíš si prohlídku kostela atd. atd.

                  Zkrátka ta cena není tak šílená mi přijde, jak si někteří myslí.

                  0 0
    • z0diaC  

      video z druhého termínu : pro ty,co by váhali na další ročníky … http://www.youtube.com/watch…

      0 0
      • capo  

        To seš dobrej, já jsem natočil pár věcí na tom prvním termínu a ještě jsem to ani neviděl, natož abych to sestříhal :)

        No tak mě to motivovalo, a dal jsem na jutjůbko aspoň ten trailík do Bukovinky ;)

        http://www.youtube.com/watch…

        0 0
        • z0diaC  

          já to netočil ani nesestříhal :-) … Tvoje video taky dobré … bylo tam krásně !

          0 0
        • Člověk a jeho svět  

          To je zpomalené nebo tam vážně jedete jak s hnojem? Na tom trailíku…? :)

          0 0
          • capo  

            Ukaž nějaký svoje video z kamery a můžeme porovnat. Myslím že to zkresluje. Je to hrozně relativní, přesto si troufnu tvrdit, že opravdu jen hrstka lidí by tam napoprvé jela rychleji než já ;)

            0 0
    • hodny soused  

      Nechystáte se někdo na Ukrajinu s Kudrnou? Podkarpatské bicyklování

      Nebo nejel jste to někdo a nemáte záznam tras?

      Minulý rok jsem by Na kolech jihem Rumunska a absolutní spokojenost, až teda na tu zdravou kuchyni.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.