Tretry s přezkou nebo sucháčem

15 nepřečtených
  • capo

    Přemýšlím o nových tretrách a v uvažované nabídce jsou jak pěkné modely s jednou přezkou, tak modely pouze se suchými zipy.

    Je přezka opravdu takovou výhodou, nebo nepozorujete rozdíl? Má smysl to vzít jako zásadní parametr při výběru?

    Jak moc velký smysl má karbon podrážka? Např hmotnostní rozdíl mezi uvažovanými Shimano SH-M183N s obyč a Specialized Expert je asi 50g což není nic zásadního. Bude tam i rozdíl v pevnosti?

    Anketa: Tretry s přezkou nebo sucháčem

    0 0
    • jIrI___  

      Bral bych přezku (vozil jsem jak 3 sucháče, tak přezku + 2 sucháče). Mnohem líp s ní stáhneš tretru na noze a je to pohodlnější. Nemluvě o tom, když za jízdy chceš tretru třeba lehce povolit. A u sucháče taky hrozí to, že se časem ochodí. Celkem mě teď ještě láká vyzkoušet BOA kolečko, ale tam mám trochu strach o „poruchovost“.

      0 0
      • royal  

        vozim uz pres 2 roky zakladni specialized na 3 suchace. Taky jsem se bal ze prestanou suchace fungovat, ale zatim obcas povolej jenom ty nejspodnejsi (nejkratsi, nejbliz spicce), ktery dostavaj asi bahna nejvic (samozrejme boty nijak nesetrim, bahna a vody dostavaj poctivy davky).

        Ani se nebojim ze by se to rozsirilo na dalsi suchace, tyhle tretry nejspis skoncej nekdy v tyhle sezone, uz se trhaj od paty.

        Z toho jsem usoudil ze kupovat tretry s prezkou mi nic neprinese, horni suchac kterej by nahradila prezka porad drzi dobre, navic mam radsi „volnejsi“ tretry, pokud si je utahnu moc tak mi do nohou vlezou mravenci :-).

        0 0
        • jIrI___  

          Já právě měl Spešly Sport a tam se mi ten vrchní sucháč ošolichal a už moc nedržel. Ale v porovnání s roztrhanýma větracíma síťkama a neuvěřitelně prošláplou botou do šířky to byla už jen drobnost :)

          0 0
        • pepek  

          Taky tak, mě stačí i tkaničky. Sucháče musím povolovat, ne utahovat.

          0 0
      • esotery  

        Takové to udělátko co mají S-WORKSy od Spešlu?

        0 0
        • jIrI___  

          Spešl má ty kolečka tuším dvě. Víc se mi zamlouvá provedení jen s jedním kolečkem, např. Scott Team nebo úplně ideální mi to připadá na patě, jako to mívaly např. Lake .

          0 0
          • MattyLXV  

            Mám to na zimních Lakeach a doporučit to rozhodně nemůžu. Povoluje se matice a ani povolování lanka není dokonalé.

            0 0
            • esotery  

              Já v tyhle systémy neměl nikdy moc velkou důvěru. Něco podobnýho už kdysi bylo na starých Puma sportovních botách, totáč se to kazilo.

              Asi je fajn, že když je to dobře provedený, tak si to oproti přezce můžeš utáhnout na mm přesně, ale kvůli mechanické nespolehlivosti těhle systémů bych to nechtěl.

              0 0
    • Veprovak  

      Mam uz ctvrty rok nejake tretry scott na 3 suchace. Doposud bez sebemensiho problemu, suche zipy se neodlepuji a stale perfektne drzi i pres to, ze velmi casto pres vrstvu bahna na botech neni poznat ani jejich barva. S prezkou nemam zadne zkusenosti, ale muj vyber by i v budoucnu spis smeroval k suchym zipum nez k prezce.

      0 0
    • nizir  

      vozím rok specialized sport a se sucháči nemám zatím nejmenší problém.Když přestanou lepit a bota bude v cajku,našiju nový a je to.

      0 0
    • orgoj.chorchoj  

      Mam spesly s prezkou a pokud se do mechanismu dostane bahno tak to povolit je peklo :( Presto jsem hlasoval pro prezku protoze fest drzi – nekdy teda az moc :D

      0 0
    • casesik  

      Tak za me jedine tkanicky a presto suchac.

      0 0
    • RadaHaryk  

      Ahojky,tak dnes jsem si KOUPIL MTB Tretry Shimano SH-M087G,a mají 1 přezku a 2 sucháče.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.