• Páník

    No,sice jsem chtel neco drsnejsiho (Rumunsko),ale nakonec me pritelkyne ukecala na toto: www.kudrna.cz/…_zajezdy.php?… …byl jste tam nekdo? Mate nejake uzitecne postrehy a rady?dik

    0 0
    • dancing dog  

      já tam teda nebyl, ale všichni, co tam byli- at na kole nebo pěšky, byli dost nadšený..krásná krajina, hlavně ty jejich Alpy , myslím, že Julský, jsou prý nádherný. Taky se tam chystám… jo, nezapomen se dobře pojitit na nemoc, úraz, nemocnice jako u nás- v pohodě, ale ceny cash jak v Německu..tak si to užijte, přeju pěkný počasí a poježdění

      0 0
    • marapara  

      Jezdil jsem o okolí Bohinjského jezera. Jsou tam celkem náročné terény, šutry, šotolina, stoupáky. Pokud tam pojedeš, nenech si z údolí Soči nechat ujít výjezd na chatu pod Mangrtem. Je tam cesta vystřílená v tunelech z 1. světové ve skále do skoro 2100 metrů nad mořem z 1300 metrů. Fakt hustý.

      0 0
      • Páník  

        Diky za tip.Dobry je,ze se tam dva dny zdrzime,takze si tam asi udelam nejakej individualni vylet.

        0 0
      • zdenek  

        Viděl jsem sice jen odbočku od Predelu, ale ten kopec vypadal dost výživně. Je ten tunel dlouhý? Dá se bez světla?

        0 0
        • marapara  

          Koča (chata) pod Mangrtom je nejvýše položené místo, kam se dá ve Slovinsku dostat na bajku. Bohužel jsme se tam nedostali, protože bychom museli jet autem 80–100 km jednu cestu a pak zase zpět, tak z toho sešlo. Raději jsme jeden den obětovali výstupu na Triglav, nejvyšší horu Slovinska. Kamarád který akci Slovinsko organizoval tam byl už dřív a popisoval nám to. Mangrt je hora přes 2600 metrů vysoká na hranici s Itálií. Pod ním je ve výšce cca 2050 m chata kam se dá z údolí řeky Soči vyjet na bajku, cesta vede mezi skalami, je hodně kamenitá, ale sjízdná. Jsou tam vystřílené tunely, je jich celkem dost, ale jestli tam jde jet bez světla nevím.

          My jsme měli pronajatou chatu u Bohinjského jezera na týden. Bylo to před 3mi roky a ten srpen bylo každý den okolo 32–34 stupňů, šílené pařáky. Když jsme vystoupali na zhruba 1200 výškových a výš, tak už bylo přijatelných 26–27 stupňů. V tom létě Bohinjské jezero příjemně osvěžilo po celodenním bikovačce. Asi 30 km je jezero Bled, také jsme se tam koupali. Je na něm ostrůvek s kostelem a nad jezerem hrad. Ještě bych doporučil projet si Pokljuku. Krásný kus země pod horama. Ty stavení, políčka pod horama jsou kouzelné a kopce celkem výživné. Jinak se připrav pokud pojedete do terénu na hodně šotolinových a kamenitých cest. Pamatuju, jak jsme vyjeli v kombinaci s tlačením kolo na jakýsi hřeben a pak jedouce místy tlačíce jsme bikovali kolem 1600–1650 metrů vysoko. Terén mi tam připomínal svým charakterem Malou Fatru – Vrátnou. Ale to byl nějaký boční hřebínek.

          0 0
          • zdenek  

            My jsme tam byli loni na poznávacím zájezdu (bez kol), tak to někdy chci zopáknout s kolem. Pamatuju si, že šotolinová cesta k vodopádu Peričnik měla stoupání 25%. Pro autobus docela síla.

            0 0
            • wertigo  

              Jo Kudrna jede okolo… viz. obr.

