• slecnabikerka)))

    Ahoj

    Potřebuju poradit líbí se mi tohle kolo http://www.cube-bikes.de/…d_20854_.htm#… ovšem je moc drahé. Chtěla bych něco podobného v cenové relaci cca 35k.

    Líbí se mi tyto http://www.canyon.com/…s/index.html?b=61

    http://www.radon-bikes.de/…d_23467_.htm

    Myslíte že seženu lepší v poměru cena/výkon/kom­ponenty ?

    Chci to na terén, rajtování v lese a nějaký lehčí sjezdy a musí mě to taky ale pohodlně dovézt z místa A do místa B (cca 50–80km).

    0 0
    • Pedro RB  

      Trochu rozdílná kola, ne? Obecně Canyon i Radon patří  v téhle cenové kategorii k tomu nejlepšímu. Na tom dámském Canyonu se asi pojede lehčeji na výlet (dámská geometrie, hmotnost) a na Radonu by sis mohla víc užít v těžším terénu (větší zdvihy) ale budeš na něm víc natažená. Taky počítej s tím, že vidlice Fox mají dražší servis i když funkcí ostatní nijak nepřevyšují (možná bys ocenila zvětšení citlivosti u Tuning-test.cz) a že Tlumiče FOX RP23 také v letošní verzi jsou spíš tlumiče největších rázů a ne filtry nerovností (řešením je úprava u TF Tuned v UK)

      Čím jsi drobnější a lehčí, tím víc budeš pociťovat tyhle nedokonalosti letošních Foxů.

      Ale lepší cesta než dodatečné úpravy asi není. Pružinová vidle ti taky nemusí sednout přesně a citlivější než upravená vzduchovka nebude. Jiné tlumiče bývají progresivnější (vhodné jen na drsné ježdění se skoky) nebo nemají omezení pohupování (i zanoření) ve výjezdu, ale jen Lock, který hlavní výhodu fulu (přítlak zadního kola ve stoupání) zabije..

      Ideálu (alespoň pro moji přítelkyni) se blíží pružení Scottu Contessa FX s 3 módy jejich tlumiče (otevřeno, stoupání, lock) kombinovaný s vidlicí Rock Shox Reba U-turn nebo RVL Air U-turn (citlivé a lineární už v základu). Jenže tohle kolo má specifickou geometrii (hodně položená sedlová trubka) takže je potřeba důkladně vyzkoušet v sousedních velikostech)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.