• zakombo

    Ahoj. Chci se zeptat na tréninky na mtb maratony. Najizdim ročně kolem 15 tisíc. Drtivou většinu na silničním kole. Na mtb najedu tréninkem tak tři tisice plus závody. Jezdím po těch delších maratonech. Jde mi o to jestli bych neměl najizdet víc na mtb. Rozdělit to půl na půl. Díky za radu.

    0 0
    • Breakpain  

      Objemy jsou fajn na silnici a na MTB pilovat hlavně techniku a tou tolik nenajedeš, ale ať se vyjádří někdo povolanější. Tohle je jen má domněnka.

      Jinými slovy, jdeš na to správně… Možná pouvažovat o osobním trenérovi? 15 tis už je docela hafo času a nejezdíš tedy pro srandu králíkům… Protože si neumím představit, že to najíždíš pro radost…?

      0 0
    • Prazak0  

      Ten poměr silnice vs terén mi přijde v pořádku. Půl na půl bych to nejezdil. Taky, lepší je asi srovnávat dobu na kole, než kilometry. Na silnici na silničcním kole to odsejpá rychleji.

      Nevím přesně, jak dlouhé ty maratony jsou, jednak kilometry, pak i časem, co závod trvá. Určitě by chtělo tomu přizpůsobit trénink na silnici, zkrátka dost dělat tu vytrvalost. Pokud by šlo o časy přesahující silniční závody, tak bych netrénoval jak běžný cyklista, co jezdí i etapové závody 5–6 dní v týdnu, ale dával delší trasy a jezdil 3–5 dnů. U těch 5 dnů tréninky to myslím třeba jeden nebo dva dny jet jen regeneračně a kratší vzdálenost. Střídal bych i týdny, některý víc dnů a snažil se najíždět co nejvíc km v týdnu, jiný zas delší trasy a mezi tím odpočinek, v celkovém objemu trošku méně.

      0 0
      • zakombo  

        Dekuji za info. Ty maratony jsou většinou kolem čtyř hodin.

        0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • jonti  

      Pokud nemas moc velky problem s technikou ani silou, tak si moc nepomuzes. Jde spis o ty hodiny, s tim najezdem nejspis dokazes jet v lehkem terenu stejne motivy jako na silnici.

      Pro me nejvetsi vyhoda silnici je, ze ji nemusim tak casto mit ani servisovat, jen jezdit.

      Btw jeden z nejtezsich treninku co jsem letos jel byl asi 75km se silnicarema po rovine prumerem 36.

      0 0
    • jonti  

      Jak dobre jezdis a jak moc se chces zlepsit? Kde mas slabiny? Somatotyp?

      0 0
      • jonti  

        minimalne v zime, ,ale spis i behem sezony, bych pridal posilovnu. Mne to posunulo za posledni roky docela dost. Pri 187 cm a 68 kg tam sila chybela.

        0 0
      • zakombo  

        Na marathonech např.tři vrchy vysociny nebo galaxy série a jím podobné mezi desátým a dvacatym místem celkem. Chci aby ty hodiny na kole meli pro mé závodění efekt. 69kg 178cm. 35 roků. Na kole tak deset let. Před tím fotbal.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.