              0 0
              • M@rtin  

                To je asfaltka (docela prašná) při stoupání k Alježovu domu (cestou na Triglav). :-p

                0 0
          • zirecek  

            Chata pod Mangrtom: Vede k ní nejvýše položená cesta (asfaltová) na Slovinsku. Po cestě se dostanete až k 2000–2100m, pak je možné zamknout kolo, přezout se do lepších bot a vyšlápnout si Mangrt (3. nejvyšší hora Slovinska). Asfaltka je hodně dlouhá, mnoho tunelů, většina se dá projet bez světel, trochu adrenalinu, jezdí tam poměrně hodně aut, chce to dávat pozor, hlavně při sjezdu zpět. Oblast je to krásná, především nastoupáte hodně metrů, čiliž je pořád se na co dívat a to pořád z vyšší a vyšší výšky, :-). Jedno z mínusů je, že je tam dost lidí, i při pěším výstupu na Mangrt. Dnes je hodně moderní si vyvézt zadek autem až pod horu, pak si dát kratší výšlap a mít pocit, že člověk zdolal horu. Doma mám fotku cedule k dané cestě, kde je vše popsáno, vložím ji, když si vzpomenu. Fotka Boninjského jezera.

            0 0
            • Luka  

              Bohinskeho…stu­deneho.......­......ale krasneho!!

              0 0
    • Q  

      Před deseti dny sem byl na čtyři dny v Julských Alpách v Bovci na řece Soči a asi to byla zatím jedna z nejhezčích dovolenejch. Sice to nebylo na kole, ale naprostá paráda. Píšeš, že budete mít dva dny volno, tak pokud seš trošku akční a rád vyzkoušíš neco nového, tak doporučuji canyoning. Je to naprostá paráda. Nasoukají tě do neoprénu a s průvodcem tě protáhnou potokem s několika vodopády a i nějakej skok do tůňky se najde :). Jediný mínus je cena 50 – 70 euro.

      0 0
      • Páník  

        jj…ten jsem zkousel loni na Salze…akorad tam v tech perejich jsem mistama polikal andelicky:)

        0 0
      • zirecek  

        Canyoning je zážitek. Dělá to tam česká parta lidí, není problém se domluvit na čemkoliv, lépe menší skupinka lidí, :-).

        0 0
    • PS  

      JEZERA: Bohinjske jezero, co ja vim, je docela studene na koupani (i v lete) – to je lepsi bledske – nadherna barva, cista voda.

      HORY: Julky jsou nadhery, cesta na sedlo Vrsic je ale docela frekventovana – moc by se mi to jet na kole nechtelo.

      JESKYNE: Postojna jama je trochu tovarna na penize – do jeskyne jezdi vlacek, zpatky se jde pesky a to nekolikrat za hodinu – vsude je moc lidi (nemam rad davy). Predjamsky grad a jeho jeskyne jsou krasny a je tam mene lidi.

      Ceny jsou docela vysoke.

      Doufam ze sem nikoho od cesty do Slovinska neodradil:) (ve slovinsku jsme byli jen na pesi vylety)

      0 0
      • Habib  

        Na Vrsic to jde, jeli jsme to pred par lety nahoru s bagazi, v desti a jediny co jsme cesto potkali byla Karosa plna cechu…nutno podotknout, ze jsme ji ve stoupani predjeli…nejak se nechtela poskladat do tech zatacek :-))

        0 0
        • Habib  

          Jo a jestli ches videt poradnou jeskyni, doporucuju Skocjanskou jamu…zadny vlacek, vyzdoba taky celkem zadna…ale fakt to stoji zato…neco tak obrovskyho jsem jeste nevidel…jsem si pripadal jak nekde v Morii :-))

          0 0
          • wertigo  

            jo, ja blbec jel tenkrat do Lipice. sem si rikal „nejaka jeskyne“ – pak mi to kamos popisoval, mi spadla brada a tezce jsem litoval. pri nejake ceste se tam musim vratit a omrknout to.

