• kamosv

    Zdar bando,

    pomaham kamaradce 45kg cca 160cm vybrat trekove(kroso­ve) kolo.

    Rozpocet mi dala cca 15tis. Mam 3 vytipovana kola ale zamerene je zde neuvedu. Nechci ovlivnovat navrhy… A treba se i shodnem.

    pozadavek je na snizeny ram, ne nizky…

    Diky za kazdy tip

    0 0
    • scalar  

      Úkol máš těžší, než si myslíš. Pokud vybíráš ze standardních kol s vidlicí Suntour NCX nebo nedej bože NEX, máš smůlu, tyhle pod 45 kg vážící holkou fungovat nebudou (mají pružinu na cca 70 – 75 kg). Takže budeš muset sehnat nebo stavět něco s karbonovou vidlicí (využití asfalt a zpevněné cesty) nebo vzduchovou vidlicí (Suntour NRX, může i do lehčího terénu). Pěkné snížené rámy dělá Pells.

      0 0
      • kamosv  

        vim o tom, 45kg je na funkcnost vidlice dost malo a tak sem se chtel poradit jestli nekdo o necem nevi…prave dva z mych kandidatu jsou od Pellsu,ale ram OK zato komponenty KO :(

        0 0
        • Sitic  

          a nebo pells demon (třeba i d-čkovýho) na menším rámu, kor by musela třeba vymenit vidli za karbon http://pcshop.pells.cz/…_d18961.html

          0 0
          • kamosv  

            koukal sem na tenhel kousek http://pcshop.pells.cz/…_d26140.html

            0 0
            • scalar  

              Špatná vidlice, těžké kliky (čtyřhran a všechny převodníky v oceli), Tektro brzdy taky nejsou ideální, Avidy by byly vhodnější (vyšší účinnost, lehčí chod).

              0 0
              • kamosv  

                Tak nevim, kolem tech 15tis je to vsechno podobny,vse v ocely od shimana, vidle se bude muset vymenit,a dalsi a dalsi..

                0 0
                • Karlos.ml  

                  Neřeš to! Vem přítelkyni do obchodu a když se jí to kolo bude líbit , kup to! Tak sem to udělal já, koupil jsem Crono Elite lady 2010 a jak to manželce po asfaltu sviští. Mám co dělat abych jí na fůlu stačil. A myslím, že nereší co tam má za vidli, kliky ani brzdy. To je babám celkem buřt, hlavní je barva!

                  0 0
                  • kamosv  

                    prave ze sem to takhle jednou udelal,sice se pritelkyni kolo libilo ale jezdilo se ji na nem spatne, musel sem pulku veci vymenit,aby ji to lip sedelo..

                    0 0
        • Patar  

          Nemohu souhlasit s názorem na NCX Suntour. E- modely těchto vidlic lze bezproblémově upravit až na hmotnost cyklistky cca 35 kg. Naopak zase crossové vidle NRX jdou upravit na extrémní hmotnost do 160kg. Stavíme kola pro koncové zákazníky a o extrémy není nouze.

          0 0
          • kamosv  

            co teda koupit???

            0 0
          • scalar  

            E-modely jsou právě vzduchové, na sériovkách je moc nenajdeš…

            0 0
          • oddie  

            Když už jste tu nakousli NRX a úpravy, jde NRX RLD snadno přehodit na LOD? (tedy ve smyslu sundám držák bovdenu s tím ozubeným hřebenem a pružinkou a nacvaknu tam páčku?) Mám tuhle vidli a nemám k ní tu remote páčku, dokoupit ji sice není problém, ale radši bych bě zamykání na korunce, remote je pro mě zbytečná.

            A ještě bych se zeptat k úpravě zdvihu, někde jsem viděl rozborku na videu, že se to nastavuje pomocí dorazových čepů, platí to i pro tuhle vidli nebo jen pro Epicon? Je to tuším r. 2008, nebo aspoň na sobě má takové označení, mj.

            0 0
            • juli  

              Pokud si dobře vzpomínám, tak konverze locku u těchto vidlic byl problém. Podle verze se používaly tuším 3 typy olejových patron a každá měla jinak řešené ovládání locku. Myslím, že by bylo potřeba vyměnit celou patronu + příslušné ovládání, nebo to samo/domo zbastlit. Jednoduše, demontáži mechanismu pro ovládání z řidítka a nacvaknutím páčky, to myslím nešlo.

              Naopak zdvih (alespoň u některých verzí) se dal nastavit podobně, jako u Epicona. Jen to mělo pouze jednu možnost změny, myslím ze 63 na 75mm.

              Tyhle informace ber prosím trochu z rezervou, ruku do ohně za ně nedám, jelikož jsem se v těchto vidlicích už delší dobu nehrabal. V každém případě se na stránkách Suntouru dají najít „eploded view“ i pro starší vidle a je možné si moje info ověřit.

              0 0
              • oddie  

                Díky. Exploded view jsem viděl, ale na záměnnost locku to není dost podrobné. Patrony jsem viděl nabízet RLD, takže je možné, že opravdu stejná není. Páčka na korunku je vidět vyfocená třeba na KK, ale bohužel jen zvrchu, takže její uchycení nevím. Klidně bych to trochu zbastlil, s tím problém nemám, ale nechci, aby to byla nějaká prasečina.

                0 0
    • kamosv  

      Tak sem prednesl navrhy a porad vyhrava krasa… pred funkcnosti ale to se zmeni…

      http://www.superior.cz/…en/bike.html?…

      http://www.superior.cz/…en/bike.html?…

      vidle a kliky by se dali casem vymenit…

      0 0
      • alinceb  

        Ten Sup splňuje hlavní požadavky, pokud se nepletu…;) Případně jen časem vyměnit kliky a je to fajn…;)

        0 0
        • kamosv  

          splnuje hlavni pozadavky a hlavne se i libi, ikdyz puvodne nemela byt bila barva…

          0 0
        • kamosv  

          tak jak to vypafa „supy“ vyhraly… nikdo uz zadny jiny navrh???

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.