• JK92

    Zdravím vás, plánuji pořídit novou střelu na traily, a vybírám mezi dvěma konečnými kandidáty a to mezi Trekem Remedy 8 a Giantem Reign obojí 2018 rok. Chci se vás zkušených zeptat, co ke každému kolu máte za připomínky, popřípadě bych byl rád za nějaké vaše osobní zkušenosti a recenze ke kolům a tím mi pomoci z výběrem mezi těmito stroji :-) Měřím 187 cm váha 115 kg. cena nerozhoduje …

    https://www.trekbikes.com/…7-5/p/21621/?…

    https://www.giant-bicycles.com/…ign-1dot5-ge

    Předem díky za rady :-)

    0 0
    • Radza  

      Těžká volba :-) Asi bych se určitě svezl, pokud je tady taková možnost. Podobná výbava a FOX vs. RockShox. Brzdy o chlup lepší na Reignu. Stejně jako vodítko řetězu a chránič převodníku na Reignu je plus. No a jiná geometrie, kromě toho je Reign delší. Já jsem spokojený. Uvidíme co časem.

      ,

      Sedlo bude asi na Treku pohodlnější :-)

      A Reign naživo vypadá mnohem lépe, než na tom obrázku – vlastně se můžeš podívat na mé fotky.

      Trek se mi ale taky líbí.

      0 0
    • embi  

      Jel jsem na obou kolech. Trek Remedy ma vynikajici chod zadni stavby a bozi geometrii. Bral bych Treka.

      0 0
      • Lachtis  

        Mám to stejně, ale pravda, Treka jsem jezdil vícekrát a to na trailech, kdežto Gianta jen na test dni a to jednou.

        Nicméně obě jsou to dobrá kola, ale chodem stavby a geometrií mi taky více seděl Trek.

        0 0
    • JK92  

      A taky pánové bych prosil poradit ohledně velikosti rámu… mám 187 cm a u většiny je to hranice mezi L a XL Takže prosím raďte :-D

      0 0
      • Radza  

        Já mám 184 a tedy Reign ve velikosti L a do těch 188cm si myslím, že by s Lkem neměl být problém. U treku bych volil asi raději 21,5 palcový rám…na tvou výšku.

        0 0
    • cancerr  

      115kg? nemel by si nejdriv zhubnout?

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Na hubnutí dost času přes zimu, teď je potřeba jezdit.

        0 0
      • Radza  

        Při jeho výšce může mít 115 kg a může být nabušený endomorf…

        0 0
    • JK92  

      Neřešmě tu kila bože… jezdím 10 let a i když to napsáno vypadá hrozně, nikdy mě to osobně nelimitovalo a rozhodně nejsem žádnej tučnej hamburgrovej král :-)

      0 0
    • MichalBr  

      Za me Reign

      Proc Reign na tvoji vysku ti bude sedet, ale jak se rika pokud mas „kratsi nohy a delsi trup“ bude ti sedet jak prdel na hrnec tim ze ma docela dlouhou TTL (horni trubku). Ja mam 186cm bez bot (mam Reigna). A taky je osazen jak ja vzdy rikam normalnimi komponenty na servis a dle meho nazoru je lip osazeny nez Trek.

      Trek ma kratsi TTL ale moc se mu vytknout neda kamos ho ma (i kdyz mensi a byl jsem na nej jak sardinka protoze je kamos mensi) a geo se mi taky libila. Jen ma ty super vymozenosti ktere vzdy nemam rad na servis aneb specialne vyladenej zadni tlumic jen pro tuto znacku :-)

      0 0
    • ceo  

      Já jel jen 29 Treky, ale na všech se sedělo V kole, zatímco Reign je typické kolo, na kterém se sedí NA kole (nebo nad kolem). Záleží na preferencích každého, co mu víc vyhovuje. Pokud tedy má Remedy 27,5 stejný posed jako 29 Treky, budeš mít jasno po prvním nasednutí. Mně se třeba Gianty moc líbily, ale jak na Reignu tak na Trancovi jsem si připadal jak na štaflích postavených nad jezevčíkem. Ale opakuju, že právě tohle je něco, co jinému naopak bude velmi vyhovovat.

      0 0
    • Atilla  

      Hlavně bych se ptal na to kolik lidí foukaji do tlumiče. Aby jsi pak nekoukal, že musíš foukat přes maximální tlak. Když i já s 90kg(Oblečený) a agresivnějším stylem nejsem u některých kol daleko od maxima.

      0 0
      • Radza  

        Já mám 104 kg a s plnou polní tak cca 109 kg. Tlumič foukám asi na 270 až 280 psi a vidlici na 100 psi.

        Mám v plánu shodit. Chci se s váhou dostat cca pod 90 kg :-). Líp se mi pak bude jezdit.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.