            0 0
      • zirecek  

        Koupání v Bohinjském i Bledském bez problému. Vršič je celkem OK, aut tam mnoho nebylo v době jak jsme byli.

        0 0
    • wertigo  

      Byl jsem tam s Kudrnou loni. Jezdi se 80% asfalt. Bohuzel nam 2 dny v kuse lilo, takze jsem 2 etapy(sotolinove) vynechal, v prutrzi mracen nejezdim.

      Doporucuju:

      • u Bohinskeho jezera je 1 den volno(loni bylo), my meli spatne pocasi, jinak bych vyjel lanovkou(kousek od kempu) na hreben, ten rozhled po celych Julkach musis byt super.
      • super je sedlo Vrsic, celkem 52 serpentin(nahoru a dolu,asfalt).
      • kratickou vychazku k pramenum Soci(v tretrach to trosku klouze).
      • pri nejdelsi etape – 105km, konci u hradu(nevim jmeno, je to ten ve skale) , ale opravdu doporucuju od posledni zastavky busu pokracovat, zastavka je na 70km a hodne lidi uz sedlo do busu a dal nejelo, ale tech poslednich 30km je super, v lese na ujezdene hline, porad z kopce az k hradu. A taky na druhy den uz nemas cas se k hradu z kempu dostat je to velka zajizdka.
      • kousek od jezera Bled je takova souteska s rekou, pripominalo mi to lehce Slovensky Raj
      • posledni den doporucuju navstevu jeskyn, Skolske jame. Urcite to stoji za ty penize

      Jestli mrknes na moje www, jsou tam nejake fotky.

      0 0
      • Páník  

        Paradni fotky. Jeste se chci zeptat jaky bylo pocasi krome toho deste…teplo? Vitr? Jedu ten termin v srpnu,tak abych vedel,kolik toho na sebe. Dik

        0 0
        • wertigo  

          vystacili jsme s kratasama a dresem. na sjezdy, ktere jsou fakt dlouhe(prvni den te Kudrna vykopne v nejakem sedle na hranicich Slovinska a jedes 2 hodky v kuse z kopce) urcite sustku sebou + nejake podvlikaci tricko – proste jako v horach, dole teplo a v 1600m.n.m (Vrsic) muze byt pekna kosa. Ale jinak jedes na jih, takze teploucko tam snad bude.

          0 0
      • zirecek  

        Soutěska u Bledského jezera se jmenuje Wintgar. Pramen Soči je jeden z nejkrásnějších – typický vývěr z „ničeho nic“ ze skály. V tretrách to klouže u řetězů, ale ok. Vodá krásná, temná ve skále. Lanovku jsem nejel, tyhle věci na mne moc nejsou, ale je to dobrý prostředek jak se dostat do vyšších poloh, kde už končí lesy a začínají již pouze čisté skaliska, hory. Šli jsme od Bohinjského jezera k 7Triglavským jezerům. Ty postupné přechody/výplazy od jezera do lesů, z lesů postupně do skal, nikdy nezapomenu, moc pěkné… .

        0 0
    • norman  

      Slovinsko je absolutně bombastická země, kus jsem projel a žena prochodila Julky, dovedu si představit že tam žiju. Ale doufej, že tě Kudrna nebude tahat příliš po asfaltu. Kokrétně přes Vršič bych v tom provozu nerad, stejně tak kolem Soče – úzká silnice a dost hustej prázdninovej provoz, stejně tak pak podél Idrijci ( směr na Postojnou).Ale třeba má Kudrna know-how na nějaký boční liduprázdný traily, co já vim. Pojedu tam na vysokohorskou turistiku a snad na ryby, kolo nechám doma . Jinak kromě takových taháků jako Postojanska jama, Predjamsky grad, Bled, Dolina Vrata etc.. si nenech – na Soče – ujít některý z muzeí 1. světový války, vedle Piávy to byla hlavní rakousko-italská fronta.Jede tam kolem toho celá zájmová subkultura, soukromý sbírky a tak. Já byl konkrétně na pevnosti Kluže na Koritnici ( přítok Soče).

