• Andrew6

    Zdarec, dokáže mi prosím někdo poradit s problémem nebo doporučit !rozumné! řešení. Měl jsem na kole vidlici Rock Shox Recon a zadní tlumič DT Swiss M210 zamykání Scott Twinloc. Vidlici jsem vyměnil za Rock Shox Reba 2013 a samozrejmě až po seřezání krk a namontování na kolo jsem zjistil, že má Reba opačné zamykání. Asi si ten problém dokážete představit, když vám buď chodí předek nebo zadek.. Klidně bych skousnul i dvě páčky na řídítkách, ale nechci aby pří odpružení celeho kola byla jedna páčka vyplá a druhá zaplá(to uz bych se z toho zblaznil uplně). Má prosím někdo nějaké řešení?

    0 0
    • Evilcleaner  

      mělo by jen stačit sehnat motion control starší reby. vlastně je možná i skoro jedno jestli úplně stará delší červená verze nebo (asi od 2009) černý, kratší. pokud máš toho recona ještě tak to můžeš kuchnout (mělo by to fungovat i v případě že měl jednoduchý lock, ne MC)

      0 0
    • antuch  

      no, jestli doma máš ještě toho recona, tak z reby přehodíš ten vršek (tedy tubus MC, turnkey nebo cokoliv co tam je)…oba mají 32mm nohy, takže stejné závity…a pak budeš mít na Rebe klasícky lock a na Reconu ten inverzní…

      0 0
      • Andrew6  

        Tak jsem nakonec hodil obě vidle do servisu, kde mi řekli že teoreticky by to jít mělo. Bohužel dnes jsem si to byl vyzvednou a praxe je jiná. Ten vnitřek je úplně odlišný. Takže kluci z RockShoxu to mají dobře promyšlené. Chceš Rebu, tak si kup i Pushloc a Twinloc hoď do hajzlu :-(

        0 0
        • antuch  

          já teda nevím, ale princip by měl být pořád stejný, akorát otočená pružinka na MC…

          0 0
          • skvedo  

            Pružinka táhne pořád stejným směrem. Porovnej fotky nahoře. Lanko tahá pořád stejně. Dřív se otočením po směru hodinových ručiček vidle zamykala u nových typů naopak odemyká. Na předělání by bylo potřeba vyměnit pružinku, aby táhla po směru hodinových ručiček (bez tahu lanka vidlice otevřená) a nějak dobastlit objímku pro bowden, aby lanko táhlo proti směru hodinových ručiček, protože TwinLock funguje tah lanka → přivření/zamknutí vidlice.

            Pro zakladatele.

            K mnou navrhovanému řešení zkus kontaktovat někoho s 3D tiskárnou (někdo v Brně dělá školení, kde si zájemci vlastní tiskárnu RepRap sestavují, nebo můžeš zkusit například Mira Hrončoka http://hroncok.cz/, který se kolem 3D tisku motá v Praze na ČVUT, v listopadu přijede na LinuxAlt nebo by ti to poslal po sestře), zda by ti tu obrácenou objímku nevytvořil. Výměna pružinky by už měla být ta lehčí část.

            0 0
            • antuch  

              my bad…každopádně jsem to myslel tak, že nechápu, proč z předchozí vidle nepasuje Tubus MC do nové vidle, když mají obě 32mm nohy…nechce se mi věřit, že by to nešlo…

              0 0
              • Kouba_2005  

                Budu tě sledovat, jak to vyřešíš, protože se mi nelíbí, že neovládaná je zamčená. Zatím jsem teda psal do TuningTestu kvůli úpravě, tak se zkusím poptat ještě na tohle. 3D tiskárna a výroba čehosi mi přijde už sci-fi.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.