• Shearer79

    Ahoj, prosim o radu,zda Cube Atention,nebo Trek xcalibur 8.

    0 0
    • murof  

      Čau, určitě bych šel do TREKa, tedy do X Calibra 8 :) . Na TREKu jezdím doteď a vyhovuje mi. Za cca 20 000 ho seženeš na eurobiku. 20 000 žádná extra pálka to není, za tu cenu se to kolo vyplatí.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Kdyby jsi sem dal konkrétní kola byla by to lepší. Jinak Trek bývá většinou dražší, mne třeba cenou nepřesvědčil.

      0 0
    • novas752  

      To se vážně ptáš jestli kolo s pružinovou vidlí XC 32 nebo vzduchovou Reckon??? Jasně že Cube, Trek je jako obvykle předraženej.

      0 0
      • pierogross  

        No tak moment. Kde vidíš na Cube Attention vzduchový Recon? Já vidím na Cube Attention 29" 2016 pružinovou 30. A i kdyby tam byla, je velký rozdíl mezi Recon Silver, což se v nižší třídě dá očekávat spíš, a Recon Gold, a navíc po příchodu verze Gold šla Silver dost s kvalitou dolů. A pružinová 32 není až tak špatná, navíc v této třídě. Když už tedy srovnáváš pouze vidlice, což je dost neobjektivní.

        0 0
        • novas752  

          Tak nevim kde přesně kolo chce kupovat, ale mezi prvníma odkazama co my gugl vyhodil bylo Cube s Reconem. XC32 je „topmodel“ pružinový XC vidlice a bude určitě lepší než Suntour XCM a XCR, ale Recon – byť pouze silver – je pořád nad XC32 Air a už ta je určité lepší než pružinová 32.

          Jo, srovnávám hlavně podle vidlice, protože je to na HT jeden z nejpodstatnějších a nejdražších komponentů. Pak následují kola a brzdy a až potom řazení – je celkem jedno jestli tam bude Deore nebo SLX nebo XT, funguje to skoro stejně.

          Jinak brzdy maj oboje stejný, Cube má kola na Deore nábojích a řazení Shimano kdežto Trek SRAM – ten je obecně dražší a mě osobně nesympatickej.

          0 0
          • pierogross  

            Myslím, že ti ten gůgl vyhodil verzi Attention SL. Je to vyšší typ, cca o 3 000,–, s Reconem. Pán se ptal jen na Attention, kde je pružinová 30. Myslím, že to i zakladatel vlákna porovnává – pružinovou 30 nebo 32. Když je ti nesympatickej SRAM, je to tvoje věc. Já jezdil na řazení Shimano, super, teď mám SRAM, a taky super, dokonce víc než super – má lepší převodový poměr. Ale zas třeba jen pro mě… :) Ty hned hodíš hlášku, že je Trek předraženej, což si myslím v tomto případě neodpovídá. To jen můj názor.

            0 0
            • novas752  

              Jo to je mozny, kdyz sem neda konkretni odkazy… Lepsi je asi ta 32 nez 30, ale ja bych stejne priplatil 3000 za SL verzi s Reconem. :)

              1 0
          • elipsoid  

            Jsem laik – jak se poznají dobrá kola a dobré brzdy? Klidně hoď konkrétní modely, co by měly být na kole za ± 25 tisíc. Dík.

            0 0
            • novas752  

              Shimano 5×x, 6×x a vys. Ciselny oznaceni koresponduje z radou, takze 1=Tourney, 2=Altus 3=Acera 4=Alivio 5a6=Deore (novejsi jsou 6) 6a7=SLX 7a8=XT… Problem je v tom, ze Ve vetsine pripadu je hazka XT, zbytek Deore a brzdy Acera. Na kole za 25 by bylo idealni vse Deore s nejakou adekvatni vidlici (RS 30/32 Gold, Recon Silver/Gold)

              0 0
    • kleine  

      … tak isto mam teraz podobnu dilemu, a co tak Focus http://www.kupkolo.cz/…2016_z98223/ …

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.