• cvalda69

    Prosím o tipy na HT pro holku. 80% asfalt a polní cesty, minimální údržba, rozumná hmotnost, ideálně V brzdy. Cenově do 15k. Dík.

    0 0
    • Jakobo  

      A co takhle nejaky cross, tomu by odpovidal styl i to, ze je to holka, tem cross obvykle dobre sedne. Za 15 by se dal sehnat uz nejaky se vzuchovou vidli. Zkusit se obratit na mistniho stavitele Scalara.

      0 0
    • siafu  

      Minimální údržby dosáhneš jen s pevnou vidlicí – nejlépe karbonovou, asi před rokem se dala kolem 2 tis. sehnat karbonová MRX – za tu cenu to byla tehdy dobrá koupě :)

      Amulet 11.400sram a k tomu dokoupit karbonovou pevnou vidlici, pokud to má být tedy skutečně bezúdržbové, odpružená vidlice nesplňuje podmínku minimální údržby za předpokladu, že má tedy správně fungovat – tak to vidím po zkušenosti se dvěma SIDy…

      0 0
    • scalar  

      V podstatě jsou 4 možnosti: cross s pevnou karbonovou vidlicí (v případě, že jasně převládá asfalt), cross se vzduchovou vidlicí (v podstatě může mít zdvih 75 mm, dají se tam MTB převodníky a širší pláště), HT s pevnou karbonovou vidlicí nebo HT se vzduchovu vidlicí (u zakázkové stavby by se do limitu mohl vejít i Epicon), HT s nějakými svižnějšími plášti.

      Záleží taky na výšce slečny a na tom, co si představuješ pod minimální údržbou. Vzduchová vidlice vyžaduje čištění a mazání kluzáků, občasnou kontrolu tlaku a celkový servis.

      0 0
      • cvalda69  

        Pánové díky za tipy. Asfalt převažuje, ale ve formě rozbitých silnic III. třídy :-) takže slečna preferuje HT s ev. tenčími plášti. Dnes jde okouknout výprodejovou Meridu Matts TFS XC 800-V na Epiconu, v Hannahu za cca 13 tis.. Minimální údržbou myslím přesně to, co popsal scalar.

        Děkuji za reakce.

        0 0
    • old biker  

      ahoj,taky jsem tento problem resil,nakonec jsme vzali meridu juliet a to ta moje horske nechtela,posed na meride rozhodnul,jo a ja jsem toho nazoru ze z horala udelas krose kdyz das jine plaste,naopak to nejde,je to ale tva a …vec,to je jen ma zkusenost.

      0 0
    • Payia  

      Moje mlada zacinala na crossu, s tim ze chce jezdit i trochu po lese. Nakonec po najeti 500km bylo lesem tak 20km a samozrejme se ji tam hur jelo a taky ta spina… Mel jsem pocit ze se pri tom furt neciti dobre a mam podezreni ze za to mohlo spatne barevne sladeni – u zenskych toto nepodcenovat (!!!) , zda se to byt blbost, ale u holky velkou cast z dobryho pocitu z cyklistiky dela to jak ji to na kole slusi.

      Takze ted jsem ji koupil silnici, vybrala si k tomu dres a helmu a zacala jezdit jako drak ;)

      0 0
      • alinceb  

        U nás to bylo podobné, jen s mezikrokem MTB – čili celopevný kros → těžké ocelové MTB HT → ocelová silnička…co bude dál, to se uvidí…:)

        0 0
      • cvalda69  

        Amen :-) Biková vyjížd´ka má leccos společnýho s módní přehlídkou, jakkoliv se nám to může jevit nepravděpodobné. I když čest vyjímkám :-))

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.