      0 0
      • Páník  

        A vis jak je to tam s tema rybama…kde koupit povolenku,za kolik,co se da chytat atd.?Sice nepocitam,ze to zvladnu vsechno dohromady,ale co kdyby

        0 0
        • norman  

          Když se řekne ryby a Slovinsko tak se myslí převážně lososovité ryby, loví se výhradně muškařením s řadou omezení a protože jsou to ( z x důvodů) jedinečný revíry tak cena denní povolenky je od cca 30 až do 70 Euro/den.

          0 0
    • stařík  

      Ten zájezd mám za sebou, ale s Adventurou. Program i trasy, kempy a silnice jsou totožné. Pokud máš zájem o fotky z tohoto zájezdu, tak jsou na album.olympus.cz, kde do vyhledání podle jména uživatele zadej krpata. Rozbal si alba ( nahoře dej rozbal vše ). Je jich tam asi 120. Pokud chceš něco bližšího, tak mi napiš.

      0 0
      • Páník  

        jj,mrknu na ne.dik

        0 0
        • zirecek  

          Jeli jsme s AdrenalinCentrem z Olomouc. Program podobný, jen jsme byli povětšinou v přírodě, horách. Lipici, jeskyně jsme nepodnikali. S AdrenalinCentrem je velké plus přátelské prostředí, menší skupina. Vedoucí je náklonný jakékoliv debatě, čiliž si program můžeš tvořit sám. Další den je třeba naplánovaný turističtější výlet k vodopádu, ty se domluvíš, zkonzultuješ nad mapou trasu a můžeš si dát Triglav nebo cokoliv jiného. Od vedoucího vytáhneš s úsměvem veškeré špeky, tipy a jedeš/jdeš. Jedeš si to tam užít, vedoucí ti ukáže kde/kam/co nejlepší, co ti pasuje. Samozřejmě je i pevný program pro lidi, co si něco zaplatí a chtějí aby je někdo pořád vedl a říkal kde, co, jak.

          0 0
    • mailer  

      Caute, chystame sa s kamosom bikovatdo Slovinska, ideme autom. mate nejaky tip na ubytko?

      0 0
      • pepek  

        Byli jsme u Bohinského jezera, ve vesnici Studor. Celkem ideální poloha. Nepamatuju si už ale jméno, zkus to dát vyhledat na netu. Každopádně to chce mapu, ale 100% jí nevěř, myslím, že Slovinci to neberou zas tak vážně. Jeli jsme 7 km z kopca po silnici, která na mapě nebyla a skončila hromadou kamení.Museli jsme ten kopec šlapat zpátky (Ve stavu abs. vyčerpání a bez vody to „trochu“ nasralo)

        0 0
    • Páník  

      Takze…bylo to bombovy.Jidlo,kem­py,zazitky… Akorat to mistama bylo dost asfaltovy,coz na fulla neni zrovna nejlepsi – sice by se dali naplanovat cesty skoro samy teren,ale to by slo jen bez holek:) (nadruhy strane tam byl borec,co to odjezdil cely na DaBombu:)) par fotek zde: www.volny.cz/…page0017.htm

      Video je tu: www.sendspace.com/file/lo6fvs

      0 0
      • zirecek  

        Pěkné fotky. Vidím, že Bled vede, :-).

        0 0
        • Páník  

          uplne nejlip bylo u toho Bohinjskeho jezera…taky jsme vyjeli nahoru lanovkou a tam pochodili…meli jsme s sebou kola,ze prej to jde sjet dolu…bohuzel to pulku cesty vypada viz nekvalitni foto

          0 0
          • zirecek  

            V zajetí stromů, :-). Lanovku jsme nepodnikli, šli jsme pěší tůru ze zadní části Bohinjského jezera, před vodopádem strmě stoupá turistická značka, postupně až do údolí 7 Triglavských jezer. Turistiku v takovém prudkém svahu jsem viděl prvně.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.